Kaskı ve eldivenin zorunlu olması

devlet vatandaşa 2. şahısların vereceği zarara karşı sorumludur kendine verdiği zarardan değil insan kendine istediğini yapabilmekte özgürdür güdülmesi gereken koyunlar mısınız birey misiniz

Baban ya da herhangi bir aile ferdin intihar etmek için çatıya çıktığında birisi gelip de "ağbi, özgür birey yauuv" derse itfaiye, ambulans ya da polis gibi devletin kurumlarını meşgul etmezsin inşallah........

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Baban ya da herhangi bir aile ferdin intihar etmek için çatıya çıktığında birisi gelip de "ağbi, özgür birey yauuv" derse itfaiye, ambulans ya da polis gibi devletin kurumlarını meşgul etmezsin inşallah........
tabiki etmem ulan bi insan özgür iradesiyle intihar etmek istiyorsa edebilir ne gazlayan ademe kalır ne bana kalır ne devlete kalır

Motosikleti
Bajaj Pulsar Rs200
devlet vatandaşa 2. şahısların vereceği zarara karşı sorumludur kendine verdiği zarardan değil insan kendine istediğini yapabilmekte özgürdür güdülmesi gereken koyunlar mısınız birey misiniz
Konu buraya geldiyse eğer şöyle diyim, sen öldüğünde, ailen, varsa çocukların eşin bu durumdan zarar görücek. Hastane masrafları oluşacak. Polisidir ambulansıdır ıvır zıvır birsürü mecra bu konuyla ilgilenicek. Bir kişiden ne olucak deme. bu düşüncene göre bir zaman sonra çok fazla yaygınlaşmış olucak. Yani domino taşı gibi düşün. Devlette tüm bunları korumakla görevli.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Konu buraya geldiyse eğer şöyle diyim, sen öldüğünde, ailen, varsa çocukların eşin bu durumdan zarar görücek. Hastane masrafları oluşacak. Polisidir ambulansıdır ıvır zıvır birsürü mecra bu konuyla ilgilenicek. Bir kişiden ne olucak deme. bu düşüncene göre bir zaman sonra çok fazla yaygınlaşmış olucak. Yani domino taşı gibi düşün. Devlette tüm borunları korumakla görevli.
he anasını satayım zaten bütün bunları erdoğan cebinden çıkarıp karşılayacak ulan yıllardır ben veriyom ya zaten bunların parasını

Motosikleti
Cb125f
Arabalardaki emniyet kemeride zorunlu mesela. Bu düşüncenize göre emniyet kemeride isteğe bağlı olmalı. Siz bilinçli bir vatandaş olabilirsiniz, kendi sınırlarınızı biliyor ona göre kısa mesafe uzun mesafe ayrımı yapıp kask takıp takmamaya karar verebiliyorsunuz. Herkes o şekilde karar alamıyor. O yüzden 2km'lik mesafede kask serbesttir gibi bir kanun da çıkmayacağı/uygulanabilir olamayacağı için böyle bir yasa var işte. Devlet toplumun refahını ve güvenliğini sağlamakla mükelleftir sonuçta.
Yani insan için özgür irade önemlidir ama yok bizim insanımız hayvandır
O yüzden ineği koyunu ahırlarda kurttan kuştan muhafaza ettiğimiz gibi devletin de biz hayvanları muhafaza etmesi gerektiğini düşünüyorsan bu insana hakarettir derim
Benim bu özgürlükle ilgili düşüncelerim insanı hayvandan Üstün görmemdir insana değer vermemdendir

Motosikleti
Bajaj Pulsar Rs200
he anasını satayım zaten bütün bunları erdoğan cebinden çıkarıp karşılayacak ulan yıllardır ben veriyom ya zaten bunların parasını
Aynen zaten sadece senin verdiklerinle sana hizmet ediliyor. Sistem ortak havuzdan işliyor. Sence sadece senin verdiklerinle sana hizmet edilebilir mi? (Siyasi tartışmaya girmeyelim lütfen.)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bence özgürlükle ilgili öfkemizi kask,eldiven gibi koruyucu ekipmanların mecburiyetinden çok fahiş vergiler, trafik sigortası bedelleri, benzinin bu kadar pahalı olması gibi konulara yöneltmeliyiz. Bunlar da en nihayetinde özgürlüğümüzü kısıtlayan unsurlar.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Benim bu özgürlükle ilgili düşüncelerim insanı hayvandan Üstün görmemdir insana değer vermemdendir
Buna "Türcülük" deniyor.
Bence bütün canlılar eşittir. insan da bir hayvan türüdür.

Ben de diyorum ki gelin hep birlikte her türlü otoriteyi yıkalım, o zaman zorla kask kiyeceksin diyen bir otorite de kalmaz, kafanızı korumak için giyiyor olursunuz.

Motosikleti
Bajaj Pulsar Rs200
Buna "Türcülük" deniyor.

Ben de diyorum ki gelin hep birlikte her türlü otoriteyi yıkalım, o zaman zorla kask kiyeceksin diyen bir otorite de kalmaz, kafanızı korumak için giyiyor olursunuz.
Kask takmak, eldiven takmak yasak olmasa dahi takacak insanlar var. İşte bunlar akıllı mantıklı İNSANLAR. Her şeyin başı eğitimdir aslında. Bireye çağdaş bir eğitim verilirse sorun kalmayacaktır. O kaskı kendi sağlığı için takması gerektiğini anlayacaktır.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Aynen zaten sadece senin verdiklerinle sana hizmet ediliyor. Sistem ortak havuzdan işliyor. Sence sadece senin verdiklerinle sana hizmet edilebilir mi? (Siyasi tartışmaya girmeyelim lütfen.)
bak işte dolaylı vergi bu ülkede bu yüzden çok önemli adam ne kadar çok vergi verdiğinin farkında değil kazandığı paranın daha fazlasını vergi olarak verdiğini cebine kalan parayla aldıklarından da ne kadar vergi verdiğinin farkında değil karşılığını aldığını sanıyor

Motosikleti
Bajaj Pulsar Rs200
bak işte dolaylı vergi bu ülkede bu yüzden çok önemli adam ne kadar çok vergi verdiğinin farkında değil kazandığı paranın daha fazlasını vergi olarak verdiğini cebine kalan parayla aldıklarından da ne kadar vergi verdiğinin farkında değil karşılığını aldığını sanıyor
Dostum şu söylediklerini şuan 15 yaşındaki çocuklarda biliyor, bi sen değilsin ne ödediğinin farkında olan.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Kask takmak, eldiven takmak yasak olmasa dahi takacak insanlar var. İşte bunlar akıllı mantıklı İNSANLAR. Her şeyin başı eğitimdir aslında. Bireye çağdaş bir eğitim verilirse sorun kalmayacaktır. O kaskı kendi sağlığı için takması gerektiğini anlayacaktır.
işte, daha ona gelene kadar çok var diyorum.
sen diyorsun ki devlet kaskı zorunlu tutmasın, ben de diyorum ki devlet de olmasın.

• Beğen
Tepkiler: Ged
Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
Konu buraya geldiyse eğer şöyle diyim, sen öldüğünde, ailen, varsa çocukların eşin bu durumdan zarar görücek. Hastane masrafları oluşacak. Polisidir ambulansıdır ıvır zıvır birsürü mecra bu konuyla ilgilenicek. Bir kişiden ne olucak deme. bu düşüncene göre bir zaman sonra çok fazla yaygınlaşmış olucak. Yani domino taşı gibi düşün. Devlette tüm bunları korumakla görevli.
Konunun asil sebebi bu sanirim. Devlet vatandasinin en az zarar gorecek sekilde bazi kurallara tabi tutuyor. Kaza her yerde ve her zaman oluyor. Kafadan veya elden (bilege de dokunuyor bu) travmatik kazalar topluma daha zararli demek ki, diger tehlikeli seylere gore. Kazalarda kaski degistirmek hastane masraflarindan daha ucuz ve toplumu hem maddi hem manevi daha az yaraliyor.

Mesela size carpan araba hakli durumda ise sizin kafanizin dagilmasi ve dagilmamasi arasindaki fark onun psikolojisinde cok buyuk oneme sahip. Bu biraz sizin ozgurlugunuzden cikiyor.

Eldiven zorunlulugu konusu biraz tartisilir ama baskalarinda uygulanmiyor diye bizde uygulanmamasi sacmalik olmuyor bence. Bakarsiniz motosiklet kazalarinda el, bilek ve kol kirigi orani azalir baska ulkeler de takip eder.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
işte, daha ona gelene kadar çok var diyorum.
sen diyorsun ki devlet kaskı zorunlu tutmasın, ben de diyorum ki devlet de olmasın.
Bence de kask eldiven vs zorunlu olmasin, dogal secilim ihtimalini artirir.

Motosikleti
750x
Kask takmanın da zorunluluğu mu olurmuş ya ne saçma birşey.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Forumlarda ve internette gezindiğim kadarıyla kimse özgürlüğümüzden devletin annelik taslamasından bahsetmiyor oysaki kaskımı ve eldivenimi kendi hür irademle takmak isterdim ama gel gör ki esir bir adam gibi hür irademizi kısıtlamakta devletimiz.
Bir anaşist olaraktan buradan devleti kınım kınım ve şiddetle kınıyorum.
Sadece kask ve eldiven değil, kafa ve beyin takma mecburiyeti getirmediği için.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Buna "Türcülük" deniyor.

@Birkannn sabah kaçta geliyorsunuz ona göre tedarikli olalım. Üç buçuk iyi mi? Üç buçuk atarız bu bahaneyle. :unsure:

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Forumlarda ve internette gezindiğim kadarıyla kimse özgürlüğümüzden devletin devletin annelik taslamasından bahsetmiyor oysaki kaskımı ve eldivenimi kendi hür irademle takmak isterdim

Motorum CB 125f motorumla şehirler arası da yapıyorum kuryelikte yapıyorum fırına kahveye kafeye markete de motorumla gidiyorum şahsen ben markete fırına veyahut kafeye gitmek için kask takmazdım ama gel gör ki esir bir adam gibi hür irademizi kısıtlamakta devletimiz.

Evet arkadaşlar haklısınız düşmenın mesafesi olmaz ama ben bu kadarınında paranoyakça olduğunu düşünüyorum
Fırına giderken de takmayayım kaskı arkadaş
üstadım sana hak vermiyor değilim ama ne bileyim yani ben markete giderken dibimdeki şok markete değilde biraz uzakta migrosa gidiyorum ve bahanesiyle biraz motora binmiş oluyorum ve motora gönül rahatlığıyla binmek için kaskı eldiveni ne varsa takıyorum. yani şu 3 rakamlı yerlere de eskisi gibi gidesim yok çünkü kalite pek önemsenmiyor oralarda... migros zaten kart çıkartıyorsun ve indirimli olarak alınca 3 harfli marketler gibi ucuza geliyor.. hemde daha fazla seçenek ve kaliteli alışveriş yapıyorsun.

bence alışkanlık edinin,

kanuna kızma konusunda bende tepkiliyim, yahu eldivende CE belgesine ne diye bakıyorlar? ben eldiveni aldığım gün etiketi rahatsız ediyor diye kopardım... yani sabır zorluyor lanet olası hükümet.

Tam koruma olmadığı zaman yaz, kış kendimi çıplak hissediyorum. Sanki bir yerlerim gözüküyormuş gibi.

Bırak binmeyi anahtarı bile çevirmiyorum.

Gönül isterdi ki; herkes zorunlu değil gönüllü tam koruma ile dolaşın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar