Şimdiye kadar 2 tane KTM sahibi oldum, büyüğünü 45k+ km dir hala kullanıyorum. Her iki model için de şunu söyleyebilirim; sürüş dinamikleri olarak çok iyi. Muadillerinde o kadar hassasiyet hissiyatı yoktu. Freni viraji çok üstün motorlar. Küçük hacimli olanda sadece devir daim keçesinde kaçak sorunu ile karşılaştım. Satış sonrası hizmetler yaygın değil; parça da bekleniyor bazen (gerçi 1190 ın ECU su 3 haftada gelmişti ki ECU olayı da benim halt yememden oldu). İkinci eli de ölü. Ancak kullanırken çok keyif alıyorum. Benim için keyif işi motosiklet. Başka motorum da olduğu için geç gelen parça sorun olmayabilir; ben asıl hiç gelmeyecek parçadan endişeliyim.
Yalnız benim önceliklerim bunlar diye herkesinki aynı olacak diye bir şey yok. Bir başkası tüketimin ekonomik olmasını, biri konforu, biri eşsiz olmasını, biri sürüş dinamiklerini, biri sorunsuzluğunu, diğeri yedek parça servis ve ya ikinci el durumunu önceleyebilir. Diyeceğim şu ki bu işte belli bir doğru yok, en iyi marka da yok. Size uyan var uymayan var sadece.
Size uymuyorsa kimseye uymuyor diye bir şey yok sonuç olarak. Tercihler var. Bazı marka ve ya modeller daha çok kişi tarafından tercih edilebilir. Demek ki onlar yani fazla satılan marklar için konuşacak olursak daha büyük bir kitlenin beklentisini daha iyi karşılıyor ki tercih ediliyorlar. BMW'nin boxerlerini hiç sevmem mesela. Ne sesini ne tipini ne sürüşünü. Ama alanları anlıyorum. Adam onforlu bir şekilde uzun yollar alıyor ya da yolda kalıyor servis çekici yolluyor üstüne ikame motosiklet ya da araba veriyor. Amortisörün rengi solmuş diye garantisi biten motorun amortisörünü ücretsiz değiştiriyor. Ya da sahibi bilmem kaç yıl binip karla satıyor. Bunları gözardı edebilir miyim? Bana uymuyor diye çamur atmam doğru mu?
Bajaj almış falan. E alsın. Millet statü için Range Rover alıyor o da Hint. Onun öyle olması insanların milyonlarca lira verip binmesine mani olmuyor demek ki. Adam belki onunla kendini daha iyi ifade ediyor, bakmıyor ki 20binde motor yemiş falan...
Bu işlere yeni başlamışken biri; arkadaşının değil kendi motorunu tercih et demişti zamanında. Aynı hesap.