İtalya 2025 Ocak-Ekim ayı skuter satışları

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
Bu ihtimal tube type lastigi patlatmaktan daha mi yuksek?
O ihtimal; dağ başında janttan oynayan / çıkan lastiği basınçlı ani hava basıncı sağlayacak bir alet olmayacağı için lastiği oturtamamak ve orada kalakalmak sonucunu doğuruyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Çok çabuk inebilir diye tahmin ettim. 10dk'da bir lastik şişiŕmekle uğraşmak istemez kimse.
Bununla beraber, iç lastiği patlatmayacak esnetmelerde tubeless hava kaçıra kaçıra dağda kalmanıza yol açar.

Genelde zorlu rotalarda ben KLX'in lastikleri 15psi kadar indiriyorum. Takoz olsa 12psi'a kadar inerim ama takoz yok benim jantlarda, yeri hazır.

F54

Honda motosikletlerini severim.

Bazı ufak tefek eksikliklerini-sıkıntılarını görmezden de gelebilirim.

Honda'nın yeni kasa transalpteki hava filtresini arka tekerlekten kalkan toz-çamur vb'den koruma amaçlı olabildiğince öne çekme çabasını da takdire şayan bulurum.

Benzer bir çabayı Africa Twinde de göstermişler ve hava filtresi (filtreleri yani zira 2 tane birden var) ön tekerleğin hemen arkasındaki radyatörlerin orada.

Ancak Transalp XL750 gibi macera motosikletleri sınıfında pazarlanan bir modelin hava filtresine ulaşmak bu kadar zahmetli olmamalı.

"Serviste yapıyorlar zaten, senlik bir durum yok" diye düşünebilirsiniz ama beni rahatsız ediyor işte.

Bu durum alım kararımı etkiler mi?

Yani "deal breaker" mıdır peki?

Kesinlikle.

Ben almam, alanlara keyifli sürüşler dilerim.
afrika twin de bu olay aynı 24k değişim var evet gerçekten zor bi işlem eli anahtar tutmayana!! ben hiç görmesem beceremezdim ama bir defa değişim yapılırken gördüm biraz kibarlık gerektirecek işler öyle paldır küldür yapılmıyor + koruma demirleride sökülüyor bu yetmezmiş gibi birde 4 buji koymuş onlarda böyle alengirli yerlerde 48k değişim var normla kullanıcı için 5 senede bir e denk gelir
nc için de aynı şeyler geçerli 25 senelik ustam var bu motoru bana bakıma getirme derdi
hayatımda gördüğüm bakımı en kolay motor tenere 660 tır

Motosikleti
Honda Forza 250 / Triumph Street Triple 765 RS
Denizcilik camiasında tanıdığım en adam gibi adam 💙
Lucien abinin bir damadı vardı rally , pist yarışları , otomotive meraklı biriydi , motosikletede onun öngörüsü ile girmişlerdir belki..
Bir zamanlar çalışanı olan damat mı? 😁

Ben ic lastigi neden kullanirlar hala anlamiyorum🙄
İç lastik kullanılsın elbette ama 250 cc 400 cc 130 kg kros motorlarında kullanılsın , o motorun girdiği güzergahta iç lastikli jant olmazsa olmaz..

şimdi 225-250 kg dana gibi motorda iç lastik saçmalık , bu ağırlıkta bir motorla dağ taş dolaşan , kayalıklarda atlaya zıplaya süren varsa aramızda çıksın göstersin kendisine bir güzellik yapacam 😁

Birde ağır motorlarda iç lastik çok daha basit bir çivi , vida gibi cisimlerle delinebiliyor , bu motorların jant yanaklarıda o kroslar gibi düz değil , yani dağ başında bir Africa nın jantını sökersiniz ama iç lastiğini çıkarmak hiç kolay değil , levye çekiç vura vura jantta ne boya kalıyor , yanaklar kötü şekilde çiziliyor , bunları yaşamamak için lastikçilerdeki makina gerekli , ee lastikçiye gideceksem tubeless kullanırım 🤔

Motosikleti
Bu arada ek not, şambrelli de olsa tubeless de olsa her motorumda FormulaX kullanıyorum. Bir çok kez hayat kurtardı.

Motosikleti
cbf 150
Suzuki 800 için konuluyorum. Bu motorla dağda taşla atlıyorlar abi yabancılar ama adamlar profosyonel. Motor bunun için tasarlanmış zaten. Keza africa tweende bu motorlar ağır olsada herşeyi yaparşar tıpkı hilux gibi kand cruiser gibi. Ama bu motorların yüzde 99 u yolda kullanılıyor ve çanta ve yük taşıyor bir nevi eşek. Bunlara iç lastik gereksiz tabikide. Ama adamlar ürün yelpazesini bilerek geniş tutıypr al bak yol versiyonu var git onu al diyor. Strateji. Bende günümüzde hafid motorlarda yada klasik tarzşarda tel jant kullanılmasından yanayım.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Bu arada ek not, şambrelli de olsa tubeless de olsa her motorumda FormulaX kullanıyorum. Bir çok kez hayat kurtardı.
Ben de formulax Jel'in kafa rahatlığını seviyorum ama benim şansıma formulax koyduğum lastiklerime hiç çivi girmiyor, boşuna para vermişim gibi geliyor. xmax'ın lastiklerini yenilediğimde koymuştum, 3 yılı geçti hala bir kez bile patlamadı. xmax zaten 130'u pek geçemediği için balans sorunu da olmuyordu.
Geçen sezon başı vstromun lastiklerini yeniledim, yaz ortası formulax koydum lastiklere, ne olur ne olmaz kafam rahat olsun dedim, normal hızlarda ve sürmeyi çok sevdiğim bozuk yollu köy yollarında sorun yok ama otobanda gazlayınca 160ı geçince ön tekerde titreşim başlıyor, 170-180 3-5 dakikadan fazla gitmek imkansızlaşıyor, hemen yavaşlıyorum. Tek sorun bu şimdilik, belki iyi de oldu, düz ve boş yol görünce gazlama alışkanlığımdan vazgeçiyorum bu şekilde. Ama hiç lastik patlaması yaşamadım, benim şansım belki, bir daha lastik değiştirince jel koymayacağım.

• Beğen
Tepkiler: Ged
Motosikleti
......otobanda gazlayınca 160ı geçince ön tekerde titreşim başlıyor, 170-180 3-5 dakikadan fazla gitmek imkansızlaşıyor, hemen yavaşlıyorum.
Bende o hızlar yok, en fazla 120-130 ; zaten artık onu yapacak makinede yok :D

Motosikleti
O zaman formulax candır. her ne kadar şansıma hiç lastik patlamasa da formulax olmasaydı kesin patlardı. :)
bu arada her lastik değişiminde aslında lastiğin patladığını ve delikleri içerden görebildiğimiz halde sadece hava eksiltip yola devam ettiğimizi anladım.

Ben de formulax Jel'in kafa rahatlığını seviyorum ama benim şansıma formulax koyduğum lastiklerime hiç çivi girmiyor, boşuna para vermişim gibi geliyor. xmax'ın lastiklerini yenilediğimde koymuştum, 3 yılı geçti hala bir kez bile patlamadı. xmax zaten 130'u pek geçemediği için balans sorunu da olmuyordu.
Geçen sezon başı vstromun lastiklerini yeniledim, yaz ortası formulax koydum lastiklere, ne olur ne olmaz kafam rahat olsun dedim, normal hızlarda ve sürmeyi çok sevdiğim bozuk yollu köy yollarında sorun yok ama otobanda gazlayınca 160ı geçince ön tekerde titreşim başlıyor, 170-180 3-5 dakikadan fazla gitmek imkansızlaşıyor, hemen yavaşlıyorum. Tek sorun bu şimdilik, belki iyi de oldu, düz ve boş yol görünce gazlama alışkanlığımdan vazgeçiyorum bu şekilde. Ama hiç lastik patlaması yaşamadım, benim şansım belki, bir daha lastik değiştirince jel koymayacağım.
Formula x gibi bir jel koyar koymaz lastiği 10 dk çevireceksin , aksi halde bir noktada yoğunlaşıp katılaşıyor ve balansa sebep oluyor , lastiğine her hangi bir cisim girdiğinde içinde jelde olsa ilk fırsatta söktürüp içeriden mantar yama yapıştırmak şart , iki kişi yüklü binilen motorda özellikle yaz mevsiminde vede arka lastikde ihmale gelmez Espresso aman diyeyim , en azından yama yapana kadar hızlı sürmemek lazım..

son olarak içinde jel varsa lastikçiye söyleme 😬

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Formula x gibi bir jel koyar koymaz lastiği 10 dk çevireceksin , aksi halde bir noktada yoğunlaşıp katılaşıyor ve balansa sebep oluyor , lastiğine her hangi bir cisim girdiğinde içinde jelde olsa ilk fırsatta söktürüp içeriden mantar yama yapıştırmak şart , iki kişi yüklü binilen motorda özellikle yaz mevsiminde vede arka lastikde ihmale gelmez Espresso aman diyeyim , en azından yama yapana kadar hızlı sürmemek lazım..
formulax jel'i lastiğe koyunca hemen motorla çıktım yarım saat turladım lastiğin her yerine iyice yayılsın diye.
Bu formulax'in diğer jellerden farkı yama ihtiyacı kalmıyor, çivi gibi bir şey girince onun deliğini kalıcı olarak tıkıyor, lastiğin ömrü kadar ömrü var. daha önce forumda yazan bir vardı, formulax jel olan lastiklerle 30binkm yolu taa Moğolistandan tracer 7 ile gelmişti. çivi girdikçe çıkarıp havayı tamamlayıp devam ediyordu.

Zaten benim hiç patlamadı. patlarsa göreceğim. mola verdikçe lastikleri gözle kontrol ediyorum çivi falan var mı diye her seferinde.

Motosikleti
Yamaha XSR700

son olarak içinde jel varsa lastikçiye söyleme 😬
Formulax sadece çiviyi çıkartın, tamire gerek yok diyor ben o yüzden almayı düşünüyordum aslında. Arkana bakmadan kullanmak için güzel olurdu. Söktürünce bir daha formulax almak gerekir. Yani bu durum aslında formulaxın işine gelir ama onlar yine de tamire gerek yok diyor.

Motosikleti
Formulax ile kapanan hiçbir tubeless lastiğim yama istemedi. Patlağı farkeder etmez havayı tamamlayın hatta bir tık fazla basıp yürüyün. 10-15km sonra kapanıyor.

Şambrelli lastiklerde ise toprakta çok hareket ettiğinden sürekli ufak ufak tehlikesizce kaçırabilir. Benim başıma hiç gelmedi.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Formula x jantınızın içine mıçar. Bir sonraki lastik değişiminizde lastikçiniz janttan o kalıntıları temizleyene kadar geçen sürede size içinden bol bol söver.

Formulax sadece çiviyi çıkartın, tamire gerek yok diyor ben o yüzden almayı düşünüyordum aslında...
Jel deliği tıkar evet ve fitil gibi 6 ay sonra tekrar kaçırmaya başlamaz , şimdi yazacağımı Formula X i üreten , satanlarda biliyor ama söylemiyorlar ,

Deliği tıkayıp hava kaçağını kesmek yeterli değil , o deliğin genişlememesi için içeriden yama yapıştırılmalı , özellikle mantar şeklindeki yamalar adeta deliğin etrafına dikiş atarcasına yapışır , o bölgenin bütünlüğüne destek olur..

Fitil veya jel sadece deliği tıkar ve bu yeterli değildir , günü kurtarır..
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu formulax'in diğer jellerden farkı yama ihtiyacı kalmıyor..
Espresso'cum maalesef diğer jellerden farkı yok , üretici ticari kaydıyla gerçeği söylemiyor , yukarıda yazdığım gibi yama gerekli ve periyodik olarak lastiklerini kontrol etmelisin , içeride jel olduğu için belki lastiğin hiç inmeyecek ve çivi vida gibi cisimlerle dolaşmaya devam edeceksin..

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar