Kaskı ve eldivenin zorunlu olması

Motosikleti
Cb125f
Forumlarda ve internette gezindiğim kadarıyla kimse özgürlüğümüzden devletin devletin annelik taslamasından bahsetmiyor oysaki kaskımı ve eldivenimi kendi hür irademle takmak isterdim

Motorum CB 125f motorumla şehirler arası da yapıyorum kuryelikte yapıyorum fırına kahveye kafeye markete de motorumla gidiyorum şahsen ben markete fırına veyahut kafeye gitmek için kask takmazdım ama gel gör ki esir bir adam gibi hür irademizi kısıtlamakta devletimiz.

Evet arkadaşlar haklısınız düşmenın mesafesi olmaz ama ben bu kadarınında paranoyakça olduğunu düşünüyorum
Fırına giderken de takmayayım kaskı arkadaş

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Sen çok yanlış gelmişsin.

Biz burada fırına giderken kask ve eldiveni bırak bot giymeyeni bile yeriyoruz.

fizik kuralları devletlerin uydurduğu kanunlar değil. Devlete isyan etmek de dandirikten trafik kuralları ile olmuyor. Teksas'lı redneck'ler diyor onu devlet benim kaskıma karışmasın diye.
Keşke devlet diye bir otorite hiç olmasa ama isyan etmeye başlanacak yer trafik kuralları değil.

Motosikleti
Arora kasırga
Sorun şu ki;
Kimse kimsenin nereye gittiğini tahmin edemez.
Yani memur müneccim değil veya bizim halkımız suistimali pek sever ve 25 km öteye gidiyorsa bile markete gidiyorum der mi? Hiç gözünü bile kırpmadan der...
O yüzden ülkenin Bangladeş seviyesinden geri düşmemesi için bu ekipman meselesi gerekliydi.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Forumlarda ve internette gezindiğim kadarıyla kimse özgürlüğümüzden devletin devletin annelik taslamasından bahsetmiyor oysaki kaskımı ve eldivenimi kendi hür irademle takmak isterdim

Motorum CB 125f motorumla şehirler arası da yapıyorum kuryelikte yapıyorum fırına kahveye kafeye markete de motorumla gidiyorum şahsen ben markete fırına veyahut kafeye gitmek için kask takmazdım ama gel gör ki esir bir adam gibi hür irademizi kısıtlamakta devletimiz.

Evet arkadaşlar haklısınız düşmenın mesafesi olmaz ama ben bu kadarınında paranoyakça olduğunu düşünüyorum
Taksan ölürmüsün be abi.. (Bunu yalayut gibi oku)

bizim halkımız senin farkındalık seviyende olsaydı, aziz nesin halkın %5-10 civarı aptaldır derdi. ama değil. bu forumu düşünelim, burada bile algılayamayan kişiler neden eğitim verilmiyor demek yerine "10 metre kullanımda dahi kask takılmalı" denilen obsesyon savunuculuğu yapıyor. türk cehenneminde zebaniye ihtiyaç yok...

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
eldivenin boktan bi karar olduğunu dünyanın hiçbi yerinde böyle bi kanun olmamasından anlayabiliriz ama bizim milletimiz kul olmaktan başka bir şey olmuyor özgürlükler falan bunlara fazla bunlara böyle ampül lazım hakediyorlar

Motosikleti
Garajda yatan bir Ninja 650
Davanda haklı olabilirsin, fakat (sözüm meclisten dışarı) halkımız zorunlu kılınmayan hiç bir şeyi yapmıyorki zorunlu kılınan bir çok şeyi de yapmamak için direnenler var...

Yani demek istediğim; farkındalığı arttırılması önemli. Keşke bu şekilde olmasaydı ama gerekli bir adımdı bence 🥲

devlet vatandaşının can ve mal güvenliğinden sorumludur. ve bunu çeşitli tedbirlerle, kanunlarla ya da yasalarla icra eder.
istiyor ki benim motorcu kardeşim düşerse şayet kafasını kaldırma filan vurunca beyni pekmez gibi asfalta akmasın.
ha sen hür iradenle takmak istemiyor musun kardeş, e takma.
ama kellen adana karpuzu gibi ikiye bölününce ağlamak yok.......

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
devlet vatandaşının can ve mal güvenliğinden sorumludur. ve bunu çeşitli tedbirlerle, kanunlarla ya da yasalarla icra eder.
istiyor ki benim motorcu kardeşim düşerse şayet kafasını kaldırma filan vurunca beyni pekmez gibi asfalta akmasın.
ha sen hür iradenle takmak istemiyor musun kardeş, e takma.
ama kellen adana karpuzu gibi ikiye bölününce ağlamak yok.......
devlet vatandaşa 2. şahısların vereceği zarara karşı sorumludur kendine verdiği zarardan değil insan kendine istediğini yapabilmekte özgürdür güdülmesi gereken koyunlar mısınız birey misiniz

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bu işleri özgürlüğüm kısıtlanıyor diye düşünmemek gerek, en nihayetinde kasksız fırına giderken kaza yapmayabilirsin ama gözüne böcek girebilir, eldivensiz fırına giderken yerden taş sekip eline çarpabilir. Örnekler saçma gelse de iki örnek de başıma geldi. Maalesef bazı şeyler zorunlu tutulmadıkça uygulamıyoruz.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Bu işleri özgürlüğüm kısıtlanıyor diye düşünmemek gerek, en nihayetinde kasksız fırına giderken kaza yapmayabilirsin ama gözüne böcek girebilir, eldivensiz fırına giderken yerden taş sekip eline çarpabilir. Örnekler saçma gelse de iki örnek de başıma geldi. Maalesef bazı şeyler zorunlu tutulmadıkça uygulamıyoruz.
eline taş geliyor kaza yapıyorsun da ayağına gelmiyor mu göğsüne gelmiyor mu bacaklarına gelmiyor mu kask harici ekipmanı zorlayacaksan ya 5 ekipmanı zorunlu yapacaksın ya sadece kaskı yapacaksın sadece eldiven olunca milletin motora alerjisi var iş olsun diye kanun çıkarma oluyor

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
eline taş geliyor kaza yapıyorsun da ayağına gelmiyor mu göğsüne gelmiyor mu bacaklarına gelmiyor mu kask harici ekipmanı zorlayacaksan ya 5 ekipmanı zorunlu yapacaksın ya sadece kaskı yapacaksın sadece eldiven olunca milletin motora alerjisi var iş olsun diye kanun çıkarma oluyor
Dediğin bölgelere de bir şeyler çarpabiliyor ama ben full ekipmanlı motor süren biriyim. Bana kalsa tüm ekipmanları zorunlu tutarım. Belki gelecekte senin dediğin de olacak ama yavaş yavaş, ısındıra ısındıra bir şeyleri değiştiriyor olabilirler.

Motosikleti
10 metrelik yolda bile düşüp kafamızı vurup pekmezi akıtmayacağımızın garantisi yok.
Yani bu konuyu devletin zorladığı bir kural olarak görmemek lazım, zaten fazlasını yapıyorken her seferinde tam ekipman sürüyorken devlet ne karışır diyemem, zaten devlet ile başka konularda yeterince isyan ediyorum, gerçekten canımızı yakan konularda isyan etmeyip de devlet kaskıma ne karışır demek abes kaçıyor.

Motosikleti
Cb125f
10 metrelik yolda bile düşüp kafamızı vurup pekmezi akıtmayacağımızın garantisi yok.
Yani bu konuyu devletin zorladığı bir kural olarak görmemek lazım, zaten fazlasını yapıyorken her seferinde tam ekipman sürüyorken devlet ne karışır diyemem, zaten devlet ile başka konularda yeterince isyan ediyorum, gerçekten canımızı yakan konularda isyan etmeyip de devlet kaskıma ne karışır demek abes kaçıyor.
Yani saymakla bitmez Ama şu anlık bu konuyu ele almış bulunmaktayız

Motosikleti
Yani saymakla bitmez Ama şu anlık bu konuyu ele almış bulunmaktayız
işte bu konu çok sonraki sırada. Tamam dertleri de hiyerarşikleştirmemek lazım ama kaskı devlet zorunlu tutuyor diye giyen giymesin zaten.

Ama işte devlet düşmanlığı, isyan bu demek değil derim ben de.

• Beğen
Tepkiler: Ged
Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
işte bu konu çok sonraki sırada. Tamam dertleri de hiyerarşikleştirmemek lazım ama kaskı devlet zorunlu tutuyor diye giyen giymesin zaten.

Ama işte devlet düçmanlığı, isyan bu demek değil derim ben de.
konu kask eldivenden ibaret değil devletin yükümlülüğü vatandaşlarımızın kafası şuna basmıyor

Devlet, vatandaşın ölmesini engellemekle yükümlüdür, canının yanmasıyla değil. (tüm dünyadaki güvenlik kanunlarının yazılış felsefesi)

inşaatlarda kanunen sadece baretin zorunlu olması gibi
otomobillerde sadece emniyet kemerinin zorunlu olması gibi

Motosikleti
Bajaj Pulsar Rs200

Arabalardaki emniyet kemeride zorunlu mesela. Bu düşüncenize göre emniyet kemeride isteğe bağlı olmalı. Siz bilinçli bir vatandaş olabilirsiniz, kendi sınırlarınızı biliyor ona göre kısa mesafe uzun mesafe ayrımı yapıp kask takıp takmamaya karar verebiliyorsunuz. Herkes o şekilde karar alamıyor. O yüzden 2km'lik mesafede kask serbesttir gibi bir kanun da çıkmayacağı/uygulanabilir olamayacağı için böyle bir yasa var işte. Devlet toplumun refahını ve güvenliğini sağlamakla mükelleftir sonuçta.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar