Zontes 350 birinci ayını doldurmadan dağıldı

ne kadar dobra bir kız yaaaaaa

"pezemenk... '
Bu kanalın bir de 23 bin takipçisi var. Seviye yerlerde. Yazık.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Dün iş toplantısında iso kalite yönetimi eğitimi aldık online olarak kadın eğitimden sonra sınava sokup şirketin iso belgesini verecek bazı firmalar iso belgesi olmadan alışveris yapmıyormuş thy gibi neyse.
Kadın örneğinde diyor ki; alıcı sizden ürünü isteğinde hem kaliteli olacak, dayanaklı olacak ucuz olacak, estetik ve güzel olacak nasıl yaparsınız diye soruyor. kafamın içinde bu durum böyle olmaz diyor. Örnek veriyorum kadına işte maliyet için ürünümü yurtdışında yaptırırım (adidas örneği) burada montajlarım vesaire (zaten bizim yaptıgımızda bu kiosk cihazları üretim yapan bir firmada montaj personeliyim.) maliyet hesabı yaparım 5 kazanmak yerine 4 kazanırım diyorum yok yine tatmin olmuyor galiba bu iso muhabbeti kalite kontrolcülerin belirli standartlar altında hem bilgi birikim hem ego tatmini olayı yine de kurumsallık adına iyi bir olaydı.
Ama egitimden tatmin olmadım.
Dayanıklı,satış sonrası hizmet,pahalı-japon
estetik,satış sonrası hizmet,pahalı-avrupa
estetik,ucuz-çin
E bunlar bir arada olmuyor işte kadına bunu anlatamadım bi türlü.
Burak kardeşim,
Kalite sistemlerinde sadece isim kısmı kalite der. Aslında amaç standartlaşmadır. Bak şöyle söyleyeyim. Kalite dendiği zaman anlaman gereken ardışık partiler arasında yapılan üretim veya ölçüm değerlerinin belirlenen standarda uygunluğudur.

Şöyle düşün. Çinli motor sübap aralığını 10 mm belirlemiş toleransı da 5 mm. Yani yaptığın sübap aralıkları 5 mm ile 15 mm arasında ise 1. ürün ile 5.ürün de 5000. üründe bu standartlarda ise sen kalite sistemine uygun olarak üretim yapmışsındır. Kalite sistemlerinde kalite kelimesi bizim kullandığımız anlamda kullanılmaz. Bizim kullandığımız anlamda kullanmak istersen başına yeterince kelimesini getirmen lazım. Yeterince kaliteli, yeterince ucuz, yeterince hızlı, yeterince yakışıklı.
Üretim toleransın azaldıkça, istatiksel olarak hata payın azaldıkça, belki 6 sigma seviyelerine çıkarsan işte o zaman gerçekten kaliteli olursun.

ACT satınalmadan bahsetmiş. Satın alma kısmı da standartlara bağlanmış olur. Satınalma birimi öyle kafasına göre yedek parça, hammadde alamaz. Daha önce belirlenmiş olan standartta, teknik şartnameye uygun hammeddeyi satın almakla mükelleftir.
Mesela Honda bazı motorlarında farklı lastikler ile gelir. O lastiklerin ikisi de belirlenmiş olan şartnameye uygundur. satın alma bir gün 10 shore bir gün 50 shore lastik alamaz.

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
işin bir de satı sonrası kısmının kalitesi var, o da maliyettir.
çin malı, hint malı motor alacaktı baktım servisinde tas kafa traşlı tipler, ben bunlara laf anlatamam deyip 9 yaşında japon aldım demiştim, şimdi kavga çıkmadan laf anlatabileceğin elemanları çalıştırmak da maliyettir, bu yüzden müşteri ile ilgili kısımları yetkili servislerin düzgün oluyor, ama o maliyete girmeyen çinli/hintli ürünleri ithal edip en yüksek karla satmaya çalışan yerli girişimciler servis konusunda bu maliyete giremeyince çünkü o maliyete girseler japonlarla aynı paraya satmaları gerekecek, böyle şeyler oluyor.
Yetkili servis dışında sanayideki ustalar da o şekilde. Japon motorun dilinden anlayan, gerektiğinde ingilizce servis manuelini internetten bulup okuyabilen ustaya laf anlatabilmek var bir de kapısından girince en ufak tartışmada beni döverler mi izlenimi edinilen dükkanda laf anlatabilmek var.

Motosikleti
Triumph Trident 660
Bu kanalın bir de 23 bin takipçisi var. Seviye yerlerde. Yazık.

Burak kardeşim,
Kalite sistemlerinde sadece isim kısmı kalite der. Aslında amaç standartlaşmadır. Bak şöyle söyleyeyim. Kalite dendiği zaman anlaman gereken ardışık partiler arasında yapılan üretim veya ölçüm değerlerinin belirlenen standarda uygunluğudur.

Şöyle düşün. Çinli motor sübap aralığını 10 mm belirlemiş toleransı da 5 mm. Yani yaptığın sübap aralıkları 5 mm ile 15 mm arasında ise 1. ürün ile 5.ürün de 5000. üründe bu standartlarda ise sen kalite sistemine uygun olarak üretim yapmışsındır. Kalite sistemlerinde kalite kelimesi bizim kullandığımız anlamda kullanılmaz. Bizim kullandığımız anlamda kullanmak istersen başına yeterince kelimesini getirmen lazım. Yeterince kaliteli, yeterince ucuz, yeterince hızlı, yeterince yakışıklı.
Üretim toleransın azaldıkça, istatiksel olarak hata payın azaldıkça, belki 6 sigma seviyelerine çıkarsan işte o zaman gerçekten kaliteli olursun.

ACT satınalmadan bahsetmiş. Satın alma kısmı da standartlara bağlanmış olur. Satınalma birimi öyle kafasına göre yedek parça, hammadde alamaz. Daha önce belirlenmiş olan standartta, teknik şartnameye uygun hammeddeyi satın almakla mükelleftir.
Mesela Honda bazı motorlarında farklı lastikler ile gelir. O lastiklerin ikisi de belirlenmiş olan şartnameye uygundur. satın alma bir gün 10 shore bir gün 50 shore lastik alamaz.
Açıklama için teşekkür ederim 😇

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Iso9001 bas parayı yarım saate hazır.

• Beğen
Tepkiler: Ged
Triumph tiger, Gse çıraklik yaptırır kalite ve sağlamlık anlamında.

İkisini de sürdüm, ama fotoğraf atmayacagim tabi ki :)

Parça sorunu yaşayan arkadaşlar, özellikle Avrupa üretimi bir motorda dünyadan bir haberdir büyük ihtimalle.

Triumph in özellikle ana parça tedarikçisinden ingiltereden istediğiniz parçayı kısa süre içinde getiririrsiniz.

Ve triumphlar bozulan makinalar değildir.

Geçen sene Doğu turuna ciktigimizda arkamızdan da 2 GS 1 Triumph tiger arkadaşımız yola çıkmıştı.

Gsler yolda kaldı, triumphtan takviye alıp akülerini çalıştırdılar😂

Sonra başka GS ile Triumphtakı arkadaş Tekirdağa gidiyorlar di GS in akü yine cortladi yolda kaldi yine takviye yapmışlardı.

Birde öyle bir muhendislik var ki motorda, bir 30 40 km yol gidiyorsun hicbirsey yok stop edip calistiracagin zaman çalışmıyor..

Yine hatırladıgim Karadeniz turuna çıkan bir abimiz yolda kaldı, Trabzon'a çektirdiler, akü değişti yola çıktı yine yolda kaldı, yine çekiciye yükleyip istanbula cektirmisti ve hatırladığım kadarıyla, anında satıp Afrika almıştı, çünkü yolda kalmanin rezilligini yasamayan bilemez ozellikla saçma sapan bir yerde kaliyorsan.

Ve bu motorlar sıfır motorlar, 5 10 20 bin km de olan motorlar.

Yani diyeceğim o ki, sistem bütünlüğü olarak GS Bir zontes bile değil, yolda bırakan bir motor.İstatistik ortada,😂

Bizim grupta 4 5 tane GS var sanırım aküden yolda kalmayan yok 😂

Zontes 3 senedir tık demedi, aynı şeyi zontes yapsa itin bir yerine sokarlar çin malı yeaaa diye.
Bir Önceki Motorum 2019 Tiger 1200 XRX'ti..Güncel Motorum 2023 1250GS...

Tiger çok güzel , çok kaliteli komponetler ve işçilikle üretilmiş daha sport touring kafasında bir makina.Bu mantıkla yapıldığı için de yüksek hızda tutunmak için ağırlık merkezi yukarıda...Yavaş manevrası daha zor ve sürmesi de işçilik isteyen bir makina...GS ile aynı kiloda ama GS ağırlık merkezinin altta olması sebebi ile bisiklet gibi hissediliyor....

Geçen sene can sıkıntısından Triumph Distrübütörüne gittim 2019 model 17.000 Km'deki motoru takasa vereyim 0 km Tiger 1200 Gt Pro alayım dedim ama adamlar distrübütörü olduğu Triumph motorumu takasa almadı (BMW yaş ve km bağımsız kendi malını her zaman takasa alıyor , harici markaları 5 yaş 20.000 km'ye kadar alıyor ) bu durum üzerine ek olarak 2019 Tiger 1200'deki 3 silindir ile yeni kasalar arasındaki ateşleme mantığı değiişmesi sebebi ile motordan da istediğim tadı alamayınca almadım...

Triumph kullandığım dönemde bakım harici servisle işim olmadı ama servis randevusu almak karın ağrısıydı....Anadolu yakasında bilinen butik bir yetkili servis var ararsın ulaşamazsın , whatsapp'dan yazarsın keyfi yerindeyse 1 hafta sonra döner gibi gibi dertler , değer kaybının çok olması , distrübütor gibi faktörler üst üste gelince tadı maalesef kaçıyor...Öte yandan elbet ilerleyen dönemde klasik bir Triumph alıp kullanma hayalim var.(en kötü yağını filtresini kendim değiştiririm)

BMW tarafında pahalı alsan da satış sonrası hizmetleri iyi değer kaybı az ve ihtiyaç anında kolay nakde dönüyor.Bir de imkan varsa boxer'ı da deneyimlemek lazım.

Akü de bir sarf malzemesi olduğundan bakımsız olursa her motorda yolda kalınabilir.Ben 15 senedir tüm motorlarımı kapalı garajda tutsam da kışın 15 gün binmezsem 24 saat aküyü şarj ederim.Aküden yolda kalmak motosiklet kalitesi ile ilgili bir durum değildir.

Büyük Macera Motoru Sınıfında uzun yol konforu açısından benim tecrübe ettiklerim arasında en konforlu 2 motor açık ara GS ve Tiger'dır.

Zontes konusuna gelince az parayla motosikletten istediğin seviyede keyif almak ayrı (buna saygım sonsuz) , farklı tercihleri olanları mantık dışı Zontes Ceo'sunun bile hadi lan oradan diyeceği argümanlarla zorbalamak apayrı mevzular.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Çin dandik yeaaa.
Bunu tipe bakarak, özelliklere bakarak söylemek çok saçma. Yüzlerce özelliği olsun, 1 sene sonra sorun yumağı olacaksa değmez. Bunu da zaman gösterecek. Hele bi çıksınlar bakalım. Mİllet bi 100 bin km çevirsin. O zaman belli olur ak d.t kara d.t.

Mesela şimdiden himalayanla 100 bin devirenler mevcut.

Zamaninda kopek de yiyorlardi, adami da cig cig yiyebilirler🙄

evet, korkulur bunlardan.

vay vayyyy

isvicre de zontes 350 r 285.000 tl ye satılıyor

burda ise 200.000 e veren var.

ulan adam gibi servis olsa riske girilir de.... ama şu an 180.000 e de verseler alnam :(

uzgunumm erdost, uzgunumm

fakat gercekten yorumlar iyi lann. cok ilginç geldi bana.

zontes fanatikleri toplanıp organize sekilde yorum yapmıyordur insallh

@Lombardo , yav karaburun ile foça yı karıstırmışım sdhsgjy

karaburun 300 km gorunuyor. bir allahın kulu da yav sen gun içinde cb125f le o yolu nasıl yapacan diye uyarmadı..

yazıkk valla

Son düzenleme:
  • Haha
Tepkiler: Ged
evet, korkulur bunlardan.

vay vayyyy

isvicre de zontes 350 r 285.000 tl ye satılıyor

burda ise 200.000 e veren var.

ulan adam gibi servis olsa riske girilir de.... ama şu an 180.000 e de verseler alnam :(

uzgunumm erdost, uzgunumm

fakat gercekten yorumlar iyi lann. cok ilginç geldi bana.

zontes fanatikleri toplanıp organize sekilde yorum yapmıyordur insallh

karaburun 300 km gorunuyor. bir allahın kulu da yav sen gun içinde cb125f le o yolu nasıl yapacan diye uyarmadı..

yazıkk valla
Problemi çözdük :D.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra

yazıkk valla
Yeni foça - eski foça arası yola sathı kaplama şeklinde asfalt atılmış (Zift dökülüp, üstüne mıcır atmışlar.) Biz geçenlerde gittik, yardıran arkadaşlarda oldu ben pek güvenemedim, tutuşta pek sıkıntı yok gibi. Ancak arka arkaya gidince sıkıntılı, çok mıcır atıyor. Kozak yaylasına git. Oranın asfaltıda yenilenmiş dediler. Ama sıcak asfaltmış

Bu arada bu attığın zontesin kuyruğu falan güzelmiş. Paranın karşılığı olsa 200e 350cc motosiklet bedava.

Yeni foça - eski foça arası yola sathı kaplama şeklinde asfalt atılmış (Zift dökülüp, üstüne mıcır atmışlar.) Biz geçenlerde gittik, yardıran arkadaşlarda oldu ben pek güvenemedim, tutuşta pek sıkıntı yok gibi. Ancak arka arkaya gidince sıkıntılı, çok mıcır atıyor. Kozak yaylasına git. Oranın asfaltıda yenilenmiş dediler. Ama sıcak asfaltmış

Bu arada bu attığın zontesin kuyruğu falan güzelmiş. Paranın karşılığı olsa 200e 350cc motosiklet bedava.
Ben de geçenlerde gittim. Yolun çok kenarlarına yaklaşmazsan sıkıntı olmuyor. Benim artçım da vardı. O yüzden tutuş problemi yaşamadım ama çok taş sıçrıyor. Dikkatli olmak lazım.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
cb125f'e günlük 600 km ne eder mübarek??? 😄 @Muzaffer Topal

Benim karakaçan wave 110i ile 700 km yaptım 1 günde. Hem de 150 kilometrede bir yakıt için durarak.

Bir Karaburun buluşması ayarlayalım da benim Cb125f ile Ankaradan geleyim Karaburuna tek depo yakıtla. Üstüne yarımadayı da gezerim hatta. 😄😆

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Distribütör, servis, usta olmayınca kim kimin içinden geçer ortaya çıkar. Sevgili @Erdost motor bizim buralarda birazdan fazla cep meselesidir. Zengin baban yoksa biraz zordur ulaşmak. Ha ticaret erbabı, veya güzel yönetici veya volici arkadaşlara koymayabilir. Lafım yok. Ama bu ekonomi ile dediğin işler çok zor değil imkansız. Avrupaya çıkan arkadaşlar benden iyi bilirler, mal edinmek oralarda ödeme bakımından kolay. Burada herkes almadan önce satmayı düşünürken, oralardakiler şimdi bununla nasıl eğleneceğim diye düşünüyor. vs vs uzar gider.

cb125f'e günlük 600 km ne eder mübarek??? 😄 @Muzaffer Topal

Benim karakaçan wave 110i ile 700 km yaptım 1 günde. Hem de 150 kilometrede bir yakıt için durarak.

Bir Karaburun buluşması ayarlayalım da benim Cb125f ile Ankaradan geleyim Karaburuna tek depo yakıtla. Üstüne yarımadayı da gezerim hatta. 😄😆

abii sadece git gel 650 km,. ortalama 65 kmh(gps) hızıyla sadece 10 saat yolculuk surer molalar haric :)

hava 18:30 da kararıyor ve cb125f in aydınlatması berbat.

oluru yok bu işin sende biliyosun :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar