Abi bu ay parçaların siparişini geçeceğim ardından yollara çıkacağım.Sen şu motürünü bi topla gel, ben sana daha farklı lezzetler tattırırım.
Bunda dil, kaşar ve ekmekten dolayı biraz ısınıyor. Soğuk değil ılık.
Abi bu ay parçaların siparişini geçeceğim ardından yollara çıkacağım.Sen şu motürünü bi topla gel, ben sana daha farklı lezzetler tattırırım.
Izmirli bi aile vardi, kuzguncuk kelle paca sögüs isminde, kapandilar simdiİstanbul’da sanırım söğüşü ekmek içine yapıyorlar. İzmir’de söğüş ekmeğe yapılmaz. Söğüş için özel lavaşlar vardır. Normal lavaştan çapı daha küçüktür, onlara yaparlar.
Az domat, az kimyon seviyorum ben de. Domates eti fazla sulandırıyor ve lavaşı ıslatarak patlatıyor.
Yenmez mi bu beee. Kuzunun gözünün yağını yiyim.( Burada mecaz yapılmamıştır.
)
Burasi benim listemde varmisSen şu motürünü bi topla gel, ben sana daha farklı lezzetler tattırırım.
kuzuguncuk diye bir dükkandı, söğüş ve kokoreçi çok güzeldi. Çengelköy'e taşınmışlardı, sonra sahibi devretti ama devrettikten sonra gidip kokoreç yemiştim hala güzeldi.Izmirli bi aile vardi, kuzguncuk kelle paca sögüs isminde, kapandilar simdionlar lavasa yapiyordu
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Burasi benim listemde varmis![]()
Ooo balık ekmek de yaparız tabi güzel olur. Bu gezi spontane gelişti ama bir dahakine daha organize olup güzel bir program yaparız.Cumartesi pazarımı evin boya badana işlerini halletmekle geçti...
Bir dahakine haber verirseniz katılmak isterim..
Bir akşam inciraltında balık ekmek yapalım...![]()
Şöyle güzel zeytinyağıyla, limon sıkacaksın. Ekmeği bandıracan yiyecen. Yanında da süt iyi gider (burada mecaz yapılmıştır)Abi ben bu söğüşe bir türlü sıcak bakamadım, kokoreç falan bayılarak yiyen insanım ama söğüş bir garip geliyor.
Bu etkinlik değil dostluk, arkadaşlık. Hafta sonu bilgisayar başında olmayan şeyler.Güzel bir haftasonu değerlendirmesi olmuş, istanbuldaki ağabeylerde şöyle bir etkinlik yapsa ne güzel olurdu![]()
Abi tadı şuna benziyor diyebileceğiniz bir şey var mı?Şöyle güzel zeytinyağıyla, limon sıkacaksın. Ekmeği bandıracan yiyecen. Yanında da süt iyi gider (burada mecaz yapılmıştır)
Ben burada sogus ve corba aliyorum. Artik saglikli kokorec bulmak imkansiz oldugu icin kokoreci biraktimkuzuguncuk diye bir dükkandı, söğüş ve kokoreçi çok güzeldi. Çengelköy'e taşınmışlardı, sonra sahibi devretti ama devrettikten sonra gidip kokoreç yemiştim hala güzeldi.
https://www.instagram.com/kuzuguncu..._web_button_share_sheet&igsh=ZDNlZDc0MzIxNw==
Orayı kuran yine kendine ayrı dükkan açmış sanırım ama ona gitmedim, fırsat olmadı. İstanbul'a gidince fırsat olursa deneyeceğim, kuzuguncuk'u ilk açan adam devrettikten sonra kendine yeni yer açtı:
https://www.instagram.com/kuzubosporus?utm_source=ig_web_button_share_sheet&igsh=ZDNlZDc0MzIxNw==
Yalnız talep çok arttığından mıdır nedir kokoreç istanbulda çok aşırı pahalandı, köfte fiyatına kokoreç olunca tabi ki gidip köfte yiyorum, kokoreç en iyisi bile köftenin yarı fiyatına olurdu aslında.
Domatesli soganli kimyonlu bisi isteAbi tadı şuna benziyor diyebileceğiniz bir şey var mı?
Ani söğüşü bilmem ama kokoreç iyi ya.Hayatımda hiç söğüş, kokoreç, sakatat yemedim, ölene kadar da yemeyi düşünmüyorum.
Salayata koyu bir mayonez eklemişsin gibi.Abi tadı şuna benziyor diyebileceğiniz bir şey var mı?
İçinde yanak, (Bu arada ineğin en değerli en pahalı et tarafı yanak ve dil dir..Antrikottan bile pahalıdır) Dil, beyin parçacıklarından oluşan bir izmir kahvaltılığıdır...Abi tadı şuna benziyor diyebileceğiniz bir şey var mı?
Valla koyunun bir derisini birde gerisini yemem. Gözünden girer, mumbarından çıkarım.Hayatımda hiç söğüş, kokoreç, sakatat yemedim, ölene kadar da yemeyi düşünmüyorum.
Allah'ın gücüne gitmesin pirzola bile sevmiyorum.Ani söğüşü bilmem ama kokoreç iyi ya.
Kazara da olsa yemeni dilerim..Hayatımda hiç söğüş, kokoreç, sakatat yemedim, ölene kadar da yemeyi düşünmüyorum.
Üstat köfte, döner, sucuk, antrikot bana yeter, diğerlerinin hepsi sizin olsunKazara da olsa yemeni dilerim..
Köfteyi bıraktırır adama![]()
O zaman kalabilir abi.Salayata koyu bir mayonez eklemişsin gibi.
Denizden ne çıksa ,inekten ne çıksa yerim...Üstat köfte, döner, sucuk, antrikot bana yeter, diğerlerinin hepsi sizin olsun![]()