Kask tavsiyesi

Motosikleti
Bajaj Pulsar Rs200
Herkese merhaba.
10-15bin tl arasında full face kask almayı düşünüyorum. Şuanda ls2 rapid kullanıyorum.
Kasktan beklentilerim, çok fazla rüzgar almasın. 120kmh üstünde kaskın içinde fırtına kopmasın, sarsmasın beni.
E tabi bide koruması iyi olsun 😁.
Hafiflik olarak pek çekincem yok. Kaskı ağırlığı son bakacağım unsur benim için.
Bu doğrultuda bana ne önerebilirsiniz?

Motosikleti
Tiger Sport 800- Yamaha D'elight 115
Hangi tarz motosiklet kullanıyorsun ? Önceden Bu soru bana çok klişe geliyordu ama gidip hayatımın hatasını yapıp racing kask aldım , 100’ü geçince kaskın içinde tornado çıkıyor 😂

Motosikleti
Bajaj Pulsar Rs200
Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Sana kimse bu sorunun cevabını veremez, birisinde sessiz olan başkasında sesli olabilir. Ama şöyle sorabilirsin ıslık çalmasın, güneş vizörlü olsun. Challenger F alma mesela kendisi ıslık çalıyor kaskın ve vizör fitilleri sorunlu. Yani çok görece konu. 60 km üstü kulaklık kullanman lazım. 120 üstü sessiz kask bulamazsın.

Motosikleti
Bajaj Pulsar Rs200
Sana kimse bu sorunun cevabını veremez, birisinde sessiz olan başkasında sesli olabilir. Ama şöyle sorabilirsin ıslık çalmasın, güneş vizörlü olsun. Challenger F alma mesela kendisi ıslık çalıyor kaskın ve vizör fitilleri sorunlu. Yani çok görece konu. 60 km üstü kulaklık kullanman lazım. 120 üstü sessiz kask bulamazsın.
Şuan ls2 de mesela 120kmh hızlarda kask aşırı sallanıyor. En azından bunu aza indirebilecek bir şeyler arıyorum. Ses konusunda kulak tikaci önerilerini gördüm.

Motosikleti
Tiger Sport 800- Yamaha D'elight 115
Şuan ls2 de mesela 120kmh hızlarda kask aşırı sallanıyor. En azından bunu aza indirebilecek bir şeyler arıyorum. Ses konusunda kulak tikaci önerilerini gördüm.
https://www.motomax.com.tr/alpine-motosafe-motogp-edition-kulak-tikaci

Ben bundan kullanıyorum çok memnunum tavsiye ederim

Denemediğin ürünü kesinlikle alma . Bana shoei (gt air 3 bir nebze ) ve schuberg olmuyor mesela . Hjc- Nolan - Shark tam oluyor, her kafa yapısı farklı markaların da kalıpları farklı olabiliyor .

Motosikleti
DUKE 250
bende rapidden sonra stream 2 aldım,
ses alma konusunda çok fazla bir fark yok, yine rahatsız edici derece ses alıyor.
hava girişi tek noktadan o yüzden biraz yetersiz kalıyor.

Sessiz kask olayı pek mümkün olmuyor shubert vs gibi üst sınıf kasklar hariç. Konforlu ve en az fiberglass kabuklu bir kaskın yanına kulak tıkacı en iyi çözüm. Benim kask da ilk zamanlar sessizdi ama zamanla illa ki ses alıyor. Bu arada hjc f70 kasklar da ıslık çalıyor haberin olsun.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Geçen gün rpha 12 denedim. Kafama cuk diye oturdu. Çok rahat ettim ama yolda deneme şansım yoktu.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
10-15 bin bandında sessiz kask yok boşuna bakma
Çok yannış. 2.500 leralık kasklar bile durduğu yerde ses yapmıyor.
Ayrıca kaska boynuz takınca gürültü kesiliyormuş. Öyle olmasa para verip almazlardı.
8tf3fgl.jpg

Motosikleti
Hyosung GV 250
HJC C70 o bütçe ile alınabilecek en sessiz kask gibi görünüyor. Denedim, hayran kaldım kaska. Sadece intercom takılamadığı için vazgeçmem gerekti.
Scorpion kasklardan kesinlikle uzak dur derim. 2 yıl kullandım. Arkadaşlarım da değişik modellerini kullandı. Gürültü konusunda berbatlar.
Şu anda Airoh kullanıyorum. Şaşırtıcı derecede başarılı kask. Spark serisini düşünmeni öneririm.
LS2 den devam etmek istersen eşim için Stream Evo serisinden bir kask aldık. Ses konusunda çok memnun.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
ne alırsanız alın eninde sonunda kulak tıkacı şart oluyor. Kulak tıkacı takınca da zaten kaskın sessiz olmasının önemi kalmaıyor başka konforlarına bakıyorsunuz.

Geçen gün rpha 12 denedim. Kafama cuk diye oturdu. Çok rahat ettim ama yolda deneme şansım yoktu.
Hasanpaşa'daki mağazalardan birinde denedim rpha 11'i almadan önce. Çorap gibi cuk oturdu kafama namussuz. İlk başlarda çok sessiz ama bir süre sonra illa ki ses almaya başlıyor, ve kulak tıkacı kaçınılmaz oluyor. Ama yine de çok rahat kask.

Motosikleti
D400
düzgün bir kask + tıkaç.

Kulak çınlama problemim nedeniyle çok araştırdım, bütçeyi baya yükseltmediğin sürece sessiz kask zor.

alpine-motosafe-pro-kulak-tikaci-seti--9ab73-.jpg

Motosikleti
düzgün bir kask + tıkaç.

Kulak çınlama problemim nedeniyle çok araştırdım, bütçeyi baya yükseltmediğin sürece sessiz kask zor.

alpine-motosafe-pro-kulak-tikaci-seti--9ab73-.jpg
Bütçeyi en yukarılara çıkarsan bile yine bunlardan gerekiyor.
Alpine motosafe race modeli var bende, kendim rahat edince hanıma ve çocuklara da birer çift almıştım.

Son düzenleme:
ses için kulak tıkacı kullan. esintide kaskın sallanmaması için ya motora cam takacaksın ya da boyun egzersizlerine başlayacaksın. omuzlarının üzerinde karpuz kadar büyük ama 1,5 kiloluk bi objenin sallanmaması mümkün değil.

ne alırsanız alın eninde sonunda kulak tıkacı şart oluyor. Kulak tıkacı takınca da zaten kaskın sessiz olmasının önemi kalmaıyor başka konforlarına bakıyorsunuz.
Schuberth c5 kullanıyorum.
şöyle söyleyeyim shoei neotec 2 den sonra oh be dünya varmış diyorsunuz
şimdiye kadar kullandığım en sessiz kask schuberth c3 pro idi fakat interkom olayından dolayı değiştirmek zorunda kaldım
halen schuberth c5 kullanıyorum en son hiç durmadan yaptığım 1200 km den sonra kulak tıkacı ihtiyacı duymadım
tabi bunun içinde enduro motosikletin tur camının da etkisi fazla

Motosikleti
Schuberth c5 kullanıyorum.
şöyle söyleyeyim shoei neotec 2 den sonra oh be dünya varmış diyorsunuz
şimdiye kadar kullandığım en sessiz kask schuberth c3 pro idi fakat interkom olayından dolayı değiştirmek zorunda kaldım
halen schuberth c5 kullanıyorum en son hiç durmadan yaptığım 1200 km den sonra kulak tıkacı ihtiyacı duymadım
tabi bunun içinde enduro motosikletin tur camının da etkisi fazla
ben de kask alırken schubert C5 de vardı aynı mağazada, hatta az biraz daha ucuzdu ama shoei kafama daha rahat oturdu.
Hanım aldığım shoei neotec 3 kafasına olmadı, mağazada 10dk deneyince oldu demişti ama bir saat yol yapınca üstlerden ağrı yaptı, onu çocuklar kullanıyor artık, gelecek sezona ona da yeni kask bakıcaz schubert c5 niyetim var ona almaya.

Bende de vstrom'un önündeki givi airflow cam sayesinde vizör açık bile sürsem olacak ama benim dişli lastikler asfaltta jet uçağı gibi ötüyor, o gürültü için lazım daha çok.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Abimizin kaskı fena değil ama biraz ses yapar galiba.
ldv1x7r.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar