“Allah’ım sana geliyorum” diyen motosikletli otobüse çarptı

dikkatsiz-motorcu-kaza-yapti.jpg

Bursa’nın Yıldırım ilçesinde yaşanan kazada, bir motosiklet sürücüsü yolun ortasında duran belediye otobüsüne çarptı. Olay anı, sürücünün kask kamerasına yansıdı

Görüntülere üzerine sosyal medyada “Neden duramadı?” sorusuna farklı yorumlar yapıldı.

Yorumlara göre en güçlü ihtimal, takip mesafesinin yetersiz olmasıydı. Ani duruş karşısında motosiklet ile otobüs arasındaki mesafenin frenlemek için yeterli olmadığı, bu nedenle çarpışmanın kaçınılmaz hâle geldiği ifade edildi.

Bir diğer yorum, tepki süresinin gecikmesi üzerine yoğunlaştı. Kazadan hemen önce söylenen sözlerin, sürücünün ya kısa süreli dikkat kaybı yaşadığını ya da anlık reflekslerinin geciktiğini gösterdiği ileri sürüldü. Bu durumda fren kararının bir-iki saniyelik gecikmesinin bile büyük fark yarattığı belirtildi.

Bazı kullanıcılar ise kazayı yanlış frenleme tekniğine bağladı. Ön-arka fren dengesinin doğru kurulamaması, ABS’nin devreye girip girmemesi ya da sadece tek frene yüklenilmesi gibi durumların motosikletin yavaşlama mesafesini ciddi ölçüde uzatmış olabileceği dile getirildi.

Sürücünün kazayı bilerek yaptığı, video çekerek sosyal medyada etkileşim almaya çalıştığı da yorumlar arasında.

Haberin devamı için tıklayın.

Motosikleti
cbf 150
Şimdi cidden bazı insalar hatat motor kullananların çogu ön freni kullanmıyor. Benim harleyci arkadaşlarım mesela.

Bana abi sen zınk diye duruyorsun sana çarpıcam sen zınk diye duruyorsun diyorlar. e dedim frenlerinde sorunmu var durman lazım 20 metrede. sonra biraz baktım buna sırf arka freni kullanıyor.

Ki bunlar yılların motorcusu. Türkiyede eğitim şart
Ön frenin varlığından bir haber galiba bu arkadaş.

Motosikleti
tehlikeli pıskileyt
Şimdi cidden bazı insalar hatat motor kullananların çogu ön freni kullanmıyor. Benim harleyci arkadaşlarım mesela.

Bana abi sen zınk diye duruyorsun sana çarpıcam sen zınk diye duruyorsun diyorlar. e dedim frenlerinde sorunmu var durman lazım 20 metrede. sonra biraz baktım buna sırf arka freni kullanıyor.

Kesinlikle eğitim şart. Yılların motorcularının yapamadığı manevraları Honda'nın eğitimiyle 2 günde öğrendim. Hem de bir akşam yemeği parasına.

On binlerce km yapmış insanlar bile manevra kabiliyeti kısmında afallıyorlar. Halbuki motosiklet sadece hakimiyet ve denge üzerine kurulmuş bir alet. Yaşamak istiyorsak eğitim almalıyız.

Motosikleti
Ns200 15"

İnsanlara ön freni hep tü kaka olarak kanalize ettiler.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra

Harleyde uzaya salsan kendi kütle çekim kuvvetini oluşturacak kadar ağır abi ya. ( Ne alaka demeyin, ağır kütle daha zor durur, fizikte eylemsizlik / momentumu koruma eğilimi vs) Ama harley kullanınca nasıl olsa durmuyor diye çok planlı gidiyor insan.

Zafer Hoca gibi soralım:
Soru: Video'daki arkadaş ne yapabilirdi?
Cevap: Motor kullanmayabilirdi.

Motosikleti
cbf 150
İnsanlara ön freni hep tü kaka olarak kanalize ettiler.
bisikletten gelen bir alışkanlık bu, hoş bisikletler bile ön frenle duruyor adam gibi :)

Act aynen Harleyler ağır ona göre sürmeleri lazım ama modern harleyde durur ya 20 metrede. yani durması lazım. ama hiç ön kullanmamak olmaz. harleyde kabul ön disk bie arkadan ufak çogu modelinde ama genede kullanmak lazım max fren için.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
RG ST'de kombine fren vardı. Arka freni sıkınca ön kaliperlerden birini %30 sıkıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Yani çok efektif bir etkisi yok. Ön fren şart. E tabii çapa atmış gibi durmuyorlar ön fren sıkılsa bile.

Yeni Touring'lerde Brembo falan geldi ama onlarda çok farklı değil. Benim sahip olduklarımın arasında fren konusunda en iyisi Low Rider'dı, en kötüsü breakout.

Ayaklarını yere basarak durmaya çalışıyordur :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Çuvalla para verip motor alıyorlar ama daha hangi frene basmayı bilmiyorlar
Küçükken az ayakkabı eritmedik fren yerine kullandığımızdan.
Bunun ondanda haberi yok. :D

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Tek el kullaniyor, on fren kullanmiyor, otobus bilmem kac mtre ileride fren yaparken yavaslamiyor bile. Carpmasi normal. Baskasina bela olmasin da, kendisine ne oluyorsa olsun.
Benim anlamadigim bir konu da su: motora baslamadan once zafer akcay, altin elbiseli adam vb videolar izledim, hepsinde de on fren ne zaman kullanilir, nasil fren yapmali hep anlatiliyor. Hala daha bu kadar insan neden on fren kullanmiyor🤦🏻‍♂️

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar