Deri Motosiklet Montu Bakımı ve Temizliği Hakkında Tavsiyeler

Motosikleti
RKS R250
Herkese selamlar, deri motosiklet montlarının bakımı ve temizliği konusunda tecrübelerinizi almak istiyorum. Deri montları kullanım sonrası temizlerken neler kullandığınızı, deriye zarar vermeden temizlik yapmanın en sağlıklı yolunun ne olduğunu merak ediyorum. Özellikle yağmur, toz ve yol kiri gibi etkenlerden sonra nasıl bir bakım rutini uyguluyorsunuz? Ayrıca deri–kumaş hibrit montların temizliği konusunda da kafamda soru işaretleri var. Kumaş ve deri bölgeler için ayrı temizlik yöntemleri mi uyguluyorsunuz, yoksa tek bir bakım rutini yeterli oluyor mu? Bu tarz montlarda dikkat edilmesi gereken özel noktalar varsa öğrenmek isterim.

Derinin uzun ömürlü olması için kullandığınız bakım ürünleri veya kimyasallar hakkında da önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Deri kremi, balsam, süt ya da benzeri ürünleri ne sıklıkla uyguluyorsunuz? Evde yapılan bakım sizce yeterli oluyor mu, yoksa belirli aralıklarla profesyonel temizlik daha mı sağlıklı?

Elimde Hein Gericke marka deri ve kumaş hibrit bir motosiklet montu var. Gerçekten severek kullandığım bir mont ve uzun yıllar sorunsuz şekilde giymek istiyorum. Bu yüzden hem günlük bakım hem de uzun vadeli koruma konusunda tecrübelerinizi paylaşırsanız çok faydalı olur. Şimdiden teşekkürler, herkese iyi sürüşler.

461484327_8483635595012638_6772674716471230084_n.jpg

Motosikleti
Honda Forza 250 / Triumph Street Triple 765 RS
Bebek şampuanı ve su kullanarak bir bezle silebilirsin. Sonra başka bir bezle kurularsın. Derinin bakımı ve ömrü için klasik vazelini birazcık eritip bir bez yardımıyla yedire yedire uygulamanı öneririm. Akşamdan yapıp yarım gün bekletmen yeterli. (Deri eldivenime böyle özen göstermemiştim, zamanla sertleşmeye ve çatlamaya başlıyor.)

Motosikleti
RKS R250
Vazelini daha önce farklı deri montlarımda denemiştim. Odun ateşi önünde deri montla bir süre vakit geçirdikten sonra müthiş güzel bir koku sinmişti. Sonrasında biraz vazelin ile bakım yapmıştım, Hem parlatmıştı hem de parfüm gibi bir koku yayılıyordu monttan.

Motosikleti
Honda Forza 250 / Triumph Street Triple 765 RS
Vazelini daha önce farklı deri montlarımda denemiştim. Odun ateşi önünde deri montla bir süre vakit geçirdikten sonra müthiş güzel bir koku sinmişti. Sonrasında biraz vazelin ile bakım yapmıştım, Hem parlatmıştı hem de parfüm gibi bir koku yayılıyordu monttan.
Bu deneyimden yola çıkarak bir anlık gazla parfümlü vazelin alıp uygulamanı tavsiye etmem. 😁 Bir şey olacağını sanmam ama ne kadar az kimyasala maruz bırakırsan o kadar iyidir.

Bende deri ayakkabımın bakımını vazelin ile yapmıştım. Fazla yağlayınca hem sıcaklık geçirgenliği değişiyor hem de dayanımı azalıyor. Az biraz yağ sadece yüzeyi için gerekli. Derinin kendisini vazeline bulamayın.

Motosikleti
Harley-Davidson CVO Road King / Honda Shadow VT 750 C4
Daha yeni dericim ile görüştüm, o kadar hassas davranmaya gerek yok, her sezon sonunda, güzelce vazelinleyip, kaldırmak yeterli dedi. yani sezon içerisinde vazelinleyip parıl parıl parlamaya pek hacet yok. Zaten sonraki sezona kadar, deri sürdüğünüz vazelini güzelce emeceği için, yeterli olacağını belirtti.

Daha yeni dericim ile görüştüm, o kadar hassas davranmaya gerek yok, her sezon sonunda, güzelce vazelinleyip, kaldırmak yeterli dedi. yani sezon içerisinde vazelinleyip parıl parıl parlamaya pek hacet yok. Zaten sonraki sezona kadar, deri sürdüğünüz vazelini güzelce emeceği için, yeterli olacağını belirtti.
Kendi dericiniz mi var?

Motosikleti
Harley-Davidson CVO Road King / Honda Shadow VT 750 C4
Kendi dericiniz mi var?
sürekli alışveriş yaptığım, ekipmanın fermuarı şurası burası ziyan olunca gittiğim, ahbap olduğumuz dükkan, dericim ifadesi biraz absürt kaçmış, şimdi okuyunca farkettim 😄

Motosikleti
cbf 150
Ben vazelini kendime sürüyorum sonrada üstüme birşey giymeden ceketimi giyiyorum çok daha etkili

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar