Xmax 300 2018 Fazla yakıt tüketimi

Motosikleti
Xmax
Motoru ikinci el olarak aldım bakımları experi yapılmış 20.000 kit bakımı ile tamamlanmış sıvı değişimleri herşeyi yapılmış bir motor daha 21.k da km olarak Alalı 1 hafta olmadı daha yakıt 6 litrenin üzerinde şehiriçi bugün yarım depo gitmişti yaklaşık 80 kilometre falan gitmişim yarım depoyla bugün daha dikkatli kullandım 5 litrelerde falan ne yapmam lazım buna yakıt uygun diye bu modeli aldım ancak şu an pişmanlık yaşıyorum acaba sorun ne bilen varsa yardımcı olabilir mi

Çok çok kısa mesafe kullanıyorsan 8 derecelere düşen hava şartlarında 4 ila 5 litre görülebilir , 6 ya çıkıyor ise yanlış buji , hava filtresi , baga , kayış yada yüksek viskozite yağ konulmuş olabilir ( bakımı yeni dediğiniz için bunların deformasyonundan bahsetmedim)

Akü kötü durumda ise yine yakıt tüketimi bir miktar yükselebilir ama en büyük etken çok soğuk hava ve çok kısa mesafe kullanımdır..

Motosikleti
Xmax
Yağ yeni değiştim 10 40 Castrol 20.000 bakım kiti ile değişmiş herşey bin km önce evet kısa mesafe gidiyorum havada soğuk ama gene bu kadar olması çok saçma belki sıkıntı başkadır diye sordum diğer yerlerine de baktircaz ozaman

bende 2014 250 cc Xmax vardı şehir içi yazın 3,5 yakardı , iki kişi binip birazda performanslı kullanınca 4 litrelere çıktığını hatırlıyorum ama kısa mesafe hiç kullanmadım , min 20 giderim çoğunluklada 30-70km arası kullanımım var , şu an Piaggio Medley im var bir depo 6 litre ile 270-280 km giderdim , havalar soğuyunca 250 gibi ışık yakmaya başladı..

3-5 km mesafelere gitsem 3 lt tüketir 150 cc 130 kg sukuter..

Motosikleti
Xmax
bu konudan anlayabilecek arkadaşlar yardımınız gerekli. Gerçekten çok can sıkıcı

F54

kit bakımı ne oluyor.
malossi vs mi takılmış acaba performans için eğer öyle birşey varsa sende har har kullanıyorsan bence çok afaki değil bu yakıt değerleri

ben önce hava filtresine bakardım hava çekemiyorsa çok yakar, sonra yanlış kayış,baga çok yakar, en son buji, buji de olmazsa subaplar sıkı olabilir. başka fikri olan var mı

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
Benim motor çok yakar derdim birde bu değerleri görünce benimki baya iyi o zaman. :)

Xmax 300 için söylediğiniz yakıt değerleri abartılı yüksek. Soğuk olsa da, kısa mesafe kullanılıyor olsa da değerler yüksek. Benim tavsiyem o motosikleti adam etmek için uğraşmayın. Verdiğiniz değerler ufak tefek müdahaleler ile çözülemez gibi geliyor bana. Motosikletin durumuna uygun bir fiyata okutup geçin bence.

Motosikleti
Xmax
kit bakımı ne oluyor.
malossi vs mi takılmış acaba performans için eğer öyle birşey varsa sende har har kullanıyorsan bence çok afaki değil bu yakıt değerleri
Yamahanin kendi 20.000 bakım seti içinde herşey var hava filtresinden contalara kadar vidasina kadar
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Xmax 300 için söylediğiniz yakıt değerleri abartılı yüksek. Soğuk olsa da, kısa mesafe kullanılıyor olsa da değerler yüksek. Benim tavsiyem o motosikleti adam etmek için uğraşmayın. Verdiğiniz değerler ufak tefek müdahaleler ile çözülemez gibi geliyor bana. Motosikletin durumuna uygun bir fiyata okutup geçin bence.
Abi alan adama yazık değil mi çözüm arıyorum ben bilen birilerinden yardım bekliyorum sadece kimseyi kandiramam varsada bir kusuru kendim yaptırırım

Motosikleti
Xmax
Güncelleme yapayım götürdüğüm ustalardan bir tanesi motor uzun süre yattığı için kadarizatör dolmuş olabilir bu da fazla benzin yaktırıyor olabilir dedi şimdi herhangi bir sorun görünmüyor motor çalışmasında vesaire dedi farklı bir usta da benzinini değiştir dedi depodaki benzini çıkartıp turuncu şirketten aldığım benzini tamamen boşalttım mavi şirketten gittim aldım yakıt 2.6 3 litre civarlarına düştü çok garip ama gerçek bu

götürdüğüm ustalardan bir tanesi motor uzun süre yattığı için kadarizatör dolmuş olabilir bu da fazla benzin yaktırıyor olabilir dedi..
Güzel sallamış , katalizörü tıkayan çalışırken oluşan karbon birikintisidir , çalışmayan motorun belki susturucusu çürüyebilir ama 3-5 ayda olacak birşeyde değil yani min bir iki yıl yatması lazım , çürüyüncede egzozdan garip sesler duyulur zaten..

Motosikleti
Xmax
Şuan tek kullanımda 3.3 civarlarında kullandım ikinkisi bindim ha bire 0.1 litre arta arta 3.7 de 4 e Kadar sorun yok diye düşünüyorum havalar soğuk tabi artmaz daha fazla inşallah artarsa ne yaparım neresi nasıl tamir edilir fikrim hiç yok

Şuan tek kullanımda 3.3 civarlarında kullandım ikinkisi bindim ha bire 0.1 litre arta arta 3.7 de 4 e Kadar sorun yok diye düşünüyorum havalar soğuk tabi artmaz daha fazla inşallah artarsa ne yaparım neresi nasıl tamir edilir fikrim hiç yok
iki kişi 3,7 lt tüketim 300 cc 180 kg bir sukuter için gayet normal , Nisan gibi havalar ısındıkça biraz daha uzun mesafe kullanırsan 3 litrelere kadar düşer..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar