Trafik Polislerin Saçmalaması

Üzerimde taşıyorum ancak bir kaç nüansı var o konuların.

Konu hakkında bilgi sahibiyim. Mekanizmalı olmayacak sustalı gibi, faturası senin üzerine olacak cart curt gibi detayları var.

Sele altındaki avadanlıkta Denizli Desan çakılarından da var. Bosch multitools pense içinde bıçak da var.

71f40PUnF-L._AC_SY741_.jpg
2609256d91.jpg
Vermek istediğim örnek söylenildiği gibi adamına göre muamele yapılıyor. Sorulara sesin titremeden çabuk ve net cevaplar verirsen memurlar seninle fazla uğraşmıyor. Aradıkları şeyler belli.

Benim üzerimdeki şöyle bir şey;

Kişi kendini belli edince kanun da yasakta olsa esnetiliyor.
Sende gördüğü çakı ile başkasında gördüğü farklı yorumlanıyor.

Motosikleti
Hero Dash 125
En anlamlandıramadığım şey ise bu hurda kağıt metal toplayanlara karşı yaklaşım.

Adamların o el arabalarında aleni halde kasaturadan hallice kesici alet taşımaları. Plakasız elektrikli bisikletlerle trafiği katletmeleri. Anayollarda el arabası ile dolaşmaları.

Biz motür sürücülerine iş gelince 30-40 litrelik topcaseler ruhsata işli mi diye sorun oluyor. :cautious: Rakı içerken kavun, elma, armut kestiğimiz çakılarımız yasal değil oluyor. Benimki yasal değilse onların taşıdıkları ne? :ROFLMAO:

Ha bu arada bu T3 tipi traktör dediği ATV'ler mi?

Diğer bir sorum da bu ATV tipi araçlarda kask zorunluluğu yok mu? Polis yada vatandaş kimi görsem bu aletleri kullanırken kask takmıyor.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Bende iki tane oluyor motorun bagajında. Bir tanesi Victorinox İsviçre çakısı (basit modellerden) bir tanesi de başka marka o tip ürün. Lazım gelir diye bulunuyor. Yanlış hatırlamıyorsam bıçağın boyu 7cm'yi geçmeyen çakılar silah olarak kabul edilmiyordu. Bu İsviçre çakılarının hiçbiri o kadar uzun değil.
bende de bir tane depo üstü çanta içinde isviçre çakısı var, motorun arka çantasında da kancalı lastik, plastik kelepçe, pense falan ıvır zıvır tamir şeyleri arasında falçata var. onlara laf etmezler sanırım.

Motosikleti
Hero Dash 125
bende de bir tane depo üstü çanta içinde isviçre çakısı var, motorun arka çantasında da kancalı lastik, plastik kelepçe, pense falan ıvır zıvır tamir şeyleri arasında falçata var. onlara laf etmezler sanırım.

Espresso Aga sen ne yaptın?! Bunlarla müebbet alabilirsin. :ROFLMAO:

Hiç bir sorun yaşamazsın, sorun yaşarsan da o memurun kendisi sorunlu olduğundan yaşarsın.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
En anlamlandıramadığım şey ise bu hurda kağıt metal toplayanlara karşı yaklaşım.

Adamların o el arabalarında aleni halde kasaturadan hallice kesici alet taşımaları. Plakasız elektrikli bisikletlerle trafiği katletmeleri. Anayollarda el arabası ile dolaşmaları.

Biz motür sürücülerine iş gelince 30-40 litrelik topcaseler ruhsata işli mi diye sorun oluyor. :cautious: Rakı içerken kavun, elma, armut kestiğimiz çakılarımız yasal değil oluyor. Benimki yasal değilse onların taşıdıkları ne? :ROFLMAO:

Diğer bir sorum da bu ATV tipi araçlarda kask zorunluluğu yok mu? Polis yada vatandaş kimi görsem bu aletleri kullanırken kask takmıyor.
geçen servise gittiğimde 2 trafik aracı geldi servisin önünde bekledi gelen bütün motorluları çevirdi bi tane bile arabaya bakmadılar en sonunda bi motorlunun ne şase numarası vardı ne ehliyeti vardı ne ruhsatı vardı hiç bir şeyi yoktu hiçbir şeyi olmadığı için adama ceza yazamadılar gönderdiler acaba diyorum ben de mi aynısını yapsam :rolleyes:

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250

Bizim burada zamanında belediye romanlara at arabalarından vazgeçmek karşılığında arkası kamyonet gibi 3 tekerli motosiklet şeylerinden dağıtmış, hurda kağıt metal falan toplayanlar onlardan kullanıyor. Ne polis çeviriyor ne bir şey. ama sokak arasında araba geliyorsa falan yol veriyorlar, hiç trafikte çok saçma hareket yaptıklarını görmedim, kibarca kenara çekiyorlar yolu tıkamışlarsa. o mahallede çok kriminal tip var sakat bir mahalle ama bu hurda emekçisi olanlar düzgün insanlar, en azından yasadışı işler yapmıyorlar.
Ben kağıt, karton çöpleri ayrı poşete koyup çöp konteynerının yanına asıyorum kolay toplasınlar diye.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Espresso Aga sen ne yaptın?! Bunlarla müebbet alabilirsin. :ROFLMAO:

Hiç bir sorun yaşamazsın, sorun yaşarsan da o memurun kendisi sorunlu olduğundan yaşarsın.
hiç trafik polisi ile sorun yaşamadım. çevirmelerde gbt kontrolunde de saçma sorun yaşamadım, yalnızca zamanında devletin gözünde yoklama kaçağı göründüğüm için GBT yapınca çıkıyordu ben de teessüf ederim, ben kaçak değilim öyle demeyin, bakın kaçak olsam buralarda dolaşır mıyım, yasal olarak ne yapmanız gerekiyorsa yapın, getirin tutanağı imzalayayım diyordum. Bazen yanında tutanak olmayanına denk gelirsem askerlik şubesine götürüyorlardı, orada askerlik şube başkanı da tamam şimdi aldığınız yere bırakın diye polislerle geri bıraktırıyordu.

Ama 2binlerin başlarında taksim meydanında pankart falan açtığımızda o zamanların meşhur polis amiri hortum süleyman gelirse fenaydı, çevikten sopamızı yiyorduk, ama hortum süleyman gelmediyse başka amir geldiyse genellikle insan bi haber verir koştur koştur geldik, bir dahaki sefere haber verin diye kartvizit vereni bile oluyordu.

Motosikleti
Hero Dash 125
Bizim burada zamanında belediye romanlara at arabalarından vazgeçmek karşılığında arkası kamyonet gibi 3 tekerli motosiklet şeylerinden dağıtmış, hurda kağıt metal falan toplayanlar onlardan kullanıyor. Ne polis çeviriyor ne bir şey. ama sokak arasında araba geliyorsa falan yol veriyorlar, hiç trafikte çok saçma hareket yaptıklarını görmedim, kibarca kenara çekiyorlar yolu tıkamışlarsa. o mahallede çok kriminal tip var sakat bir mahalle ama bu hurda emekçisi olanlar düzgün insanlar, en azından yasadışı işler yapmıyorlar.
Ben kağıt, karton çöpleri ayrı poşete koyup çöp konteynerının yanına asıyorum kolay toplasınlar diye.

Agam o hurda toplayanların bir kısmı ekmeğinde olabilir ancak bir kısmı kolay para peşinde. Kocaman bigbag dediğimiz çuvalların içerisine klima dış ünitesi çalarak koyan mı dersin. Evlerin bahçesinden, balkonundan eşya çalan mı dersin hepsini gördüm.

Hurda toplayanlar iki kişi ise direkt şüphe ile yaklaşırım. Bir tanesi erketeye yatar, diğeri hırsızlığı yapar.

Hepsi Savaş AY yüzünden. :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: Zamanında televizyon programında bizim çocuklarımız diye diye başımıza çıkarttı bu tarz yaşayan insanları. :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Yanlış hatırlamıyorsam bıçağın boyu 7cm'yi geçmeyen çakılar silah olarak kabul edilmiyordu. Bu İsviçre çakılarının hiçbiri o kadar uzun değil.
Normalde yasak 6136 cezaya tabi.
BOYU DEĞİL İŞLEVİ ÖNEMLİ
6136 Sayılı Kanun sustalı çakı ve kan oluklu bıçak haricinde net bir tanım yapmaz, boyut belirtmez.
TCK'ya göre eskiden yapamadığımız TOPLU İĞNE bile silah sayılır.
(Yargıtay gelinin çaydanlıktan kaynananın üstüne döktüğü sıcak suyu, silah saymıştır.😳)

6136 SAYILI ATEŞLİ SİLAHLAR VE BIÇAKLAR İLE DİĞER ALETLER HAKKINDA KANUN

Madde 4 – (Değişik: 12/6/1979 - 2249/5 md.)

Ülke içinde kama, hançer, saldırma, şişli baston, sustalı çakı, pala, kılıç, kasatura, süngü, sivri uçlu ve oluklu bıçaklar, topuz, topuzlu kamçı, boğma teli veya zinciri, muşta ile salt saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel nitelikteki benzeri aletlerin yapımı yasaktır.

Bunlardan bir sanat veya mesleğin icrası için kullanılması zorunlu bulunanların yapımına İçişleri Bakanlığınca yapılacak bir yönetmelikte belirlenen kurallara göre izin verilir.

Yalnız sporda kullanılan yivli ateşsiz silahlar ve mermileri ile yivsiz tüfekler ve mermilerinin, ev gereçlerinden olan veya tababet, sanayi, tarım, spor için kullanılan aletlerle bir meslek veya sanatın icrası için gerekli bıçak, şiş, raspa ve benzerlerinin kullanılması bu Kanun hükümlerine tabi değildir.

Avda veya sporda kullanılan her nevi ateşli yivli silahlar bu Kanunun 7 nci maddesine göre ruhsata tabidir.

5237 SAYILI TÜRK CEZA KANUNU

Tanımlar
Madde 6
- (1) Ceza kanunlarının uygulanmasında;

f) Silah deyiminden;
- 1. Ateşli silahlar,
- 2. Patlayıcı maddeler,
- 3. Saldırı ve savunmada kullanılmak üzere yapılmış her türlü kesici, delici veya bereleyici alet,
- 4. Saldırı ve savunma amacıyla yapılmış olmasa bile fiilen saldırı ve savunmada kullanılmaya elverişli diğer şeyler,
- 5. Yakıcı, aşındırıcı, yaralayıcı, boğucu, zehirleyici, sürekli hastalığa yol açıcı nükleer, radyoaktif, kimyasal, biyolojik maddeler,
anlaşılır,
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ahanda bunlar.
hq720.jpg

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar