Gmoto

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Bu durumda amortisörü değiştirmeye gerek yok. Motoru değiştireceğim. Kızımın üniversite sınavına girmesini bekliyorum. Onu da bir üniversiteye yerleştirebilirsek bütün engelleri aşmış oluyorum. O zaman Gs mi desek, AT mi desek, yoksa Vstrom mu desek, vay vay vay .....
Zaten insan umutla yaşarmış. Aç tavuk da kendini buğday ambarında zannedermiş. :)

Ne güzel bu yıl üniversiteye başlıyor, az kalmış rahat etmenize.
Bizim ikizler bu sene 8. sınıf, LGS'ye hazırlanıyorlar, kurstu falan iyice battım. sınavı kazanırlarsa size playstation alırım diyordum, ne güzel ikisine bir tane alsam ucuza yırtarım sanıyordum ama kazanırsak oyun oynamalık bilgisayar isteriz demeye başladılar, oyun amaçlı bilgisayarlar iş için olanlardan daha pahalı oluyor, yaza battım ben, neyse ki sonrasında 4 yıl rahatım lise bitene kadar. 🤣

Motosikleti
Ns200 15"
Bizim ikizler bu sene 8. sınıf, LGS'ye hazırlanıyorlar, kurstu falan iyice battım. sınavı kazanırlarsa size playstation alırım diyordum, ne güzel ikisine bir tane alsam ucuza yırtarım sanıyordum ama kazanırsak oyun oynamalık bilgisayar isteriz demeye başladılar, oyun amaçlı bilgisayarlar iş için olanlardan daha pahalı oluyor, yaza battım ben, neyse ki sonrasında 4 yıl rahatım lise bitene kadar. 🤣
Abi toplama pc en ucuzu ve en verimlisi oluyor yeriniz varsa en ucuza böyle çözülür. Ben üniversiteye gitmeden önce masa üstü sistemim vardı onu satıp Macbook Air M1 almıştım oyun için kötü ama çizim vb. için 10 numara 5 yıldız bilgisayar zaten genel olarak pek oyun oynamayan biri olduğum için bana yeterli geliyor (maddi durumlardan ötürü devam edemedim üniversiteye ayrı konu :)). İlerleyen zamanlarda kendime Acer oyun laptop'u aldım ama yerim olsaydı kesin masa üstü alırdım.

Benim ikizlerden biri bu sene başladı üniversiteye. Diğeri mezuna kaldı. Onlarda i phone istiyorlar. Bakalım ne yapacağız. İphone de ucuz bir şey değil. Nerden baksan amortisör parası.

Benim ikizlerden biri bu sene başladı üniversiteye. Diğeri mezuna kaldı. Onlarda i phone istiyorlar. Bakalım ne yapacağız. İphone de ucuz bir şey değil. Nerden baksan amortisör parası.

al kızları karsına konus.
kapitalizmin kolesi olmayın de..

xaomin red mi mis gibi telefon de.

çin yukselenn güç de..

anlat...

Motosikleti
Abi toplama pc en ucuzu ve en verimlisi oluyor yeriniz varsa en ucuza böyle çözülür. Ben üniversiteye gitmeden önce masa üstü sistemim vardı onu satıp Macbook Air M1 almıştım oyun için kötü ama çizim vb. için 10 numara 5 yıldız bilgisayar zaten genel olarak pek oyun oynamayan biri olduğum için bana yeterli geliyor (maddi durumlardan ötürü devam edemedim üniversiteye ayrı konu :)). İlerleyen zamanlarda kendime Acer oyun laptop'u aldım ama yerim olsaydı kesin masa üstü alırdım.
düzgün toplanırsa masaüstü daha pahalı, sonra habire ona birşeyler ekleniyor. iyi bir ekran kartı çin malı scooterdan pahalı bir şey zaten.
90'lı yılların başlarından beri bilgisayar topladığım için biliyorum az çok. :)
Yaza bi çaresine bakacağım artık.

Motosikleti
Sal çocukları dışarı espresso aga, pc başında oyun oynamak ne? en kötü al bir 50 cc, dolaşsınlar sağda solda
geçen yaz bütün yaz bisikletleri hiç çıkarmadılardı, bu sene okullarını değiştirdik, yeni okula başlayınca hava güzel günlerde bisikletle okula gidip gelmeye başladılar. Ne ayak ne oluyor derken baktım ki sınıflarından iki kız da bisikletle gidip geliyormuş, bizimkiler oradan gaza gelmişler. 🤣

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
geçen yaz bütün yaz bisikletleri hiç çıkarmadılardı, bu sene okullarını değiştirdik, yeni okula başlayınca hava güzel günlerde bisikletle okula gidip gelmeye başladılar. Ne ayak ne oluyor derken baktım ki sınıflarından iki kız da bisikletle gidip geliyormuş, bizimkiler oradan gaza gelmişler. 🤣
Şimdi bu gençleri dışarıdan alıp ev içine sokup pc'de oyun oynatmak olmaz. Bırak gezsinler güzel güzel arkadaşlarıyla

Motosikleti
ikiz olunca her masraf iki ile çarpılıyor. biraz yaş farkı olsa masraflar zaman yayılıp taksitle gibi olacak.
Bizim de ikizlerin ikisi aynı değil, biri okul birincisi öteki biraz daha haytalık peşinde.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Şimdi bu gençleri dışarıdan alıp ev içine sokup pc'de oyun oynatmak olmaz. Bırak gezsinler güzel güzel arkadaşlarıyla
yok zaten ilkokuldaykne pandemi zamanı lazı diye benim eski laptopları vermiştim, özellikle windows kurmadım, linuxda oyun kurmak zor, bir tek minecraft var, onu oynuyorlardı ama bu sene lgs senesi diye o laptoplar da dolaba kalktı zaten. Bu seneleri zor, hafta içi okuldan gelince ödevlerdi, kurstu falan hava kararıyor zaten ama ara sıra sınıftan arkadaşları ile buluşup kafeye falan gidiyorlar.

Motosikleti
Ns200 15"
düzgün toplanırsa masaüstü daha pahalı, sonra habire ona birşeyler ekleniyor. iyi bir ekran kartı çin malı scooterdan pahalı bir şey zaten.
Abi benim bildiğim ortalama oyuncu bilgisayarı performansını almak için laptopu almaktansa normal masaüstü daha uygun fiyata geliyor diye biliyorum.

Hazır toplama sistemler var aslında bazı sitelerin yaptığı onları 2.elde satan veya direkt siteden vade farksız taksit seçeneğiyle almak mantıklı. Ben ortaokuldayken 15 yıllık bir laptopla abimle sıra sıra oyun oynuyorduk laptop fazla ısınınca kapanıyordu abimle sıra sıra üstüne üfleyerek oynuyorduk . FP sistemleri atabilirim istersen abi onların fiyatları 2.el parça parça alıp almakla neredeyse aynı fiyata geliyor.

Motosikleti
Ns200 15"
Hazır toplama sistemler var aslında bazı sitelerin yaptığı onları 2.elde satan veya direkt siteden vade farksız taksit seçeneğiyle almak mantıklı. Ben ortaokuldayken 15 yıllık bir laptopla abimle sıra sıra oyun oynuyorduk laptop fazla ısınınca kapanıyordu abimle sıra sıra üstüne üfleyerek oynuyorduk . FP sistemleri atabilirim istersen abi onların fiyatları 2.el parça parça alıp almakla neredeyse aynı fiyata geliyor.
Benim HP laptopum vardı en son ETS 2 oynarken yanık kokusu gelip kapanmıştı, o derece ısınırdı hatta kışları evde kombiyi açmaz o bilgisayar ile ETS 2 oynardım.

İntel HD4000 saygı ile sunar...

Motosikleti
Abi benim bildiğim ortalama oyuncu bilgisayarı performansını almak için laptopu almaktansa normal masaüstü daha uygun fiyata geliyor diye biliyorum.
ama işte laptopların az yer kaplama durumu var. bir de masaüstü olunca o o hali ile kalmıyor habire upgrade falan çok para yiyor, laptoplara sonradan ilave zor yani sonradan para yemiyor.
Hatta şeytan diyor ki thinkpad al ekran kartı falan olmasın da çok oyunlara saramasınlar. :)
Bakalım, yaza kadar vaktim var, 13 yaşında çocuk olunca yaza kadar çok defa fikirleri değişir zaten.

hazır toplama hiç almam ya, o işin zevki zaten toplaması. :)
Ama son 20 yıldır kendime toplamadım. o işler elimden gelir, türkiyede toplama bilgisayar işi yayılmadan, 90'ların başlarında kendimize topluyorduk, bilirim o işleri. son yıllarda server dışında donanıma elimi sürmedim, onlar da ayrı keyiftir. Cloud falan çıktı donanım ellemez oldum.

Benim HP laptopum vardı en son ETS 2 oynarken yanık kokusu gelip kapanmıştı, o derece ısınırdı hatta kışları evde kombiyi açmaz o bilgisayar ile ETS 2 oynardım.

İntel HD4000 saygı ile sunar...
az önce şirketin verdiği hp laptopla starcraft oynadım, 98'de çıkmış bir oyundu, 2binli yılların başınd açok oynardık ama 2005'den beri falan linuxa oyun kurmak zor iş deyip oyun olayını sallamıştım, steamden kurdum çalıştı, arada haftada bir falan nostalji olsun diye oynuyorum.

2014 falan evde 4 ekran kartlı miner kurmuştum, çalışma odamda kaloriferi açmama gerek kalmıyordu. :) Biraz fan sesi yapıyordu ama eskiden alışığım. Sonra hanım evde fan sesine laf edince balkona koymuştum.

Bizimki ETS açmıyordu Minecraft'ta ısınıyordu en son 2GB ram daha takıp 4gb yapmıştık öyle bir tık daha rahatlamıştı.
benim eski laptoplar 2011 yılından kalma, çocuklar 2012 doğumlu, haklı olarak bu laptoplara abi diyoruz, yaşları bizden büyük, artık yenile diyorlar. ama ikisi de iş serisi laptop olduğu için hala sapasağlam çalışıyorlar, 8GB ram ve sonradan eklediğim ssd disklerle hala canavar gibiler. oyun dışında her şeye yeter. minecraft da çok kaynak istemiyor ram olsun yeter ona. hatta raspberry pi gibi minik bilgisayarda bile minecraft çalışabiliyor.
Geçenlerde baktım minecraft'da ne yapmışlar diye, bir ev yapmışlar, etrafta inekler kuzular geziyor, bahçede kocaman mabgal var o ne dedim, kuzuları inekleri ğişirip yiyoruz dediler. :) Köfte riders ekibinin ikinci neslini yetiştiriyorum. :)

Son düzenleme:
Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Arkadaşlar, aşağıda linkini verdiğim firmadan alış veriş yapan oldu mu?
Nc 750 için arka amortisör sipariş vermek istiyorum.
NC kaç modeldi? Benim 2015 model NC'nin 2017'de 12.000km'deyken Hyperpro ile değiştirdiğim orijinal amortisörü halen bende. (Sağlam.) Eğer sizinki patlak diye değiştirmek gerekiyorsa benimkini düşünebilirsiniz. Yok daha iyi bir amortisör tecrübesi için lazımsa Türkiye'de Hyperpro temsilcisi var. Ancak satacağınız motora bu kadar masraf yapmayın bence.

7-8 Ay sonra satacaksan ben o yatırımı yapmamanı tavsiye ederim. Ha ömürlük bineceksindir o ayrı konu, o zaman istediğin modifikasyonu yap.
Aynen bu.

Ulen bi de Honda ölümsüz motor, parçası şöyle ucuz, servisi böyle ucuz diye öve öve bitiremiyor bizim millet😜 O ne öyle 38 bin lira😂
Bilemiyorum dostum muhtemelen olabilir. Uçan ve kaçan dahil vergi aldıkları için insan korkuyor tabi. Bir kere alışveriş deneyimim oldu o da geçen ay, 1 sterlinlik bir parçaydı.
Avrupa'da tanıdığınız varsa oraya yollatıp gelirken getirmesini isteyebilirsiniz.
Hani şimdi Honda savunmuş gibi olmayayım da 38k arka amortisör için pahalı değil; 770€ yapıyor. Kavramsal olarak normal. Buradaki esas sorun NC'nin bildiğin çöp olan arka amortisörüne bu paranın istenmesi. Doğru düzgün bir amortisör için makul bedel.

ama işte laptopların az yer kaplama durumu var. bir de masaüstü olunca o o hali ile kalmıyor habire upgrade falan çok para yiyor, laptoplara sonradan ilave zor yani sonradan para yemiyor.
Hatta şeytan diyor ki thinkpad al ekran kartı falan olmasın da çok oyunlara saramasınlar. :)
Bakalım, yaza kadar vaktim var, 13 yaşında çocuk olunca yaza kadar çok defa fikirleri değişir zaten.

hazır toplama hiç almam ya, o işin zevki zaten toplaması. :)
Ama son 20 yıldır kendime toplamadım. o işler elimden gelir, türkiyede toplama bilgisayar işi yayılmadan, 90'ların başlarında kendimize topluyorduk, bilirim o işleri. son yıllarda server dışında donanıma elimi sürmedim, onlar da ayrı keyiftir. Cloud falan çıktı donanım ellemez oldum.
Abi hazır toplama dediklerimi parça parça yolluyorlar hepsini sen takıyorsun işlemcisi vs. veya ekstra ücret verip toplanmış bir şekilde yollanabiliyor yani istediğin gibi sende toplıyabilirsin :D hazır PC diye geçiyor ondan dolayı vergi dilimine girmiyor ama parça parça yolluyorlar tek tek satılmasından o yüzden çok daha ucuza geliyor . Cloud sistemleri daha iyi oldu önceden bir server için bir xamp ve Caddy kullanımı deli ediyordu şuan Azure kullanıyorum kafam çok rahat.

NC kaç modeldi? Benim 2015 model NC'nin 2017'de 12.000km'deyken Hyperpro ile değiştirdiğim orijinal amortisörü halen bende. (Sağlam.) Eğer sizinki patlak diye değiştirmek gerekiyorsa benimkini düşünebilirsiniz. Yok daha iyi bir amortisör tecrübesi için lazımsa Türkiye'de Hyperpro temsilcisi var. Ancak satacağınız motora bu kadar masraf yapmayın bence.

Aynen bu.

Hani şimdi Honda savunmuş gibi olmayayım da 38k arka amortisör için pahalı değil; 770€ yapıyor. Kavramsal olarak normal. Buradaki esas sorun NC'nin bildiğin çöp olan arka amortisörüne bu paranın istenmesi. Doğru düzgün bir amortisör için makul bedel.
Benim nc 2015 model. Patlak değil ama çok sert. Üzerindeki amortisörü değiştirmişler. Eğer sizin için uygun ise sizin amortisörü satın almak isterim.
Bize harbi kitliyorlar. Nc orjinal amortisör wemotota 222 sterlin.12 000 tl yapıyor. Yaşadığımız rezilliğe bak.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar