Büyük kapışma! Tiger 1200 Rally Pro vs Africa Twin ADV ES vs BMW F900GS ADV vs KTM 1390 ADV

1.2-1.4 milyona hangisi alınmalı

• Honda Africa Twin ADV SE

Oy: 36 38.7%
  • Triumph Tiger 1200 Rally Pro

Oy: 41 44.1%
  • BMW F900GS ADV (dgsdgsf)

Oy: 7 7.5%
  • KTM 1390 ADV

Oy: 9 9.7%

• Kullanılan toplam oy
    93
Africa nın fiyatı acıklanmış. Hemen olası rakipleri koyup bir anket yapayım dedim.

Tiger 1200 Rally Pro : 1.170 milyon
Africa Twin ADV ES : 1.3 milyon
F900GS ADV: 1.175 milyon
1390 ADV S: 1.4 milyon

Fiyatlar böyle.. en ucuz ile en pahalı arasında 230.000 TL fark var..Bunu da dikkate alanlar kuşkusuz olabilir.

Fakat BMW f900 GS secen ağır amatordur baştan soyleyim safdfsdg
fiyata bak ya hahah ulan bmw..neyse,

ben hemen africa diyorum, hepsinin içinden gecer. Avrupalılar da boyle dusunuyor!

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Hadi benim oyum belli de diğerini kim verdi acaba? :LOL: :ROFLMAO: :D

Motosikleti
K 1600 GTL
Bu listeden rally değil ama tiger gt tercih edilir keşke onun fiyatınıda koysaydın....

Bu listeden rally değil ama tiger gt tercih edilir keşke onun fiyatınıda koysaydın....

GT Pro 50 bin daha ucuz rally den. Zaten triumph isteyen için secenekler belli (gt pro, gt explorer,rally pro)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Arkadaslar, bmw f900 gs secen olursa burdan da yazabilir mi ben sectim diye.Harbiden tanımak istiyorum, o bakımdan

Motosikleti
K 1600 GTL
GT Pro 50 bin daha ucuz rally den. Zaten triumph isteyen için secenekler belli (gt pro, gt explorer,rally pro)

Arkadaslar, bmw f900 gs secen olursa burdan da yazabilir mi ben sectim diye.Harbiden tanımak istiyorum, o bakımdan
Afrikadan çok daha güçlü, şartlı ve kaliteli hemde 170 bin daha ucuz... Anketin sonucu belli sanki...

• Beğen
Tepkiler: Ged
Motosikleti
cbf 150
ben f900gs advı seçerim ben servis ağı ve kalitsine parça ulaşılabiirliğine bakarım.

Ayrıca bmwde diğerlerinde olan herşey var artı ZF süspansiyon var. Daha çok aksesuara sahip. Temuda bile aksesuarı var.

Triump hayatta almam ktm çok büyük, Africa tween de artık göze alışılmış bir motor abicim motora bindiğinde birazda şekil şukul olur. Kebapçı motoru gibi ne bilim.

Neden bu listede Suzuki vstrom 1050 yok yada Tenere world raid

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
bmwyi bu yüzden gömüyoruz orta sınıf motoru bi üst sınıf motorlardan pahalı ben bu kadar para vereceğim bi motor alacaksam egzotik bişiler isterim o yüzden tiger daha çok hoşuma gitti

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Afrikadan çok daha güçlü, şartlı ve kaliteli hemde 170 bin daha ucuz... Anketin sonucu belli sanki...
Borusan'a gidip satışçının masasına oturduğunuzda "esas" fiyatı 1.150k, o gün görüştüğümde takasta bir 50k daha iniyor diye anladım. Yani takasa almak isteyecekleri bir motorunuz varsa (kilometresi 20k üzerinde olan motosikletleri almıyorlar...) pratik fiyatı 1.100k. Bence gayet iyi ÇÜNKÜ: "Motorda ekstra alıp koyabileceğiniz neredeyse hiçbir şey yok, tüm fonksiyonel aksesuarları hazır / dolu olarak satılıyor." Sadece çantalar alınacak. Orijinal BMW yan çanta seti 70k falan sanırım. F900GSA'nin derdi BMW taifesinin ikinci elde rağbet etmeyecek olması. Yani bu motoru alan kişinin posası çıkana kadar kullanmak için alması gerekiyor veya sıkılınca direkt %30-40 alttan vermekten imtina etmeyecek kadar tuzu kuru olması. (İkinci ihtimal düşük çünkü tuzu kuru adam basıyor parayı ikinci eli de rahat olan R serisi alıyor...) Her neyse, anketteki diğer motosikletlerin hepsi "çıplak" fiyatlı; onlara "en az" 100-150şer bin TRY ek masraf yapılması gerekir. Ama işte matematik falan bilmek lazım; yazılımcı adama yakışmıyor böyle detayları atlamak...

Motosikleti
K 1600 GTL
Sadece fiyatlara göre sınıflamak çok doğru olmuyor aslında. Yukarıdaki dört motordan sadece F900 ile Africa aynı segment. KTM ve Triumph üst sınıf. O yüzden Africa mı F900 mü diye sormak daha doğru sanki... ( Bu yeni Africalar da elcik ısıtma orta sehpa standart mı? Yoksa Japon üretici kullanıcı kendi zevkine göre modifiye etsin diye koymuyor mu hala ? )
Edit; Şimdi baktım elcik ısıtma cruise kontrol koymuşlar Honda şaşırtmaya devam ediyor. ;) Quickshifter yok gördüğüm kadarıyla ama olsun 5-10 seneye oda gelir inşallah

Borusan'a gidip satışçının masasına oturduğunuzda "esas" fiyatı 1.150k, o gün görüştüğümde takasta bir 50k daha iniyor diye anladım. Yani takasa almak isteyecekleri bir motorunuz varsa (kilometresi 20k üzerinde olan motosikletleri almıyorlar...) pratik fiyatı 1.100k. Bence gayet iyi ÇÜNKÜ: "Motorda ekstra alıp koyabileceğiniz neredeyse hiçbir şey yok, tüm fonksiyonel aksesuarları hazır / dolu olarak satılıyor." Sadece çantalar alınacak. Orijinal BMW yan çanta seti 70k falan sanırım. F900GSA'nin derdi BMW taifesinin ikinci elde rağbet etmeyecek olması. Yani bu motoru alan kişinin posası çıkana kadar kullanmak için alması gerekiyor veya sıkılınca direkt %30-40 alttan vermekten imtina etmeyecek kadar tuzu kuru olması. (İkinci ihtimal düşük çünkü tuzu kuru adam basıyor parayı ikinci eli de rahat olan R serisi alıyor...) Her neyse, anketteki diğer motosikletlerin hepsi "çıplak" fiyatlı; onlara "en az" 100-150şer bin TRY ek masraf yapılması gerekir. Ama işte matematik falan bilmek lazım; yazılımcı adama yakışmıyor böyle detayları atlamak...
Takas etmezseniz de nakit alırken yüzde 3-4 indirim yapıyorlar.

Son düzenleme:
Sadece fiyatlara göre sınıflamak çok doğru olmuyor aslında. Yukarıdaki dört motordan sadece F900 ile Africa aynı segment. KTM ve Triumph üst sınıf. O yüzden Africa mı F900 mü diye sormak daha doğru sanki... ( Bu yeni Africalar da elcik ısıtma orta sehpa standart mı? Yoksa Japon üretici kullanıcı kendi zevkine göre modifiye etsin diye koymuyor mu hala ? )

Takas etmezseniz de nakit alırken yüzde 3-4 indirim yapıyorlar.

Elcik ısıtma standart ama orta sehpayı bilmiyorum.

Fiyatlara göre sınıflandırmak cok normal cunku bunların hepsi aynı tür motorlar. Üst sınıf tanımına katılmıyorum.Eğer gercekten bir üst sınıflık varsa
insanların hepsi koşa koşa KTM ve Triumph alırdı.

Yani şimdi E serisi mercedes ile Toyota Corolla aynı fiyatta olduğunu dusunelim. Vs yapamayacak mıyız ?

ben liste fiyatlarını verdim. Şimdi yukardaki eleman bulandırıyor işi.

Haluk23 mesela crf250L yi liste fiyatının cok altına aldı.Kimin ne indirim yapacağını bilemediğimizden liste fiyatını referans almalıyız

Motosikleti
K 1600 GTL
Elcik ısıtma standart ama orta sehpayı bilmiyorum.

Fiyatlara göre sınıflandırmak cok normal cunku bunların hepsi aynı tür motorlar. Üst sınıf tanımına katılmıyorum.Eğer gercekten bir üst sınıflık varsa
insanların hepsi koşa koşa KTM ve Triumph alırdı.

Yani şimdi E serisi mercedes ile Toyota Corolla aynı fiyatta olduğunu dusunelim. Vs yapamayacak mıyız ?

ben liste fiyatlarını verdim. Şimdi yukardaki eleman bulandırıyor işi.

Haluk23 mesela crf250L yi liste fiyatının cok altına aldı.Kimin ne indirim yapacağını bilemediğimizden liste fiyatını referans almalıyız
Mercedes Toyota örneği burada doğru olmuyor ama b segment mercedes, c segment toyotodan pahalı ama segmenti genede b...

Mercedes Toyota örneği burada doğru olmuyor ama b segment mercedes, c segment toyotodan pahalı ama segmenti genede b...

tamam segment farkı yanında ciddi fiyat farkıyla geliyor.

ama bahsettiğimiz bu motorlarda fiyat farkı cok azken (İngiltere de mesela tiger1200 sadece 800 pound pahalı africa adv den) bir üst sınıflıktan nasıl soz edebiliriz ?

Eğer gerçekten bir üst sınıflık varsa, f900 ve africa nın yuzune bakılmaması gerekmez mi ? e serisi ile toyota corolla arasında 300.000 TL fark olsa kim corolla alır mesela ?

Motosikleti
cbf 150
Muzo bunlardan hangisi kullandın ben hepsini kullandım.

Performans istiyorsan saatli bomba niyetine ktm yi al,

Triumph dersen o daha büyük bir saatli bomba diyelim avrupa turuna çıkıcan ama elektirik arızası var motorunun götür korlasa 3 ay sonra git al. Gitti çöp oldu bütün gezin.

Afrika tween desen herkesde var hır hır hır çalışır durur hatta romanyada dağa çık her kmde bir tane afika görürsün. cbf150 tadında her adventurecıda var.

900gs adventure inan bmwnin yaptıgı en iyi motor. Eski 1150 gs gibi düşünebilirsin bunu klasik bir motor. üzerinde herşey var camı bile yeterli.

Artı şaft yok tertemiz dişli sıkıntı çıkarmaz dünyanın bir ucunda.

Herşey kumandadan kontrol daha ne olsun bak ben bmwde seçici adamım v stromum olmasa alıcagım motordu ki denedimde.

sanmıyorum...

900gs adventure inan bmwnin yaptıgı en iyi motor. Eski 1150 gs gibi düşünebilirsin bunu klasik bir motor. üzerinde herşey var camı bile yeterli.
ya bırak allahın çinlilerin ürettiği blok.. avrupada F900 un esamesi okunmuyor.

Alan yok lan bu motoru xsgsfsa

Africa bununla top diye oynar.dizinde falan sekttirir.
Olm kamyoncu içkili misin sen boyle amatorlukler yapmazdın.

Afrika tween desen herkesde var

hehhhhh işte klit nokta. neden var ?

Bunu herkes düşünmeli :d

Muzo bunlardan hangisi kullandın ben hepsini kullandım.

allahımmmm çıldıracağım.

olm kamyoncu sana rottweiller mı kangal mı yoksa dogo mu almalı desem
alacağım cevap belli

"2000 de türkiye ye dogo argentino yu ilk ben getirdim, buenos airesten ucakla ozel getirttim"
"7 adet rottweilerım oldu.."
"Dünya şampiyonu kangalım vardıı.."

bıktım ulan..dfgdga

Son düzenleme:
Evet herkese ilaç olacak bir çözümle karşınızdayım. Aşağıdaki linke giriyorsunuz, seçiminizi yapıyorsunuz. Biz de görüyoruz neymiş ne değilmiş. İstatistikler kısmı henüz çok ham, foto da ekleyemedi yapay zeka. Şimdilik idare edin :D

https://advwarss.netlify.app/

Motosikleti
cbf 150
sanmıyorum...

ya bırak allahın çinlilerin ürettiği blok.. avrupada F900 un esamesi okunmuyor.

Alan yok lan bu motoru xsgsfsa

Africa bununla top diye oynar.dizinde falan sekttirir.
Olm kamyoncu içkili misin sen boyle amatorlukler yapmazdın.

hehhhhh işte klit nokta. neden var ?

Bunu herkes düşünmeli :d

allahımmmm çıldıracağım.

olm kamyoncu sana rottweiller mı kangal mı yoksa dogo mu almalı desem
alacağım cevap belli

"2000 de türkiye ye dogo argentino yu ilk ben getirdim, buenos airesten ucakla ozel getirttim"
"7 adet rottweilerım oldu.."
"Dünya şampiyonu kangalım vardıı.."

bıktım ulan..dfgdga
yavrum biz çantaya sığan köpeklerden alırız işimiz olmaz vahşi hayvanlarla. Afrika tweeni mozamiğin çöllerinde bile görürsün. Ayağa düşmüş motor bu

naliz: Harley-Davidson yine ilk turlarda elendi (Simülasyon). muahuahuahua

yavrum biz çantaya sığan köpeklerden alırız işimiz olmaz vahşi hayvanlarla. Afrika tweeni mozamiğin çöllerinde bile görürsün. Ayağa düşmüş motor bu

naliz: Harley-Davidson yine ilk turlarda elendi (Simülasyon). muahuahuahua
Onun için sunucu yapmak lazım backend falan bişiler dedi. Ben en çok tercih edilen motor hangisi, kim kimi en çok elemiş falan filan, ilk turda en fazla elenenler gibi bi istatistik tutmak istemiştim :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar