50 cc ve ucuz ama kaliteli 125 cc önerilerinizi alabilir miyim

Motosikleti
SYM Joymax 250i
Merhaba arkadaşlar, formda çok yeniyim büyük ihtimalle çoğunuz benden küçüksünüzdür ama büyükleriniz de olabilir. 36 yaşındayım, istanbul'da yaşıyorum. A2 ehliyetim var. Daha önce SYM Joymax 250i motorum vardı. İlk başlangıç motorum da 250 cc idi, ancak maddi nedenlerden dolayı cc küçültmeye karar verdim. Joymax'den çok çektim yan sanayi parçası yok, orjinal parçaları var ama çok, çok pahalı. Honda / Yamaha'nın da yanına maddi nedenlerle yaklaşamıyoruz. 50 cc olan ama 125'lik performas sergileyen 2 kişi dik yokuşlarda bile rahatça çıkabilen motor önerileriniz var mıdır ? Ruhsatta 50 yazıp, 125 cc fabrika çıkışlı motorlar da varmış. Bu motorların artıları/eksileri nedir ? Şuan kış ayındayız motor almak için kış ayının ciddi bir etkisi olur mu fiyat konusunda avantajlı bir mevsim midir ? 50 cc kullanan ve memnun olan çok kişi yoksa, fiyat olarak daha uygun. 125 cc'ler hangileri ? En az sorun çıkaran hatta mümkünse hiç sorun çıkarmayan, 2 kişi bile binsek yokuşlarda bayılmayan, parçası bol ve ucuz olan, ucuz ama konforlu ve seri bir motor arıyorum. Bulmam belki biraz zor olabilir ama yapacak bişey yok. Maddiyat konusu iyi değil. Yoksa bende bilirdim burda konu açmak yerine parayı bastırıp xmax yada forza almayı. 50 ve 125'lik motorlarda lütfen sadece deneyimli ve tecrübeli kişiler yorum yazarsa memnun olurum. Ehliyetim otomatik vites, dolayısıyla sadece otomatik olmalı. Bütçem 50, max. 60 bin. Kullananım amacım: Kuryelik. Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Capichinonun 50 ligini 125 lik yapiyorlr diye biliyorum hatta direk bayiden alirken…İyi lastikle baya is gorur…

Sorduğun şekilde ruhsatta 50 cc ama bayi çıkışında 80 lik birçok motor var hatta Çin malı diye genel adı olan Kuba , Rks , Yuki vs gibi markaların tüm modellerinde mevcut..

bunları 100 cc yede sonradan büyütenler var hatta kazalı 125 cc lerden komple blok alıp takanlar var galiba , 50 cc den 125 cc ye yükseltmek sadece basitçe silindir piston değişimi ile mümkün olmaz diye düşünüyorum , en azından randıman vermeyebilir ki forumada bu konuda çok başlık açıldı..

Sym nin yan sanayi hangi parçalarını aradın , eğer sarf malzemelerinden bahsettiysen , filtre , buji , fren balatası , fren diski , kayış , baga , varyatör parçaları , tekerlek rulmanları vede çok çeşitli aksesuarları yan sanayi olarak piyasada bulunuyor..

şu an 5. ve 6. Sym mi halihazırda kullanıyorum bu parçalara rahatça ulaştım..

mesela joymax ile benzer joyride var bende , geçen hafta ön arka fren balatası Ebc marka Motospartan dan satın aldım..

Motosikleti
SYM Joymax 250i
Capichinonun 50 ligini 125 lik yapiyorlr diye biliyorum hatta direk bayiden alirken…İyi lastikle baya is gorur…
Kullandınız mı ? Kullanan arkadaşların kullanıcı yorumlarını merak ediyorum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sorduğun şekilde ruhsatta 50 cc ama bayi çıkışında 80 lik birçok motor var hatta Çin malı diye genel adı olan Kuba , Rks , Yuki vs gibi markaların tüm modellerinde mevcut..

bunları 100 cc yede sonradan büyütenler var hatta kazalı 125 cc lerden komple blok alıp takanlar var galiba , 50 cc den 125 cc ye yükseltmek sadece basitçe silindir piston değişimi ile mümkün olmaz diye düşünüyorum , en azından randıman vermeyebilir ki forumada bu konuda çok başlık açıldı..

Sym nin yan sanayi hangi parçalarını aradın , eğer sarf malzemelerinden bahsettiysen , filtre , buji , fren balatası , fren diski , kayış , baga , varyatör parçaları , tekerlek rulmanları vede çok çeşitli aksesuarları yan sanayi olarak piyasada bulunuyor..

şu an 5. ve 6. Sym mi halihazırda kullanıyorum bu parçalara rahatça ulaştım..

mesela joymax ile benzer joyride var bende , geçen hafta ön arka fren balatası Ebc marka Motospartan dan satın aldım..
Sondan başliyim. O bahsettiğin parçalar çok basit parçalar... Benim bahsettiğim motor bloğu. Silindir set lazım sıfır orjinali 17 bin küsür. Silindir üst kapak lazım, subaplar, piyanolar vs, kılı tüyü 30.000 TL krank 20.000 TL Bu parçalardan bahsediyorum yoksa diğerleri zaten sıkıntı değil. Diğer bahsettikerin olmasa da motor yürür... Ama benim bahsettiklerim olmadan motor yürümez. Direkt kullanan kullanıcı yorumlarını merak ediyorum, yoksa bende çok okuyorum yorumlarda formlardan falan ama doğrudan bu bahsettiğim motorları kullanan kullanıcıların güncel ve gerçek yorumlarını/deneyimlerini öğrenmem lazım. Bu arada lazım dedim ama artık lazım değil. Motoru hurdaya ayırıp sattım. Bir daha sym tövbeler tövbesi olsun almam. sym pişmanlıktır. özellikle 250 cc tayfası.

Son düzenleme:
Kullandınız mı ? Kullanan arkadaşların kullanıcı yorumlarını merak ediyorum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sondan başliyim. O bahsettiğin parçalar çok basit parçalar... Benim bahsettiğim motor bloğu. Silindir set lazım sıfır orjinali 17 bin küsür. Silindir üst kapak lazım, subaplar, piyanolar vs, kılı tüyü 30.000 TL krank 20.000 TL Bu parçalardan bahsediyorum yoksa diğerleri zaten sıkıntı değil. Diğer bahsettikerin olmasa da motor yürür... Ama benim bahsettiklerim olmadan motor yürümez. Direkt kullanan kullanıcı yorumlarını merak ediyorum, yoksa bende çok okuyorum yorumlarda formlardan falan ama doğrudan bu bahsettiğim motorları kullanan kullanıcıların güncel ve gerçek yorumlarını/deneyimlerini öğrenmem lazım. Bu arada lazım dedim ama artık lazım değil. Motoru hurdaya ayırıp sattım. Bir daha sym tövbeler tövbesi olsun almam. sym pişmanlıktır. özellikle 250 cc tayfası.
yazdıkların hem servisde var hemde Motopit de var , ama Honda Yamaha gibi yan sanayisi pek bulunmaz bulunsada tavsiye etmem , Cbf 150 , pcx , nmax gibi motorlara yan sanayi silindir piston seti hatta krank takanlar var ama çok kısa sürede yine sorun yaşadılar zaten bir çok usta bunları dükkana sokmaz , taksa kendi başına dert açacak bilir..

Honda , Yamaha gibi markaların orijinal blok parçalarıda benzer rakkamlarda emin olabilirsin..

Motosikleti
SYM Joymax 250i
yazdıkların hem servisde var hemde Motopit de var , ama Honda Yamaha gibi yan sanayisi pek bulunmaz bulunsada tavsiye etmem , Cbf 150 , pcx , nmax gibi motorlara yan sanayi silindir piston seti hatta krank takanlar var ama çok kısa sürede yine sorun yaşadılar zaten bir çok usta bunları dükkana sokmaz , taksa kendi başına dert açacak bilir..

Honda , Yamaha gibi markaların orijinal blok parçalarıda benzer rakkamlarda emin olabilirsin..
Bende fiyat bilgilerini motopitten verdim zaten. Gir hepsine tek tek bak benim verdiğim fiyat çıkıyor. Honda yada yamaha'ya işçilik dahil 80-90 bin verilir kardeşim. Çünkü motorun bir ederi var... Örneğin; yamaha xmax yada honda forza'nın silindir, silindir kapağı, piston, sekman vs. hepsini değiştirsen ve işçilik dahil 80-90 bin TL para versem bana koymaz. Neden koymaz ? Çünkü motorun değeri artıyor. Harcadığın parayı çıkarabiliyorsun. En azından o markalarda zarar etme şansın yok. Ancak SYM'de bu yok. Benim (2015 joymax 250i) motorumun kendisi zaten normal şartlarda satsam 60-70 anca gider, ben buna 80.000 TL masraf yapsam 85 bine de almıştım zaten. 160.000 TL'ye mal olacak bana ama yaptırıp satsam 60 bine anca gider... Aradaki farka bak, 100.000 TL net ZARAR! İşte SYM bu... Hadi zarar oranı 20 bin veya 30 bin tl olsa ona da eyvallah derdim. O zararı bindiğimize sayar geçerdik. Ama honda/yamaha'da bu matamatiksel tabloyu kesinlikle göremezsin. 2. el temizleri 300-400 bin arası... örneğin; 300 bine almış olsan o motorları, 100 bin masraf yapsan bile 370-380.000 TL bandında rahatça satabilirsin. Aradaki 20-30 binlik zararı da bindiğin günlere sayarsın çok fazla koymaz. Ama bir de sym'ye bak. Full zarar.

Son düzenleme:
Bende fiyat bilgilerini motopitten verdim zaten. Gir hepsine tek tek bak benim verdiğim fiyat çıkıyor. Honda yada yamaha'ya işçilik dahil 80-90 bin verilir kardeşim. Çünkü motorun bir ederi var... Örneğin; yamaha xmax yada honda forza'nın silindir, silindir kapağı, piston, sekman vs. hepsini değiştirsen ve işçilik dahil 80-90 bin TL para versem bana koymaz. Neden koymaz ? Çünkü motorun değeri artıyor. Harcadığın parayı çıkarabiliyorsun. En azından o markalarda zarar etme şansın yok. Ancak SYM'de bu yok. Benim (2015 joymax 250i) motorumun kendisi zaten normal şartlarda satsam 60-70 anca gider, ben buna 80.000 TL masraf yapsam 85 bine de almıştım zaten. 160.000 TL'ye mal olacak bana ama yaptırıp satsam 60 bine anca gider... İşte SYM bu... Ama honda/yamaha'da bu matamatiksel tabloyu göremezsin.
Gözüm benim yazdıkların SYM nin kalitesini zan altında bırakmaz ama başta SYM tü kaka dedin ya onun için konu uzadı 😊

yaşadığın sorunlar için geçmiş olsun..
Türkiye de Honda Yamaha hariç prim yapan motor pek yok hatta hiç yok..

Laf lafı açıyor , bende 2017 model Piaggio Medley var 137.000 km de şu an aktif kullanıyorum , hem ikinci eli çöp hemde parçaları pahalı ama bulunuyor , muadili Honda , Yamaha dan bana göre çok daha fazlasını veren bir sukuter..

Motosikleti
SYM Joymax 250i
Gözüm benim yazdıkların SYM nin kalitesini zan altında bırakmaz ama başta SYM tü kaka dedin ya onun için konu uzadı 😊

yaşadığın sorunlar için geçmiş olsun..
Türkiye de Honda Yamaha hariç prim yapan motor pek yok hatta hiç yok..

Laf lafı açıyor , bende 2017 model Piaggio Medley var 137.000 km de şu an aktif kullanıyorum , hem ikinci eli çöp hemde parçaları pahalı ama bulunuyor , muadili Honda , Yamaha dan bana göre çok daha fazlasını veren bir sukuter..
Piaggo'nu yine her türlü gideri var 2. eli çöp möp değil. En azından sym kadar değildir. Ben piaggo'da kullandım. ilk kaza yaptığım skuter olur kendisi... ;)

Motosikleti
SYM Joymax 250i
iyi benimkini satayım sana 🤪
yok onunla kötü anılarım var sendeki kaç cc bilmiyorum ama 125 cc üstü almam. Ki ben 250 cc aşağısına kesinlikle binmem diyen biriyim. Uyguns pcx bulabilirsem alırım ama 50-60 bine de temizini bulabileceğimi sanmıyorum (temizden kastım dışı değil, içi)

yok onunla kötü anılarım var sendeki kaç cc bilmiyorum ama 125 cc üstü almam. Ki ben 250 cc aşağısına kesinlikle binmem diyen biriyim. Uyguns pcx bulabilirsem alırım ama 50-60 bine de temizini bulabileceğimi sanmıyorum (temizden kastım dışı değil, içi)
benim birader 2014 model 77.000 km de ki Pcx ini 55.000 e yeni sattı ama motor yağ eksiltiyordu hemde ciddi seviyede..

bendeki 150 cc Medley 137.000 km de ve hala iki kişi rampalarda uçuyor ama ben 100.000 de bir sorun yaşadım blokta , egzantrik gergisi kelek yaptı , piston , kapak , subap , zincir gitti , 2 sene önce parçaları servisde 45 bin idi 😬
3000 km de kazalı Medley buldum , motorunu komple 8000 tl ye satın aldım taktım , Sym de de aynısını yapabilirdin aslında çıkması da bulunuyor çok satan modellerde..

Motosikleti
SYM Joymax 250i
Kelle motor çok var da kimse garanri vermiyor sıkıntı orda işte... Yoksa 22 bine komple kelle motor bulmuştum ama motorun parçaları ne kadar sağlam ? Gözle bunu anlayamazsın. Ayrıca yapan usta da hiç bir şekilde garanti vermiyor. Garanti vermedikleri için işçilik dahil 35 bin civarı para vermek istemedim. Çünkü garantisi yok. Yarın bir gün bişey olsa ustaya gitsem diyecek ben sana garanti vermedim... 35 bin bir anda çöp olma riski var. Kelle motorların böyle sıkıntısı var.

Yağ eksilten motor bitik motordur, revize edilmesi gerekir 30 bin tl işçilik dahil masrafı olur o pcx'in. Öyle yağ yakan yada yağ eksilten pcx'ler çok var ama sıkıntı işte. Ona o masrafı yapacağıma ve okadar uğraşacağıma 55 bin veriyorsam üstüne 35 bin daha verir, yağ yakmayanı/eksiltmeyenini alırım kafam rahat eder. Alıcı hata yapmış, hapı yutmuş. Ama senin birader iyi yırtmış. :)

kelle motoru alıp hemen takmayacan açıp içine bakacaksın ,
bak ben 3000 km denilen motorun bile silindir kapağını söktüm segmanlarını , sitleri kontrol ettimde taktım..

Motosikleti
Yamaha XSR700
50cc motorların neredeyse tamamı çin malı. Onlarda da parça sorunu yaşanır. Servis sorunu da yaşamak muhtemel çünkü genelde çin malı markaların servisleri bisikletçi gibi oluyor. Rks lt50 var tam istediğin ayarda.

Bütçeni biraz aşıyo ama şuan sahibi olduğum rks lt50 pro plus öneririm. Qjmotor ltr125in kâğıt üstünde 50lik gösterilmiş halidir ve bikaç montaj sorunu dışında gayet sağlamdır. Blok parçaları da eski kasa pcx ile aynıdır, kayış baga krank silindir piston gibi parçaları hondadan alıp takabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar