BMW BATMIŞ

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
aslında çok güzel başlangıç motoru olmuş.
yani avrupa'lı gençler için A2 ehliyetini yeni almış, çok parası da yok 20bin euro verip 1300GSA alacak, ona göre eğitimi de yok, ama dağ bayır gezeyim, çok da aşırı güçlü olmasın A2 yetsin deyip bundan alır üzerine de güzelcene eğitimini alır düşer yollara.

Tabi Honda cb500x bundan daha sorunsuzdur ama acaba avrupalalar da "yerli malı yurdun malı" diyorlar mıdır?

Motosikleti
Triumph Trident 660
aslında çok güzel başlangıç motoru olmuş.
yani avrupa'lı gençler için A2 ehliyetini yeni almış, çok parası da yok 20bin euro verip 1300GSA alacak, ona göre eğitimi de yok, ama dağ bayır gezeyim, çok da aşırı güçlü olmasın A2 yetsin deyip bundan alır üzerine de güzelcene eğitimini alır düşer yollara.

Tabi Honda cb500x bundan daha sorunsuzdur ama acaba avrupalalar da "yerli malı yurdun malı" diyorlar mıdır?
Avrupalı genç 😭

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Hayırlı olsun, QS'li A2 motor. 1300 farı kullanmaları iyi kazık olmuş.. 1200-1250'lerin fiyatları artar şimdi. Ben 700K civarından geleceğini düşünüyorum. Şu anda BMW Motorrad UK sitesinde alaşım jantlısı 6990£'dan satışa sunulmuş. Tel jantta +1,5-2k £ desek 9000£ civarından (ki C400 GT satış fiyatına denk oluyor) ülkemizde karşılığını arar, bulur mu derseniz, bulmaz..

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
800'lük motor 5000-5500 devşr arasını sevmiyor.

Motosikleti
V-Strom L4 Youtube&Insta: Dengeliyorum
O parayı veren totoyu kimse incecik seleye oturtmak istemez gibi geldi bana ama, hadi hayırlısı. :)

Motosikleti
Ns200 15"
Yanlız bişey diyeyim mi, güzel yapmışlar. Ama v-strom önermek daha fonetik. Bunu yazmak zor.
Abi zaten öyle olduğu için "o" diye belirttim :) Suzuki gene enteresan bir şey daha yaptı işte.

Biz buna V-Strom+ diyelim, yoksa çok uğraşır zırt pırt Suzuki sitesine isim bakmaya gideriz. :D

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
V-Strom 800'den daha çok V-Strom o model. :)
Aynı motoru üstelik modlarla ve tft ekranla kullanıyor. Şahane bence...

Amma ve lâkin, Suzuki geç kaldı; değişim için çok ağır kaldılar. Yamaha CP2 Tracer'ları epeyi düzelttikten sonra çıkarabildiler. Bunu 3 sene falan önce yapmış olsalardı Tracer'ların helvasını yerdik.

Motosikleti
Ns200 15"
Aynı motoru üstelik modlarla ve tft ekranla kullanıyor. Şahane bence...

Amma ve lâkin, Suzuki geç kaldı; değişim için çok ağır kaldılar. Yamaha CP2 Tracer'ları epeyi düzelttikten sonra çıkarabildiler. Bunu 3 sene falan önce yapmış olsalardı Tracer'ların helvasını yerdik.
Ya aslında abi şuna (ismine bakmaya üşendim :)) ters amortisör ve radyal kaliper koysalar çok güzel olurdu ama üstün körü gördüğüm kadarıyla V-Strom'un adını değiştirip devam etmişler gibi duruyor.

V-Strom 800'ü başka bir isimle çıkartıp bu modeli V-Strom 650 olarak çıkartsaydılar iyi olurdu bence.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Ya aslında abi şuna (ismine bakmaya üşendim :)) ters amortisör ve radyal kaliper koysalar çok güzel olurdu ama üstün körü gördüğüm kadarıyla V-Strom'un adını değiştirip devam etmişler gibi duruyor.

V-Strom 800'ü başka bir isimle çıkartıp bu modeli V-Strom 650 olarak çıkartsaydılar iyi olurdu bence.
Ufaltmışlar biraz; ön arka lastik 17" vs. Bunu direkt Tracer 7 karşısına pozisyonlamışlar. Ters amortisör veya radyal kaliperin bu segmentte bir artısı yok bence. Daha önce yazmıştım; bu güçte bir motosiklette ters amortisör farkını hissedebilecek binici çok az. Pist motoru değil bu sonuçta.

Motosikleti
Ns200 15"
Ufaltmışlar biraz; ön arka lastik 17" vs. Bunu direkt Tracer 7 karşısına pozisyonlamışlar. Ters amortisör veya radyal kaliperin bu segmentte bir artısı yok bence. Daha önce yazmıştım; bu güçte bir motosiklette ters amortisör farkını hissedebilecek binici çok az. Pist motoru değil bu sonuçta.
Sonuç olarak haklısın abi yaklaşık 70 beygir güç ve ağır bir motosiklet için yeterli amortisör ve fren olacağını düşünüyorum. Pist motoru değil ama insan var olması yetiyor. :)

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Tabi ki Aygır Taygır.
Suzuki motorların içine taş mı dolduruyor ne ediyor bilmiyorum. 200 kilodan hafif motor yapamadı daha. İnazuma bile 180-190 kilo çekiyordu.
Bak o konuda ben de suzukiye çok güceniyorum, 225 kilo motor hem de şasi aluminyum olduğu halde, motorun içine beton mu dökmüşler ne yattı mı kalkmıyor, park yerinden yola çıkarana kadar canım çıkıyor ama yola çıkıp gazlayınca geçiyor o gücenikliğim. :)
Bence suzuki bu motorları artçı binince zorlanmayalım diye böyle yapmış, o kadar ağır ki fazladan 50-60 kilo ekleyince farketmiyorum.
Bir de ağır olduğu için sanırım çok dengeli, xmax ile şerit değiştirtecek yan rüzgarlarda bununla çok dert olmuyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar