Trafik Polislerin Saçmalaması

Hocam sen beni bloklasana. Gerçekten çok boş birisin. Polis o an ruhsat veya kimlik isteyebilir, buna da hakkı var. Belki motoru çalıyorum olabilir durdurup isteyebilir. Fakat benden sürmediğim aracın ehliyetini isteyemez. Yani sana %90 cevap vermemeye çalışıyorum kendin konuya girip, saçma sapan konuşuyorsun. Girme konuya blokla geç. Ne boş vaktin var da nefret ettiğin konuyu 7/24 okuyorsun.

Bak ne güzel diyorsunuz değil mi? Ben ruhsat ve kimlik istiyorum diye. Zaten ben de 2 gündür bunları isteyebilir. ZATEN İSTEDİĞİNDE DE RUHSATI VERDİM. Ehliyet istemeye hakkı yok diyorum. Bu olay bu kadar basit. Kimse sürmediğiniz bir aracın ehliyetini isteyemez. Siz yolda biri araba yıkadığını görünce veya arabanın bir yerlerine baktığını görünce ehliyet mi istiyorsunuz yoksa kimlik ve ruhsat mı? Ehliyet ne alaka?

Zaten istemesi lazım. BUNA BİR ŞEY DİYEN YOK. Okumada sanırsam anlaşılmıyor. Anlaşılmadığı gibi sürekli aynı şeyleri yazıyorum. Ben zaten bunu yapsın bunda sıkıntı yok diyorum 2 gündür. Ehliyet soramaz. Aynı şekilde sürüklenen bir motorda da ehliyet soramaz. Çünkü motoru sürmüyor bunu anlamak neden size bu kadar zor geliyor?

Tabii arayacağız. Tutanak tutmaya bile 40 kere arıyoruz yine gelmiyor. Hırsızlık var diyoruz, 2 saat yalvarıyoruz neredeyse. Başıma gelmedi değil. Ha birinden sonuç çıktı mı yok da işte sigorta şirketi istiyor. 112'nin işi vatandaşın işiyle ilgilenmek değil mi? Motorum çalınsa kimi arayacağım? AVM güvenliğini mi? Fırıncı bana ekmek veriyor diye minnet mi duyuyorum? Polisin işi bu. Yapacak. Çok çok güzel polisler de tanıdım. Yolda aşağıya doğru yürürken, minibüsü kaçırmışım. Yanıma polis aracı gelip durdu. Aşağıya mı gidiyorsun gel dedi. Çevirmelerde aaa çok güzel motormuş bir bakayım dedi. Çantamı çıkarmam çok zor oluyor diye farkında oluyorlar yok kardeşim çıkarma ben bakarım sen zahmet etme diyen, yanımda ehliyetimi almayı unutmuşum dediğimde problem değil kimliğini söyle ben bakarım diyen, bizim çalıştığımız yerde polisler nöbet tutuyor gelip bir şikayetin var mı bir sorun var mı dedikten sonra bolca güzel sohbet etmemiz, yolda motorla giderken gel gel buradan geç sen motorsun geçersin buradan daha hızlı gidersin diyen, sağda durduğumda yanıma yunus polisi gelip bir sıkıntı var mı diyen, motoru park ettiğim yerde baktım polis yaslanıyor bagajdan da bir şey almam gerekiyordu, çok pardon bagajdan bir şey alacağım ama üstüne yaslanın boşuna ayakta durmayın, bir şey olmaz dediğimde ya çok yorulmuşum buraya yaslanıyordum hiç sıkıntı değil abi deyip gittim... Başıma polislerle alakalı güzel şeyler de geldi fakat bazılarınız KANUNDAN VE KONUŞMA USLUBUNDAN BİR HABER. KARŞINIZDAKİ VATANDAŞ, SİZİN KÖLENİZ VEYA ZIR CAHİL BİR CANLI DEĞİL. POLİSİN HAKLARI OLDUĞU GİBİ VATANDAŞIN DA HAKLARI VAR.

O an nasıl aklıma gelmedi anlamadım zaten. Siteden güvenlik kamera kayıtlarını istedim. Gün içinde atacak yönetici akabinde Cimer'e şikayet edeceğim bir daha bu dava sürecine bakacağım. Zaten kasten mala zarar verme işte.
lan ne tatava yaptın be. ehliyet soramazmış. oldu paşam başka? niye soramasın polis bu. belki sen ehliyetsiz olarak o motora binip gideceksin. bi halt yiyeceksin. nereden bilsin polis. hem motoru geri geri çevirdim, çıkarttım cart curt diyorsun hem de ee park halindeki arabanız bla bla blaaaaa

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Devlet sana göre 3 5 soytarımı merak etim ?
art niyetle sormuyorum baştan söyleyeyim.
benim gördüğüm iş yapmak isteyen sorumluluk almak isteyen potansiyelini kullanmak isteyen adam memur olmaz üzerine efendileri politikacı dalyaraklar olunca (en kibar böyle söyleyebilirim) evet devlet bana göre 3 5 soytarı

benim gördüğüm iş yapmak isteyen sorumluluk almak isteyen potansiyelini kullanmak isteyen adam memur olmaz üzerine efendileri politikacı dalyaraklar olunca (en kibar böyle söyleyebilirim) evet devlet bana göre 3 5 soytarı
Evet boş çalışan boşa para alan çok kişi var devlette.
Ama gördüklerin ve görmediklerin var.
Kusura bakma bu devlet kurulurken senden küçükler cephede su taşıyordu bir işe yarıyorlardı vatana millete kurulan devlete bir faydaları vardı.
Politikacıları yoktu üzerlerin de.
Şuan var diye kurulan devlete laf atamazsın.
Şimdi onların kurduğu devlete yöneten iktidar için 3 5 soytarı dersen yanlış konuşmuş olursun.
Eleştirini yap ama devlet bir partiden ibaret değil.
Kaç kişinin kanı emeği ölümü var öyle yorumla.
Masa başında oturanla doğuya göreve giden doktorda memur !
Yani hastalandığın da gittiğin yerde aileni götürdüğün yerde o beğenmediğin memurlar.
Memur savunmuyorum eleştir işini yapmayanı.
Ama devlet 3 5 soytarı falan önce bir tarihe bak sonra yaşına.
Her polis mevzusun da devlet düşmanlığı yapma.

Bu ara da sen potansiyelini nasıl kullandın.
2 3 kez sordum sen ne iş yapıyordun merak ettim.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Evet boş çalışan boşa para alan çok kişi var devlette.
Ama gördüklerin ve görmediklerin var.
Kusura bakma bu devlet kurulurken senden küçükler cephede su taşıyordu bir işe yarıyorlardı vatana millete kurulan devlete bir faydaları vardı.
Politikacıları yoktu üzerlerin de.
Şuan var diye kurulan devlete laf atamazsın.
Şimdi onların kurduğu devlete yöneten iktidar için 3 5 soytarı dersen yanlış konuşmuş olursun.
Eleştirini yap ama devlet bir partiden ibaret değil.
Kaç kişinin kanı emeği ölümü var öyle yorumla.
Masa başında oturanla doğuya göreve giden doktorda memur !
Yani hastalandığın da gittiğin yerde aileni götürdüğün yerde o beğenmediğin memurlar.
Memur savunmuyorum eleştir işini yapmayanı.
Ama devlet 3 5 soytarı falan önce bir tarihe bak sonra yaşına.
Her polis mevzusun da devlet düşmanlığı yapma.

Bu ara da sen potansiyelini nasıl kullandın.
2 3 kez sordum sen ne iş yapıyordun merak ettim.
sana 50 kere yazdım anlamak istemiyorsun o yüzden yazdıklarım sana değil

hala insanlar öldü bu devleti kurmak için edebiyatı yapıyorsunuz 100 sene geçti üstünden 100 sene evvel de atatürk aynı dalyaraklara rağmen bu milleti adam etmeye çalıştı edemedi ben 22 yaşındayım doğduğumdan beri tek bir devlet gördüm devlet ayrı hükumet ayrı tatavasını çeyrek asır olmayan bi iktidarda yaparsınız fark şu devlet vatandaş için var vatandaş devlet için değil bu güne kadar da bu devletin vatandaşı için bir şey yaptığını görmedim bana yok doktor memurlar diyorsun zaten parasını veriyorum ya ben bunun kimse bana bedavaya vermiyor ya o sağlık hizmetini o ilacı her ay ben ödüyorum zaten o parayı gerçi artık ödemiyorum da devlet hastanelerinden hiç memnun kalmadım yaptıkları hataları özel hastaneler düzeltti o günden beridir sadece özele giderim her konuda artık böyle bir şey alacaksam elin suriyeli bakkalına giderim vergi vermemek için 22 yaşında bi gencin bu ülkede yapabileceğini yapıyorum okulumu okuyorum projeyle cart curtla uğraşıyorum zaman geçsin diye napayım iş mi kurayım kurdum şirketimi kazancımın %60ına devlet el koyuyor karşılığında da bana bi hizmet vermiyor doğduğumdan beri beni dolandırmaya çalışan bi devlet var benim bu devlete düşman olmamamı bekliyorsunuz devlet vatandaşın devleti olduğu gün ben düşman olmam

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Buradaki tartışma iki farklı kabul üzerinden yürüyor. Birisi prensip olarak bir develt görevlisinin halktan bir vatandaşa davranışının yanlışlığı üzerinden, diğeri de gerçek hayatta o işler öyle yürümüyor ne olur ehliyet göster geç şeklinde, haliyle kimse anlaşamayacak.

Teoride devlet kutsal falan değildir, nasıl ki apartmanda apartmanın işleri görülsün diye birini görevlendiriyorsak o bizden aidat toplayıp elektrik faturasının ödenmesini, asansörün bakımlı olması, merdivenleri ve ortak alanların temizlenmesini sağlıyor, hırsız falan girmesin diye güvenlik kamerası falan taktırılmasını sağlıyorsa devlet denen şey de halkın ihtiyaçlarının görülmesi için vatandaştan vergi adında paralar toplar ve bu paraları ihtiyaçlarımız için harcar, devlet görevlileri bu açıdan halktan üstün değildir, patron halktır ama bu tarih boyunca böyle olamadı, bu çapta bir organizasyon bireyler üzerinde çok büyük bir güce sahip olduğu için haliyle birey olarak yapabileceğimiz çok bir şey kalmıyor, gücü elinde tutanlar da kendilerini kutsal bir kurumun başında görüyor.

Zamanında Atatürk ne yaptı, akıllı biri olarak halkın faydasına hiç bir şey yapmamış, yüzyıllarca halkı kendi çıkarı için sömürmüş bir devleti yıkıp taptaze bir cumhuriyet kurdu, çoğumuzun ilkokuldan beri ezberlediği şekilde kurtuluş savaşı yalnızca Yunan işgal askerlerine karşı yapılmadı, asıl büyük savaş osmanlı'ya karşı verildi bu yüzden büyük devrimcidir diyoruz.
Ama sonrasında o da gücü eline geçirenler yüzünden bu hale geldi. Düzgün devletlerde devlet görevlileri halktan çekinir, bireyler olarak halk olduğumuzu bilmemiz ve devleti rahat bırakmamamız lazım. Her tür güç, yetki insanı yozlaştırır, hiç bir bireye bı yozlaşma fırsatını vermemek gerekli. Hiç kimse devletin ekmeğini yemiyor, biz devleti besliyoruz vergilerimizle tabi ki en iyi hizmeti beklemek hakkımız, emeğimizle kazandığımızın büyük bir kısmını veriyoruz. Dünya üzerinde birey'in özgür iradesi ve emeğin değeri dışında kutsal olan hiç bir kavram yoktur.

sana 50 kere yazdım anlamak istemiyorsun o yüzden yazdıklarım sana değil

hala insanlar öldü bu devleti kurmak için edebiyatı yapıyorsunuz 100 sene geçti üstünden 100 sene evvel de atatürk aynı dalyaraklara rağmen bu milleti adam etmeye çalıştı edemedi ben 22 yaşındayım doğduğumdan beri tek bir devlet gördüm devlet ayrı hükumet ayrı tatavasını çeyrek asır olmayan bi iktidarda yaparsınız fark şu devlet vatandaş için var vatandaş devlet için değil bu güne kadar da bu devletin vatandaşı için bir şey yaptığını görmedim bana yok doktor memurlar diyorsun zaten parasını veriyorum ya ben bunun kimse bana bedavaya vermiyor ya o sağlık hizmetini o ilacı her ay ben ödüyorum zaten o parayı gerçi artık ödemiyorum da devlet hastanelerinden hiç memnun kalmadım yaptıkları hataları özel hastaneler düzeltti o günden beridir sadece özele giderim her konuda artık böyle bir şey alacaksam elin suriyeli bakkalına giderim vergi vermemek için 22 yaşında bi gencin bu ülkede yapabileceğini yapıyorum okulumu okuyorum projeyle cart curtla uğraşıyorum zaman geçsin diye napayım iş mi kurayım kurdum şirketimi kazancımın %60ına devlet el koyuyor karşılığında da bana bi hizmet vermiyor doğduğumdan beri beni dolandırmaya çalışan bi devlet var benim bu devlete düşman olmamamı bekliyorsunuz devlet vatandaşın devleti olduğu gün ben düşman olmam
Ben haklı düşünceye karşı değilim asla.
Hak verdiğim de çekinmem yaşıma bakmam senden büyüğüm ben bilirim demem zaten.
Haklı olduğun düşünceleri görüyorum zaten aynı şeyi bende söylüyorum demek istediğim sadece devlet kavramı geniş şuandan ibaret değil ben dediğini anladım kendimce sorun yok.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Buradaki tartışma iki farklı kabul üzerinden yürüyor. Birisi prensip olarak bir develt görevlisinin halktan bir vatandaşa davranışının yanlışlığı üzerinden, diğeri de gerçek hayatta o işler öyle yürümüyor ne olur ehliyet göster geç şeklinde, haliyle kimse anlaşamayacak.

Teoride devlet kutsal falan değildir, nasıl ki apartmanda apartmanın işleri görülsün diye birini görevlendiriyorsak o bizden aidat toplayıp elektrik faturasının ödenmesini, asansörün bakımlı olması, merdivenleri ve ortak alanların temizlenmesini sağlıyor, hırsız falan girmesin diye güvenlik kamerası falan taktırılmasını sağlıyorsa devlet denen şey de halkın ihtiyaçlarının görülmesi için vatandaştan vergi adında paralar toplar ve bu paraları ihtiyaçlarımız için harcar, devlet görevlileri bu açıdan halktan üstün değildir, patron halktır ama bu tarih boyunca böyle olamadı, bu çapta bir organizasyon bireyler üzerinde çok büyük bir güce sahip olduğu için haliyle birey olarak yapabileceğimiz çok bir şey kalmıyor, gücü elinde tutanlar da kendilerini kutsal bir kurumun başında görüyor.

Zamanında Atatürk ne yaptı, akıllı biri olarak halkın faydasına hiç bir şey yapmamış, yüzyıllarca halkı kendi çıkarı için sömürmüş bir devleti yıkıp taptaze bir cumhuriyet kurdu, çoğumuzun ilkokuldan beri ezberlediği şekilde kurtuluş savaşı yalnızca Yunan işgal askerlerine karşı yapılmadı, asıl büyük savaş osmanlı'ya karşı verildi bu yüzden büyük devrimcidir diyoruz.
Ama sonrasında o da gücü eline geçirenler yüzünden bu hale geldi. Düzgün devletlerde devlet görevlileri halktan çekinir, bireyler olarak halk olduğumuzu bilmemiz ve devleti rahat bırakmamamız lazım. Her tür güç, yetki insanı yozlaştırır, hiç bir bireye bı yozlaşma fırsatını vermemek gerekli. Hiç kimse devletin ekmeğini yemiyor, biz devleti besliyoruz vergilerimizle tabi ki en iyi hizmeti beklemek hakkımız, emeğimizle kazandığımızın büyük bir kısmını veriyoruz. Dünya üzerinde birey'in özgür iradesi ve emeğin değeri dışında kutsal olan hiç bir kavram yoktur.
Ben de şu zamandan değil eskiden bahsetmiştim abi.
Zor koşullarda kurulan devletten ama çoğumuz aynı düşünüp bazen yanlış anlatıyoruz..

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Bu iktidar sayeside millet dinden devletten soğumuş..
Çok zor eski haline geri dönmesi...

Komple konunun özeti olmuş. Tebrik ederim gerçekten, çok güzel açıklamışsınız.

Motosikleti
Voge 250RR
Geçenlerde evden çıktım motorla e5 yan yola bağlandım, bağlandığım gibi yunusların kucağına düştüm, çevirme atmışlar. Vizörü aç diye işaret etti. Açtım durdum, baktı kask kameram açık sadece mesleği sorup devam edebilirsiniz dedi. Anlam veremedim, mesleğe göre mi durduruyolar yoksa kask, eldiven cart curt ekipmanları görüp kamera açık diye rastgele bişey sorup yolladı mı? :D

Geçenlerde evden çıktım motorla e5 yan yola bağlandım, bağlandığım gibi yunusların kucağına düştüm, çevirme atmışlar. Vizörü aç diye işaret etti. Açtım durdum, baktı kask kameram açık sadece mesleği sorup devam edebilirsiniz dedi. Anlam veremedim, mesleğe göre mi durduruyolar yoksa kask, eldiven cart curt ekipmanları görüp kamera açık diye rastgele bişey sorup yolladı mı? :D
Meslek sorma konusu şöyle sıkıntılı insanı anlıyorsun .
Normal olan mesleğini direkt söylüyor.
Bazıları şaşkın ya da yalanı var belli ediyor.
İçgüdüsel bir şey.
Tarlabaşın da yasaklı madde almış bir genci elini en çok nereye götürüyorsa oraya sakladığından anlıyorsun mesela.
Soru cevap o şekilde.
Tabi istersen sanane kardeşim der kontrol yaptırır çıkarsın.
Kimse sana bir şey diyemez meslek söylemedin diye.
Genç polis memurları sorar genelde yaşlı kurtlar zaten anlıyor tipten.

Zaten yunusların çoğu tipten direkt anlıyor. Eğer işinde gücünde biriysen ve orada da yoğunluk varsa devam et diyorlar. Eğer yoğunluk yoksa da zaten tipten anladıkları için çok üstüne düşmüyorlar.
Zaten bu zamana kadar durduğum neredeyse her yunus polisi çok iyi davranıyor. Hatta biri çantamı ararken, yüzünü görseydim durdurmazdım bile demişti :D Bir başka çevirmede kız arkadaşımla çevirmişlerdi, kız arkadaşımın kimliğini istedi ben aha şimdi 40 saat burada kimlik ararız çantadan arayacak da bulacak da dedim direkt söylesek olmaz mı dedim güldü tamam devam edin boş verin dedi :D

Böyle polislerin zaten amacı sen veya ben olmuyoruz, adamlar zaten genelde kimde sıkıntı var biliyor.

Meslek sorma konusu şöyle sıkıntılı insanı anlıyorsun .
Normal olan mesleğini direkt söylüyor.
Bazıları şaşkın ya da yalanı var belli ediyor.
İçgüdüsel bir şey.
Tarlabaşın da yasaklı madde almış bir genci elini en çok nereye götürüyorsa oraya sakladığından anlıyorsun mesela.
Soru cevap o şekilde.
Tabi istersen sanane kardeşim der kontrol yaptırır çıkarsın.
Kimse sana bir şey diyemez meslek söylemedin diye.
Genç polis memurları sorar genelde yaşlı kurtlar zaten anlıyor tipten.
Her mesleğin incelikleri var. Mesleğini sorarak insanı tanımaya çalışma benim aklıma gelmezdi mesela. Bunlar güzel tecrübeler, öğretici oluyor.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Çizginin üstünde durmadım. Sanırım düzgün okumadınız ya da fotoğrafa bakmadınız. Hangi çizgide durmak zorunda olduğumu sorguluyorum ben.
Fikrinizi merak ediyorum @Osm@n
Gugıl stretViyuv'a göre siz durmanız gereken çizginin 1,5-2 metre ilerisinde durmuşsunuz. Belediye yaya geçidini çizmesi gereken yerden 5-6 metre ileriye çizmiş. Dövlet MALzeme Ofisi yaya geçidinin çıkacağı yere dükkan açmış. "Welcome to Turkey!"

Motosikleti
Hero Dash 125
Geçenlerde Yunus Polislerinin çevirmesinde son anda beni çevirmeye karar verdiler. Ekipman nispeten tam ( kask, mont, eldiven). Çevirdiklerinin hepsi de Arizona Kertenkelesi. Çıbıldak sürüyor. Şöyle bi motürü süzdü. Dedim motürle ilgili bir şey soracak sanırım. 😅

Gençten bir memur arkadaş geldi.

Bana da ne iş yapıyorsun dedi. Sele altı bagaja bakarken.
Limanda işçiyim dedim.
Üstünde bir şey var mı dedi.
Dedim çakı var, çıkartayım mı?
Çıkartma, nerede dedi.
Bel çantasında dedim, açtım fermuarını.
Bakarken neden taşıyorsun diye sordu.
Cevap vermedim.
Hadi tamam devam et dedi.

Günümüzde sanırım asayiş aramalarında sadece silah yada yasaklı madde arıyorlar. Daha önce de bir defa yanımdaki arkadaşın sıfatından dolayı araba ile giderken uygulamaya denk geldik. Arama yaptılar yine çakı vardı devam et dediler. :unsure:😅

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Geçenlerde Yunus Polislerinin çevirmesinde son anda beni çevirmeye karar verdiler. Ekipman nispeten tam ( kask, mont, eldiven). Çevirdiklerinin hepsi de Arizona Kertenkelesi. Çıbıldak sürüyor. Şöyle bi motürü süzdü. Dedim motürle ilgili bir şey soracak sanırım. 😅

Limanda işçiyim dedim.
Çıkartma, nerede dedi.
Cevap vermedim.

Günümüzde sanırım asayiş aramalarında sadece silah yada yasaklı madde arıyorlar. Daha önce de bir defa yanımdaki arkadaşın sıfatından dolayı araba ile giderken uygulamaya denk geldik. Arama yaptılar yine çakı vardı devam et dediler. :unsure:😅
üstünde taşımıyorsan sorun yok çantanda taşıyabilirsin hakkın

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
...
Çıkartma, nerede dedi.
Cevap vermedim.

Bende iki tane oluyor motorun bagajında. Bir tanesi Victorinox İsviçre çakısı (basit modellerden) bir tanesi de başka marka o tip ürün. Lazım gelir diye bulunuyor. Yanlış hatırlamıyorsam bıçağın boyu 7cm'yi geçmeyen çakılar silah olarak kabul edilmiyordu. Bu İsviçre çakılarının hiçbiri o kadar uzun değil.

Limanda işçiyim dedim.
Çıkartma, nerede dedi.
Cevap vermedim.

Normalde yasak 6136 cezaya tabi .
Boyut kullanım amacı önemli .
Çoğu memur bilmez eskiden kalmadır açılan çakıdır vermeyin.
Uğraşırlarsa karakola gidin adli emanete aldırın öyle direkt vermeyin.
Normal çakıyı kimse alamaz alırsa da prosedür şeklinde aldırın .
Bazı çakallar yasak diyerek alır ona dikkat edin.

Motosikleti
Voge 250RR
Çizginin üstünde durmadım. Sanırım düzgün okumadınız ya da fotoğrafa bakmadınız. Hangi çizgide durmak zorunda olduğumu sorguluyorum ben.
Yaya geçidinin önündeki düz çizgiden bahsettiğinizi düşünüyorum, o çizginin arkasında durmalısın zaten o çizgi duvar gibi varsayılır yayanın olduğu senaryoda

Motosikleti
Hero Dash 125
üstünde taşımıyorsan sorun yok çantanda taşıyabilirsin hakkın

Üzerimde taşıyorum ancak bir kaç nüansı var o konuların.
Normalde yasak 6136 cezaya tabi .
Boyut kullanım amacı önemli .
Çoğu memur bilmez eskiden kalmadır açılan çakıdır vermeyin.
Uğraşırlarsa karakola gidin adli emanete aldırın öyle direkt vermeyin.
Normal çakıyı kimse alamaz alırsa da prosedür şeklinde aldırın .
Bazı çakallar yasak diyerek alır ona dikkat edin.

Konu hakkında bilgi sahibiyim. Mekanizmalı olmayacak sustalı gibi, faturası senin üzerine olacak cart curt gibi detayları var.

Sele altındaki avadanlıkta Denizli Desan çakılarından da var. Bosch multitool pense içinde bıçak da var.

71f40PUnF-L._AC_SY741_.jpg
2609256d91.jpg
Vermek istediğim örnek söylenildiği gibi adamına göre muamele yapılıyor. Sorulara sesin titremeden çabuk ve net cevaplar verirsen memurlar seninle fazla uğraşmıyor. Aradıkları şeyler belli.

Benim üzerimdeki şöyle bir şey;

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar