Enjeksiyonlu motor için hangi benzin istasyonundan benzin alınmalı ?

Motosikleti
Yamaha XSR700
"kardeş bende var, boşuna beyzbol sopasına para verme" yolculuk öncesi bana uğramıştı
Tam şuradayken kesin "manyak mısın beyzbol sopasıyla urfaya mı dalınır" diye vazgeçirdin sandım ama yangına körükle gitmişsin abi :D
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Benzin olarak dandik bir istasyon olmadığı sürece her yerden alıyorum. Opet, shell, petrol ofisi, çok zorda kalırsam aytemiz. Onun dışında adı sanı duyulmamış gudik petrollerden almıyorum.

Aslında yıllardır BP'den alıyordum, adamlar Türkiyeye daha fazla dayanamadı kaçtı.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Ğabar'dan şaşmam.
Gabar-Oil.jpg

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
kışlık lastik için hangi benzin istasyonunda hava basmalıyız? :D
Benzin istasyonlarında o havaların içine ne koydukları belli değil, en iyisi kendin şarjlı pompa al, evden yola çıkmadan henüz lastikler soğukken bas havayı daha lezziz olur. :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

4-5 sene öncesinin en aktif üyelerinden biriydi Angrypower, dünyanın en naif adamlarından biridir, adam varını yoğunu kız kardeşi üniversitede okusun diye döküyordu, yeri geldi aylarca motora binmedi ama kız kardeşini okuttu, annesini de iyi bir şekilde yaşattı. Geçmişte onda Mt25 ve sonrasında Mt07 varken beraber epey sürmüşlüğümüz var, hatta ilk Sym Wolf'ümü onun aracılığıyla 2019'da Urfa'daki kuzenine satmıştım 9500 TL'ye.

Bunun Urfa'da ailevi bir sıkıntısı olmuştu, arabasıyla Urfa'yı basmaya önüne çıkanı beyzbol sopasıyla dövmeye niyetlenmişti ama beyzbol sopası yoktu, Decathlon'dan alacaktı, dedim "kardeş bende var, boşuna beyzbol sopasına para verme" yolculuk öncesi bana uğramıştı ve ben de ona beyzbol sopamı hediye etmiştim. Bu kardeşim Urfa'ya ulaşıyor, mekanı basıyor, benim verdiğim beyzbol sopasıyla kapıya pencereye bir vuruyor ve beyzbol sopası ortadan ikiye kırılıyor, çocuk şaşkın, ahali de şakın, sonrasında ahali şaşkınlığı üzerinden atıp toparlanıyor ve bunu kovalamaya başlıyor. Benim dandik beyzbol sopam yüzünden az kalsın çocuğu pert edeceklerdi de iyi kaçabildi Urfa dışına.

Bu arkadaş ne yapıyor acaba, hatırladım, ben forumda yeni yeni başlamışken çok yazardı, olumlu izlenim kalmış aklımda. Umarım iyidir, nerede ne yapıyorsa mutludur.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
10-12 HP'lik sukutırlarda, farklı benzinliklerden alınan yakıt sonrası performans değişimini fark edebilen kuyumcu hassasiyetindeki üyelerle aynı platformu paylaşmak büyük onur vallahi...:)

Motosikleti
D400
Benzin istasyonlarında o havaların içine ne koydukları belli değil, en iyisi kendin şarjlı pompa al, evden yola çıkmadan henüz lastikler soğukken bas havayı daha lezziz olur. :)

indirimden aldım hafta sonu denedim. bldiğin yıllarca amelelik yaşamışım keşke erken alsaydım. :D

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
indirimden aldım hafta sonu denedim. bldiğin yıllarca amelelik yaşamışım keşke erken alsaydım. :D
bizim oradaki benzinciden hava pompasından su ile karaışık hava çıkıyordu noluyo lan dedikten sonra 3 sene önce aldım pompayı da rahatladım. :)

Motosikleti
D400
bizim oradaki benzinciden hava pompasından su ile karaışık hava çıkıyordu noluyo lan dedikten sonra 3 sene önce aldım pompayı da rahatladım. :)

bi de tutmuyor 30 yazıyor bazen 35 basıyor bazen 25. ayarları da bozuk.

zaten pompa önüne park edip markete giren tiplerle tartışıyordum, kavga cıkmadan bitirdim bu olayı :)

hava kompresörünün tankında dreyn musluğu vardır haftada bir açıp biriken suyu boşaltmak gerekir , hatta çok uzun süre boşaltılmazsa kahve rengi reçel kıvamına dönüşür o su 😬

4-5 sene öncesinin en aktif üyelerinden biriydi Angrypower, dünyanın en naif adamlarından biridir, adam varını yoğunu kız kardeşi üniversitede okusun diye döküyordu, yeri geldi aylarca motora binmedi ama kız kardeşini okuttu,
Tommygun,
Dünyanın en naif insanlarından biri olan bir arkadaşın, beyzbol sopası ile mekan basıyor.
Naif arkadaşın böyle ise sinirli arkadaşların Allah bilir nasıldır?

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Rafineriler ortak, depolar ve markalamalar farklı olabiliyor. "Aksi belirtilmedikçe" oktanları aynı olacak, bu sebeple de yakıt yanarken hiç bir şey farkettirmeyecek.

Deniz tanker taşımacılığında olan birisi olarak şunu paylaşmak isterim ki, Crude oil olarak körfezden gelen yakıtı işleyip ülkeye dağıtım yapılıyor. Bazı işlenmiş son ürünler(ULSD 10PPM, RON95, K-20, JET-A1 SRGO vb.) Rusya, Ukrayna, Bulgaristan, Romanya ve Gürcistan gibi ülkelerden ithal ediliyor. Onlar da bölgesel oluyor genelde. Karadeniz bölgesinde yaygın. Kalanları C.O.'nun işlenmesinden çıkıyor.

Hikaye kısmını geçersen, istasyondaki depo temizliğine inandığınız her istasyondan alınabilir. Ben tuvalete veya hava basmaya Shell ve Opet'e giriyorken yakıtı Class, Sunpet, TP den falan alıyorum. Hepsinin rafinerisi aynı. Anadolu yakası için Tüpraş, Avrupa için MDH ve M.Ereğlisi Opet(Dolaylı olarak Tüpraş) terminalleridir.

10-12 HP'lik sukutırlarda, farklı benzinliklerden alınan yakıt sonrası performans değişimini fark edebilen kuyumcu hassasiyetindeki üyelerle aynı platformu paylaşmak büyük onur vallahi...:)
Yanılıyorsun birader teknikten hiç anlamayan biraz mantık yürüten biri yazdığının tam tersi olduğunu anlayabilir..

Ufak hacim tork fakiri bir motosiklete iki kişi bindiğinde ne kadar çok performans kaybı yaşandığına kimse itiraz etmez sanırım çünkü herkes bu kaybı hisseder..

yani 10-12 bg lik bir sukuterde yakıttan kaynaklı ufacık performans artışı veya eksilişi hemen fark edilir 😉

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Yanılıyorsun birader teknikten hiç anlamayan biraz mantık yürüten biri yazdığının tam tersi olduğunu anlayabilir..

Ufak hacim tork fakiri bir motosiklete iki kişi bindiğinde ne kadar çok performans kaybı yaşandığına kimse itiraz etmez sanırım çünkü herkes bu kaybı hisseder..

yani 10-12 bg lik bir sukuterde yakıttan kaynaklı ufacık performans artışı veya eksilişi hemen fark edilir 😉
Çok tebrik ediyorum.

Motosikleti
D400
Ben sadece benzin 2 dişken fullediğimde performans aıtışı hissediyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar