- Konu Yazar
Evet, geçen hafta Castrol 5W40 ultimate power 1 motor yağını, mevcut kullandığım Shell advance a7x 10W40 yağ ile değiştirdim.
İlk farkettiğim şey, yağ tapasını açıp shell yağı boşaltınca burnuma çok keskin karbon monoksit ve kükürt kokusunun gelmesiydi. Motor yağları değiştiğinde kötü koku olur ama bu kadar kötü kokmasını beklemiyordum. Yağ filtresini değiştirip yeni yağı doldurdum. Yağ tapa pulunu değiştirdim.
Eski tapa pulu da gayet iyiydi. Yedek olarak sakladım.
Yeni yağ ile ilgili düşüncelerim. Herhangi bir ölçüm yapmadım. Bunlar nicel gözlemlerdir. Seste değişiklik olmadı. İlk marşı motor daha hızlı aldı. Yağdan mıdır bilmiyorum.
Viteş geçişleri netleşti. Özellikle 1 den 2 ye veya boşa alırken tıkır tıkır ve daha sakin geçiyor.
Yakıt tüketiminin bir 0,1 kadar azalmış görünüyor ama yağdan mıdır bilmiyorum.
Dün yaklaşık 100 km sürdüm. Yolculuk sonrası yağı kontrol ettiğimde herhangi bir değişiklik görmedim. ( görmeyi de beklemiyordum zaten.)
Motor daha pürüzsüz hissettiriyor. Ama dediğim gibi bunlar nicel gözlemler.
Bu arada Castrol power 1 ultimate 5W40 yağ piyasada harbiden yok.
Castrole mesaj attım. Bakalım ne diyecekler.
Geçenlerde forumlardan birinde Castrol teknisyenine sorulan bazı sorular cevapları ile yazılmış.
Linki aşağı ekliyorum.
İlgilenenler faydalanabilir. Bana çok faydası oldu.
Oil explained by a Castrol Tech
İlk farkettiğim şey, yağ tapasını açıp shell yağı boşaltınca burnuma çok keskin karbon monoksit ve kükürt kokusunun gelmesiydi. Motor yağları değiştiğinde kötü koku olur ama bu kadar kötü kokmasını beklemiyordum. Yağ filtresini değiştirip yeni yağı doldurdum. Yağ tapa pulunu değiştirdim.
Eski tapa pulu da gayet iyiydi. Yedek olarak sakladım.
Yeni yağ ile ilgili düşüncelerim. Herhangi bir ölçüm yapmadım. Bunlar nicel gözlemlerdir. Seste değişiklik olmadı. İlk marşı motor daha hızlı aldı. Yağdan mıdır bilmiyorum.
Viteş geçişleri netleşti. Özellikle 1 den 2 ye veya boşa alırken tıkır tıkır ve daha sakin geçiyor.
Yakıt tüketiminin bir 0,1 kadar azalmış görünüyor ama yağdan mıdır bilmiyorum.
Dün yaklaşık 100 km sürdüm. Yolculuk sonrası yağı kontrol ettiğimde herhangi bir değişiklik görmedim. ( görmeyi de beklemiyordum zaten.)
Motor daha pürüzsüz hissettiriyor. Ama dediğim gibi bunlar nicel gözlemler.
Bu arada Castrol power 1 ultimate 5W40 yağ piyasada harbiden yok.
Castrole mesaj attım. Bakalım ne diyecekler.
Geçenlerde forumlardan birinde Castrol teknisyenine sorulan bazı sorular cevapları ile yazılmış.
Linki aşağı ekliyorum.
İlgilenenler faydalanabilir. Bana çok faydası oldu.
Oil explained by a Castrol Tech