Ben her yerden alıyorum. Benim motor düşük devir çevirdiği için bir sıkıntı olmuyor galiba
Gürcistan da hep Lukoil den yakıt aldım motorun çekişi hissedilir şekilde biraz daha canlanmıştı , Türkiye de ki bayilerinden alışverişim olmadı zira hepsi şehir dışında ama merak etmekteyim , yıllardır Shell den yakıt alıyordum memnundum , pandemi yasaklarından sonra ortalama tüketimim her iki motorumda da arttı , sukuterim yokuşlarda hafiften çekişten düşüyordu , deneme amaçlı Bp , Aytemiz , PO ve Opet den onlarca defa yakıt aldım , Opet den çok memnun kaldım , sukuterin deposu 7 lt , Shell ile 270 km de ışık yakıyorken Opet ile 310-320 km leri görebiliyorum ve iki kişi dik rampaları bile devir düşmeden bitirebiliyorum..
Bayideki benzinin kaliteside farkettirir , bu genel bir durum değil ama etanol çok ise menzil düşüyor galiba , uzun süre sonra Shell den aldım gaz tepkisi daha iyi hissettirdi belkide psikolojik ama menzili sürekli takip ederim 0,2 lt arttı tüketim bu net..nikiiiiiii bak burda da şaşırttın beni. shell iyi mi kotu mu şimdi dffhfjgk
abi nacizane fikrim, hile yapmayan yakıt firmalarının tümü aynı.
hava şartları aynı olmadığından farklı sonuclar alıyoruz.
ruzgarın yonu ve şiddeti az da olsa farketmesi bile durumu etkiliyor.
yakıt tuketim uzmanı olarak son görüşüm böyle.
not: ne kadar guzel bir konu hortlattım ha. zincir yağı bir, bu iki.guzel konular.
Shell den sonra PO dan aldım çeyrek depo kaldı ...
ilk defa böyle birşey duydum , gemiye 30.000 lt yakıt alıyorlar içeride 10.000 lt falan başka marka yakıt olabiliyor , bu sorun üretseydi duyardımya forumda biri vardı,
farklı benzinlikten alınmış benzinleri karıştırmıyordu. depoyu sonuna kadar kullanıyordu agdhfktkkş
angrypower olabilir..
Bende Total , Shell ve PO indirim kartları var , şu an şirketin Total ile anlaşması var en çok indirim Total de , daha önceki yıllarda Shell ve PO ile anlaşmışlardı güzel indirim vardı şimdi litrede 1,5 liraya düştü Total 3 lira ama heryerde bayisi yok , Opet de ise kaskınla gel kampanyası var uzun zamandır 3 tl indirimli alıyorum ama 31 Aralıkta bitecekmiş..Bazen yol üstü Aytemiz bazen yolu uzatıp Petrol ofisi. Sorun yaşamadım şimdiye kadar.