Zontes 350 birinci ayını doldurmadan dağıldı

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Çinlilerle macera yaşamak yerine Forza ile bir miktar takılıp doğrudan daha yüksek cc bir şey alınabilir. Çünkü 250cc ile 350cc arasında uçurum bir fark olmaz. Tabii biri scooter biri vitesli bir motosikletse başka. Ancak yinede ben bulaşmaz, 10 yaşında bakımlı japon sıfır çinliden iyidir derim.
Ben de senin gibi düşünüp xmax'den sonra sıfır çinli ya da hintli almaktansa ki dominar 400'e baya yükselmiştim, sıfırını bütçemi zorlayıp alabiliyordum ama bayi ve servisi gözüm tutmamıştı, 9 yaşında, bakımlı, geçmişini bildiğim japon motoru aldım, çok da iyi yapmışım diyorum, 2 sezon yaklaşık 9binkm gezdim keyif aldım, uzun süre de değiştirmeye niyetim yok, en az 100bin km görürüm bu motorla diyorum.

arkadaslar,

daha once insan beyni nasıl çalışır diye anlatmıştım size..

x yasında japon yerine sıfır çinli hintli alınsaydı yine mutlu olunurdu (ekstrem durumlar haric)

bakın erdost nasıl mutlu zontesle.. beyin cok ilginc bir organ.

şşş erdost, takılıyorum sana ciddi değilim :d

arkadaslar,

daha once insan beyni nasıl çalışır diye anlatmıştım size..

x yasında japon yerine sıfır çinli hintli alınsaydı yine mutlu olunurdu (ekstrem durumlar haric)

bakın erdost nasıl mutlu zontesle.. beyin cok ilginc bir organ.

şşş erdost, takılıyorum sana ciddi değilim :d

Biz Zontesle yol yapıyoruz, ne gerekiyorsa hakkını veriyoruz :)

Ben buralardayken, gözlemeciler gelmiş zontes dandik yeaa diyor 😂

83glm3y.jpg

ezla6du.jpg

4731xca.jpg

fymvw67.jpg

1cdm1mq.jpg

g8tl18l.jpg

r7g387v.jpg

g2a3d4c.jpg

ptrqcp7.jpg

c0eesgj.jpg

Son düzenleme:
Motosikleti
Forza 250
Bilmem. Youtube da denk geldim. Sizce şaka mı?
Yani şimdi ben GS 1250 kazalarını toplayıp art arda dizsem, sonra usta bir motorcunun CBF 150 ile yolda akrobatik hareketler yaparak gittiğini göstersem, bu durumda BMW'den daha iyi olduğunu iddia edebilecek miyim? Akıl var mantık var? Aklımızla dalga geçer gibi bir video yapmışlar...

Yani şimdi ben GS 1250 kazalarını toplayıp art arda dizsem, sonra usta bir motorcunun CBF 150 ile yolda akrobatik hareketler yaparak gittiğini göstersem, bu durumda BMW'den daha iyi olduğunu iddia edebilecek miyim? Akıl var mantık var? Aklımızla dalga geçer gibi bir video yapmışlar...
Haklısınız. Milletin ağzı torba değil ki büzesiniz.

Motosikleti
Forza 250
Burda markanın ismini tartışırken bu Çekik arkadaşlar deli gibi çalışmalarına devam ediyorlar, yıllardır küçük güncelleme ile milleti uten standart üreticilere nazaran takir takir yüksek donanım uygun fiyatla piyasayı sallayacak yeni modeller için çalışıyorlar.

Buradaki arkadaşlar da zortes mi mortesmi diye dursun 😂

Biz arkadaş grubumuzda Zilko diyoruz, hatta bazen Markası ne diyenlere yanlışlıkla zilko Diyorum :)

Zilko X Pluslar geliyor merak etmeyin, sizi Japon ve Avrupalı zulmünden kurtaracaklar.

Farkındaysanız full yüklü geliyor, boş motoru iteleyip aksesuar için de bir motor parası istemiyorlar.

Boş bir zamanimda bizim kendi gruptaki GS leri fren de karsilastirip videosunu atacağım zaman bulabilirsek ve GS cileri tokatlanmaya ikna edebilirsek :)
Çinliler düzgün bir yetkili servis ağı kursunlar, fiyat performans tartışmalarını daha sonra yaparız. Bir motor çıkarıyorlar bir kaç sene sonra üretimini durdurup başka bir macera başlatıyorlar. Aldığın motorla sap gibi ortada kalıyorsun. Mesela sadece rüzgarlığın tek bir düğmeyle yukarı aşağı hareket etmesi değil. Asıl mesele motoru sattıktan sonra verdiği hizmette.

Biz Zontesle yol yapıyoruz, ne gerekiyorsa hakkını veriyoruz :)

Ben buralardayken, gözlemeciler gelmiş zontes dandik yeaa diyor 😂

83glm3y.jpg

ezla6du.jpg

4731xca.jpg

fymvw67.jpg

1cdm1mq.jpg

g8tl18l.jpg

r7g387v.jpg

g2a3d4c.jpg

ptrqcp7.jpg

c0eesgj.jpg

guzel gezmişin... yapay zekayla hazırlamadın insaalhhh :)

kardesim zorlama işte, sen zontes dedikce millet zontes dusmanı oldu çıktı ters pskoloji dene istersen sfshtgs

ya çin gerceğine hazır değil bunlar...

bu gozler burda agusta oven adam gördü yaa. agusta...

bu gozler daha 1000 km de bloktan silindir fırlatan superduke sahibi gordu.. ove ove biteremiyodu halaaa. olsun cok zevkli cok zevkli motor diye dolasıyodu.

bmw leri zaten sen benden iyi biliyosun.
aprilia zaten bir gözü toprağa bakıyo..

çinlilerin tek rakibi yine Honda ha ben sana söyliyimmm.

iyi olan kazansın artık.

guzel gezmişin... yapay zekayla hazırlamadın insaalhhh :)

kardesim zorlama işte, sen zontes dedikce millet zontes dusmanı oldu çıktı ters pskoloji dene istersen sfshtgs

ya çin gerceğine hazır değil bunlar...

bu gozler burda agusta oven adam gördü yaa. agusta...

bu gozler daha 1000 km de bloktan silindir fırlatan superduke sahibi gordu.. ove ove biteremiyodu halaaa. olsun cok zevkli cok zevkli motor diye dolasıyodu.

bmw leri zaten sen benden iyi biliyosun.
aprilia zaten bir gözü toprağa bakıyo..

çinlilerin tek rakibi yine Honda ha ben sana söyliyimmm.

iyi olan kazansın artık.
Hepsini yapay zekaya hazırlattim 😂 Gerçek gibi değil mi ?

Van'dan Sirnaga giderken öyle yollardan Geçtim ki, bazı noktalar kardan kapanmıştı, ama orda zontese sallayan ne GS cileri gördüm, ne japonculari gördüm, ne de KTM cileri gördüm, oralarda gerçekleri görüyorsun, bir günde yağmur kar soğuk altında 700 800 km yaptığında kendinle doğayla ve motorunla yalnız kaldığında, insanların gelip zontes dandik yeaa, bir günde dağıldı yeaaa, çin yeaa 😂😂 anca gulerim bunlara, onlar rahat şekilde bilgisayar ve Telefonundan sallamakla mesguller.O Dağlarda bir tek Zontes vardı hepsine de selam verip geçti.

Sirnaktan artık ovaya inerken bir güneş açtı, ilk KTM ci gördüm başka tek motor görmedim uzun bir süre.

Hala servis konusunu bahane edenler var, bu ülkede ekonomi neden düzelmezse servis sorunu da ondan düzelmez.

Neden Avrupa'da Çinli motorlarda ne parça sorunu ne servis sorunu yok, bir düşünün?

Burda sorun çinli markalarda değil, sorun sistemde, sistemi kuranların iş bilmezligi veya işlerine geldiği için bu sistemin devam etmesinde.

Bizzat arkadaşımin kazalı Afrika Twini 3 ay parça bekledi, hem de çok rahat bir parçayı.Motor dış kapağı olmalı.

F750 GS için de devir daim için 1 ay beklendi sanırım, üstelik sıfır motorun devir daimi bozulmuş.Adamin başında yolda gelse hararet yaptırıp motor yiyecek anlayana kadar.O şekilde sattı yanlış hatırlamıyorsam.

Korlas servislerinden birine motoru bakım icin verdik, adamlar motorun başka yerini bozdu, en basit şey, lastik sokerler, lastikle ilgili bir yeri bozarlar vs vs.

Biz de evvela nitelik sorunu var, sen bu niteliksizlikle hicbirseyi oturtamazsin, Bmw harici o da bütün servisler değil, bu ülkede spesifik örnekler dışında hizmet alamazsın.Yazsak her markadan bir sürü örnek yazarız, bunu çin markalarina maletmek buz dağının görünen yüzüdür.

Devlet distribütörleri denetleyecek, her önüne gelen ithalat yapıp distribütör olamayacak, getir motoru sat 300 tane, yap 300 400 bin dolar kar, sonra hadi bana güle güle.Yaptirim var mı ?

Dediğim gibi burda tüm sektörler aynı durumda, bu işin arkasında sistem kuracak ve denetleyecek bir devlet olsa, kimse yakasını öyle kolay kolay kurtaramaz.

Uzun vadeli düşünmeyen, ciddi yatırım yapmayan bu işe bulaşmaz, bulaşıyorsa da işini düzgün yapmak için elinden geleni yapar.Yapmazsa da bedelini öder.

Ancak bunların Düzelmesi mümkün değil, ne çini ne japonu gittikçe de daha kötü olacak herşey.

Arz talep sorunu var teknik mesleklerde.Onun için beklentilerinizde gerçekçi olun, ben zontes alırım çünkü sağlam, servis mi? Ben servise motorumu elletmem çünkü çoğu dangalak.Düzgün motoru verirsin sana bozup verirler.Ses geldiginde nereden ne sebeple geldiğini anlarım ustaya gözümün önünde söktürür taktiririm yola devam.

Bunu yapamayanin yapacağı en güzel şey sıfır alıp, 15 20 binde motoru tekrar sıfırlamak olur..

He 10 yaşında bir japon veya Avrupalı sıfır Çin'den saglammidir, asla avcunuzu yalarsiniz, ama hangi Çin'den, Zontes kullandım Zontesten kesinlinle sağlam değildir, hatta İtalyan gruplar özellikle scooter da Zontesten daha da dandiktir...

Motosikleti
Yamaha XSR700
He 10 yaşında bir japon veya Avrupalı sıfır Çin'den saglammidir, asla avcunuzu yalarsiniz, ama hangi Çin'den, Zontes kullandım Zontesten kesinlinle sağlam değildir, hatta İtalyan gruplar özellikle scooter da Zontesten daha da dandiktir...
Zontes ve özellikle voge de dahil olmak üzere herhangi bir çin motoru alacağıma, 10 yaşındaki japon motoru tercih ederim. Sıfır Vogede sorun yaşayan, yaşadığı soruna çözüm bulamayan daha sonra tüm çinlilerin anasını deyip 2017 model japon alan, aldığı günden beri en en en ufak sorun yaşamamış birisi olarak söylüyorum. Motoru aldığımdan beri (1.5 yılda) 19bin km kullandım.

Ben hiç bir motoru savunmuyorum. Hiç bir motoru kötülemiyorum. Ben sorun yaşadım, bir daha asla çine bulaşmam. Benden uzak olsun, sana mutluluklar. Umarım sen Zontes'ini sorun yaşamadan mutlu mesut kullanırsın, ben de Yamaha'mı.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Ulan bu videosunu bilmiyodum bunun, dur hog grubuna atayım ablacım hayırdır diye asdafad

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Çinlilerle macera yaşamak yerine Forza ile bir miktar takılıp doğrudan daha yüksek cc bir şey alınabilir. Çünkü 250cc ile 350cc arasında uçurum bir fark olmaz. Tabii biri scooter biri vitesli bir motosikletse başka. Ancak yinede ben bulaşmaz, 10 yaşında bakımlı japon sıfır çinliden iyidir derim.
Senin dilin ne söyler ?...
Zortes var..Kompakt inovasyonu falan tamam... Fulll.. :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:
Aramadığın her şey var...
10 yıllık japon haaa....
Kısa boylu , çekik gözlü dostlarımız üzülürler sonra :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ulan bu videosunu bilmiyodum bunun, dur hog grubuna atayım ablacım hayırdır diye asdafad
Ha haaa... Yeni gördüm bu videoyu...
Hayır aplama noolmuş da böyle dellenmiş :)

O kadar para bayılıyorlar japona.. Hava atmasın mı ?.. ;)
Mersedes otomobil alamıyor ama en azından japon motor alıyor... O bile yeter...:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Senin dilin ne söyler ?...
Zortes var..Kompakt inovasyonu falan tamam... Fulll.. :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:
Aramadığın her şey var...
10 yıllık japon haaa....
Kısa boylu , çekik gözlü dostlarımız üzülürler sonra :)

Ha haaa... Yeni gördüm bu videoyu...
Hayır aplama noolmuş da böyle dellenmiş :)

O kadar para bayılıyorlar japona.. Hava atmasın mı ?.. ;)
Mersedes otomobil alamıyor ama en azından japon motor alıyor... O bile yeter...:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Kompakt inovasyon dediğimiz şeyler ne kadar inovasyon? :) Böyle şeyler önce premium markalardaki müşterilere sunulur. Sonra yaygınlaşır. C3 Aircross baktım şirkete, en ucuz elektrikli araçlardan biri, Millet anahtar yuvası var anahtarla çalışıyor diye eleştiriyor arabayı. 2007'den beri şahsi araçlarımda keyless go var. komşumuz karısına A5 aldı 2010 falandı sanırım. Arabada keyless var. Kitleyip kitleyip kitlendimi diye kapıyı çektikçe açılıyormuş kapılar, beni çağırdı ablamız nasıl kitleniyo sen bilirsin diye. Şimdi kullanmayı bilmeyen var mı? 2016 model harleyimde hem keyless go hem battery tender vardı :) Sonra 2. el aldığım 2014 breakout'ta da. Benim sahip olmadığım öncekilerde de vardı bu arada. (bir zamanlar tender kablosu aksesuar olarak satılıyormuş gerçi harleyde herşey aksesuar olduğu ve mevzu kendi motosikletini yaratmak olduğu için.) Tabii ki bu tarz teknolojiler yavaş yavaş giriş modellerine kadar inecek. Üretimi arttıkça maliyeti düşüyor, zamanla en düşük maliyetlisine bile koyuluyor ve bir standart haline geliyor. 2007'de 80k €'luk arabada kullanılırken şimdi pcx'te keyless go var. 15 sene önce otomobillerde ekran olması çok ileri teknolojiydi. Şimdi hemen her otomobilde carplay var.

Ne demiştim daha önce (sanırım dün)belirli bir bütçede kazancım olsa yıllık gelirimin %20si ile Japon alırım, sıkıcı ama güvenilirler. Yedek parçasını tedarik edebiliyorlar, arıza konusunda riski düşük vs.

Üretimde özellikle kalite eksiklikleri teknolojilerle kapatılır. C3'ten örnek verdim, bakın Stellantis grubuna, en bilinen adıyla Peugeot'ya. oyuncakları çoktur, ucuzdur. Elektronik arızasıda öyle. Basit bir pazarlama eğitimine gidin, anlatacakları şeylerden biri şudur, ya kaliteye koşarsın, ya fiyata koşarsın, ya da özelliğe. 3'ü bir arada olamaz. Hatta bir endüstri mühendisi varsa aramızda bu dediğimi doğrulayacaktır. (özellikle bold ve renkli yazdım dikkat çeksin) Hem maliyeti düşürüp hem özelliğe koşarsan kaliteden taviz verirsin.

Sigorta panosu gibi düşünelim 3 sigorta var. Ana panonun gücü düşük 3'ü tam performansla aynı anda açılamıyor, açılması için 2 tanesinin amperini yüksek birinin amperini düşük tutacaksın yoksa pano kaldırmayacak, arıza çıkacak.
Kalite - maliyet - özellik hangi ikisine yüksek amper takarsan 3. sigortayı düşük amper seçeceksin. Bu bir hata değil, mecburiyettir. Tüm üretim teknolojileri bu mantıkla yürür. Bi özelliği bilinçli azaltırsın. Yoksa işin içinden çıkamaz batarsın zaten.

Müşterinin beklentiside o yönde olur bu arada. Sen ne sunarsan ona gelir. Kimse sadece fiyattan dolayı gelmez hatta kazanılan müşterinin en çok kaybedildiği nokta ilgisizliktir. (bunu da tüm pazarlama eğitimlerinde anlatırlar)

Peugeot örneğimede şöyle bir video ekleyeyim:
Tabii videodaki senaryo işin dalgası, ama elektronik sorunlarıda işin gerçeği.

Jeremy Clarkson'dan bahsetmişken Top Gear eski bölümlerine gidelim.

Çin dediğin budur:
DK 3:30

He daha önce dediğim gibi parayı basarsan iyisini ürettirirsin. Loncin Bmw'nin bazı paralel 2 silindir motolarını üretiyor mesela. Ne satın almak istediğinle alakalı bu iş.

Abi çok uzun yazdım kusura bakma, Zontes özelinde de değil, genel bilgidir. Engellediğim sığır kendini nimetten sayar, kendine yazıyorum zanneder şimdi, belki önce yazdıklarım için zannetmiştir bile. Görmüyorum, ve iyi niyetle diyorum ki yazıyorsan kendini paralama. Uyuşturucuyu bırak, ben senin kafana erişemem.

Bu aplamızda nereden ne duyarsa işte. Bilgi yok fikir var, gündem olmak için abartılı açıklamalar, hiç bir bok bilmeden abartılı savunmalar laflar falan. Harley aldığı andan itibaren herkesten çok harleyci oldu, Orkun Olgar'a falan giydirdi. Adam 25 senelik harleyci üstelik. Hayatında DCT'den başka motor kullanmışmı falan yazıyodu. Daha öncede bahsettiğim Dunning Kruger sendromunu bu da yaşıyor. Bilgi yok fikir had safhada. Whatsapp grubunda görseniz gözünüzden yaş gelir saçmalıklarına. Sonra bir kaç yaşlı amca hariç kimse sallamadıda şimdi pek yazmıyor.

@Muzaffer Topal bu abla üstüne honda ruhsatı alsın 5 dk sonra sana Soichiro honda'nın torunu gibi hondayı anlatır.

Son düzenleme:
Motosikleti
Forza250-cygnusL
Kompakt inovasyon dediğimiz şeyler ne kadar inovasyon? :) Böyle şeyler önce premium markalardaki müşterilere sunulur. Sonra yaygınlaşır. C3 Aircross baktım şirkete, en ucuz elektrikli araçlardan biri, Millet anahtar yuvası var anahtarla çalışıyor diye eleştiriyor arabayı. 2007'den beri şahsi araçlarımda keyless go var. komşumuz karısına A5 aldı 2010 falandı sanırım. Arabada keyless var. Kitleyip kitleyip kitlendimi diye kapıyı çektikçe açılıyormuş kapılar, beni çağırdı ablamız nasıl kitleniyo sen bilirsin diye. Şimdi kullanmayı bilmeyen var mı? 2016 model harleyimde hem keyless go hem battery tender vardı :) Sonra 2. el aldığım 2014 breakout'ta da. Benim sahip olmadığım öncekilerde de vardı bu arada. (bir zamanlar tender kablosu aksesuar olarak satılıyormuş gerçi harleyde herşey aksesuar olduğu ve mevzu kendi motosikletini yaratmak olduğu için.) Tabii ki bu tarz teknolojiler yavaş yavaş giriş modellerine kadar inecek. Üretimi arttıkça maliyeti düşüyor, zamanla en düşük maliyetlisine bile koyuluyor ve bir standart haline geliyor. 2007'de 80k €'luk arabada kullanılırken şimdi pcx'te keyless go var. 15 sene önce otomobillerde ekran olması çok ileri teknolojiydi. Şimdi hemen her otomobilde carplay var.

Ne demiştim daha önce (sanırım dün)belirli bir bütçede kazancım olsa yıllık gelirimin %20si ile Japon alırım, sıkıcı ama güvenilirler. Yedek parçasını tedarik edebiliyorlar, arıza konusunda riski düşük vs.

Üretimde özellikle kalite eksiklikleri teknolojilerle kapatılır. C3'ten örnek verdim, bakın Stellantis grubuna, en bilinen adıyla Peugeot'ya. oyuncakları çoktur, ucuzdur. Elektronik arızasıda öyle. Basit bir pazarlama eğitimine gidin, anlatacakları şeylerden biri şudur, ya kaliteye koşarsın, ya fiyata koşarsın, ya da müşteri memnuniyetine. 3'ü bir arada olamaz. Hatta bir endüstri mühendisi varsa aramızda bu dediğimi doğrulayacaktır. (özellikle bold ve renkli yazdım dikkat çeksin) Hem maliyeti düşürüp hem özelliğe koşarsan kaliteden taviz verirsin.

Sigorta panosu gibi düşünelim 3 sigorta var. Ana panonun gücü düşük 3'ü tam performansla aynı anda açılamıyor, açılması için 2 tanesinin amperini yüksek birinin amperini düşük tutacaksın yoksa pano kaldırmayacak, arıza çıkacak.
Kalite - maliyet - özellik hangi ikisine yüksek amper takarsan 3. sigortayı düşük amper seçeceksin. Bu bir hata değil, mecburiyettir. Tüm üretim teknolojileri bu mantıkla yürür. Bi özelliği bilinçli azaltırsın. Yoksa işin içinden çıkamaz batarsın zaten.

Müşterinin beklentiside o yönde olur bu arada. Sen ne sunarsan ona gelir. Kimse sadece fiyattan dolayı gelmez hatta kazanılan müşterinin en çok kaybedildiği nokta ilgisizliktir. (bunu da tüm pazarlama eğitimlerinde anlatırlar)

Çin dediğin budur:

He daha önce dediğim gibi parayı basarsan iyisini ürettirirsin. Loncin Bmw'nin bazı paralel 2 silindir motolarını üretiyor mesela. Ne satın almak istediğinle alakalı bu iş.

Abi çok uzun yazdım kusura bakma, Zontes özelinde de değil, genel bilgidir. Engellediğim sığır kendini nimetten sayar, kendine yazıyorum zanneder şimdi, belki önce yazdıklarım için zannetmiştir bile. Görmüyorum, ve iyi niyetle diyorum ki yazıyorsan kendini paralama. Uyuşturucuyu bırak, ben senin kafana erişemem.

Bu aplamızda nereden ne duyarsa işte. Bilgi yok fikir var, gündem olmak için abartılı açıklamalar, hiç bir bok bilmeden abartılı savunmalar laflar falan. Harley aldığı andan itibaren herkesten çok harleyci oldu, Orkun Olgar'a falan giydirdi. Adam 25 senelik harleyci üstelik. Hayatında DCT'den başka motor kullanmışmı falan yazıyodu. Daha öncede bahsettiğim Dunning Kruger sendromunu bu da yaşıyor. Bilgi yok fikir had safhada. Whatsapp grubunda görseniz gözünüzden yaş gelir saçmalıklarına. Sonra bir kaç yaşlı amca hariç kimse sallamadıda şimdi pek yazmıyor.

@Muzaffer Topal bu abla üstüne honda ruhsatı alsın 5 dk sonra sana Soichiro honda'nın torunu gibi hondayı anlatır.
Naaptın sen :)
Öylesine geyik yaptım yahu... :)
Herkes görüyor biliyor neyin ne olduğunu...

2000 li yılların başlarında koreli Dorado diye bir marka geldi..
İnovasyon sa asıl inovasyon o dur bence...
Hem 250 cc
hem chopper cruiser
hem scooter...

Üzerinde radyosu ,volkmen ya da müzik çalar girişi... Ses sistemi bile vardı..
Bunun yanında uzaktan çalıştırma standarttı...

https://www.epey.com/motosiklet/dorado-corvus.html

Fotosunu ekleyemedim ama zamanında süper ,uzay gemisi gibi geliyordu...
Biz yolda karşılaşsak 90 model Mz imizle akla gelmedik hareketler yapıp , kıskançlıktan sürücüsünü gıcık etmeye çalışırdık...
O zamanlar iyi paraya satılıyordu... Satın almak şööle dursun , sadece yanına gidip seyredebiliyorduk.....

Derken şu oldu.... bunların hepsi 1-2 yıl içinde arızalanıp dağılmaya başladı...
5 yıl içinde piyasadan silindi gitti..

Bana kimse inovasyondan falan bahsetmesin...
Haa dersen ki tekerleksiz , havada manyetik alanla giden motor yapmışlar ,
Aha inovasyon bu derim...

Öyle 3 -5 aksesuar ekleyip , allayıp pullayıp çinçançonları müthiş motorlar diye kimseye yutturamazlar...
10 yıl, hatta 20 yıl sonra bile çin üretimi diyince insanlar duraksamaya devam edicek, alabiliyorsa italyan, alman,japon almaya devam edicek..

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Şimdi fark ne? Para olarak evet, lazer kesim yerli ve çinli var, fakat çok kısa aralıklarla kalibre etmek lazım ayrıca tolerans yüksek. Bunların ortasında bir mil var. Japon alıyor ham demiri 3 sene sıcaklık farklarının yüksek olduğu bir bölgede bunu dışarıda bırakıyor. Sonra işliyor. Tolerans azalıyor, kalibrasyon süresi uzuyor, ortaya çıkan ürün daha düzgün oluyor. Çinlilerde bu mentalite yok henüz. O yüzden Japonda japon. Aynı mevzuyu Bwm nin F1 motorunda duymuştum. Motoru erkeler tuvaletine koymuşlar 9 ay üstüne işetmişler. Doğru mu şehir efsanesi mi bilmem.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Naaptın sen :)
Öylesine geyik yaptım yahu... :)
Herkes görüyor biliyor neyin ne olduğunu...

2000 li yılların başlarında koreli Dorado diye bir marka geldi..
İnovasyon sa asıl inovasyon o dur bence...
Hem 250 cc
hem chopper cruiser
hem scooter...

Üzerinde radyosu ,volkmen ya da müzik çalar girişi... Ses sistemi bile vardı..
Bunun yanında uzaktan çalıştırma standarttı...

https://www.epey.com/motosiklet/dorado-corvus.html

Fotosunu ekleyemedim ama zamanında süper ,uzay gemisi gibi geliyordu...
Biz yolda karşılaşsak 90 model Mz imizle akla gelmedik hareketler yapıp , kıskançlıktan sürücüsünü gıcık etmeye çalışırdık...
O zamanlar iyi paraya satılıyordu... Satın almak şööle dursun , sadece yanına gidip seyredebiliyorduk.....

Derken şu oldu.... bunların hepsi 1-2 yıl içinde arızalanıp dağılmaya başladı...
5 yıl içinde piyasadan silindi gitti..

Bana kimse inovasyondan falan bahsetmesin...
Haa dersen ki tekerleksiz , havada manyetik alanla giden motor yapmışlar ,
Aha inovasyon bu derim...

Öyle 3 -5 aksesuar ekleyip , allayıp pullayıp çinçançonları müthiş motorlar diye kimseye yutturamazlar...
10 yıl, hatta 20 yıl sonra bile çin üretimi diyince insanlar duraksamaya devam edicek, alabiliyorsa italyan, alman,japon almaya devam edicek..
Biliyorum abi geyik yaptığını :) Ancak daha önce değinemediğim noktalar olduğunu fark ettim. Her yazdığım şeyin ardından kendini haklı gösterme çabası, bilim olmayan bilim iddiaları falan oluyordu. Laf anlatmaya çalışıyordum. Şu an o etkeni ortadan kaldırdım. Daha berrak şekilde yazmak istedim. En azından bir sanayici/üretici/iş insanı ağzından çok kısa ve yüzeyselde olsa değinerek sistemin nasıl işlediği hakkında fikri olsun insanların. :)

Motosikleti
Triumph Trident 660

Üretimde özellikle kalite eksiklikleri teknolojilerle kapatılır. C3'ten örnek verdim, bakın Stellantis grubuna, en bilinen adıyla Peugeot'ya. oyuncakları çoktur, ucuzdur. Elektronik arızasıda öyle. Basit bir pazarlama eğitimine gidin, anlatacakları şeylerden biri şudur, ya kaliteye koşarsın, ya fiyata koşarsın, ya da özelliğe. 3'ü bir arada olamaz. Hatta bir endüstri mühendisi varsa aramızda bu dediğimi doğrulayacaktır. (özellikle bold ve renkli yazdım dikkat çeksin) Hem maliyeti düşürüp hem özelliğe koşarsan kaliteden taviz verirsin.

Çin dediğin budur:

Dün iş toplantısında iso kalite yönetimi eğitimi aldık online olarak kadın eğitimden sonra sınava sokup şirketin iso belgesini verecek bazı firmalar iso belgesi olmadan alışveris yapmıyormuş thy gibi neyse.
Kadın örneğinde diyor ki; alıcı sizden ürünü isteğinde hem kaliteli olacak, dayanaklı olacak ucuz olacak, estetik ve güzel olacak nasıl yaparsınız diye soruyor. kafamın içinde bu durum böyle olmaz diyor. Örnek veriyorum kadına işte maliyet için ürünümü yurtdışında yaptırırım (adidas örneği) burada montajlarım vesaire (zaten bizim yaptıgımızda bu kiosk cihazları üretim yapan bir firmada montaj personeliyim.) maliyet hesabı yaparım 5 kazanmak yerine 4 kazanırım diyorum yok yine tatmin olmuyor galiba bu iso muhabbeti kalite kontrolcülerin belirli standartlar altında hem bilgi birikim hem ego tatmini olayı yine de kurumsallık adına iyi bir olaydı.
Ama egitimden tatmin olmadım.
Dayanıklı,satış sonrası hizmet,pahalı-japon
estetik,satış sonrası hizmet,pahalı-avrupa
estetik,ucuz-çin
E bunlar bir arada olmuyor işte kadına bunu anlatamadım bi türlü.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Dün iş toplantısında iso kalite yönetimi eğitimi aldık online olarak kadın eğitimden sonra sınava sokup şirketin iso belgesini verecek bazı firmalar iso belgesi olmadan alışveris yapmıyormuş thy gibi neyse.
Kadın örneğinde diyor ki; alıcı sizden ürünü isteğinde hem kaliteli olacak, dayanaklı olacak ucuz olacak, estetik ve güzel olacak nasıl yaparsınız diye soruyor. kafamın içinde bu durum böyle olmaz diyor. Örnek veriyorum kadına işte maliyet için ürünümü yurtdışında yaptırırım (adidas örneği) burada montajlarım vesaire (zaten bizim yaptıgımızda bu kiosk cihazları üretim yapan bir firmada montaj personeliyim.) maliyet hesabı yaparım 5 kazanmak yerine 4 kazanırım diyorum yok yine tatmin olmuyor galiba bu iso muhabbeti kalite kontrolcülerin belirli standartlar altında hem bilgi birikim hem ego tatmini olayı yine de kurumsallık adına iyi bir olaydı.
Ama egitimden tatmin olmadım.
Dayanıklı,satış sonrası hizmet,pahalı-japon
estetik,satış sonrası hizmet,pahalı-avrupa
estetik,ucuz-çin
E bunlar bir arada olmuyor işte kadına bunu anlatamadım bi türlü.
ISO TSEN vs aslında kaliteli ürün demek değil, belirli standartta ürün / işçi refahıdır. TSEN 12242 olması lazım, madende taş analizleri vs ile almıştım seneler önce belgeyi. Çok uzun zamandır takip etmemekle beraber kalite yönetim sistemidir. İşçi ve üretim hatalarını minimize etme prosedürdür. Giren ürün neyse çıkan üründe o olur. İşçi ben bunu şu saatte şu şekilde yaptım kaydı tutar. Orada amaç sistemin müdür atamayla, ya da bireysel kontrolle, başında patron olmadan çalışabilmesi, denetlenebilir olması aslında. Eğitmen ablamız zırvalamış.

Ben senelerdir dünyanın dört bir yanına ürün satıyorum. Hiç bir zaman ucuz satıyorum iddiasında bulunmadım. Benim ürünümü alırsan kalite kaynaklı derdin azalır diye satıyorum. Benimle aynı kalitede üretim yapan adama göre daha ucuz olmam aranabilir. Ama atıyorum ben hardox kullanırken adam st37 sac ile aynı parçayı işliyor ve daha düşük fiyat veriyorsa adama sorarlar bu ürün hardox'mu göster kalite belgeni diye. Boyahanede üzerine boyayı attığın anda ikiside makine parçası. Kullanıp deneyimlemeden kullandığın ürünü bilemez müşteri.

Bu arada estetik ve güzel durması senin sorunun değil, tasarımcının işi. Kaliteli ve dayanıklı olması sağlanan komponentler ile alakalı bir durum. Satınalma kötü mal sağlarsa niteliğini değiştiremezsin. Son kullanıcı değilsin ama montajcısın nihayetinde. Sana verilen puzzle'ı doğru toplamak için ne gerekiyorsa onu yapacaksın sadece. Bir vidayı sıkıp diğer vidada parça arttıramazsın. Senin sorumluluğun bundan ibaret. Sadece montaj yapıyorsanız size neden böyle bir şey anlatmış? Sen verilen görevi nasıl yapıyorsun, formlar prosedürler vs anlatmadı mı? Ya da montaj, satın alma, planlama vs tüm şirket aynı anda mı girdiniz eğitime? Ya da eğitim veren kişi görev tanımlarınızı bilmiyor muydu?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar