İtalya 2025 Ocak-Ekim ayı skuter satışları

hayır hayır sen git Aprlia tuareg falan al..onun frenler brembodur, suspansiyonu cok superdir.
bunun hep kotu... :cool:

aslında herkes içten içe ahh bi Hondaya binebilsek diyor ama... işte cevre neder baskısı hep.
işte amatör olmadığımızı veya marka sevici olmadığımızı anla Muzocum , Honda ya da agresif değilim ama geçmiş yıllarda bayileri millete yok çekiyordu , kara borsayı besledikleri günleri unutmadık 😡

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
işte amatör olmadığımızı veya marka sevici olmadığımızı anla Muzocum , Honda ya da agresif değilim ama geçmiş yıllarda bayileri millete yok çekiyordu , kara borsayı besledikleri günleri unutmadık 😡
O donem karaborsayi beslemeyen mi vardi... otomobilde showroomda suratimiza bakmiyorlardi. Honda otomobilde karaborsacilik baslamadan once bile fabrika cikis aksesuarsiz oto satmiyordu. Civic sormustum, kaputa seffaf film cekmisler, arkaya kanat, camlara film, hic de sevmem keko keko seyler. Dedim ben bunlari istemiyorum, adam piskin piskin "aksesuarsiz satmiyoruz" diyince, "almak zorunda degilim" diyerek ciktim, %30-35 daha ucuza megane sedan aldim. 1 sene sonra sifiri otvde ust dilime girince, dolar bazinda aldigimdan fazlasina sattim😂

O donem karaborsayi beslemeyen mi vardi... otomobilde showroomda suratimiza bakmiyorlardi. Honda otomobilde karaborsacilik baslamadan once bile fabrika cikis aksesuarsiz oto satmiyordu. Civic sormustum, kaputa seffaf film cekmisler, arkaya kanat, camlara film, hic de sevmem keko keko seyler. Dedim ben bunlari istemiyorum, adam piskin piskin "aksesuarsiz satmiyoruz" diyince, "almak zorunda degilim" diyerek ciktim, %30-35 daha ucuza megane sedan aldim. 1 sene sonra sifiri otvde ust dilime girince, dolar bazinda aldigimdan fazlasina sattim😂
Sym de Kymco da böyle bir durum yoktu , Voge , Qj gibi markalarda da liste fiyatına bayiden motorla çıkılıyordu..

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

ya o baska konu şimdi. ne guzel motor ve tercihleri tokuşturuyoduk.

hem transalp tubeless olsa umrunda olur mu bunlar niki ;)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sym de Kymco da böyle bir durum yoktu , Voge , Qj gibi markalarda da liste fiyatına bayiden motorla çıkılıyordu..

ya koskoca borsacısın bunun nedeni belli biliyosun.

honda 3000 tane pcx forza getirebilmiş.
ama talep 15.000.

fiyat aynı kalır mı ?

ben de honda turkiye yoneticisi olsam bayilere kafanıza gore takılın derdim..

fiyat honda turkiye tarafından arttırlsa bu marka için daha kotu olurdu cunku.

ben Honda Esengul olarak elimdeki 1 pcx i 3000 tl karla satarken , o donemde az sayıdaki motoru alan adam, ustune 10.000 tl koyup satsın ha ? var mı lan boyle sey. ..

oyna devam...

Son düzenleme:

Ged

Motosikleti
Bence honda ve yamahanin fiyatlari hala siskin. Evet nisan ayinda ben de gittim honda forza aldim ama odeme kosullari, satmak istedigimde kolay satilmasi, 250 cc olmasi, servisinin yaygin olmasi gibi faktorlere baktigimda iyi bir noktada oldugu icin tercih ettim.
Oncesinde kymco, sym, zontes, cf moto, piaggioya da baktim. Kymco, sym ve piaggionun vade farklarina ikinci elde deger kaybini ds ekleyince forza daha mantikliydi.
Ozellikle kymco ve symnin, honda ve yamahanin karaborsaya oynamasini firsat bilip fiyat sisirdigini ve hala geri gelmediklerini dusunuyorum.
Yine kymco ve symnin sifiri ile ikinci eli arasindaki deger farkini odenen paraya oranlayinca honda ve yamahanin gerisinde kaldigini dusunuyorum.
Bu sacmaliklari dusunmek zorunda kalmasaydik keske.

ya o baska konu şimdi. ne guzel motor ve tercihleri tokuşturuyoduk.

hem transalp tubeless olsa umrunda olur mu bunlar niki ;)
Evet bahsettiğim teknik bir konu değil ama ben hafızası güçlü biriyim , makina , motor tamircilerinin hafıza sağlam olmalı Motoseverrr beni anlar 😉
Bazen bir makina , şanzuman vs söküyorsun ortada 200 adet ayrı boy ebat civata , çeşit çesit dişli , kol , yatak , hepsinin yönü , yeri , torku ayrı , öyle youtube videolarında sizin izlediginiz gibi kataloğu al önüne topla şeklinde yürümüyor iş 😬 bazen söktüğümüzü bir ay iki ay hatta altı ay sonra birleştiriyoruz..
ne anlatıyordum ben yav 😅

demem o ki motosiklette hafiflik önemli zira sürerken , özellikle de performanslı sürerken büyük artısı var ,
Tubeless lastik benim kırmızı çizgim , hatta tel janttanda nefret ediyorum GS in tel jantlarını çıkardım döküm jant taktım ama o konuda pek seçenek kalmadı gibi , Triumph ve Ducati'yi takdir ediyorum , aynı modelin hem döküm jantlı hem tel jantlı versiyonlarını ithal ediyorlar ,

son olarak daha yakışıklı ve konforlu olmasına rağmen 225 kg 83 bg Vstrom 800 yerine tubeless jantla gelseydi 208 kg 92 bg Transalp'i tercih ederdim 🫡

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
...
son olarak daha yakışıklı ve konforlu olmasına rağmen 225 kg 83 bg Vstrom 800 yerine tubeless jantla gelseydi 208 kg 92 bg Transalp'i tercih ederdim 🫡
Tahminim; 3. kasasını alırsın. (Honda'da bir adet oldu bu; yeni modelleri 3. kasaya kadar adam etmiyorlar.) Bak bu sene e-Clutch eklediler (takdir edilesi), bir sonraki iterasyonda da cruise control ve tubeless jant eklerler. (Belki jantı bir sonrakiye de bırakabilirler...) (Ulan bildiğin yol odaklı makine, neden gider de iç lastikli jant kullanırsın?)

Ged

Motosikleti
3. kasasını alırsın. Bak bu sene e-Clutch eklediler (takdir edilesi), bir sonraki iterasyonda da cruise control ve tubeless jant eklerler. (Belki jantı bir sonrakiye de bırakabilirler...) Ulan bildiğin yol odaklı makine, neden gider de iç lastikli jant kullanırsın?
Ben ic lastigi neden kullanirlar hala anlamiyorum🙄

Motosikleti
Ben ic lastigi neden kullanirlar hala anlamiyorum🙄
Arazide taşa kayaya çarpınca tubeless lastik ziyadesiyle esneme yapıp kenarlarlardan hava kaçırabiliyormuş, bir süre böyle gittikten sonra kaçıra kaçıra lastik inmesin diye tercih ediliyormuş. @tommygun'ın geçenlerde paylaştığı bir Adventure İstanbul videosunda bahsi geçmişti, oradan aktardım...

Motosikleti
cbf 150
İç lastik offrod için olmazsa olmazdır. Ben 4x4 ümde 8 psi kadar iniyorum suzukidede 12psi bunu normal janta yaparsanız üzülürsünüz :)

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Honda motosikletlerini severim.

Bazı ufak tefek eksikliklerini-sıkıntılarını görmezden de gelebilirim.

Honda'nın yeni kasa transalpteki hava filtresini arka tekerlekten kalkan toz-çamur vb'den koruma amaçlı olabildiğince öne çekme çabasını da takdire şayan bulurum.

Benzer bir çabayı Africa Twinde de göstermişler ve hava filtresi (filtreleri yani zira 2 tane birden var) ön tekerleğin hemen arkasındaki radyatörlerin orada.

Ancak Transalp XL750 gibi macera motosikletleri sınıfında pazarlanan bir modelin hava filtresine ulaşmak bu kadar zahmetli olmamalı.

"Serviste yapıyorlar zaten, senlik bir durum yok" diye düşünebilirsiniz ama beni rahatsız ediyor işte.

Bu durum alım kararımı etkiler mi?

Yani "deal breaker" mıdır peki?

Kesinlikle.

Ben almam, alanlara keyifli sürüşler dilerim.

• Beğen
Tepkiler: Ged
Yani "deal breaker" mıdır peki?

Kesinlikle.

Ben almam, alanlara keyifli sürüşler dilerim.
İşçiliğinin zor olması sürüşü etkileyen bir durum değil 🤔 muadilleri içinde en iyi specs'e sahip motor alınır bence..

belki dağ bayır , nehir göl , çöl vs geçen adam için dertlenilecek bir durum 😬

Ged

Motosikleti
Arazide taşa kayaya çarpınca tubeless lastik ziyadesiyle esneme yapıp kenarlarlardan hava kaçırabiliyormuş, bir süre böyle gittikten sonra kaçıra kaçıra lastik inmesin diye tercih ediliyormuş. @tommygun'ın geçenlerde paylaştığı bir Adventure İstanbul videosunda bahsi geçmişti, oradan aktardım...
E tubeless kacirsa bile sisirince belli bir yere kadar goturur gene. Ic lastik de tasa kayaya ters denk gelince patlamiyo mu? Patlayinca da ic lastigi cikartip yana yapip, tekrar takip sisirmek gerekmiyor mu?🙄 offroadcu degilim ama ne bilim, tuhaf geldi

Motosikleti
E tubeless kacirsa bile sisirince belli bir yere kadar goturur gene. Ic lastik de tasa kayaya ters denk gelince patlamiyo mu? Patlayinca da ic lastigi cikartip yana yapip, tekrar takip sisirmek gerekmiyor mu?🙄 offroadcu degilim ama ne bilim, tuhaf geldi
Çok çabuk inebilir diye tahmin ettim. 10dk'da bir lastik şişiŕmekle uğraşmak istemez kimse.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Bir taşa kayaya aylar zıplarken vb yanakla jant arasını yeterince esnetecek açı denk gelirse tubeless bi anda iner. Sebebi bu.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Bu ihtimal tube type lastigi patlatmaktan daha mi yuksek?
Dağda taşta atlarken jantı bir yere vurup yamutsan bile gitmeye devam edebiliyor. Hava sönmüyor. Mesela örnek olarak internette bulduğum şu durumda, eğer tube type lastik olsaydı, gidilecek yere kadar götürürdü.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Harbi off road binicileri arazi sürüşlerinde her ihtimale karşı yanlarında yedek iç lastik taşırlar.

jant yamuk olsa bile dağ başında mahsur kalmayıp bu şekilde sürüşe devam edebilirler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar