Japonlar için tehlike çanı çalıyor Voge RR500S 4 Silindir

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
Evet özellikle sağlamına gelirseniz üzmüyor. benim emektar ns200'ü öyle zorbaladım ki tek bir hata vermedi.
Ben neredeyse 58.000km yaptım - bunun 50.000i şehirlerarası yol + otobandır. Ve 35.000i de rahat 7500-8500 devir aralığında hızlıdır.

İzmir'de adını vermeyeceğim kendini çok iyi usta sanan bir servis sübap ayarı v.s. elden geçirene kadar tıkır tıkır yürüyordu. Yolda sübap kesti, aynı servis hurda fiyatına motoru aldı, 3 gün sonra baktım abisine yeni makine ile toplamışlar biniyorlar...

Bajaj'a kilometre geçirmeden düzgün malzeme + yağ + işçilikle bakılırsa çok ciddi km gidiyor. Ben eşşek gibi bindim 58.000de yeter dedi - belki de o servis ellemese daha da gidecekti...

Eski ekonomik koşullar olsa hemen bir Pulsar 400 alırım.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Ben neredeyse 58.000km yaptım - bunun 50.000i şehirlerarası yol + otobandır. Ve 35.000i de rahat 7500-8500 devir aralığında hızlıdır.

İzmir'de adını vermeyeceğim kendini çok iyi usta sanan bir servis sübap ayarı v.s. elden geçirene kadar tıkır tıkır yürüyordu. Yolda sübap kesti, aynı servis hurda fiyatına motoru aldı, 3 gün sonra baktım abisine yeni makine ile toplamışlar biniyorlar...

Bajaj'a kilometre geçirmeden düzgün malzeme + yağ + işçilikle bakılırsa çok ciddi km gidiyor. Ben eşşek gibi bindim 58.000de yeter dedi - belki de o servis ellemese daha da gidecekti...

Benim kurye arkadaş 140.000 yaptı NS200'ü ağlata ağlata canını çıkara çıkara kullanarak. 140.000'de motor açıldı yapıldı. Arkadaşımın kullanım şekline bakarak bunu (hem motosiklet hem de servis açısından) büyük başarı olarak nitelendiriyorum. (Hep Oktay Motor'a götürüyordu, o zamanlar Oktay Usta Bajaj'ı bırakmamıştı henüz...)

Motosikleti
D400

Eski ekonomik koşullar olsa bajaj ı sevsem de bi honda alırım açıkçası. Üzmedi ama aklımda "birşey cıkmaz umarım" düşüncesi oluyor uzun yola cıkarken.

Benim kurye arkadaş 140.000 yaptı NS200'ü ağlata ağlata canını çıkara çıkara kullanarak. 140.000'de motor açıldı yapıldı. Arkadaşımın kullanım şekline bakarak bunu (hem motosiklet hem de servis açısından) büyük başarı olarak nitelendiriyorum. (Hep Oktay Motor'a götürüyordu, o zamanlar Oktay Usta Bajaj'ı bırakmamıştı henüz...)

140k motor actırmadan yapan ns200'ü NASA'a versin incelesinler. tamma güzel motor da kötü kullanımda 50 k'yı göremiyor ki güzel kullanımda 80k 'yi göreni duymadım.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
...
140k motor actırmadan yapan ns200'ü NASA'a versin incelesinler. tamma güzel motor da kötü kullanımda 50 k'yı göremiyor ki güzel kullanımda 80k 'yi göreni duymadım.
Bizzat şahidiyim. 140.000'den önceki tek problemi klasik su pompası keçesinden yağa su karıştırma olayıydı. O keçe değişmişti sadece. Geri kalan standart bakım / sarf malzemesi değişimleri... Arkadaş da öyle bu forumdaki bazı arkadaşlar gibi marka fanatiği falan değildir, adam işinde gücünde kendisine en az sorun çıkartacak / en ucuz idame ettirilecek ve makul performans veren bir şey istiyordu. Bu bahsettiğim kilometreyi 2,5 yıldan az süre zarfında gerçekleştirdi. 50.000'de çöp olacak motorun Çinlilerden farkı olmaz benim gözümde.

Çin üretimi veya uzak doğu üretimi motorların bizde fiyatı Avrupa'nın iki katı olacak deniyor döviz bazında.

Bu fiyatlara çok zor.

Motosikleti
Bizzat şahidiyim. 140.000'den önceki tek problemi klasik su pompası keçesinden yağa su karıştırma olayıydı. O keçe değişmişti sadece.
İlk nesilde o keçe olayı kronikti - benim çok bilinen Kadıköy'deki - ismime benzer motorcuyu listeden silmeme sebep olan servis deneyimini yaşattı...
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Eski ekonomik koşullar olsa bajaj ı sevsem de bi honda alırım açıkçası.
Eski ekonomik koşullara vergi oranları da dahil. Japon pahalı değil, vergilendirme pahalılandırıyor. Yoksa Honda'nın yeri başka bende.

Evet özellikle sağlamına gelirseniz üzmüyor. benim emektar ns200'ü öyle zorbaladım ki tek bir hata vermedi. şimdi de dominardayım.

gönül ister honda / yamaha ama bütçe belli. gidip üstüne bir sürü teknoloji bindirilmiş, tasarım yapılmış çöp cf e bineceğime abs hariç bir haltı olmayan dominara binerim en azından yolda kalır mıyım diye düşünmem :D
Keşke KTM yi komple Hindistan'da üretip Dünyada bajaj fiyatlarından satsalar da bizde faydalansak :)

Motosikleti
isterse bajaj olsun ister selami şahin :)
Sonra şu şarkı gelmesin;
tumblr_meb0e1vefa1rwwpj1o1_640.jpg

Motosikleti
Garajda yatan bir Ninja 650
Şahsi olarak, Capon ürünlerinin sonunu hiç bir markanın getirebileceğini düşünmüyorum.
En fazla rekabet olsun diye caponlar ufak bir gerileme yaşadıklarını lanse ederler, 2-3 yıl sonra 50 yıl ileri giderler :ROFLMAO:

Motosikleti
Hero Dash 125

Adının ve soyadının baş harfleri E.G. mi o arkadaşın? :ROFLMAO: Hani ismi tutuklu yargılanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ile aynı. 🤪

Motosikleti
Forza 250
500 bini göreceğin motora binmektense 50 bin sonrası ne olacağı meçhul motorlara para vermek aptallık. Sakıp Sabancı'nın da dediği gibi: "Ucuz mal alacak kadar zengin değilim." Nokta

Motosikleti
Söküp takamayan bajaj "yetkili" servisleri herhalde. B.k ettin diyen de kullanıcılar 😁
Aynen.

İstanbul Ümraniye'de de zincir germeyi bilmeyen vardı...

Onu da bilen bilir isim vermeyelim 🤣

Adının ve soyadının baş harfleri E.G. mi o arkadaşın? :ROFLMAO: Hani ismi tutuklu yargılanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ile aynı. 🤪
İsim vermeyeyim de, bahsettiğim arkadaş bana "yanlış yağ kullanmışsındır" dedi...

Ben 12 yaşından beri motor bakımı yapıyorum. İnsanlar bu yüzden bana hiç çekinmeden "al bin" diye motorunu emanet ediyor.

Arkadaşım 1.5 milyonluk motor aldı "hanemize hayırlı olsun bi Bulgar yaparsın kar düşmeden" diyor... Çünkü bu markanın özel servisi olan başka bir kardeşim de motorumu ağır bakıma soktuğumda motoru sadece lifte kaldırdı, "gerisi senin çünkü dükkan senin" dedi zamanında, 3 gün her bir vidasına kadar söktük temizledim, bütün sıvılarını değiştirdim, jant ayarlarını yaptım. Adam benden sadece yağ ve antifriz parası aldı toptan liste üzerinden...

Bir gün servis açarsam inadımdandır...

Sana ağır tezgah kurmuşlar...

Son düzenleme:

F54

şöyle çöp'ten hallice motorları birde honda yamaha veya diğer japonlar ile kıyaslamıyorlar mı arkadaşlar demiş ki 3 5 sene sonra ne olacağı mechul motorlar :rolleyes: arkadaşlar böyle dar görüşlü olmayın değil 3 5 sene biz onları 20 SENE sonra görelim yolda yürüyecek halde olur mu hadi yürüyor ufak bi mekanik parça lazım oldu servisleri kaldıysa elinde parça var mı veya satacağız alan çıkar mı
kullanırken başımıza açacağı dertleri düşünmek bile istemiyorum :unsure:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar