Enjeksiyonlu motor için hangi benzin istasyonundan benzin alınmalı ?

Kocaeli İl Temsilcisi
Evimden 700 metre uzaklıkta Opet var. Yıllardan beri Opet'ten alırım hem arabaya hem motora. Başka yerde Opet olmazsa Shell 2. tercihim.

Sürekli benzer sorulara benzer cevapları yazıyoruz.

Her benzin aynı.Sadece sirketler bizim hissedemeyeceğimiz %5 kadar katkı koyabiliyorlar. Bilindik 5 şirket var zaten. Onlardan alin tamamdir

Gürcistan da hep Lukoil den yakıt aldım motorun çekişi hissedilir şekilde biraz daha canlanmıştı , Türkiye de ki bayilerinden alışverişim olmadı zira hepsi şehir dışında ama merak etmekteyim , yıllardır Shell den yakıt alıyordum memnundum , pandemi yasaklarından sonra ortalama tüketimim her iki motorumda da arttı , sukuterim yokuşlarda hafiften çekişten düşüyordu , deneme amaçlı Bp , Aytemiz , PO ve Opet den onlarca defa yakıt aldım , Opet den çok memnun kaldım , sukuterin deposu 7 lt , Shell ile 270 km de ışık yakıyorken Opet ile 310-320 km leri görebiliyorum ve iki kişi dik rampaları bile devir düşmeden bitirebiliyorum..

Son düzenleme:
shell vpowerdan başka almadım. Çok da memnunum. Alma diyeni duymadım da, hızlı bitiyor diyeni duydum.

Benzini çok seçmem. Motosiklette de, arabamda da Total, Shell, BP, Opet bunlardan hangisi denk gelirse, hangisi yolumun üstündeyse. Ha, dördü yan yana olsa Shelle girerim.

Dizel arabamda ise kesinlikle Shell V Power dışına çıkmıyorum. Dizelde yakıt çok daha önemli.

İş yeri yakınımda olduğu için PO, evime yakın olduğu için Opet ve yolda rastlarsam, akaryakıtım azsa Shell'e girerim. Kısacası bilindik markaları ihtiyaç ve konum dahilinde değerlendiriyorum akaryakıt konusunda. Ben söylenenlerin aksine aralarında çok fark sezemiyorum.

Po, opet, shell, bp hepsinden alıyorum, henüz bi fark göremedim aralarında

Ben her yerden alıyorum. Benim motor düşük devir çevirdiği için bir sıkıntı olmuyor galiba

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Ben her yerden alıyorum. Benim motor düşük devir çevirdiği için bir sıkıntı olmuyor galiba

Sizin motor traktör motoru ona bir şey olmaz :) :) :) Şaka bir yana ben de merkezi / müşterisi çok / marka istasyonlardan (BP, Opet, Shell) aldığım zaman sarfiyatta veya performansta herhangi bir fark görmüyorum CB500F'le. Hep 3,6l/100km...

Shell tercih ediyorum ama şahsi görüşüm işlek yerdeki her istasyondan alınabilir. Sadece ücra köşelerdeki benzinlikçilerden shell dahi olsa alınmaz diyorum, çünkü yeri geliyo o istasyonların 1 depo benzini bitirmesi uzun zaman alıyo ve benzin eskiyo.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Gürcistan da hep Lukoil den yakıt aldım motorun çekişi hissedilir şekilde biraz daha canlanmıştı , Türkiye de ki bayilerinden alışverişim olmadı zira hepsi şehir dışında ama merak etmekteyim , yıllardır Shell den yakıt alıyordum memnundum , pandemi yasaklarından sonra ortalama tüketimim her iki motorumda da arttı , sukuterim yokuşlarda hafiften çekişten düşüyordu , deneme amaçlı Bp , Aytemiz , PO ve Opet den onlarca defa yakıt aldım , Opet den çok memnun kaldım , sukuterin deposu 7 lt , Shell ile 270 km de ışık yakıyorken Opet ile 310-320 km leri görebiliyorum ve iki kişi dik rampaları bile devir düşmeden bitirebiliyorum..

nikiiiiiii bak burda da şaşırttın beni. shell iyi mi kotu mu şimdi dffhfjgk

abi nacizane fikrim, hile yapmayan yakıt firmalarının tümü aynı.

hava şartları aynı olmadığından farklı sonuclar alıyoruz.

ruzgarın yonu ve şiddeti az da olsa farketmesi bile durumu etkiliyor.

yakıt tuketim uzmanı olarak son görüşüm böyle.

not: ne kadar guzel bir konu hortlattım ha. zincir yağı bir, bu iki.guzel konular.

nikiiiiiii bak burda da şaşırttın beni. shell iyi mi kotu mu şimdi dffhfjgk

abi nacizane fikrim, hile yapmayan yakıt firmalarının tümü aynı.

hava şartları aynı olmadığından farklı sonuclar alıyoruz.

ruzgarın yonu ve şiddeti az da olsa farketmesi bile durumu etkiliyor.

yakıt tuketim uzmanı olarak son görüşüm böyle.

not: ne kadar guzel bir konu hortlattım ha. zincir yağı bir, bu iki.guzel konular.
Bayideki benzinin kaliteside farkettirir , bu genel bir durum değil ama etanol çok ise menzil düşüyor galiba , uzun süre sonra Shell den aldım gaz tepkisi daha iyi hissettirdi belkide psikolojik ama menzili sürekli takip ederim 0,2 lt arttı tüketim bu net..

Shell den sonra PO dan aldım çeyrek depo kaldı yaptığım kilometre 210 tüketim eskisi gibi ama gaz tepkisi bir tık azaldı sanki 😬

Shell i çok övüyorlar ya belkide onun etkisi bilinçaltında oo iyi gidiyor dedirtiyor 😅

Son düzenleme:
Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Bazen yol üstü Aytemiz bazen yolu uzatıp Petrol ofisi. Sorun yaşamadım şimdiye kadar.

ya forumda biri vardı,

farklı benzinlikten alınmış benzinleri karıştırmıyordu. depoyu sonuna kadar kullanıyordu agdhfktkkş

angrypower olabilir..
ilk defa böyle birşey duydum , gemiye 30.000 lt yakıt alıyorlar içeride 10.000 lt falan başka marka yakıt olabiliyor , bu sorun üretseydi duyardım 😊
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bazen yol üstü Aytemiz bazen yolu uzatıp Petrol ofisi. Sorun yaşamadım şimdiye kadar.
Bende Total , Shell ve PO indirim kartları var , şu an şirketin Total ile anlaşması var en çok indirim Total de , daha önceki yıllarda Shell ve PO ile anlaşmışlardı güzel indirim vardı şimdi litrede 1,5 liraya düştü Total 3 lira ama heryerde bayisi yok , Opet de ise kaskınla gel kampanyası var uzun zamandır 3 tl indirimli alıyorum ama 31 Aralıkta bitecekmiş..

Yıllık yakıt tüketimim 3500 ila 4000 litre arasında ve indirimli yakıttan yılda 10.000 TL cepte kalıyor yani hersene 100 şişe bira beleşe geliyor , ne hesap ama 🤣

Son düzenleme:
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
4-5 sene öncesinin en aktif üyelerinden biriydi Angrypower, dünyanın en naif adamlarından biridir, adam varını yoğunu kız kardeşi üniversitede okusun diye döküyordu, yeri geldi aylarca motora binmedi ama kız kardeşini okuttu, annesini de iyi bir şekilde yaşattı. Geçmişte onda Mt25 ve sonrasında Mt07 varken beraber epey sürmüşlüğümüz var, hatta ilk Sym Wolf'ümü onun aracılığıyla 2019'da Urfa'daki kuzenine satmıştım 9500 TL'ye.

Bunun Urfa'da ailevi bir sıkıntısı olmuştu, arabasıyla Urfa'yı basmaya önüne çıkanı beyzbol sopasıyla dövmeye niyetlenmişti ama beyzbol sopası yoktu, Decathlon'dan alacaktı, dedim "kardeş bende var, boşuna beyzbol sopasına para verme" yolculuk öncesi bana uğramıştı ve ben de ona beyzbol sopamı hediye etmiştim. Bu kardeşim Urfa'ya ulaşıyor, mekanı basıyor, benim verdiğim beyzbol sopasıyla kapıya pencereye bir vuruyor ve beyzbol sopası ortadan ikiye kırılıyor, çocuk şaşkın, ahali de şakın, sonrasında ahali şaşkınlığı üzerinden atıp toparlanıyor ve bunu kovalamaya başlıyor. Benim dandik beyzbol sopam yüzünden az kalsın çocuğu pert edeceklerdi de iyi kaçabildi Urfa dışına.

Scootera benzini Shell'den alıyorum. Kamyonlarıma da Shell'in dizelini alıyorum. Benzinde diğer petrol markaları ile aynı yakıyor ama dizelde daha az km gidiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar