Uzun yol için 350cc Scooter Mantıklı Mı ?

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
iki kasa bira 40 şişe yapar. Çok da sayılmaz yani. şu an bilgisayar masamın altında 3 kasa bira var ama iki kasası boş. :)

Ama bira içmeli toplaşma yapsak xmax ile gelmem ki. şehir dışına çımıyorum artık xmax ile. vstrom arka çantaya 5-6 şişe anca sığıyor.
Ben sana sağlam strap yollarım kargo ile. Arkana bağlarsın.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Pardon sizin uzon yoldan kastınız kaç km?

Motosikleti
Ducati Multistrada 1200 Enduro - Kawasaki Z900 RS
350cc ile zaten rahat gideriz iki kişi 120 ve üstü benim derdim ekonomikte olması ondan 350 CC istiyorum
Yahu allah aşkına ne kadar ekonomi yapabilirsin bunu bi hesapladın mı? Bak şimdi, diyelim ki bir Forza 250 aldın, bırak cc kısmını bi kenara ve bu araçla iki kişi 100 km hızla gidiyorsun. 3,5 - 4 lt yakıt harcarsın 100 km de. Ben çok kullandım bundan dolayı rahatça konuşabilirim yakıt konusunda. 90 ı geçmezsen ve de akıllı uslu gaz açıp kaparsan tek kişi 3,2 gibi yakar.
Blade 350 aldın, bi defa RKS markası, hayvan gibi şikayet var, gir bak oku, vazgeçersin. Sonra aldığın paranın 50 bin lira altına, o da ikinci el aldıysan tabi, ancak satarsın satabilirsen. Bir ton sorun çıkma olasılığı da yanına bonus olsun oldu mu? İki kişi bineyim, görece ekonomik olsun, yormasın vs diyorsan XMax 300 bakacaksın.
Ama ben olsam sadece ekonomi olsun diye asla böyle bir tercih yapmaz, arabama biner, o benzin parasını da düşünmezdim, bunlar çok küçük hesaplar, olur da alırsan bizzat anlarsın.
Bin arabana, yak 7-8 lt öyle git yazlığa. Yok keyif yapacağım eşimle vs diyorsan da sırf keyif için al bi 150 cc Vespa gez dolaş yine yazlığına arabanla git :)
Hayırlısı olsun.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Yahu allah aşkına ne kadar ekonomi yapabilirsin bunu bi hesapladın mı? Bak şimdi, diyelim ki bir Forza 250 aldın, bırak cc kısmını bi kenara ve bu araçla iki kişi 100 km hızla gidiyorsun. 3,5 - 4 lt yakıt harcarsın 100 km de. Ben çok kullandım bundan dolayı rahatça konuşabilirim yakıt konusunda. 90 ı geçmezsen ve de akıllı uslu gaz açıp kaparsan tek kişi 3,2 gibi yakar.
Blade 350 aldın, bi defa RKS markası, hayvan gibi şikayet var, gir bak oku, vazgeçersin. Sonra aldığın paranın 50 bin lira altına, o da ikinci el aldıysan tabi, ancak satarsın satabilirsen. Bir ton sorun çıkma olasılığı da yanına bonus olsun oldu mu? İki kişi bineyim, görece ekonomik olsun, yormasın vs diyorsan XMax 300 bakacaksın.
Ama ben olsam sadece ekonomi olsun diye asla böyle bir tercih yapmaz, arabama biner, o benzin parasını da düşünmezdim, bunlar çok küçük hesaplar, olur da alırsan bizzat anlarsın.
Bin arabana, yak 7-8 lt öyle git yazlığa. Yok keyif yapacağım eşimle vs diyorsan da sırf keyif için al bi 150 cc Vespa gez dolaş yine yazlığına arabanla git :)
Hayırlısı olsun.
Evet, forza aynen bu kadar yakiyor.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Hayırlısı olsun.
bizim araba uzun yolda otobanda benim motordan az yakıyor ama ailecek bir yere gideceksek ya da tek başıma da olsam hava kötü, çok sıcak, çok soğuk vb. diyorsam arabayla gidiyorum, hafta sonu eğlence için yola çıktıysam da motor ne yakmış düşünmüyorum, bizim köfteci yollarnda arabadan az yakıyor ama otobana çıkınca 8 litre altında yakarsa o yolda canım sıkılıyor.

iki kasa bira 40 şişe yapar. Çok da sayılmaz yani. şu an bilgisayar masamın altında 3 kasa bira var ama iki kasası boş. :)

Ama bira içmeli toplaşma yapsak xmax ile gelmem ki. şehir dışına çımıyorum artık xmax ile. vstrom arka çantaya 5-6 şişe anca sığıyor.
Espresso bas marşa sür Kavacığa Bikerboyz bar açılışına gidiyorum biralar benden 🤩

Hayırlısı olsun.
Yahu bende zaten canavar gibi motor var ben bunu ikinci aracım yapcam. Araba ile de ayrıca dağlar kadar fark var. Bendeki araba Chevrolet. Kaç litre yakıyor namını biliyorsunuzdur arabalara hakimiyetiniz varsa. TR'de daha çok yakan marka az bulunur öyle diyim. Yani arabayı uzun yola ne kadar az götürürsem benim için her türlü karlı oluyor inan

Motosikleti
@sallami @Nikkfurie dikkat ediniz hemen cevirdi yalniz😂
siz bira isteyin ben getirmenin yolunu bulurum.
Ama madem iki kasa getiricem, bir buçuk ay öncesinden söyleyin ki anca içmeye hazır olur.

Espresso bas marşa sür Kavacığa Bikerboyz bar açılışına gidiyorum biralar benden 🤩
bu akşam mesaim var, müşteri San Francisco'da olunca toplantı akşama kalıyor onların mesai saatine göre. işin garibi şu an toplantıdaki herkes Türkiye'de, yalnızca bir kişi Londra, bir kişi de Portekiz'de. :)

F54

ekonomi olsun diye motora binmek ?:oops:
gerçekten ilginç bir beklenti:rolleyes:
motoru sigortayı vergiyi benzini vs geçtim
ya gidip hem kendine eşine orta halli yazlık kıyafet alsan o bile 100k tutuyor
100k ya bu gün 1.785 litre benzin alıyorsun
bende sürekli şehir içinde bot giymiyorum ama bu seviyede acemi sürücü için kesinlikle giyilmeli (benimde giymem lazım)

hiç kimse uzun yolun kaç km olduğunu sormamış.
Kardeşim sen kaç km planlıyorsun yolu hele onu deyiver ona göre yorum yapayım
Mesafeden çok yol durumu motor tercihi için önemli bence , önceki mesajlarında asfalttan çıkmam yazmıştı arkadaş , 300-400 cc tek silindir herhangi bir sukuter ile iki kişi günlük 500-600 km çok rahat yapılır , toto sağlamsa arkadaki hatun öf pöf etmiyorsa 😁 1000 km bile gidilir ama arada yaramazlık yapayım 150-160 boşluk gördükçe yardırayım istiyorsan min çift silindir 650 cc üstü lazım..

Mesafeden çok yol durumu motor tercihi için önemli bence , önceki mesajlarında asfalttan çıkmam yazmıştı arkadaş , 300-400 cc tek silindir herhangi bir sukuter ile iki kişi günlük 500-600 km çok rahat yapılır , toto sağlamsa arkadaki hatun öf pöf etmiyorsa 😁 1000 km bile gidilir ama arada yaramazlık yapayım 150-160 boşluk gördükçe yardırayım istiyorsan min çift silindir 650 cc üstü lazım..
benim memleketle yaşadığım şehir arası 180 km
iki şehir arasında 3 tane 2500 metre rakımlı geçit var sürekli in çık yapıyorum.
Hatunla yeni evliyken çin işi 150 cc lik chooper ile gidip geliyorduk.
çok yolda kaldık çok enteresan olaylar geldi başımıza
ama halen ondan aldığım keyfi hiç bulamıyorum

benim memleketle yaşadığım şehir arası 180 km
iki şehir arasında 3 tane 2500 metre rakımlı geçit var sürekli in çık yapıyorum.
Hatunla yeni evliyken çin işi 150 cc lik chooper ile gidip geliyorduk.
çok yolda kaldık çok enteresan olaylar geldi başımıza
ama halen ondan aldığım keyfi hiç bulamıyorum
iki teker olsun çamurdan olsun , ya çok alıştık yada ruhumuzda maceraperestlik var otomobille seyahet etmek hiç keyif vermiyor artık , halbuki aç klimayı , kaloriferi , radyoda Pink Floyd denk gelirse aç sesi oh keyfe bak ama yok illa o soğuğu , sıcağı , yağmuru , tozu , toprağı yutacağız 😅

Son düzenleme:
Motosikleti
Geçen yaz hatun ikinci kez artçı olarak benim geldiğinde kamp malzemelerini de yükledik, ilk gün 450km yol gezdik, ben öf pöf edecektim baktım o sadece bu sıcakta mont giydim çok sıcak deyip öf pöf etti sadece. Önümüzdeki yıla günlük 300-400km'lik bir haftalık tur planlıyorum. Meğer hatun macera seviyormuş. Aynı yolu bıraksam arabayla tek başına gider gelirdi ki daha uzun yolları yapmışlığı da var.

ekonomi olsun diye motora binmek ?:oops:
gerçekten ilginç bir beklenti:rolleyes:
motoru sigortayı vergiyi benzini vs geçtim
ya gidip hem kendine eşine orta halli yazlık kıyafet alsan o bile 100k tutuyor
100k ya bu gün 1.785 litre benzin alıyorsun
bende sürekli şehir içinde bot giymiyorum ama bu seviyede acemi sürücü için kesinlikle giyilmeli (benimde giymem lazım)
E ekonomik arabaya göre 😁 ben arabayı evin önüne çekip işe her gün motorla gitmeye başlayınca ettiğim karı ilk görünce şok olmuştum 😁

hiç kimse uzun yolun kaç km olduğunu sormamış.
Kardeşim sen kaç km planlıyorsun yolu hele onu deyiver ona göre yorum yapayım
Mak 200 km gidiş olur. Diyar Diyar Anadolu gibi gezecek vaktim ve heyecanım yok

iki teker olsun çamurdan olsun , ya çok alıştık yada ruhumuzda maceraperestlik var otomobille seyahet etmek hiç keyif vermiyor artık , halbuki aç klimayı , kaloriferi , radyoda Pink Floyd denk gelirse aç sesi oh keyfe bak ana yok illa o soğuğu , sıcağı , yağmuru , tozu , toprağı yutacağız 😅
Otomobil banada hem sıkıcı hem gereksiz masraflı geliyor artık işte

F54

E ekonomik arabaya göre 😁 ben arabayı evin önüne çekip işe her gün motorla gitmeye başlayınca ettiğim karı ilk görünce şok olmuştum 😁

Mak 200 km gidiş olur. Diyar Diyar Anadolu gibi gezecek vaktim ve heyecanım yok

Otomobil banada hem sıkıcı hem gereksiz masraflı geliyor artık işte
araba ile yakıt sarfiyatı 1 lt fark ediyorsa kesinlikle attığın taş ürküttüğün kuşa değmez gene de sen bilirsin
şehir içinde 100 cc motor ile uzun yolda ki 350 cc motor aynı mı olacak? evet şehir için motosiklet her bakımdan ekonomi olarak önde ama uzun yolda malesef işler hiç öyle değil
hafta sonu 3 kişi 2 motor 1 araba kampa gittik 450 km de 25 litreden 75 litre benzin yaktık
aynı 3 kişi tek araba ile gidip 25 lt benzin de yakma imkanımız var ama 3 kişi tek motor gidip 25 lt benzin yakma imkanımız olamaz değil mi?
ki 1200 cc bir araba gitsek belki de 20 lt benzin yeter di artan parayla da 3kg daha fazla pirzola alırdık:D

Son düzenleme:
Motosikleti
Xp400
Arkadaşlar merhaba,

Bende zaten hali hazırda güzel bir bobber motor var. Yalnız yazlığa giderken olsun başka uzak yollara olsun arabam ile 2000 lira 1000 lira benzin ile gitmek istemiyorum. Hanımı da arkama atıp rahat rahat uzun yol yapabilmek için Blade 350 düşüncem var ve motorun çok büyük ebatlar ve seleye sahip olması da çok cezbediyor. Tabi çok rahat büyük çanta takabilmekte cabası. Daha önce uzun yol yapan motorculardan uzun yolda en rahat ve konforlusu Maxi scooter diye çok duydum. Blade 350 bu açıdan ikinci motor olarak araba yerine koymak için mantıklı değil mi ?
20k km’dir benzer amacla xp400 kullaniyorum. Esimle birlikte Izmir - Istanbul, Mugla,Aydin vs gibi yollarda cantalari yukleyip tatile cok gittik. Iki kisi icin ortalama yakit tuketimi 4.5-5lt otoban, 4, 4.5 lt sehir ici diyebilirsiniz. Titresimi bence yok, 100-120 cok rahat gidersiniz ki otobanda dilerseniz 140-150 de mumkun. Selesi burgman gibi rahat degil fakat ben tek gunde 450-500km yaptigimda bile agrili bir ertesi gun yasamadim. Deposu 280-300km goturur benzinlik aramazsiniz. Sele alti kisitli hacim fakat benim arai m beden profile v kaskimi intercomlu aliyor, arkada kalan kucuk hacimli yerde de her zaman yagmurluk, tamir kiti, kompressor tutuyorum. Ruzgari biraz bacaklardan yersiniz malesef dizleri saklamaniz gerek. Ben cok severek sizinki gibi bir amacla almistim hala da cok severek kullaniyorum kesinlikle tavsiye ederim. Ayrica viraji da bir scooter a gore cok lezizdir :)

20k km’dir benzer amacla xp400 kullaniyorum. Esimle birlikte Izmir - Istanbul, Mugla,Aydin vs gibi yollarda cantalari yukleyip tatile cok gittik. Iki kisi icin ortalama yakit tuketimi 4.5-5lt otoban, 4, 4.5 lt sehir ici diyebilirsiniz. Titresimi bence yok, 100-120 cok rahat gidersiniz ki otobanda dilerseniz 140-150 de mumkun. Selesi burgman gibi rahat degil fakat ben tek gunde 450-500km yaptigimda bile agrili bir ertesi gun yasamadim. Deposu 280-300km goturur benzinlik aramazsiniz. Sele alti kisitli hacim fakat benim arai m beden profile v kaskimi intercomlu aliyor, arkada kalan kucuk hacimli yerde de her zaman yagmurluk, tamir kiti, kompressor tutuyorum. Ruzgari biraz bacaklardan yersiniz malesef dizleri saklamaniz gerek. Ben cok severek sizinki gibi bir amacla almistim hala da cok severek kullaniyorum kesinlikle tavsiye ederim. Ayrica viraji da bir scooter a gore cok lezizdir :)
Arkada yolcu varken çukur , tümsek yada yamalı yollarda nasıl tepki veriyor o Peugeot , arka süspansiyon farklı bir dizayna sahip , konfor yönünden iyimi yoksa klasik sukuter sertliği var mı ?

yakalamışken bir soru daha 😊
5 litrelere nasıl bir kullanım sonucunda ulaşıyor ? yani ortalama 100-120 arada 140-150 ise çok yakıyormuş diyeceğim 😁

Motosikleti
Xp400
Suspansiyon kesinlikle cok iyi calisiyor herhangi bir rahatsizligimiz olmadi. Hatta ilk basta arka suspansiyon beni korkutmustu ama sonradan baya sasirmistim bu kadar iyi calismasina. Yukarida soylemeyi unutmusum bu motorun tek dezavantaji maalesef agirligi bi 20kg hafif olsa piyasada cok farkli yerlerde olurdu.

Selamlar şahsi fikrim o motoru alacağınıza SYM 300 joyride alın hem SYM kalitesi hem gerçekten iyi uzuyor tcs de mevcut.
Rks markasını pek önermem size tabi ki son karar sizin.
Gene forza yada x Max de işinizi gorecektir

Suspansiyon kesinlikle cok iyi calisiyor herhangi bir rahatsizligimiz olmadi. Hatta ilk basta arka suspansiyon beni korkutmustu ama sonradan baya sasirmistim bu kadar iyi calismasina. Yukarida soylemeyi unutmusum bu motorun tek dezavantaji maalesef agirligi bi 20kg hafif olsa piyasada cok farkli yerlerde olurdu.
evet biraz daha hafif ve döküm jantlı gelmesi iyi olurdu , birde sesi çok takırtılı 😬

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar