rodajı yapay zekaya yaptırmak

Motosikleti
Yamaha x-max 250 ABS (2025)
geçtiğimiz ay bayiden aldığım Yamaha x max 250 için yapay zekadan rodaj desteği aldım. myrider uygulamasındaki verilerimi günlük olarak gemini'ye aktardım. 450 km'ye kadar verimli şekilde birlikte geldik. 450 km sürüş verilerim şu şekilde,

play store'deki myride uygulaması.

bu yamahanın kendi uygulaması sanırım.
hondanın roadsync i var bende ama bağlayınca telefonda youtube müziği açamıyorum. telefonun içerisindeki müziği açmama izin veriyor, fakat bluetooth ile önce motora sonra interkoma bağlandığı için sürekli müzikte kesintiler oluyor. doğru düzgün bi uygulama bulamadım.

Kullandığın uygulama, sana yaptığın şeyleri doğrulamak üzerine çok ciddi "eğilimleri" olan bir uygulama. Haberin olsun.
Söz konusu ivmenin rodaja uygun olmadığını da yazdırabilirsin kolaylıkla mesela.

Motosikleti
Yamaha x-max 250 ABS (2025)
yok daha neler, aldığın gibi bas yoksa sağır kalır motor
yapay zeka basma demiyor ki.
sağır motor denilen şey zaten Kurum Bağlama.
motosikletle Sürekli çok düşük devirde (3000-4000 devir) kullanırsan.
Gaz kolunu asla %10-%20'den fazla açmazsan.
Motoru yük altına sokmazsan (Yokuş çıkmamak, hızlanmamak gibi).
Eğer ilk 1000 km boyunca sabit 40 km hızlarda ve gazın ucuna dokunarak gidersen, silindir duvarları cam gibi parlar, segmanlar tutunamaz ve motorun performansı düşük kalır yani sağırlaşır.

yapay zeka bu noktada ayrılıyor işte. motosikleti sıkıştıracağın, ivmeleneceğin zamanı teknik verilere göre anlatıyor.

Motosikleti
Ns200 15"
Rodajda ani hareketler yapmayın yeterli, motor içinde kurum oluşması için çok kısa mesafeli sürüşler, yakıt ayarı hatalı ve yanlış yağ kullanmış olmanız gerekli.

Silindir yüzeyi bahsettiğiniz gibi kalmaz, er yada geç o segman o silindire kendi yerini açar ve kompresyonu arttırır. Bakıma kadar segmanlar çoktan alışmış olur, yağ değişiminde gelen tepkilerin bir çoğu psikolojiktir. :)

Merhaba. Birçok yapay zeka firmasının paralı hizmetlerini kullanmış olarak gözlemlerimi kısaca aktarmak isterim.

Yapay zekada dünyada şuan en çok kullanılan servis tartışmasız chatgpt. Ve 3.1 versiyonu ile başlayan serüven şuan 5.1 e yükseldi. Derin araştırma modlarını sınırlı sayıda kullanabiliyorsunuz, ancak plus modunda aldığınız cevaplara göre inanılmaz derecede akıllı ve doğruya yakın cevaplar veriyor. Fakat tamamen hatasız değil, bir süre sonra güncellenecek ve daha da hatasız hale getirilecektir.

Başlığa girdiğimde, ECU'nun doğrudan AI destekli olabileceğini düşündüm, meğer hindistan modu ile çalışıyormuş sistem :)

AI donanımlı kartlar çok pahalı, fakat gelişmiş gömülü denetleyicilerle kısmen çalıştırılabilirler şuan. İmkansız değil.

Yapay zeka desteğini almak elbette güzel, tahmin bile edemeyeceğimiz yerlere gideceğiz bu sistem ile, çok uzak değil.

Tarihi bir devrin bitiş ve bilinmeyen, başka bir devrin başlangıcına denk gelmek ilginç.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
yapay zeka zeka değil arkadaş bi arama motoru internetteki bilgileri seçili apilardan çekip anlamlı cümlelerle sana veriyor bir şey üretmiyor bir şey düşünmüyor hem yapay zekayla rodaj yapmak ne demek la 1000 km basmayacan işte daha ney lut kavmi gibi olacak bu forumun sonu

Yapay zekalara dürüstlük ayarı default olarak gelse kullanıcıların sayısı en az %50 düşer. Sürekli harikasın, muhteşemsin vs. vs. Bir tanesi de desin ki yapacağın işi skim, o öyle mi yapılır diye. 😂

Motosikleti
Ns200 15"
Yapay zekalara dürüstlük ayarı default olarak gelse kullanıcıların sayısı en az %50 düşer. Sürekli harikasın, muhteşemsin vs. vs. Bir tanesi de desin ki yapacağın işi skim, o öyle mi yapılır diye. 😂
Gpt bir aralar güzeldi hatta verdiği bilgiler ve teknik verileri tamamen doğruydu ama şimdi bütün problemleri kullanıcının söyledikleri üzerine yorum yaparak problem sanki oymuş gibi söylüyor, şuan en çok işe yaradığı alan yazılım onun haricinde biraz çuvallıyor.

yapay zeka zeka değil arkadaş bi arama motoru internetteki bilgileri seçili apilardan çekip anlamlı cümlelerle sana veriyor bir şey üretmiyor bir şey düşünmüyor hem yapay zekayla rodaj yapmak ne demek la 1000 km basmayacan işte daha ney lut kavmi gibi olacak bu forumun sonu

arama motoru da değil, tam adı zaten LLM - geniş dil modeli.
Tek marifeti, bir kelimeden sonraki kelimeyi tahmin etmek. Konuşmak yani.

Bilmediğimiz bir konuda bir şey sorunca etkileniyoruz ister istemez. İyi bildiğiniz bir konuda biraz sıkıştırın bakalım, neler oluyor neler. =)
Grok verdiği cevabı güncel bilgilerle check etme ve tekrar check etme konusunda çok daha iyi GPT'den bu arada.

Ayrıca rodaj 1000km basmamak değildir. Lut kavmi öyle yapmıştır anca rodajı :p

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
İnternette bir kaç videoda LLM'in sınıra ulaştığı, yapılan yatırımları karşılayamayacağı için yatırımların azalacağı ve tekrar laboratuarlara dönülüp o şekilde ilerleneceği gibi şeyler izledim. Aslı var mıdır yok mudur bilemiyorum.

10 cm ç.kü var 40 cm dili var.
Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.
Dam üstünde saksağan vur beline kazmayı.
Mintan geymeyen mintan geyse çeke çeke öldürür, at binmeyen ata binse kaka öldürür.

Bütün teknolojik gelişmeler kadınların konforu içindir.
Erkeklerin mevzuyla alakası yoktur.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
arama motoru da değil, tam adı zaten LLM - geniş dil modeli.
Tek marifeti, bir kelimeden sonraki kelimeyi tahmin etmek. Konuşmak yani.

Bilmediğimiz bir konuda bir şey sorunca etkileniyoruz ister istemez. İyi bildiğiniz bir konuda biraz sıkıştırın bakalım, neler oluyor neler. =)
Grok verdiği cevabı güncel bilgilerle check etme ve tekrar check etme konusunda çok daha iyi GPT'den bu arada.

Ayrıca rodaj 1000km basmamak değildir. Lut kavmi öyle yapmıştır anca rodajı :p
bi kere bi soru sormuştum chat gptye kaynak olarak bu forumu göstermişti o günden beri yapay zeka kullanmıyorum search bar kullanmasını biliyoruz alla şükür bunamadık o kadar

ben rodajın o kadar kafaya takılacak bir şey olduğuna da inanmıyorum ya günümüzde ha basarak yapmışsın ha hımbıl kullanmışsın çok bir şeyi değiştireceğini sanmıyorum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar