K.Marmara otobaninda yardiran youtuberlar

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
e alak bizde o zaman, sonra gelir tüm üyelere atar yapıp kendimizi tatmin ederiz
Sertfikfika itin olur. Buyur. (U harfine takılma. Orası mahkemede teliften yırtmak için)🥱
rospa.jpg

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

benim derdim o değil alayım sertifakıyı oytun erbaş gibi maytap geçeyim burada herkesle 😄
Oytun Erbaş'ın kendi beyanına göre yedi sülalesi raporlu deliymiş. Sende var mı o kadar sermaye? 🤪

Motosikleti
yok:(
Sertfikfika itin olur. Buyur. (U harfine takılma. Orası mahkemede teliften yırtmak için)🥱
rospa.jpg

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Oytun Erbaş'ın kendi beyanına göre yedi sülalesi raporlu deliymiş. Sende var mı o kadar sermaye? 🤪
Errol taylor ve *rpu kurumuna teşekkür. garajım olsaydı çerçeveletip asardım.

o kadarını bilemiyorum ama çok zeki değilim zaten oradan benzerliklerimiz var 😄

Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
Zafer Akçay ı severim.. Anlatımı güzel, ses tonu süper... Yıllarca TRT de spikerlik yapmış adam, hitabetmeyi biliyor.. Vurgulamaları yerinde...

Videolarını izlerim..40 yıldır motor üzerindeyim.. Genellikle kaza yapanların gönderdikleri videolarla birşeyler anlatmaya çalışıyor... Canlı örneklerle..

Trafikte yapılması gereken en önemli şeye vurgu yapıyor .... TRAFİĞİ OKUMAYA...
Son 1 2 yıla kadar yeterince okuyamadığımı farkettim aslında.. Yayınladığı videoların aynılarını defalarca yaşadık zamanında ama;

Hiç ders alıp aynı hatayı yapmamaya çalışmadık... Biz gençken motosiklet cc lerimiz küçüktü.. Yaptığımız düşmeler çarpmalar çok şiddetli değildi.. Çoğunda ah uf dedikmi iki hoplayıp 1 zıplayınca bir şey kalmazdı..

Ama şimdi hocanın kaza videolarını izleyince insan ürküyor... Daha dikkatli daha temkinli olmaya çalışıyorum.. Anında insanın kafasında senaryo oluşuyor... Yıllarrdır yapıyorum empatiyi ama bazılarının empatisini yapamıyorum bile.. Adam amele sümüğü gibi yapışıyor resmen arabaya.. Çok basit bir hata yüzünden hemde..:oops:

Ne beklersiniz diye bölümde yapmış... Bırak beklemeyi aklınıza gelmeyecek şeyler çıkıyor...Eğlenceli bir anlatımla hem anlamayı kolaylaştırıyor , hem de olayı magazinleştiriyor...

Seyrettiriyor valla ne yalan söyleyim... :)

Soyle bir video birakmak istedim. Hitabetinin Turkiye'nin en iyilerinden olacak kadar iyi olmasi biraz insana gereksiz guven veriyor olabilir. Kendisinin de ciktigi Ekip Akademi'deki egitmenlere onun hakkinda soru soruldugunda cevap vermek istemediklerine sahit oldum fakat su emoji bence onlarin tepkisini ozetliyor: 😬

Motosikleti
Forza250-cygnusL

Soyle bir video birakmak istedim. Hitabetinin Turkiye'nin en iyilerinden olacak kadar iyi olmasi biraz insana gereksiz guven veriyor olabilir. Kendisinin de ciktigi Ekip Akademi'deki egitmenlere onun hakkinda soru soruldugunda cevap vermek istemediklerine sahit oldum fakat su emoji bence onlarin tepkisini ozetliyor: 😬
Yol eğitimlerini bilmem..Çevremdeki hiç kimse de almamış..

Ben youtube deki videolarına istinaden yorum yaptım..
Videodaki arkadaş biraz öngörülü gitmiş.. Eğitime gitmediğine anlattıklarından, davranışlarından bariz anlaşılıyor.. Eğitime değil de hocayı değerlendirmeye gitmiş... Hoca da ders verdiğini sanmış..

Hocanın her dediğine muhalefet edeceksen, her yapmanı istediğine muhalefet edeceksen ,motor kullanmayı biliyorsan , gitmeyeceksin eğitime.. Kimse zorla iş yaptırmıyor sana...

Ayrıca vergi kaçırdığından bahsetmiş.. Hocaanın vatanseverliğinden girmiş , sakaryadan çıkmış....

Ulen , madem vergi kaçırdığını iddia ediyorsun, elinde ispatların da var , neden ertesi gün maliyeye şikayet etmiyorsun ?.. Neden vergi kaçırılmasına müsaade ediyorsun ?..
Hoca kadar sende suçlusun.. Kanun önünde Kaçırana da , kaçırılmasına müsaade edene de ceza verilir...

Motosikleti
Yol eğitimlerini bilmem..Çevremdeki hiç kimse de almamış..

Ben youtube deki videolarına istinaden yorum yaptım..
Videodaki arkadaş biraz öngörülü gitmiş.. Eğitime gitmediğine anlattıklarından, davranışlarından bariz anlaşılıyor.. Eğitime değil de hocayı değerlendirmeye gitmiş... Hoca da ders verdiğini sanmış..

Hocanın her dediğine muhalefet edeceksen, her yapmanı istediğine muhalefet edeceksen ,motor kullanmayı biliyorsan , gitmeyeceksin eğitime.. Kimse zorla iş yaptırmıyor sana...

Ayrıca vergi kaçırdığından bahsetmiş.. Hocaanın vatanseverliğinden girmiş , sakaryadan çıkmış....

Ulen , madem vergi kaçırdığını iddia ediyorsun, elinde ispatların da var , neden ertesi gün maliyeye şikayet etmiyorsun ?.. Neden vergi kaçırılmasına müsaade ediyorsun ?..
Hoca kadar sende suçlusun.. Kanun önünde Kaçırana da , kaçırılmasına müsaade edene de ceza verilir...
Arkadaşın dedikleri kendi iddiaları tabi ki. Fakat önceki bir videosunda bu eğitim için onunla iletişime geçmelerinin ne kadar iyi olduğunu ve eğitim için ne kadar heyecanlı olduğunu da söylüyordu. Yani önyargısı negatiften öte pozitifti.

Kendisi de işveren anladığım kadarı ile. Vergi kaçırma muhabbetini de nasıl bulduğunu açıklamış, bana mantıksız gelmedi. Bahsettiğiniz ihbar etme olayını ise hiç bilmiyorum nasıl oluyor.

Bu hocanın da Instagram'da bir videosu dolaşıyordu. Viraj içinde sollamanın yasak olduğu bir yerde (düz çizgi) karşı şeride başka motorcunun yanından teğet geçerek gidiyor. Sonrasında bunu paylaşan arkadaşı da engelliyor 😄

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Arkadaşın dedikleri kendi iddiaları tabi ki. Fakat önceki bir videosunda bu eğitim için onunla iletişime geçmelerinin ne kadar iyi olduğunu ve eğitim için ne kadar heyecanlı olduğunu da söylüyordu. Yani önyargısı negatiften öte pozitifti.

Kendisi de işveren anladığım kadarı ile. Vergi kaçırma muhabbetini de nasıl bulduğunu açıklamış, bana mantıksız gelmedi. Bahsettiğiniz ihbar etme olayını ise hiç bilmiyorum nasıl oluyor.

Bu hocanın da Instagram'da bir videosu dolaşıyordu. Viraj içinde sollamanın yasak olduğu bir yerde (düz çizgi) karşı şeride başka motorcunun yanından teğet geçerek gidiyor. Sonrasında bunu paylaşan arkadaşı da engelliyor 😄
Dediğim gibi video üzerinden konuştum.. İkisinide şahsen tanımam..

Ama vergi kaçırma olayı ciddi iş.. Madem fatura verme mükellefiyeti var hocanın , düşük kesemez.. Keserse de ödemeyi yapan faturanın kalan kısmının kesilmesini istemeli , verilmezse maliyeye şikayet etmeli...

Motosikleti
Dediğim gibi video üzerinden konuştum.. İkisinide şahsen tanımam..

Ama vergi kaçırma olayı ciddi iş.. Madem fatura verme mükellefiyeti var hocanın , düşük kesemez.. Keserse de ödemeyi yapan faturanın kalan kısmının kesilmesini istemeli , verilmezse maliyeye şikayet etmeli...
Düz vatandaş olarak biz de yapabiliyor muyuz bunu? Bilip de yapmazsak suç mu?

Bir de gereksiz yere konuya başka bir şeyle girmiş oldum. Fakat kendim de yakın zamanda benzer bir fenomenden mağdur oldum. Moto analiz eksper diye bir kanal var, belki duymuşsunuzdur. O usta da videolarında herkesin yaptığı işe sallamayı sever. Dedim bu adam bu işten anlıyor benim hafif kazalı motorumu tamir eder. Gönderdim motoru 1.5 ayda 16k TL gibi bir meblaya "çözdü". Bunun sadece 3k TL'si değişen parça. Tamirden sonra motoru sürdüm. Bir süre sonra farın yamuk aydınlattığını ve gidonun yamuk yapıldığını fark ettim. Tabi üstünden çokça zaman geçtiğinden ve üşendiğinden umursamadım. Motoru satarken ise resmi servis 10k TL'lik tamir faturası çıkardı, onu da fiyattan düşmek zorunda kaldım. Oradaki ustalara motoru tamir ettirdiğim yeri söyleyince geçen gün motor bloğu aynı yerde düzgün tamir edilmediğinden aşağı inen bir R25'in de onlara geldiğini söylediler.

Bu arkadaş da kredi kartına veya IBAN'a ekstra fiyat veriyordu mesela. Ödemeyi elden nakit istemişti.

Kısaca şu sonuca vardım: Sosyal medya tek başına ayrı bir iş. Bu işi iyi yapan insanın başka işi de birlikte götürebilmesi çok zor. Bu yüzden fenomen olan adamlardan hizmet almaktan artık çok uzağım. Bu hocada da böyle bir şey görünce paylaşmak istedim. Belki yararı dokunan olur.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Düz vatandaş olarak biz de yapabiliyor muyuz bunu? Bilip de yapmazsak suç mu?
Tabiiki... Düz vatandaş eğri vatandaş farketmez.. Herkes şikayet edebilir...
Yapmazsanız sizin vicdanınıza kalmış... Ama herhangi bir şekilde tespit edilirse (Şikayet, soruşturma ki çok zor bir ihtimal) kaçıran kadar suçlu sayılırsınız...

Bunca yıllık iş hayatında öğrendiğim en önemli şey bir problemin çözümü için düşünülen kök neden insan davranışı ise o kök neden yanlıştır. Yani biz insanlar birbirimizi suçlamayı severiz ama suçu insanda değil sistemde aramamız ve onu düzeltmemiz gereklidir.
Vergi kaçıranlar neden vergi kaçırır?
Öncelikle sistem buna müsade ettiği için.
Peki insan neden vergi kaçırmak ister?
Çünkü herkesten eşit vergi alınmaz, vergi doğru harcanmaz, ödediğimiz vergiler başka insanların ceplerine girer.
Bu durumda kimse vergi ödemek istemez.
Siz ödediğiniz vergi ile milletvekili danışmanlarının mercedes s320 ye binmesini ve trafikte çakar yaparak ( siz kırmızı ışıkta beklerken) önünüzden geçmesini bir de sizi aşağılamasını ister misiniz?
Bunu gören halk da vergi kaçırıyor.
Sizce de haklı değiller mi?

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Bunca yıllık iş hayatında öğrendiğim en önemli şey bir problemin çözümü için düşünülen kök neden insan davranışı ise o kök neden yanlıştır. Yani biz insanlar birbirimizi suçlamayı severiz ama suçu insanda değil sistemde aramamız ve onu düzeltmemiz gereklidir.
Vergi kaçıranlar neden vergi kaçırır?
Öncelikle sistem buna müsade ettiği için.
Peki insan neden vergi kaçırmak ister?
Çünkü herkesten eşit vergi alınmaz, vergi doğru harcanmaz, ödediğimiz vergiler başka insanların ceplerine girer.
Bu durumda kimse vergi ödemek istemez.
Siz ödediğiniz vergi ile milletvekili danışmanlarının mercedes s320 ye binmesini ve trafikte çakar yaparak ( siz kırmızı ışıkta beklerken) önünüzden geçmesini bir de sizi aşağılamasını ister misiniz?
Bunu gören halk da vergi kaçırıyor.
Sizce de haklı değiller mi?
Aslında vergi kaçıŕmayı önlemek çok kolay; herkes vergi mükellefi olup maaşını brüt alır ve belgeleyebildiği tüm giderlerini vergi matrahından düşerek gelir beyanında bulunarak vergisini öderse;
  1. İnsanlar fazla vergi ödememek için belgesiz harcama yapmayacakları için kanunsuz işler hariç her şey kayıt altına girer, devletin vergi gelirleri arttığı gibi vergi adaleti sağlanır,
  2. Maaşını brüt alıp vergisini kendisi ödeyen insanlarda vergi, devlet bütçesi, devlet harcamaları vb. kavramlar konusunda bir bilinç oluşur ve mükellefler ödedikleri verginin hesabını sormaya ve hükümetleri daha sıkı sorgulamaya başlar.
Böyle bir kararı alacak yürütme ve yasama unsurları şu anki durumdan fayda sağlayan sermaye odaklarının kendileri veya maşaları olduğu sürece böyle bir adım atılmayacaktır. Halkın bu konularda ne kadar cahil olduğuna ve eğitim sisteminin de gün geçtikçe daha da kötüleşmesine bakarak bu yönde bir toplum baskısı da asla oluşmayacaktır.

Ölene kadar mokoko yani.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar