lan ne tatava yaptın be. ehliyet soramazmış. oldu paşam başka? niye soramasın polis bu. belki sen ehliyetsiz olarak o motora binip gideceksin. bi halt yiyeceksin. nereden bilsin polis. hem motoru geri geri çevirdim, çıkarttım cart curt diyorsun hem de ee park halindeki arabanız bla bla blaaaaaHocam sen beni bloklasana. Gerçekten çok boş birisin. Polis o an ruhsat veya kimlik isteyebilir, buna da hakkı var. Belki motoru çalıyorum olabilir durdurup isteyebilir. Fakat benden sürmediğim aracın ehliyetini isteyemez. Yani sana %90 cevap vermemeye çalışıyorum kendin konuya girip, saçma sapan konuşuyorsun. Girme konuya blokla geç. Ne boş vaktin var da nefret ettiğin konuyu 7/24 okuyorsun.
Bak ne güzel diyorsunuz değil mi? Ben ruhsat ve kimlik istiyorum diye. Zaten ben de 2 gündür bunları isteyebilir. ZATEN İSTEDİĞİNDE DE RUHSATI VERDİM. Ehliyet istemeye hakkı yok diyorum. Bu olay bu kadar basit. Kimse sürmediğiniz bir aracın ehliyetini isteyemez. Siz yolda biri araba yıkadığını görünce veya arabanın bir yerlerine baktığını görünce ehliyet mi istiyorsunuz yoksa kimlik ve ruhsat mı? Ehliyet ne alaka?
Zaten istemesi lazım. BUNA BİR ŞEY DİYEN YOK. Okumada sanırsam anlaşılmıyor. Anlaşılmadığı gibi sürekli aynı şeyleri yazıyorum. Ben zaten bunu yapsın bunda sıkıntı yok diyorum 2 gündür. Ehliyet soramaz. Aynı şekilde sürüklenen bir motorda da ehliyet soramaz. Çünkü motoru sürmüyor bunu anlamak neden size bu kadar zor geliyor?
Tabii arayacağız. Tutanak tutmaya bile 40 kere arıyoruz yine gelmiyor. Hırsızlık var diyoruz, 2 saat yalvarıyoruz neredeyse. Başıma gelmedi değil. Ha birinden sonuç çıktı mı yok da işte sigorta şirketi istiyor. 112'nin işi vatandaşın işiyle ilgilenmek değil mi? Motorum çalınsa kimi arayacağım? AVM güvenliğini mi? Fırıncı bana ekmek veriyor diye minnet mi duyuyorum? Polisin işi bu. Yapacak. Çok çok güzel polisler de tanıdım. Yolda aşağıya doğru yürürken, minibüsü kaçırmışım. Yanıma polis aracı gelip durdu. Aşağıya mı gidiyorsun gel dedi. Çevirmelerde aaa çok güzel motormuş bir bakayım dedi. Çantamı çıkarmam çok zor oluyor diye farkında oluyorlar yok kardeşim çıkarma ben bakarım sen zahmet etme diyen, yanımda ehliyetimi almayı unutmuşum dediğimde problem değil kimliğini söyle ben bakarım diyen, bizim çalıştığımız yerde polisler nöbet tutuyor gelip bir şikayetin var mı bir sorun var mı dedikten sonra bolca güzel sohbet etmemiz, yolda motorla giderken gel gel buradan geç sen motorsun geçersin buradan daha hızlı gidersin diyen, sağda durduğumda yanıma yunus polisi gelip bir sıkıntı var mı diyen, motoru park ettiğim yerde baktım polis yaslanıyor bagajdan da bir şey almam gerekiyordu, çok pardon bagajdan bir şey alacağım ama üstüne yaslanın boşuna ayakta durmayın, bir şey olmaz dediğimde ya çok yorulmuşum buraya yaslanıyordum hiç sıkıntı değil abi deyip gittim... Başıma polislerle alakalı güzel şeyler de geldi fakat bazılarınız KANUNDAN VE KONUŞMA USLUBUNDAN BİR HABER. KARŞINIZDAKİ VATANDAŞ, SİZİN KÖLENİZ VEYA ZIR CAHİL BİR CANLI DEĞİL. POLİSİN HAKLARI OLDUĞU GİBİ VATANDAŞIN DA HAKLARI VAR.
O an nasıl aklıma gelmedi anlamadım zaten. Siteden güvenlik kamera kayıtlarını istedim. Gün içinde atacak yönetici akabinde Cimer'e şikayet edeceğim bir daha bu dava sürecine bakacağım. Zaten kasten mala zarar verme işte.