Bu kanalın bir de 23 bin takipçisi var. Seviye yerlerde. Yazık.
ne kadar dobra bir kız yaaaaaa
"pezemenk... '
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Burak kardeşim,Dün iş toplantısında iso kalite yönetimi eğitimi aldık online olarak kadın eğitimden sonra sınava sokup şirketin iso belgesini verecek bazı firmalar iso belgesi olmadan alışveris yapmıyormuş thy gibi neyse.
Kadın örneğinde diyor ki; alıcı sizden ürünü isteğinde hem kaliteli olacak, dayanaklı olacak ucuz olacak, estetik ve güzel olacak nasıl yaparsınız diye soruyor. kafamın içinde bu durum böyle olmaz diyor. Örnek veriyorum kadına işte maliyet için ürünümü yurtdışında yaptırırım (adidas örneği) burada montajlarım vesaire (zaten bizim yaptıgımızda bu kiosk cihazları üretim yapan bir firmada montaj personeliyim.) maliyet hesabı yaparım 5 kazanmak yerine 4 kazanırım diyorum yok yine tatmin olmuyor galiba bu iso muhabbeti kalite kontrolcülerin belirli standartlar altında hem bilgi birikim hem ego tatmini olayı yine de kurumsallık adına iyi bir olaydı.
Ama egitimden tatmin olmadım.
Dayanıklı,satış sonrası hizmet,pahalı-japon
estetik,satış sonrası hizmet,pahalı-avrupa
estetik,ucuz-çin
E bunlar bir arada olmuyor işte kadına bunu anlatamadım bi türlü.
Kalite sistemlerinde sadece isim kısmı kalite der. Aslında amaç standartlaşmadır. Bak şöyle söyleyeyim. Kalite dendiği zaman anlaman gereken ardışık partiler arasında yapılan üretim veya ölçüm değerlerinin belirlenen standarda uygunluğudur.
Şöyle düşün. Çinli motor sübap aralığını 10 mm belirlemiş toleransı da 5 mm. Yani yaptığın sübap aralıkları 5 mm ile 15 mm arasında ise 1. ürün ile 5.ürün de 5000. üründe bu standartlarda ise sen kalite sistemine uygun olarak üretim yapmışsındır. Kalite sistemlerinde kalite kelimesi bizim kullandığımız anlamda kullanılmaz. Bizim kullandığımız anlamda kullanmak istersen başına yeterince kelimesini getirmen lazım. Yeterince kaliteli, yeterince ucuz, yeterince hızlı, yeterince yakışıklı.
Üretim toleransın azaldıkça, istatiksel olarak hata payın azaldıkça, belki 6 sigma seviyelerine çıkarsan işte o zaman gerçekten kaliteli olursun.
ACT satınalmadan bahsetmiş. Satın alma kısmı da standartlara bağlanmış olur. Satınalma birimi öyle kafasına göre yedek parça, hammadde alamaz. Daha önce belirlenmiş olan standartta, teknik şartnameye uygun hammeddeyi satın almakla mükelleftir.
Mesela Honda bazı motorlarında farklı lastikler ile gelir. O lastiklerin ikisi de belirlenmiş olan şartnameye uygundur. satın alma bir gün 10 shore bir gün 50 shore lastik alamaz.
Son düzenleme: