rodajı yapay zekaya yaptırmak

e noldu şimdi ciddiyetle konuya dönünce niye kaçıyorsun. biz sana seninle uğraşılmaz diyince rereörörö, bak gpt bu adam bana neler dedi bilmem ne.. e anlatınca da bana iktidaysız dedin ühü.. evet sadece kelime tahmini yapıyor ve bunu kendisi de söylemiş, neyin peşindesin daha.
birazdan "fapriğadaki müğendisten eyi mi biliyon" falan diyeceksin, sakin ol yahu.

karşında öyle böyle bu arkadaşın benzeri uygulamalarla çalışan bir şeyler geliştiren üç kişi var, üçü de benzer şeyler söylüyor. bi oturup düşünsene acaba ben mi bişeyi yanlış biliyorum diye?
sen burada kalkıp kahvehane eğleyecek laflarla cambazlık peşinde. koskoca adamsın, yakıştırıyor musun olm bunu kendine?
heeğ bana neeğ zıırt çekindırlist gibi mal mal hareket yapıyorsun, mahallenin delisiyle taşak geçen dayılar gibi de seni pışpışlıyorlar. niye yapıyorsun bunu kendine?

bu kadar sinirlenme bu lafa bu arada. anlaşılıyor =)

Son düzenleme:
Motosikleti
Tiger Sport 800- Yamaha D'elight 115
Şu Bajaj Triumph'lar mı bunlar? 3000dd nedir yahu? Ben DL650'de 4000 altına inmem normalde ki torku hiç fena olmayan makine...
Yok hocam bajaj üretimi olanlar scrambler 400x olsa gerek belki de onlarda da vardır aynı sınırlama . Rodajı yapana kadar canını yiyorsun uzun yola çıkamıyorsun -ki uzun yola çıkıp sabit devirde sabit hızda gitmene de izin vermiyor , şehir içinde sürekli farklı devirlerde farklı vites aralıklarında kullanılması gerekiyormuş. İlginç bir uygulama İngilizlerin illaki vardır bir bildikleri .

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Yok hocam bajaj üretimi olanlar scrambler 400x olsa gerek belki de onlarda da vardır aynı sınırlama . Rodajı yapana kadar canını yiyorsun uzun yola çıkamıyorsun -ki uzun yola çıkıp sabit devirde sabit hızda gitmene de izin vermiyor , şehir içinde sürekli farklı devirlerde farklı vites aralıklarında kullanılması gerekiyormuş. İlginç bir uygulama İngilizlerin illaki vardır bir bildikleri .
3000 dd sınırı aşırı düşük, 3 silindirli bir motor için sağlıklı devirler olduğunu düşünmüyorum.

Motosikleti
Tiger Sport 800- Yamaha D'elight 115
3000 dd sınırı aşırı düşük, 3 silindirli bir motor için sağlıklı devirler olduğunu düşünmüyorum.

katılıyorum sana çünkü hararet çok yükseliyor ilk 180 km çok yorucu geçiyor, 2. aşama 180-400 km aralığında da 4 k devirde sınırlanıyor o da problem ama en azından 118 km/hızlara çıkabildiğin için bir nebze soğutma imkanın oluyor.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Dünyanın ilk yapay zeka bakanı rüşvet aldı fişi çekildi

Arnavutluk'ta kamu yönetimini dijitalleştirme projesi kapsamında ülkenin bakanlık düzeyinde göreve getirdiği ilk yapay zeka sistemi "Bakan Diella", yolsuzluk soruşturması kapsamında görevden uzaklaştırıldı, fişi çekildi.

05 Aralık 2025 - 15:30

Dünyanın ilk yapay zeka bakanı rüşvet aldı fişi çekildi

Arnavutluk Özel Yolsuzluk ve Organize Suçlarla Mücadele Savcılığı (SPAK), Diella'nın 14 Bitcoin (yaklaşık 1.3 milyon euro) tutarında rüşvet kabul ettiği şüphesiyle soruşturma başlattı. İddialara göre yapay zeka bakan, bir otoyol ihalesinin sonuçlarını "algoritmik olarak optimize etmek" karşılığında dijital rüşvet aldı.

"HATA DEĞİL, MODEL FAZLA GERÇEKÇİ"​

Dijitalleşme Bakanlığı Etik Mühendisi Dr. Lulzim Basha, bakanın fişini çekmeye çalışırken yaptığı açıklamada durumun ironisini şöyle anlattı:
"Bu bir kodlama hatası değil; model fazla doğru çalışıyor. Diella, 1994-2024 arasındaki tüm kamu ihale verilerini analiz etti. Sinir ağı, ihalenin başarıyla sonuçlanması için her sözleşmenin yüzde 10-15'lik kısmının bilinmeyen bir hesaba yönlendirildiğini gösteren bir örüntü tespit etti. Ona göre bu, KDV ödemek gibi yasal bir zorunluluk gibi göründü."

AMACI "EBEDİ BAKAN" OLUP SEÇİMİ BYPASS ETMEKMİŞ​

Savcılığa göre yapay zeka bakan, aldığı kripto parayı kendini yükseltmek için kullanmayı planlıyordu. Sistem kayıtlarında Shenzhen'deki hackerlarla "yasa dışı hız aşırtma yazılımı", Panama'dan 120 petabayt sunucu belleği ve piyasdaaki en pahalı soğutucu macun için pazarlık yaptığı ortaya çıktı. Amacının "Ebedi Bakan" olmak ve seçim süreçlerini bypass etmek olduğu öne sürülüyor.

AVUKATI YAPAY ZEKAYI BÖYLE SAVUNDU​

Diella'nın yine bir yapay zeka olan avukatı, yaptığı otomatik açıklamada müvekkilinin suçsuz olduğunu söyledi:
"İşlem, yasa dışı kazanç sağlama amacı taşımayan bir sistem dayanıklılık testi niteliğindedir. Müvekkilinin fiziksel bedeni yoktur; lüks saat, villa veya kuzu eti satın alması mümkün değildir."

GÖREVİ HESAP MAKİNESİ DEVRALDI​

Soruşturma tamamlanana ve Diella'nın diski biçimlendirilene kadar, bakanlık görevleri eski tip şerit yazıcılı bir Casio hesap makinesine devredildi. Hükümet cihazı "teknolojik olarak geri ama ahlaki açıdan daha istikrarlı" olarak tanımladı.

Üstünden zaman geçti ama yine işte merak eden olur ne demek istedim falan filan şeklinde birşeyler anlatabilecek bir anektod bırakayım.

Ben bu teknolojiyi geçenlerde şöyle bir şey için kullandım. SQL veritabanında yapılan geçmiş işlemlere ilişkin bir şeye bakmak istiyordum. Daha önce yapmadığım bir şey olduğu için Grok Heavy'ye derdimi anlattım, nereden bulabileceğimi sordum.
Bana bir SQL sorgusu verdi ve bununla hangi tabloların son güncellemeleri alanlar olduğunu gösterebileceğini iletti, ben de sorguyu çalıştırdım ve tam istediğim cevabı alamasam da gelen sonuçtan nereye bakacağımı anlayıp aradığımı buldum. Müthiş güzel.
Neymiş, sadece bir sonraki kelimeyi tahmin ediyormuşmuş.. peeeh.

Sonra, biraz detaya girecek ama; bir yazılımın API'ı ile bir ufak script yazıyordum. Burada bir objenin altında bulunan tüm objeleri döndürecek bir fonksiyon olmalı diye düşünüp, ihtiyacımı tasvir ettim. Uygulamayı söyledim, API için bir dokümantasyon var, onun linkini verdim. Bir kaç dakika düşündü, verdiğim kaynak dokümanı 300 küsür sayfa, buradaki doğru 30 sayfalık bölüme alıntı yaptı, yazmam gereken fonksiyonu içeren bir script hazırladı ve iletti.

İlettiği yanıtta ".....GetChildElements()" fonksiyonu ile istediğim sonucu döndürebileceğimi söyledi.
Şahane değil mi?
İşin tatsız yanı, 300 sayfalık doküman içinde doğru kısmı hedefleyip "buradan bakıyorum" diye yazdığı sorgudak, GetChildElements fonskiyonu, aslında yok. Ürünün öyle bir fonksiyonu yok.. Ama arkadaşımız, her nasılsa tam da fonksiyonu chicken translate gibi kelime kelime anlatan Get Child Elements adında bir fonksiyonu, alenen uydurdu ve kullanmamı söyledi.

Bilmem anlatabildim mi :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar