Ataşehir’de Motosiklete Çarpan Otomobil Takla Attı

Motosikleti
Honda CBR500R
Bu kaza videosunu Instagram'da gördüm ve yorumlara bakayım dedim bir de ne göreyim. Birkaç andaval motosikleti yolun ortasından ve şerit çizgisi üstünden gitmekle suçluyordu.

Motosikleti
Ns200 15"
Trafikte bunun gibi manyakların artık olağanüstü derecede fazlalaşması dolayısıyla, çok sevdiğim motosiklet ve ATV'den vazgeçtim, modifiyeli pick-up kullanıyorum artık.

Yazık.

Halbuki yoğun ve stresli geçen günün ardından motosikletle bir saat tıngır mıngır gezinmek, benim için ruh terapisi gibi bir şey oluyordu, o güzellik de çıktı hayatımdan.
Abi sen hayatımda gördüğüm en sakin ve kurallara uyan sürücülerdensin.

Motosikleti
Yok
Abi sen hayatımda gördüğüm en sakin ve kurallara uyan sürücülerdensin.
Öyle ama bu artık yeterli olmuyor ki Eren? İstediğin kadar dört-dörtlük, nizami, kurallara harfiyen uyarak sür motoru, her saniye bu videodaki gibi bir manyakla karşılaşman mümkün artık bana göre Türkiye'deki trafikte.

Yani şimdi o motorcu arkadaş belki ölecek, belki sakat kalacak, belki parçalı kırıklar olacak, senelerce ameliyatlar, fizik tedaviler görecek, platinler, vs. ama %99 yine de eskisi gibi olamayacak...

Doğru düzgün motosiklet sürmekten başka ne suçu vardı bu arkadaşın da bunları yaşayacak şimdi, haksız mıyım?

Hepimizin tekeri daima düz bassın.

Motosikleti
Ns200 15"
Öyle ama bu artık yeterli olmuyor ki Eren? İstediğin kadar dört-dörtlük, nizami, kurallara harfiyen uyarak sür motoru, her saniye bu videodaki gibi bir manyakla karşılaşman mümkün artık bana göre Türkiye'deki trafikte.

Yani şimdi o motorcu arkadaş belki ölecek, belki sakat kalacak, belki parçalı kırıklar olacak, senelerce ameliyatlar, fizik tedaviler görecek, platinler, vs. ama %99 yine de eskisi gibi olamayacak...

Doğru düzgün motosiklet sürmekten başka ne suçu vardı bu arkadaşın da bunları yaşayacak şimdi, haksız mıyım?

Hepimizin tekeri daima düz bassın.
Doğru söylüyorsun abi, özellikle Bursa trafiği gün geçtikçe kendini bilmez ve cahil insanlarla daha çok dolmaya başladı. Uzun sayılabilecek bir sürede kendi geçimimi sağlamak için motosikletli kuryelik yapıyorum ve gerçekten trafik yıprattı. Aynı çantayı ve aynı görevi taşıdığım insanlardan trafikte daha çok çekinir oldum.

Açıkçası bu işin sonu iki ucu moklu değnek, öyle bir acayip ülkedeyiz ki her an her şey olabilir.

Motosikleti
Yok
Doğru söylüyorsun abi, özellikle Bursa trafiği gün geçtikçe kendini bilmez ve cahil insanlarla daha çok dolmaya başladı. Uzun sayılabilecek bir sürede kendi geçimimi sağlamak için motosikletli kuryelik yapıyorum ve gerçekten trafik yıprattı. Aynı çantayı ve aynı görevi taşıdığım insanlardan trafikte daha çok çekinir oldum.

Açıkçası bu işin sonu iki ucu moklu değnek, öyle bir acayip ülkedeyiz ki her an her şey olabilir.
İmkânın varsa moto kuryelik yapma Eren, başka bir işe yönel. Moto-kuryelik bana göre bir level daha tehlikeli normal motosiklet kullanmaktan, gördüğüm hepsi işi yetiştirmek için acele acele, olağanüstü tehlikeli bir biçimde sürüyorlar motosikletlerini, dolayısıyla kaza yapma riskleri de kat be kat artıyor - işin dizaynı böyle herhalde.

Yani motosikletini zevk için sür sadece, benim tavsiyem.

Kuryeliğe devam edersen de "asla ve asla" tam ekipman giyinmeden motora binme.

Bir anım aklıma geldi; rahmetli @bursalıali ağbiyi hatırlarsınız, şeker gibi adamdı.

Rahmetli olmadan kısa bir süre önce dükkanıma ziyarete gelmişti beni, ve ufak çapta bir motosiklet kazası geçirdiğini söylemişti o ziyaretinde.

Bir eli hasar almıştı, bana gösterdi, elinin iyileşmiş hali bile çok fenaydı, herhalde eldiven giymeden kazayı yapmıştı, içim kalkmıştı.

Yani full-ekipman giyinmek zorunlu olmalı bence motosiklet sürenler için.

Bir anda aklıma geldi bu anı işte; çok efendi, hoşsohbet bir ağbimizdi @bursalıali ağbi, "rahmet istedi herhalde" derler eskiler, Allah rahmet eylesin diyeyim ben de.

Son düzenleme:

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660

Trafikte kural ihlali, sakat hareket yapmayan 16 plaka goremiyorum son yillarda. Ardindan 41, 59, 10 ve 54 geliyor. 34 plakalara laf ederler ama yine de tr ortalamasindan daha iyi kullaniyor 34 plakalar.

Motosikleti
Yok
Bir aksilik olmazsa, bu akşam eve gidince Bursa, Atatürk Cad., Atatürk Heykeli-Valilik mıntıkası için bir grafik-şema hazırlayacağım, ve bu ufacık alanda son 5-6 ayda nelere şahit olduğumu, hatırlayabildiğim kadarıyla sizlere anlatacağım bir konu açacağım forumda.

Hava çok kötü değilse ve başka bir işim yoksa, her akşam iş çıkışı bahsettiğim yerde oturup yarım saat kadar hava alıyorum, geçen insanları ve trafiği izliyorum, kafa boşaltıyorum.

Motosikleti
Ns200 15"
İmkânın varsa moto kuryelik yapma Eren, başka bir işe yönel. Moto-kuryelik bana göre bir level daha tehlikeli normal motosiklet kullanmaktan, gördüğüm hepsi işi yetiştirmek için acele acele, olağanüstü tehlikeli bir biçimde sürüyorlar motosikletlerini, dolayısıyla kaza yapma riskleri de kat be kat artıyor - işin dizaynı böyle herhalde.

Yani motosikletini zevk için sür sadece, benim tavsiyem.

Kuryeliğe devam edersen de "asla ve asla" tam ekipman giyinmeden motora binme.

Bir anım aklıma geldi; rahmetli @bursalıali ağbiyi hatırlarsınız, şeker gibi adamdı.

Rahmetli olmadan kısa bir süre önce dükkanıma ziyarete gelmişti beni, ve ufak çapta bir motosiklet kazası geçirdiğini söylemişti o ziyaretinde.

Bir eli hasar almıştı, bana gösterdi, elinin iyileşmiş hali bile çok fenaydı, herhalde eldiven giymeden kazayı yapmıştı, içim kalkmıştı.

Yani full-ekipman giyinmek zorunlu olmalı bence motosiklet sürenler için.

Bir anda aklıma geldi bu anı işte; çok efendi, hoşsohbet bir ağbimizdi @bursalıali ağbi, "rahmet istedi herhalde" derler eskiler, Allah rahmet eylesin diyeyim ben de.
Abi açıkçası yani ben öyle tapagaz gideyim paket yetiştireyim gibi bir derdim yok yani benim yaptığım iş sadece trafiğin yoğun olmadığı saatlerde günde 3-4 saat çalışıp eve gitmek. Yani aileye karşı yük olmadan kendimi geliştirmeye ve bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum.

Evet Ali amcayı hatırlıyorum hatta Mondial RX 3 model motosikleti olması lazımdı hatta yanlış hatırlamıyorsam Setbaşı'ndaki camiden cenazesi kaldırılmıştı.

Benim için önceliğim her zaman güvenlik yani saatte 4 atmışım veya 3 paket atmışım bunlar benim için bir şey ifade etmiyor 100 lira az kazanırım ama eve sağlıklı şekilde varırım.

İyi düşünceleriniz için teşekkür ederim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Trafikte kural ihlali, sakat hareket yapmayan 16 plaka goremiyorum son yillarda. Ardindan 41, 59, 10 ve 54 geliyor. 34 plakalara laf ederler ama yine de tr ortalamasindan daha iyi kullaniyor 34 plakalar.
Abi ben İstanbul'a gittiğim zamanlarda Bursa'dan daha rahat ediyorum İstanbul trafiğinde.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
o hızda o şeritte gitmeseymiş dimi? aranıyormuş motorcu da... ölseydi allahın taktiri diyecektik :) hükümet bize farklı bir mizah anlayışı kattı.
.............
34 plakalı araçlar için komando eğitimi almış asker benzetmesi uyar bence, zor şartlarda görev yapmış cesur şoförler.. Yıllarca istanbul trafiğinde pişmek kolay değil sonuçta fakat kadın sürücüler için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Ayrımcılık yapma gibi bir niyetim yok ama kadınların zihin yapısı ile erkeklerin zihin yapısı arasında algılama ve çözüm üretme noktasında ciddi farklar var.

kaza yaptıktan sonra panik olup gaza basma olayı genelde kadınların yaptığı bir hata mesela, beyinleri şoka giriyor. Oysaki erkekler tek bacağı kopsa bile halen bir mücadele ve düşünüp mantıklı hareket etme içerisindeler... bunu laf olsun diye söylemiyorum bu gerçek bir örnek; 2. dünya savaşında isabet alan bir T26 amerikan tankının mürettebatı tanktan kaçarken adamın birisinin tek bacağı yoktu, tanki içinde tek bacağı kopmuş adamın ama yine o şekilde tanktan çıkıp kaçıyordu.

Motosikleti
Mondial Grumble
Gavat çocuğu bir sürücü ile tekrardan karşı karşıyayız. Bu ne aq nasıl bir şey bu

Motosikleti
yok:(
Trafikte bunun gibi manyakların artık olağanüstü derecede fazlalaşması dolayısıyla, çok sevdiğim motosiklet ve ATV'den vazgeçtim, modifiyeli pick-up kullanıyorum artık.
emmi büyük arazi lastiklerinden taktın mı? yağmurda çok kötü oluyo diyola doğru mu?

Motosikleti
Yok
emmi büyük arazi lastiklerinden taktın mı? yağmurda çok kötü oluyo diyola doğru mu?
Yaklaşık 4-5 ay önce satın aldım, aşağıdaki benim şu anki makina. Aldığımda modifiye yapılmış haldeydi zaten, lastikler de takılmıştı yani.

Başka bir forumda arkadaşlarla tartışmıştık bu konuyu, yağmurda kayarsın, otomobil gibi stabil değil, virajlarda çok rahat kıç atarsın, otomobil kadar rahat frenleyemezsin, düşündüğün kadar güvenli bir araç asla değil bu pick-up'lar gibisinden yorumları oldu arkadaşların.

Ama bunlar sert/ofansif kullanımlar için geçerli olabilir, ben oldukça sakin, yavaş, şu anki ülke şartlarında maksimum hızımı 70-75 km./s'le sınırlı tutarak kullandığım için bunların benim açımdan problem teşkil edeceğini zannetmiyorum.

Zaten etmedi de, 4-5 aydır kullanıyorum bu aracı, yağmurlu havada da yola çıktım bununla, ama en ufak bir tedirginlik yaşamadım, gayet memnunum. Tek problem, mahalle aralarında çok zorlanılıyor bu araçla, olur olmadık yere park eden diğer araçlar yüzünden, onu da henüz çözmenin bir yolunu bulamadım, umarım bulurum.

Edit: Ama tabii, bu orjinalliği bozulmuş, yükseltilmiş, kaslaştırılmış, kaporta parçaları değiştirilmiş aracı tutup da 150-160 km/s'e çıkartmaya kalkarsan illa ki başına iş alırsın, "Ben zorla kaşınıyorum, yok mu beni kaşıyan?" dermiş gibi. Bunu yapmayacaksın böyle araçlarda, zaten benimkiyle aynı olanları görüyorum, hepsi de sakin sakin, efendi efendi kullanıyorlar. Bu tür araçların gideri bu bana göre.

i3kqr0i.jpg

Son düzenleme:
Motosikleti
Mondial Grumble
34 plakalı araçlar için komando eğitimi almış asker benzetmesi uyar bence, zor şartlarda görev yapmış cesur şoförler.. Yıllarca istanbul trafiğinde pişmek kolay değil sonuçta fakat kadın sürücüler için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Ayrımcılık yapma gibi bir niyetim yok ama kadınların zihin yapısı ile erkeklerin zihin yapısı arasında algılama ve çözüm üretme noktasında ciddi farklar var.

kaza yaptıktan sonra panik olup gaza basma olayı genelde kadınların yaptığı bir hata mesela, beyinleri şoka giriyor. Oysaki erkekler tek bacağı kopsa bile halen bir mücadele ve düşünüp mantıklı hareket etme içerisindeler... bunu laf olsun diye söylemiyorum bu gerçek bir örnek; 2. dünya savaşında isabet alan bir T26 amerikan tankının mürettebatı tanktan kaçarken adamın birisinin tek bacağı yoktu, tanki içinde tek bacağı kopmuş adamın ama yine o şekilde tanktan çıkıp kaçıyordu.
Kesinlike katılıyorum. Üstünlük olarak vs bir durum yok yaratılış nasılsa öyle. Kadınlara ev işleri dışında olabildiğince az sorumluluk verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Kadınların görevi içinde bulunduğu topluluğu duygusal olarak desteklemek, kadınsal işleri yapmak (temizlik yapmak, çocuğunu büyütmek, yemek yapmak) evrimsel olarak. Hatta günümüzde sosyal medyada görebilirsiniz kadınlar fiziki olarak güzel olmayan kadınların postları altına hep bebeğim mükemmelsin tarzında şeyler yazarlar. Bu vakti zamanında erkekler savaşlara olsun avlanmaya olsun gittikleri zaman kadının içindeki topluluğu duygusal olarak desteklemelerinden geliyor. O his hala bulunduğu için bu şekilde dışa vuruluyor.

Hatta ben kadınların çalışmasına karşıyım, kadın egemen ilişkilere veya aile içi bir karar alınacağında %50 erkek %50 kadın değerlendirilmesine karşıyım. Sen artık bir ilişkide olduğunda evlendiğinde vs o erkeğin liderliği altına girmiş oluyorsun, erkek olarak da garip bir tabir olacak ama o kadını himayen altına alıyorsun, koruyup kollaman gerek liderliğini yapıp en güzel şekilde yaşatman en mutlu en problemsiz bir şekilde yaşatman gerek. Kadının problemlerden uzak olması gerek para meseleleri olsun bunları erkek olarak sen düşüneceksin sen çözeceksin. Kadın da en güzel şekilde yaşarken liderin erkek olduğunu ona bağlı olduğunu ve kararla yönetme mekanizmasının erkekte olduğunu bilmesi kendi kadınsal görevlerini yapması gerek. Bu şartlar sağlandığında hem psikolojik hem de evrimsel olarak en mükemmel olan bir ilişki yaşanır. Bir de erkekliği işine göre anlayan aptal erkekler de var onlara girmiyorum bile bahsettiğim işine göre anlamak değil kesinlikle.

Motosikleti
yok:(
Yaklaşık 4-5 ay önce satın aldım, aşağıdaki benim şu anki makina. Aldığımda modifiye yapılmış haldeydi zaten, lastikler de takılmıştı yani.

Başka bir forumda arkadaşlarla tartışmıştık bu konuyu, yağmurda kayarsın, otomobil gibi stabil değil, virajlarda çok rahat kıç atarsın, otomobil kadar rahat frenleyemezsin, düşündüğün kadar güvenli bir araç asla değil bu pick-up'lar gibisinden yorumları oldu arkadaşların.

Ama bunlar sert/ofansif kullanımlar için geçerli olabilir, ben oldukça sakin, yavaş, şu anki ülke şartlarında maksimum hızımı 70-75 km./s'le sınırlı tutarak kullandığım için bunların benim açımdan problem teşkil edeceğini zannetmiyorum.

Zaten etmedi de, 4-5 aydır kullanıyorum bu aracı, yağmurlu havada da yola çıktım bununla, ama en ufak bir tedirginlik yaşamadım, gayet memnunum. Tek problem, mahalle aralarında çok zorlanılıyor bu araçla, olur olmadık yere park eden diğer araçlar yüzünden, onu da henüz çözmenin bir yolunu bulamadım, umarım bulurum.

Edit: Ama tabii, bu orjinalliği bozulmuş, yükseltilmiş, kaslaştırılmış, kaporta parçaları değiştirilmiş aracı tutup da 150-160 km/s'e çıkartmaya kalkarsan illa ki başına iş alırsın, "Ben zorla kaşınıyorum, yok mu beni kaşıyan?" dermiş gibi. Bunu yapmayacaksın böyle araçlarda, zaten benimkiyle aynı olanları görüyorum, hepsi de sakin sakin, efendi efendi kullanıyorlar. Bu tür araçların gideri bu bana göre.

i3kqr0i.jpg
vallahi güzelmiş, güle güle kullan. arkasında yük olsa bence çokta problem çıkarmayabilir. bu pikap modifiye işinde çok hardcore'a kaçıyor çoğu kişi o çok trabzonlu geliyor bana, bu bayağı salt kalmış daha iyi olmuş. sadece bu yükseltme ve tekerleği dışarı çıkarma işinin optimumunu bulmak zor gibi geliyor bana ölmeden bir ara deneyebilirsem muhakkak alıp deneyeceğim çok merak ediyorum, yalan yok "pipisi küçük mü lan bunun?" diye daş daş geçmelerinden korkuyorum ama imkanım olursa çok da sallamayabilirim.

Motosikleti
Yok
vallahi güzelmiş, güle güle kullan. arkasında yük olsa bence çokta problem çıkarmayabilir. bu pikap modifiye işinde çok hardcore'a kaçıyor çoğu kişi o çok trabzonlu geliyor bana, bu bayağı salt kalmış daha iyi olmuş. sadece bu yükseltme ve tekerleği dışarı çıkarma işinin optimumunu bulmak zor gibi geliyor bana ölmeden bir ara deneyebilirsem muhakkak alıp deneyeceğim çok merak ediyorum, yalan yok "pipisi küçük mü lan bunun?" diye daş daş geçmelerinden korkuyorum ama imkanım olursa çok da sallamayabilirim.
Sakin kullanırsan, bence çok keyif alırsın bu tür bir araçtan. Ama alırken işi bilmek lazım, ben gerçi iki ay araştırdım, istediğim fiyat/km/vs. de bunu bulabildim.

Ancak aldığımda ilk iş güvendiğim ustalarıma bakıma götürdüm, orada bazı gariplikler fark ettik. Örneğin mazot deposu kapağı hem açık durmuyor, hem eski parçası kitlenmiyor (o kısıma yeni kaporta giydirmişler, F150 dönüşüm kitine ait, ama becerememişler). Yahut arka stoplar sökülmüyor, gene acayip bir şekilde bir şeyler montelemişler, neyse onu kaportacı arkadaş oyuk açtı, vidaları tekrardan düzgün şekilde taktı falan, o kısmı hallettik. Veya kasayla kabinin birleştiği yerde, sağ tarafta parça parça kırıklar tespit ettik, ona da bakacağız müsait bir zamanda.

Sonradan usta arkadaşlarımla şu kanaate vardık ki, bana bu aracı satan galeri, masraf olmasın diye F150 dönüşümünü kendi yapmaya kalkışmış. Çünkü lastikler sıfır, oradan bu kanaate vardık.

Halbuki Bursa'da da bu pick-up dönüşümlerini profesyonelce yapan firmalar illa ki vardır, ama işte bu arkadaş masraf olmasın diye kendi yapmaya kalkmış ve haliyle becerememiş.

Tabii hayatımda ilk defa böyle bir araç satın aldığım için, böyle bir ihtimali de düşünemezdim.

Bu kaza videosunu Instagram'da gördüm ve yorumlara bakayım dedim bir de ne göreyim. Birkaç andaval motosikleti yolun ortasından ve şerit çizgisi üstünden gitmekle suçluyordu.
Var odasına gidelim demek lazım o dallamalara .....Cidden arkadaşımıza geçmiş olsun ALLAH kurtarmış...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar