Bozuk yollar ve lastik ve cc konforu üzerine

Motosikleti
Triumph Trident 660
Dün akşam teoman konserine kağıthane cendere cad,besiktaş tünel üzerinden gittim.
Benim lastik çapı 14. Yol boyu yokuşlarda frenleme yaparken ve bozuk yollarda amatisör tak diye vuruyor ve ses geliyor.
Yol bozuk ve karanlık olduğundan 70 km üzerine çıkmadım zaten sukuter 100 yapıyor 😂.
Konser bitmiş eğlenceli bir şekilde eve dönerken yine aynı bozukluk hissi ile motosikleti yükseltmek istiyorum ama bu yollarda yükseltmenin mantığı ne diye düşündüm çap büyüdükçe hissediş azalıyormuş ama manevra düşüyormuş manevra ve sürüş konforu için en mantıklı motosiklet modeli ve çap aralığı nedir acaba.
Not: şimdi muzaffır gelir metal dinleyip teomana mı gittin der. Onu da acıklayım doğum günü hediyesi olarak alındı.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
17-17 de iyidir, 19-17 de. Güzel bir amortisör sistemi olan, gidon dönüş çapı Racing gibi dar olmayan, ağırlık merkezi yere yakın bir motorla alıştıktan sonra şehir içinde kötü yolda ya da manevralarda sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum. Buarada 2 teker arası mesafe de ne kadar kısaysa benim bilgim ve kullanım alışkanlığıma göre o kadar rahat araya dere girer, oradan buradan rahat dönersin.

Motosikleti
Triumph Trident 660
kardeş toplu taşıma kullan da kurtulalım artık senden =)
İki gün önce felan admin yoksay diye bir secenek ekledi bilgine 😊
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

nalaka lan anlamadım, al bi tane SV650 motor neymiş gör aq
Moruk 4 ilan var la

17-17 de iyidir, 19-17 de. Güzel bir amortisör sistemi olan, gidon dönüş çapı Racing gibi dar olmayan, ağırlık merkezi yere yakın bir motorla alıştıktan sonra şehir içinde kötü yolda ya da manevralarda sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum. Buarada 2 teker arası mesafe de ne kadar kısaysa benim bilgim ve kullanım alışkanlığıma göre o kadar rahat araya dere girer, oradan buradan rahat dönersin.
Aa trident 660 dan bahsediyorsun 😆

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Senin amortisör bitmiş tak tak ediyorsa. Aman dikkat et yere yapışırsın... Bir bakım yaptırmak lazım; yani yağ ve keçe değişimleri.

Motosikleti
Yamaha XSR700
O tarz bozuk yola 21-18 hafif bir arazi odaklı motor öneririm. Mesela crf rally. İnsan çukurdan kaçmayı unutuyor. Kaldırıma falan çıkıp iniyordum hiç rahatımı bozmadan.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Bence de crf. Tridentin de amortisor calisma mesafesi fazla degil. Cukur rahatsiz ediyo diyosan tek caren uzun bacak, onun da alasi crfde var. Hem dereye tepeye de gidersin. Al bak burada ornegi de var:
Not: Fanticte de var ama onu istemedigin icin yazmiyorum.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Bence de crf. Tridentin de amortisor calisma mesafesi fazla degil. Cukur rahatsiz ediyo diyosan tek caren uzun bacak, onun da alasi crfde var. Hem dereye tepeye de gidersin. Al bak burada ornegi de var:
CRF amortisörleri 70kg'dan ağırsan kaldırmaz. Mutlaka bir elden geçmesi lazım. @haluk23 daha sağlam yay üreten bir yerli tedarikçiden bahsediyordu. Ben seneler önce alacaktım sırf bu amortisör derdi nedeniyle sıfır CRF yerine ikinci el CB500F almıştım. (İyi de olmuş aslında...)

Motosikleti
Triumph Trident 660
Fantiğin piyasası olsa alırdım

Ged

Motosikleti
CRF amortisörleri 70kg'dan ağırsan kaldırmaz. Mutlaka bir elden geçmesi lazım. @haluk23 daha sağlam yay üreten bir yerli tedarikçiden bahsediyordu. Ben seneler önce alacaktım sırf bu amortisör derdi nedeniyle sıfır CRF yerine ikinci el CB500F almıştım. (İyi de olmuş aslında...)
Ayarlanmiyor mu🙄

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Gece düşüyor zaten insan kötü yola. Göz gözü görmüyor gece, dua et sadece ufak çukurlarla atlatmissin. Ben geceleri motor sürmeyi bırak dışarı çıkmıyorum...

Bir keresinde 2011 yılında marketten gelirken yeni dökülmüş betonun içine girdi ayağımın teki... Yani bunu da yaşadık... Beton oldu ayakkabinin her yeri... Yani gecenin 00:15 sularindaydi net hatirliyorum, gündüz atsalar çoktan kururdu beton ama kurumamış

Motosikleti
Triumph Trident 660
Gece düşüyor zaten insan kötü yola. Göz gözü görmüyor gece, dua et sadece ufak çukurlarla atlatmissin. Ben geceleri motor sürmeyi bırak dışarı çıkmıyorum...

Bir keresinde 2011 yılında marketten gelirken yeni dökülmüş betonun içine girdi ayağımın teki... Yani bunu da yaşadık... Beton oldu ayakkabinin her yeri... Yani gecenin 00:15 sularindaydi net hatirliyorum, gündüz atsalar çoktan kururdu beton ama kurumamış
Gece araç kullanmaktan ben de kaçınırım istanbulda olsa görüş çok daralıyor.

Abi crf 0 300 bin.
Trident ikinci el en ucuzları 350-400 bin
Aradaki farka kesinlikle değer bence modelleri farklı olsada

Ged

Motosikleti
Gece araç kullanmaktan ben de kaçınırım istanbulda olsa görüş çok daralıyor.

Abi crf 0 300 bin.
Trident ikinci el en ucuzları 350-400 bin
Aradaki farka kesinlikle değer bence modelleri farklı olsada
Zevkler ve renkler🤷🏻‍♂️ binecek olan sensin ama trident de symden daha fazla sonumlemeyebilir cukurlari

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar