Motosikletli turistin İstanbul turu kâbusa döndü!

Youtuber-Javier-Ros-Del-Valle.jpg

İstanbul’un Beyoğlu ilçesi Tarlabaşı semtinde motosikletiyle gezen İspanyol Youtuber Javier Ros Del Valle (28) ve arkadaşı, iki kişinin saldırısına uğradı. O anlar, turistin kask kamerasına saniye saniye yansıdı.

Kask Kamerasına Yansıyan Dehşet

İddiaya göre Javier Ros Del Valle, arkadaşıyla birlikte motosikletle şehir turu yaparken Tarlabaşı’ndan geçti. İki kişi, aniden turistlerin önünü kesip saldırıya geçti. Youtuber, motosikletiyle kaçmaya çalıştı ancak saldırganlardan biri arkadan dizine vurdu. Del Valle dizinden yaralanırken, arkadaşı da darbedildi.

Olay, 14 Haziran Cumartesi günü öğle saatlerinde Tarlabaşı Bülbül Mahallesi’nde yaşandı. Arkadaşıyla birlikte motosikletle ilerleyen İspanyol turist Javier Ros Del Valle, girdiği bir sokakta kimliği belirsiz bir kişi tarafından durduruldu. Şahıs, turiste yönelik olarak, “Yanlış anlama, niye çekiyorsun?” diyerek tepki gösterdi. İngilizce “Ne?” diyerek cevap veren Del Valle, gerginliğin tırmanmasını engellemek amacıyla motosikletiyle hızla olay yerinden uzaklaşmaya çalıştı.

Ancak bu sırada, sokakta bulunan bir başka kişi motosikletin arkasından pet şişe fırlattı. Ardından motosiklete binen bir şüpheli, İspanyol turisti takip etmeye başladı. Motosikletli şüpheliye İngilizce “Özür dilerim kardeşim” diyerek durumu yatıştırmaya çalışan turist, ileride bir kamyonetin yolu kapatması nedeniyle durmak zorunda kaldı.

Olay Sosyal Medyada Gündem Oldu

Del Valle’nin kask kamerasına yansıyan görüntüler kısa sürede sosyal medyada yayıldı. Videoda, motosikletli turistlerin panik anları, bağırışlar ve saldırganların yaklaşma anı açıkça görülüyor.

Youtuber Javier Ros Del Valle’nin Paylaştığı Videonun Tamamı

Haberin devamı için tıklayın.

Motosikleti
D400
Rezil olduk olmaya da devam ediyoruz

gecen de Karadağ'da türkler kavga cıkartıp adam bıcaklamış. Ülke 2 gün içinde Türkiye'nin vizesiz girişi iptal edip vize getirtti bizim biletler b.k oldu gidemiyoruz.

Motosikleti
Tiger Sport 800- Yamaha D'elight 115
Her ülkenin her şehrin ghetto bölgeleri vardır ve bu bölgelerde yaşananları komple bir ülkeye yıkmak yanlıştır .Videodaki hanzolar baştan aşağıya faul zaten de onu hiç konuşmayalım bence... Bu ispanyol arkadaşın talihsizliğini ben de yıllar önce el raval'da yaşamıştım bir cafenin önünde eşimle fotoğraf çekiniyorduk birden birileri ortaya çıktı bizi mi çekiyorsunuz hayırdır diye telefonun galerisine bakmak istediklerini söylediler tabi telefonu cukkalayıp kaçmaktı amaçları neyse ki biz survivorda büyüdüğümüz için olay tatlıya bağlanıp herkes yoluna devam etmişti.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bin senelik İstanbulluyum hayatımda Tarlabaşı'na girmemişimdir. Sen neyine güvendin de İstanbul'un döt deliği sayılan o pislik yuvasına o fındık kadar motorla girmeye kalktın?

Motosikleti
D400
Her ülkenin her şehrin ghetto bölgeleri vardır ve bu bölgelerde yaşananları komple bir ülkeye yıkmak yanlıştır .Videodaki hanzolar baştan aşağıya faul zaten de onu hiç konuşmayalım bence... Bu ispanyol arkadaşın talihsizliğini ben de yıllar önce el raval'da yaşamıştım bir cafenin önünde eşimle fotoğraf çekiniyorduk birden birileri ortaya çıktı bizi mi çekiyorsunuz hayırdır diye telefonun galerisine bakmak istediklerini söylediler tabi telefonu cukkalayıp kaçmaktı amaçları neyse ki biz survivorda büyüdüğümüz için olay tatlıya bağlanıp herkes yoluna devam etmişti.

bizim buradaki en büyük problemimiz Tarlabaşı'nın lokasyonu.
taksim gibi turistik bir bölgenin bir üst sokağının böyle olması / böyle kalması kabul edilemez bir durum.

Evet her ülkede var, bu durum da her ülkede var fakat bu tip yerlerin turistik lokasyonlardan biraz uzak olması gerekir.

Polis giremiyor diyorlar bazı yerlerine, allah aşkına polis giremiyor ne demek =)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
taksim gibi turistik bir bölgenin bir üst sokağının böyle olması / böyle kalması kabul edilemez bir durum.

Evet her ülkede var, bu durum da her ülkede var fakat bu tip yerlerin turistik lokasyonlardan biraz uzak olması gerekir.

Polis giremiyor diyorlar bazı yerlerine, allah aşkına polis giremiyor ne demek =)
Tarlabaşında eskiden dayaklarıyla ünlü bir karakol var, polisin girememesi hurafe. İstediklerinde eze eze giriyorlar. Tarlabaşı'na tam anlamıyla Taksim demiyorum ben, arada iki yeri birbirinden ayıran bir bulvar var. Şirinevler-Ataköy'ü ayıran E5 gibi.

Motosikleti
Triumph Street Triple RS, Yamaha Tracer 9 GT+
Çok barbar bir toplumuz. Eğitim seviyemiz yerlerde.

Bu sosyo-ekonomik ve egitim seviyesinde bence cok iyi bile sayiliriz...
Ama boyle giderse meksika, colombia falan yanimizda gecemez :))

Motosikleti
Tiger Sport 800- Yamaha D'elight 115

kesinlikle katılıyorum turistik bölgelerden uzak olmalı. bir dönem antalya'da zeytinköy vardı oraya hakikaten polis giremiyordu sonra ufak ufak temizlediler istenince oluyor bir şeyler. umarım tez zamanda buraya da bir el atarlar

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Bin senelik İstanbulluyum hayatımda Tarlabaşı'na girmemişimdir. Sen neyine güvendin de İstanbul'un döt deliği sayılan o pislik yuvasına o fındık kadar motorla girmeye kalktın?
Biz 2000-2005 arası çok girdik oralara fotoğraf derneği gruplarıyla, dolaşmadığımız sokağı kalmamıştır. Elimizde binlerce dolarlık fotoğraf makinalarıyla grupça dalıyorduk mahalleye, çatır çatır fotoğraf çekiyorduk, hiç sıkıntı yaşamadık. (Evet, o zamanlar da tekinsiz yerlerdi - Özellikle belli bir saatten sonra! - ama yine de bu faaliyetleri sıkıntı yaşamadan yapabiliyorduk...) Aynı şeyi az daha ileride Hacı Hüsrev taraflarında yapmaya çalışsak çok fena olurdu - şimdi Hacı Hüsrev diye bir yer kalmamış komple kentsel dönüşümde falan. Neyse, demek ki aradan geçen 20 yılda Tarlabaşı da tam bitmiş. Ömer Hayyam tarafından gentrification başlamıştı ama çok ilerleyemedi.

Motosikleti
D400
Tarlabaşında eskiden dayaklarıyla ünlü bir karakol var, polisin girememesi hurafe. İstediklerinde eze eze giriyorlar. Tarlabaşı'na tam anlamıyla Taksim demiyorum ben, arada iki yeri birbirinden ayıran bir bulvar var. Şirinevler-Ataköy'ü ayıran E5 gibi.

Orada bir anlam bozuklugu yapmışım; ülkenin belli bölgelerine giremiyorlar. Tarlabaşını bilmiyorum :D

Mesela Kadifekale'ye giremiyorlardı; sonra bi yenileme vs. derken belki girebiliyorlardır artık :D

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
Biz 2000-2005 arası çok girdik oralara fotoğraf derneği gruplarıyla, dolaşmadığımız sokağı kalmamıştır. Elimizde binlerce dolarlık fotoğraf makinalarıyla grupça dalıyorduk mahalleye, çatır çatır fotoğraf çekiyorduk, hiç sıkıntı yaşamadık. (Evet, o zamanlar da tekinsiz yerlerdi - Özellikle belli bir saatten sonra! - ama yine de bu faaliyetleri sıkıntı yaşamadan yapabiliyorduk...) Aynı şeyi az daha ileride Hacı Hüsrev taraflarında yapmaya çalışsak çok fena olurdu - şimdi Hacı Hüsrev diye bir yer kalmamış komple kentsel dönüşümde falan. Neyse, demek ki aradan geçen 20 yılda Tarlabaşı da tam bitmiş. Ömer Hayyam tarafından gentrification başlamıştı ama çok ilerleyemedi.
Aynı şekilde 2008 - 2012 yılları arası da bizde sürü halinde foto grupları ile geziyorduk. Tip tip bakıyorlardı ayrı bir dünya.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Beyogluna cok yakin ve eski binalari da bol oldugu icin bir suredir kentsel donusumun gozleri ustundeydi Tarlabasinin. Hatta @tommygun in bahsettigi bulvarin tarlabasi tarafi ve meydana yakin olan yerleri yeni oteller oldu hep.
Ispanyol turiat de biraz safoz mu desem ne desem bilemedim. Yeni bir sehire gideceksem sakat mahallelerini ogrenip uzak dururum. Basima hic bisey gelmedi.

Ben buraya 2 kere gece vakti motorla girdim. Hemen etrafımı sardılar. Gergin olmazsan, fevri davranmazsan bi sıkıntı çıkmaz.
Köpeğe tekme atarsan ısırır.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Şimdi ben bu pisliklerle aynı ülkenin vatandaşıyım ve aynı haklara sahibim.. 🤬 🤬 🤬 🤬

Allahtan polis almış ta içim soğudu...
Küfür yazıp ban yemek istemem bu organizmalar yüzünden..

Motosikleti
Mondial Grumble
Gavat çocukları, valla rezil oluyoruz. Zihniyetine zoktuglarim 7 sülalesine dokunduklarım. Sal rahat bırak aq Allahın motoru sokaktan geçiyor babanın malı mı senin gibi gavat çocuğunu çekse ne olur zaten. Bir de önünü kesiyor scooter çocuğu. Hepsini toplatacaksın madenlerde çalışsınlar .Sokakta gezmesinler benimle aynı havayı solumasınlar.

Motosikleti
Hero Dash 125
14 Haziran'da olan bir olayı şimdi haber yapıyorsak, kara trenle gazete bile daha çabuk geliyordu. Tarih 14 Haziran 2025 olsun bari. Yıl 2020 falan çıkarsa şaşırmam.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
ben 2005-2006'da bir buçuk yıl kadar orada oturdum. İzmir'den tekrar istanbula döndüğümde ofis istiklal caddesindeydi, ofise yakın olsun diye ömer hayyam'da ev tutmuştum. akşam mesai çıkışı 8-10 bira içip gecenin 4ünde eve dönüyordum o halde bile başıma bir şey gelmemişti. şimdi komple bitmiş oralar.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
O değil de yazık len elin İspanyol'u camiye kaçmış.

Aklıma 90'lı yıllarda 1 Mayıs gösterileri sırasında Kadıköy'de polisten kaçmak için Ülkü Ocaklarına sığınan adam geldi. Galiba camdan sarkıtmışlardı adamı.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ben 2005-2006'da bir buçuk yıl kadar orada oturdum. İzmir'den tekrar istanbula döndüğümde ofis istiklal caddesindeydi, ofise yakın olsun diye ömer hayyam'da ev tutmuştum. akşam mesai çıkışı 8-10 bira içip gecenin 4ünde eve dönüyordum o halde bile başıma bir şey gelmemişti. şimdi komple bitmiş oralar.
Abi sen ve Cyan'ın geçmişte o semtlerde gezmiş olması ve başınıza bir iş gelmemiş olması buradaki konu değil. O semt her zaman moktan bir semtti , her zaman lanet bir yerdi en azından son 30 senedir öyle, hiçbir zaman bir Kurtuluş, bir Nişantaşı olmadı. O nedenle sizin başınızın ağrımamış olması bence bir lütuf ama senin gezdiğin, Cyan'ın gezdiği zamanlarda da iğrenç bir yerdi.

Hani sizin zamanlarınızda tatliş bir yer olup son 3-5 senede bozulsa anlarım ama Kuştepe gibi her daim lanet yerlerden biriydi. (100 sene önceki zamanlarını katmıyorum işin içine)

Son düzenleme:
Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Ömer Hayyam tam anlamıyla Tarlabaşı sayılmaz ama :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

...
Abi sen ve Cyan'ın geçmişte o semtlerde gezmiş olması ve başınıza bir iş gelmemiş olması buradaki konu değil. O semt her zaman moktan bir semtti , her zaman lanet bir yerdi en azından son 30 senedir öyle, hiçbir zaman bir Kurtuluş, bir Nişantaşı olmadı. O nedenle sizin başınızın ağrımamış olması bence bir lütuf ama senin gezdiğin, Cyan'ın gezdiği zamanlarda da iğrenç bir yerdi.

Hani sizin zamanlarınızda tatliş bir yer olup son 3-5 senede bozulsa anlarım ama Kuştepe gibi her daim lanet yerlerden biriydi. (100 sene önceki zamanlarını katmıyorum işin içine)
Heh bak Hacı Hüsrev'in eski halleri, Kuştepe'nin dereye doğru olan alt kısımları dersen iğrenç Ok. Kurtuluş dersen oranın da hemen altlarında çok sorunlu yerler var vallahi (Yayla, Feriköy'ün altları, Cin Deresi vs.) Tarlabaşı b.ktan bir yerdi ama işte o boktanlığın da raddeleri var. Bu arada bu İspanyolların çok masum olduğunu düşünmüyorum ben. Kesin bir ajitasyon var; durup dururken böyle peşinden kovalamazlar insanı.

Son söz: İstanbul'un nüfusunun acilen 2.000.000 civarına inmesi lazım. Aslında kocaman bir çöplük İstanbul bu haliyle.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar