- Konu Yazar
Bugün felaket tellalı gibi oldum 
Özet:
Pandemide oluşan pazar genişlemesine çok kapıldılar.
Bu genişlemenin bir diğer bacağı olan bisiklet işine çok para gömdüler.
Yarışlara çok para gömüyorlar.
ArGe harcamaları çok yüksek seviyede.
2024'te satışlar düşünce şirketi çevirecek nakit kalmadı.
Yılda 2,5 milyar euro gelir üreten bir yapıdan bahsediyoruz. Bizim motosiklet kanalları da "alacak olan napacak şimdi" triplerine giriyor..
https://www.youtube.com/watch?v=shzI5wBfSJw
Soru şu
Eğer Tasarruf ederlerse mali yapıları bu üretim ve satış rakamlarıyla kara geçiyorsa sorun yok. Atlatılır ama maliyetleri ve satış rakamların dan gerisinde ise o zaman işler biraz zorlaşır.
Ktm bence motosiklet dünyasında "nevi şahsına münhasır" sözünü hak eden markalardan biridir. Yaşadığı finansal krize üzülmemek elde değil, çünkü gerçek anlamda kişiliği olan farklı yapı ve karakterde motorlar üretiyorlar. Muhtemelen yakın zamanda çoğunluk hisseleri Bajaj gibi Hintli firmalar ya da adını sanını duymadığımız Çinli firmalar tarafından ele geçirilir.
Bakarsın bajaj büyük hissedar olup. Bütün motorları hindistanda üretir de belki ktm fiyatları düşer![]()
Ktm bence motosiklet dünyasında "nevi şahsına münhasır" sözünü hak eden markalardan biridir. Yaşadığı finansal krize üzülmemek elde değil, çünkü gerçek anlamda kişiliği olan farklı yapı ve karakterde motorlar üretiyorlar. Muhtemelen yakın zamanda çoğunluk hisseleri Bajaj gibi Hintli firmalar ya da adını sanını duymadığımız Çinli firmalar tarafından ele geçirilir.
Para karşılığı ürün aldığımız kurumlarla duygusal ilişki kurmak komik gelse de, eğri oturup doğru konuştuğumuz zaman KTM'in motosiklet endüstrisine kattıkları çok büyük. Sadece karakter kişilik olarak farklı bir şey sundukları için değil, adamlar asla yetinmiyorlar sürekli daha iyi bir şey yapalım kafasındalar. Çıtayı yukarı çekiyorlar, sektörün kalitesini artırıyorlar. Böyle baktığımız zaman gerçekten üzücü ve kurulu ekonomik sistemle kötü planlama karışıp firmayı bu noktaya getirince üzücü bir durum oluyor.
Kabaca %50'si Bajaj'da zaten, onları da yüksek fiyattan çok güzel ütmüş oldularCFMoto satın alırsa şaşırmam ben de.