İlk Motosiklet BMW K1600 GT

Motosikleti
1190 ADV
kamyoncu askerlik anılarını anlat bize bir başlık aç. Sen şimdi özel kuvvetler de mi yoksa bordo bereli miydin ?

Ya kamyoncu senden ufak bir ricam olacak benim. Bana benelli m4 e takabileceğim gece gorus ozellikli durbun bulmamız lazım.
nasıl yapalım ?

Ne yapacaksın benelli m4 üstünde dürbünü yada gece görüş özellikli dürbünü çok merak ettim :)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ne yapacaksın benelli m4 üstünde dürbünü yada gece görüş özellikli dürbünü çok merak ettim :)

güvenlik amaçlı :)

bir ses oluyor, kapıdan elimle fenerle cıkıyorum.eee düşman beni gordu, beni indirir. halbuki gece gorus ozellikli durbunum olsa xfsxg

Motosikleti
cbf 150
Bm4 ile kişisel savunma yapman için gece görüşüne ihtiyaç duyucagını sanmıyorum. Zaten satılmıyorda. Anca basit reddot alırsın ve ilk güçlü fişik atışında ayarı bozulur.

Ben bordo bereli yda sat değildim ben turistleri genelde çıktıkları dağdan yada gürdiklerü ormanlın alandan bulup kurtaran arama kurtarmaydım.

Silah tavsiyeside vermem online sevmemde

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
güvenlik amaçlı :)

bir ses oluyor, kapıdan elimle fenerle cıkıyorum.eee düşman beni gordu, beni indirir. halbuki gece gorus ozellikli durbunum olsa xfsxg
Bunlar hep CounterStrike... :D Sen fenerle çıkarsan o da seni odunla indirir, neden silah sıksın? :D

Motosikleti
K 1600 GTL
lafı uzatmıyalım büyük motorla başlarsanız ölürsünüz tamammı. Ölmediysenizde okunmuşsunuzdur.

Türkiyede hocadan bol ne var, bakınız size en güzel örneği kendi yaşantımdananlatim.

Bir zamanlar Krav Maga,aikido sikkido gibi bir sürü uzak doğu yakın doğu israil doğu gibi yakın dövüş self defence teknikleri öğretileri çıktı.

Hal böyle olunca iki youtube izliyen Türk hoca kardeşlerimiz sahte diplomalar bastırıp başımıza hoca diye çıktılar.

Hatta öyleki bazı komutanların yakını falandılar geldiler bizim birime bıçakla dövüş yok silahlı 3 kişinin silahları alıp onları etkisiz hale getirme falan filan. Baya baya workshop yaptılar.

Ama olayları hep şöyleydi SEN BANA ŞURADAN ŞU HARAKETİ YAP ŞİMDİ tamam emir demiri keser ordan komutan bakıyor çünkü yapıyorduk oda iki shirbazlıkla bizi yere atıyordu.

Sonra SİZ BİRİNİZ SAĞDAN BİRİNİZ ARKAMDAN GELİN BOYNUMU YAKALA SEN SENDE BACAMI sonra gene sihirbazlıklar.

Tabi bir gün komutan hazretleri Ankaradayken gene geldi, bende bizim çocukarla konuştum biraz senaryoyu değiştirdik diyelim.

GENE SEN BANA ÖNDEN GEL SEN YANDAN, abi biz farklı birşekilde ilerledik bize Natoda öğretildiği gibi. Ne yazıkki hocamızın omzu çıktı.

Bunların birde Murat Kazganla bile dövüşürüm diyen versiyonları vardı hatırlarsanız, sonrasını hepimiz biliyoruz.

TÜRKİYEDE ŞARLATAN HOCA ÇOKTUR VE HER BOKUNDA HOCASI VARDIR ama gerçekler insana tokat gibi vurur.

Yoldaki gerçeklerde DAMPERLİ KAMYONDUR, doblolu dayıdır, İPHONELU BENGİSUDUR.

Arabayla yırtarsın ama BÜYÜK MOTORLA YAPIŞIRSIN.

siz siz olun sahte aikidocu sikkidicu gibi olmayın ama iyi bir boksör olun güreşçi olun

Birde komik birşey var bu arkadaşlar o kadar güç almışki bir gün bize nasıl ateş etmemiz gerektiğini falan bile anlatır oldular "askeri danışman kısvesi altında"

Tüfeği şöyle tutarsanız çok rahat ilerleseniz falan.

bir gün gerçek Tüfeği verdik, bizim odaların oldugu yere yolladık. Az kaldı kendini vuruyordu size onu söylim. Hoş bende az piç değilim :) sonucu bilerek yolladım
Bence başlığın en güzel mesajı bu oldu Muzaffer... Forumun en başında sürekli kalmalı.

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
@Okan Sinan Ocan
bir konuda sizinle aynı fikirde olmayan ve bunu düzgün bir şekilde ifade eden herkes sizin için;
üşengeç, profesör, herbokolog.

Ayıp!

Her şeyin en iyisini siz biliyorsunuz.

bu entry, eleştiri amacıyla değil yanlış anlaşılmaları önlemek için girilmiştir.
sinan hoca, bir istisna'yı anlatmış.
istisnalar, kaideleri bozmaz.

fizik gücünüz yeterli ise,
bir haftanızı eğitime ayıracak kadar zamanınız ve bütçeniz varsa,
daha önce otomobil vesair araç kullanıp trafikte sürüş tecrübesi kazanmışsanız,
k-1600'le (sinan hoca, otobüs gibi olduğunu vurgulamış) motor kullanmaya başlayabilirsiniz.
o 1 haftada epey sağlam tecrübe de kazanırsınız, ancak 1 yılda kazanılacak tecrübe lâfını iddalı buluyorum. o bir haftada hava şartları nasılsa, o havada kullanma tecrübeniz olur. motorun yağmurda, sert rüzgarda tepkilerini ve bedeninizin aşırı sıcakta, aşırı soğukta, aniden bastıran siste tepkilerini tecrübe edemezsiniz.
ve o arkadaş k-1600'ü ile şehirler arası rahat rahat gider ama, hafta sonu bağdat caddesinde bir tur atmaya kalkışsa iyi ihtimalle yorgun düşer ve motor kullanmaya tövbe eder.

forumda dolaşan ve ilk motor olarak büyük hacimli motor düşünen kişilerin ezici çoğunluğu
- k-1600'e değil cbr'a, yzf'ye, mt serisi'ne heves eden ve bütçesi kısıtlı, dolayısıyla güvenlik donanımları zayıf, eski modellerini düşünen gençler.
- yeterli süre araba kullanmamış, trafik tecrübesi yok, epeycesi daha 17 yaşında ve yeni ehliyet alacak,
- 1 haftalık eğitime ayıracak ne parası, ne zamanı var, ekipmanın en ucuzu hangisi soruları soruyor

bu videoyu izleyince gaza gelip "bu abi yapmış, ben de yaparım" kafasına girmeyin.
siz kendinize hayalinizdeki motorun türünde (supersport, enduro, naked, chopper...) hafif, düşük hacimli, uysal karakterli bir motor alın,
yine kapalı alan hakimiyet eğitiminizi de alın,
her fırsatta eğitim alın, kendinizi geliştirmenin en doğru yolu eğitim almaktır.
ama, tecrübeli motosiklet kullanıcılarının ezici çoğunluğunun tavsiyesi, hafif ve düşük güçlü bir motorla başlamak tavsiyesini göz ardı etmeyin.
tedbirli olmak, pişman olmaktan iyidir.

Bir teamül vardır ya düşük cc ile başlarsın ve zaman içinde motoru büyütürsün. Videodaki arkadaş bu işe zirvede başlamış, bence kademeli olarak cc düşürecek. Siz bir de 10 sene sonra görün, adam 125 cc kullanıyor olacak.
2011de V-Strom 650 kullanıyorken şuanda Dash scooter kullanıyorum. Karavanın arkasına enduro sığmıyor terlik niyetine ufak hacimli ile ulaşım sağlıyorum :) maksat teker dönsün 🛵

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Eski Wolfüme adapte ettiğim Mt25 GP spor tur camı, GP'nin Wolf için yaptığı tur camından daha güzeldi.

Aman gagayı boşver
Yalnız bunun tipini çok beğendim ben. Honda cb125'den daha güzel duruyor. abs bile varmış.
Bir köfte turunda buluştuğumuzda bir tur ver de deneyeyim. Hem sen de gagalı vstrom sürmüş olursun, fotonu çekip buraya koyarız güzel makara olur. 🤣

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Yalnız bunun tipini çok beğendim ben. Honda cb125'den daha güzel duruyor. abs bile varmış.
Bir köfte turunda buluştuğumuzda bir tur ver de deneyeyim. Hem sen de gagalı vstrom sürmüş olursun, fotonu çekip buraya koyarız güzel makara olur. 🤣
Abs yok abi, harş diye frene asıldın mı yerdesin :) Ok, olur değiştiririz motorları ama o gazla Bulgar sınırına kaçarsam arkamdan küfretme :)

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Abs yok abi, harş diye frene asıldın mı yerdesin :) Ok, olur değiştiririz motorları ama o gazla Bulgar sınırına kaçarsam arkamdan küfretme :)
3 ay öncesine kadar motorun yeşil sigortası da vardı, şimdi zor geçersin sınırı. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar