90.000 km. kullanıcı yorumu

Motosikleti
V-Strom L4 Youtube&Insta: Dengeliyorum
Keyifli Pazarlar.
Evde oturanlara motosiklet muhabbeti hizmeti kapsamında yeni video yayında. :giggle:
Bu videoda konfor ve amacı dışında kullanılması nedeniyle sıkça eleştirdiğim NC'yi çektik. Toplamda 120.000 km.'ye gelen motorun kullanıcılarına bu sürede önemli bir problem yaşatmamış olması hanesine artı yazıyor.
Bir de sağolsun bir videograf arkadaşım hem çekim aşamasında yardımcı oldu, hem de benim için muhtemelen günler sürecek kurgu işini üstlendi.
Bizim yayına alırken dahi gördüğümüz hem çekim, hem kurgu aşamasında eksiklerimiz var ama sizler de görüşleriniz paylaşırsanız sevinirim.
İyi seyirler. (y)✌️

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Henüz videoyu izlemedim , bu nedenle icerik hakkinda yorumumu sonraya birakiyorum .

Ama

Günümüzde 2 saat deneme sürüsü yapip 100-200 km de "motosiklet incelemesi" adi ile yayinlayan zirtapozlarin aksine 90.000 km bir motoru kullanan binicinin , bunu "Kullanici yorumu" adi altinda paylasmasini tebrik ederim .

Dogrusu budur.

Eger inceleme yapma yeterliligine sahip bir uzman degilseniz kullandiginiz motor hakkinda söyledikleriniz sizin "yorumunuzdur" ve degerlidir.

Ellerinize saglik

Motosikleti
Ben sizin kadar sert bakmıyorum olaya. Kısa süre bir motosikleti deneyimlemiş olan bir sürücü de, kendisine göre motor hakkında belli başlı bir fikre sahip olabilir ve bunu yayınlamasını yanlış bir hareket olarak görmem.
İzleyen kişiye düşen, bu motorun x kilometre deneyimlendiğini, oluşan görüşlerin bu deneyim sonrasında oluştuğunu, uzun vadede bu görüşlerin değişebileceğini ve sadece deneyimleyen kişiye ait olduğunu unutmamak ya da hatırlamaktır.
Sürüşle ilgili bilgilerin yanı sıra belirttiğiniz şekilde yapılan videolarda, modeldeki güncellemeler, teknolojik özellikler gibi ilave bilgilerin de yer alması sebebiyle bu tür videolardan da faydalanmak mümkün. Türkiye'nin çoğu yerinde bu motorları yakından görme fırsatı dahi olmayan motorseverler var.

"İnceleme yapma yeterliliğine sahip olan bir uzman" olduğunuz durumda dahi, görüşleriniz her durumda "kişisel deneyiminiz" den öte geçemez.
Bu durumda da izleyici yine aynı şekilde sizin deneyiminiz doğrultusunda söylediklerinizi dikkate alır veya almaz.

İlginiz için teşekkür ederim. Diğer konularda da görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim. (y) ✌️

• Beğen
Tepkiler: Ged
Motosikleti
Ben sizin kadar sert bakmıyorum olaya. Kısa süre bir motosikleti deneyimlemiş olan bir sürücü de, kendisine göre motor hakkında belli başlı bir fikre sahip olabilir ve bunu yayınlamasını yanlış bir hareket olarak görmem.
İzleyen kişiye düşen, bu motorun x kilometre deneyimlendiğini, oluşan görüşlerin bu deneyim sonrasında oluştuğunu, uzun vadede bu görüşlerin değişebileceğini ve sadece deneyimleyen kişiye ait olduğunu unutmamak ya da hatırlamaktır.
Sürüşle ilgili bilgilerin yanı sıra belirttiğiniz şekilde yapılan videolarda, modeldeki güncellemeler, teknolojik özellikler gibi ilave bilgilerin de yer alması sebebiyle bu tür videolardan da faydalanmak mümkün. Türkiye'nin çoğu yerinde bu motorları yakından görme fırsatı dahi olmayan motorseverler var.

"İnceleme yapma yeterliliğine sahip olan bir uzman" olduğunuz durumda dahi, görüşleriniz her durumda "kişisel deneyiminiz" den öte geçemez.
Bu durumda da izleyici yine aynı şekilde sizin deneyiminiz doğrultusunda söylediklerinizi dikkate alır veya almaz.

İlginiz için teşekkür ederim. Diğer konularda da görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim. (y) ✌️
Öncelikle videoyu izledim ve cok keyif aldim tekrar tesekkür ederim.

Ben olaya sert bakmiyorum , sanirim kendimi dogru ifade edemedim. Dikkat cekmek istedigim konu "inceleme" ile "yorumlama" arasindaki farktir. Sadece bir motorun üzerine oturdugunuzda bile bir yorum yapabilirsiniz. Bu sizin yorumunuzdur ve bir baskasinin yorumu ile ayni olmak zorunda degildir. Yorumunuza saygi duyarim ama bu benim icin kesin bir ölcü olamaz.

Inceleme ise belli bir sistematik ile ve bazi ölcümlemeleri kesinlestirmek adina , gerekirse teknik gerecler de kullanilarak yapilan islemdir.

Mesela videonuzdan örnek vermek gerekirse ;

Öndeki tek disk frenin hissiyat olarak sanki daha zayif oldugu ve motoru daha gec durdugu yorumunu her iki binicide yapmis. Bu bir yorumdur ve özellikle baska bir motordan inip NC ye bindikten sonra sizin yaptiginiz karsilastirmali yorum biraz daha gercekci olabilir. Her ikisinede saygi duyulmalidir.

Ancak

NC nin fren performansi ile ilgili "inceleme" belli ölcümlemeler ile elde edilebilecek sonuclarla ortaya konulmak zorundadir.
Eger NC tek disk ile ölcüm yapilan teorik mükemmel asfalt ve lastik kosullarinda ön ABS yi devreye sokabiliyorsa ilk frenleme icin yeterli güce sahiptir. Cift disk kullaniminin ilk amaci fren gücünü arttirmak degil , frenlemenin ortaya cikarttigi isi enerjisini ikiye bölmek ve daha hizli sogutmayi elde etmektir. Evet tek disk ile tekrarli fren kullaniminda daha erken zayiflama yasarsiniz ama tek seferde yapilan acil bir frenlemede fark cok cok az olacaktir.

Bunu uygun bir pistte deneyimli bir test sürücüsü ile yaptiktan sonra elde edilen degerler ile NC nin fren mesafesinin yeterli olup olmadigini incelemis olabiliriz.

Incelemeden kastim budur.

Tekrar tekrar tesekkür ediyorum . Bundan sonra videolariniz zevkle takip ediyor olacagim.

Sevgilerimle

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Üstat eline emeğine sağlık, yine bir çırpıda izlenen, keyifli bir sohbet videosu olmuş. Yeniden ortamlara dönmene çok sevindim.

Motosikleti
Öncelikle videoyu izledim ve cok keyif aldim tekrar tesekkür ederim.

Ben olaya sert bakmiyorum , sanirim kendimi dogru ifade edemedim.

Tekrar tekrar tesekkür ediyorum . Bundan sonra videolariniz zevkle takip ediyor olacagim.

Sevgilerimle
Hatalarımız, eksik/fazla bulduğunuz yerler muhakkak olacaktır ama genel itibarıyla beğenmiş olmanıza sevindim.

Ben de "sert bakmıyorum" derken yeteri kadar açık olmamış sanıyorum. Sizden daha hoşgörülü davranabilirim diye düzelteyim (Elbette sizin öyle olmadığınız anlamında değil bu)
"Bu, böyledir." gibi yaklaşmıyorum diyelim. Tanımlamalarda hata veya farklılıklar olabilir. Kullanıcı incelemesi, yorumu, deneyimi vs yerine "uzman görüşüm" de yazsa, o kadar sorgulamam. Neticede "uzman" ın da herkese göre iyisi kötüsü var. Veya bir başkası çıkıp sizin metriklerle tanımladığınız duruma, o dediğin inceleme değil "fren testi" dir diyebilir.
O açıdan daha rahat bir çerçeveden bakıyorum demek istedim.
Youtube'un kendi optimizasyonu çerçevesinde, yaygın olarak yapılacak arama sorgularına yönelik başlıklar da bu konuda yönlendirici oluyor.
İnceleme ve yorum kelimeleri haliyle daha çok aranıyor. O doğrultuda sizin "zırtapozlar" başlığı o şekilde atıyor olabilirler.
Konuyu çeşitlendirmek mümkün ama, birbirimizi anladık diye düşünüyorum.
Saygılar.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Üstat eline emeğine sağlık, yine bir çırpıda izlenen, keyifli bir sohbet videosu olmuş. Yeniden ortamlara dönmene çok sevindim.
Sallandık belki ama yıkılmadık. Dimdik ayaktayız.
😂
Makara kısmı bir yana, beğenmiş olduğuna sevindim. Beğenmediğin şeyi, en "sert" şekilde eleştirme potansiyelini görüyorum sende çünkü.
😄
(Yorum çeşitli mecazi anlamlara açıktır!)Vakit ayırdığın ve destek verdiğin için teşekkür ederim.
👍
✌

F54

inceleme çok objektif bravo
hem nc 700 hem 750 yi toplamda 40000 km kullanmış birisi olarak gerçekten sorunsuz az yakan piyasası hızlı yedek parça sarf malzemesi bol olması ile kendi sınıfında birkaç adım önde
yeni modeller de biraz daha eksikler giderildi
fren konusu agresif olmayan kullanıcılar için gayet yeterli müşteri kitlesi belli bunu fazla dert eden yok
kullanıcıları bedavaya geziyor ben 2 v storm 400 burgman ile ege akdeniz turu yapmıştık her gün benzin fark ı ile her akşam 2 bira içiyordum;)
150 cc den ona geçtiğim için güç anlamında pek beklentim yoktu 2013 yılında bu kadar 250 400 500 cc seçenek yoktu v storm 650 alacaktım ama aradığım temizlikte abs li model bulamadım diye almıştım hiç pişman etmedi

Motosikleti
cbf 150
Nc700x ilk japonyada çıkıncı özel olarak honda tğrkşyeye sipariş açıp almıştım. Sanırım Türkşyedeki ilk nc700x in sahibiyim diyebilirim. Rusya,afrika,avrupayı eşimle turladık. Tek şikayetimiz benzin değosunu. Kuyruk altından olmasıydı bunu dışında bir kez bile sorun çıkarmadı.

Hondanın vstromu nc dir

Motosikleti
Nc700x ilk japonyada çıkıncı özel olarak honda tğrkşyeye sipariş açıp almıştım. Sanırım Türkşyedeki ilk nc700x in sahibiyim diyebilirim. Rusya,afrika,avrupayı eşimle turladık. Tek şikayetimiz benzin değosunu. Kuyruk altından olmasıydı bunu dışında bir kez bile sorun çıkarmadı.

Hondanın vstromu nc dir
Ilk seri NC700X lerde artci selesi cok kücüktü ve artcinin pegleri cok öndeydi ,siz bunlarla ilgili sikinti cektiniz mi ?

Motosikleti
NC 750 xdct Norden 901
Toplam da 230 bin km ( 2 motor )NC kullanan ve hala 135 bin km NC kullanan biri olarak söyleyebileceğim şeyler var tabiki.
Daha güçlüsü var
Daha hızlısı var
Daha konforlusu var
Daha... Bir sürü var...

Ama bence daha sağlam, ekonomik ve sorunsuzu yok.
Yeri geldiğinde tur motoru şehir içinde scooter gibi kullanacağın başka motor yok.

Ben de bir Nc kullanıcısı olarak bu videodaki yorumcu kişiye aynen katılıyorum. Tek bir konuyu ekstra belirteyim. Çok üzerine basılmamış. Bu motor harbiden çok ağır. 20 kg daha hafif olsaydı. Muhteşem olurdu.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Toplam da 230 bin km ( 2 motor )NC kullanan ve hala 135 bin km NC kullanan biri olarak söyleyebileceğim şeyler var tabiki.
Daha güçlüsü var
Daha hızlısı var
Daha konforlusu var
Daha... Bir sürü var...

Ama bence daha sağlam, ekonomik ve sorunsuzu yok.
Yeri geldiğinde tur motoru şehir içinde scooter gibi kullanacağın başka motor yok.
Dayanamayacağım ama bu sefer de lafı ben eninde sonunda varacağı noktaya getireyim: DCT lazım değilse daha iyisi var; o da DL650 tabi ki. :D (Bari V Strom diye yazmayayım, değişik olsun... :p)

DCT isteyen için %100 katılıyorum; kesinlikle bu kapsamda daha iyisi yok.

Ben de bir Nc kullanıcısı olarak bu videodaki yorumcu kişiye aynen katılıyorum. Tek bir konuyu ekstra belirteyim. Çok üzerine basılmamış. Bu motor harbiden çok ağır. 20 kg daha hafif olsaydı. Muhteşem olurdu.

Kendi adıma söylüyorum. Motosikletin ağır olması benim hoşuma gidiyor. Ağırlığın dezavantajını sadece artçı inip binerken yaşıyorum. Motosiklete zaten yan ayak açıkken binip inmek daha mantıklı oluyor. Özellikle yan ayak açık ve ağırlık yan ayağa verilmiş pozisyonda artçının inip binmesi daha bir güvenli oluyor. Bunun dışında motosiklet hareket halinde iken ben motosikletin ağırlığının benim için avantaj olduğunu düşünüyorum.

Kendi adıma söylüyorum. Motosikletin ağır olması benim hoşuma gidiyor. Ağırlığın dezavantajını sadece artçı inip binerken yaşıyorum. Motosiklete zaten yan ayak açıkken binip inmek daha mantıklı oluyor. Özellikle yan ayak açık ve ağırlık yan ayağa verilmiş pozisyonda artçının inip binmesi daha bir güvenli oluyor. Bunun dışında motosiklet hareket halinde iken ben motosikletin ağırlığının benim için avantaj olduğunu düşünüyorum.
Hareket halinde iken haklısınız ancak parka girip çıkarken, dar alan manevralarında, yada geri yürütmek istediğim zamanlarda sorun olabiliyor.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Video için teşekkürler öncelikle.

Daha geniş bir vaktimde saniye atlamadan izleyeceğim.

Birisi 2014 ve diğeri de 2016 makyajlı kasa olmak üzere 2 kez NC750X sahibi olup toplamda 10 bin km üstünde sürmüş, 2018 ve 2022 modellerini de turlarda ekip arkadaşlarından alıp birkaç yüz km boyunca denemiş, güncel kasa dahil tüm NC'leri de test sürüşü sırasında deneyimlemiş birisi olarak NC ile ilgili tespit ettiğim şu eksik noktaları söyleyebilirim:

1. Yakıt almak için artçı selesini boşaltmış olmanız gerekiyor. Günlük kullanımda sorun değil ama turlarda büyük sıkıntı. 2008-13 Bmw F650 ve başka modellerde olduğu gibi depo kapağı motorun selesinin yanından çıkartılabilirdi. Bunca makyaja ve kasa yenilenmesine rağmen Honda'nın bu sorun için bu kadar basit bir çözümü gözardı etmesini anlamakta güçlük çekiyorum.

2. Motosiklet ağır ama bu beni çok rahatsız etmiyor. Asıl rahatsız eden kısmı motosikletin ön kısmının çok ağır olması. Düşük hız manevralarında falan çok rahat hissedilebilecek bir durum bu. Sevemedim bir türlü. Her test sürüşünde daha ilk metrelerde hissettiğim bir durum ve de anında keyfimi kaçırıyor.

3. Orjinal kasa, makyajlı kasa, yeni kasa, yeni kasanın makyajlısı farketmeksizin motosikletin süspansiyonlarını çok başarısız buluyorum.

Aralarda küçük iyileştirmeler olmuş olsa da süspansiyonlar sadece sıcak ve kaymak asfaltta rahatsız etmiyor. Ama pütürlü asfaltta çok keyifsiz. Hele ki satıhı bozulmuş, bir de çukuru bol bir yoldan geçiyorsanız sanki altınızda hilti var ve asfaltı deliyorsunuz da o süspansiyonlar yoldaki düzensizlik-bozukluk-çukurları bertaraf edip size minimum hissettirmek yerine o hiltinin tüm titreşimini size veriyormuş gibi gariban kalıyor.

Çok da egzotik modellerle karşılaştırma yapmaya gerek yok, hangi kasa olduğu çok farketmeksizin bir Nc ve bir de CB250R ile önlü arkalı gidip motorları değişerek sürerseniz süspansiyonun görevini nasıl yaptığını (CB250R) ve yapamadığını (NC) anlarsınız. Hadi CB250R'da ters maşa kullanılmış da ondan dersiniz, 2024 modele kadar olan herhangi bir Tracer 700-7 ile karşılaştırdığınızda da NC'nin süspansiyonlarının zemin bozuklukluklarını sürücüye hissettirmede ne kadar başarısız olduğunu görürsünüz.

Alttaki videoda hyperpro marka helezon ve amortisör takımının NC'yi nasıl baştan yarattığını anlatıyor 12. dakikadan itibaren.

2021 yılından itibaren NC'lerin yerden yüksekliği azaltılıp eskiden satılmakta olan NC750S modeli gibi yere daha yakın, daha şehirli bir motosiklete dönüştürüldüğünden bu yazacaklarıma önem verenler için 1. motorun heybeti azaldı ve 2. motor bozuk yollarda altını yere sürtme konusunda daha nazik hale geldi.

Peki hiç mi güzel tarafı yok bu NC'nin?

Fluence dizel otomatik araçlara benzetirim ben NC'yi.

Kocaman bir bagajı var.

Efendi kullanımda müthiş az yakıyor.

Otomatiği de var.

Daha ne olsun???

2015 yılında daha 500 km'deki CBF150 motorumla Ankaradan Samsuna gittik. Yanımda da adaşım Haluk var ona satmış olduğum 2014 NC ile.

Ankaradan depoları doldurduk ve 450 km sonunda Samsunda yakıt aldık bir daha.

İki motor da 2.5 lt yaktı ve tam dolduracak şekilde fulleyince aynı miktarda yakıt aldı.

Sonra 2017 Crf Rally aldım.

Adaşımla bende Rally onda da önce 2014, 2 yıl sonra da 2018 model olmak üzere NC olmak üzere bir sürü tura çıktık.

Bolca karşılaştırma yapma fırsatımız oldu.

Nc neredeyse tüm hızlarda CRF 250 Rally kadar yakıyor.

Hatta daha da iddialı şekilde ya Rally kadar yakıyor, ya da daha az.

100-110'un üstüne çıkıldığında NC kesinlikle daha az yakıyor.

Yanımda Nikon DSLR makinemi taşırdım bende NC varken.

Ön bagajında yağmurluk takımım dururdu ve onun üstüne atardım fotoğraf makinemi.

Bagajı da kilitlemezdim. Hafif göbekli olunca yolda bagajın açılmasını engelleyebiliyorsunuz göbeğinizi deponun üstüne yaslayınca hafiften. 😆

O zamanlarda çektiğim fotoğrafların kalitesinde foto çekemedim sonrasında.

Topcase de taşıyınca da olmuyor. Anı yakalayamabiliyorsunuz. Durup motordan inip topcase'den makineyi al falan. Çok uzatıyor işi.

Depo üstü çanta da bağlaması sökmesiyle her zaman pratik olmayabiliyor.

Velhasıl NC'nin öndeki bagajı efsane kullanışlı.

Motoru da çok ama çok uzun ömürlü.

Üstteki videodaki 2014 model NC750X DCT 1 ay önce 279 bin kilometreye ulaşmış.

Motor, şanzıman ya da başka herhangi bir konuda bir sıkıntı yaşamamış sahibi.

Ben tekrardan NC alır mıyım peki?

Üstteki videodaki gibi hyper pro süspansiyon sistemi takılmış bir NC olursa, beni memnun edip edemeyeceğine bizzat denedikten sonra karar verme koşuluyla, evet.

Crf 250 yol seçmemesiyle beni çok şımartmış.

Otoban ve ana yollar dışındaki yollarda sürmekten büyük keyif duyduğum için o tip yollarda biraz olsun kaliteli bir sürüş sağlayacak bir NC750x fikrine cidden çok sıcak bakarım.

Ama onun dışında, benden uzak durabilir NC.

Motosikleti
@Lombardo : Bu motor harbiden çok ağır. 20 kg daha hafif olsaydı. Muhteşem olurdu.

Çok hafif değil elbette ama o hacim ve üzerinde artık o kadarını da kabullenmek gerekiyor. Zaten alçak bir motor olduğu için kıyaslayacağınız çoğu motordan daha rahat manevra yaptırabiliyor olmalısınız.

Nc deki bu süspansiyonu; daha hafif mesela 5W amortisör yağı kullanarak yumuşatabilir miyiz acaba? Ben daha önce 10W koymuştum. Çok değişmedi.

Motosikleti
Size özel bir durum olmalı. Çünkü çoğu artçıdan şikayetler duymuşluğum var sele ile ilgili (konfor açısından)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

@haluk23
Ben de size okuyacaklar adına teşekkür ederim. Sizin de detaylı yorumlarınız almayı düşünen arkadaşlar için faydalı olacaktır.
2.5 litreyi ya ben yanlış anladım, ya da sizin ölçümünüzde bir hata vardır diye düşünmeye devam edeceğim. :rolleyes:
Gözümle görmeden inanabileceğim bir değer değil açıkçası.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar