Motosikletli turistin İstanbul turu kâbusa döndü!

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ömer Hayyam tam anlamıyla Tarlabaşı sayılmaz ama :)
Evet, ben o evi tuttuğumda gentrification başlamıştı, hatta ben taşındıktan 6 ay kadar sonra doğalgaz bağlanmıştı eve. Yine de o zamanlar taksimde çok olan kapkaççıların kapıp kaçtığı yerdi.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Evet, ben o evi tuttuğumda gentrification başlamıştı, hatta ben taşındıktan 6 ay kadar sonra doğalgaz bağlanmıştı eve. Yine de o zamanlar taksimde çok olan kapkaççıların kapıp kaçtığı yerdi.
O zamanlar Cihangir'de bile sadece bizim sokakta haftada 2-3 kapkaç olurdu.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
O zamanlar Cihangir'de bile sadece bizim sokakta haftada 2-3 kapkaç olurdu.
Doğruya doğru o dönemler kapkaç yaygındı, hem de her semtte. Rahmetli anneannemin çantasını Valikonağı caddesinde alıp kaçtılar da esnaf hırsızı yakalayıp derdest etmişti de çantayı geri alabilmiştik. Sonra emniyet bu işin üzerine gitti de bir anda azalarak bitmişti kapkaç.

Motosikleti
HONDA HORNET 750, HONDA PCX 125, YAMAHA X MAX 250 Tech Max
Söze "yanlış anlama" diye başlamış, kibar insan aslında :p

Türkiye'ye veya İstanbul'a özgü bir durum yok. Dünyanın hiç bir yerinde erketeler kamera ile çekilmekten hoşlanmazlar.

Bu kişilerde yanlış yerde, yanlış kişileri kameraya çekmiş.

Kolombiya'da da olsa, Almanya'da da olsa buna benzer durumlar yaşanır.

Son düzenleme:
Motosikleti
yok:(
Biz 2000-2005 arası çok girdik oralara fotoğraf derneği gruplarıyla, dolaşmadığımız sokağı kalmamıştır. Elimizde binlerce dolarlık fotoğraf makinalarıyla grupça dalıyorduk mahalleye, çatır çatır fotoğraf çekiyorduk, hiç sıkıntı yaşamadık. (Evet, o zamanlar da tekinsiz yerlerdi - Özellikle belli bir saatten sonra! - ama yine de bu faaliyetleri sıkıntı yaşamadan yapabiliyorduk...) Aynı şeyi az daha ileride Hacı Hüsrev taraflarında yapmaya çalışsak çok fena olurdu - şimdi Hacı Hüsrev diye bir yer kalmamış komple kentsel dönüşümde falan. Neyse, demek ki aradan geçen 20 yılda Tarlabaşı da tam bitmiş. Ömer Hayyam tarafından gentrification başlamıştı ama çok ilerleyemedi.
abi gey la bunlar gözüyle bakıp önemsemiyorlar ama hissediyorsun onu 😄

Motosikleti
Triumph Street Triple RS, Yamaha Tracer 9 GT+
ben 2005-2006'da bir buçuk yıl kadar orada oturdum. İzmir'den tekrar istanbula döndüğümde ofis istiklal caddesindeydi, ofise yakın olsun diye ömer hayyam'da ev tutmuştum. akşam mesai çıkışı 8-10 bira içip gecenin 4ünde eve dönüyordum o halde bile başıma bir şey gelmemişti. şimdi komple bitmiş oralar.

Hocam 8-10 bira isten sonra iyiymis. Bende iceyim 8-10, banada bisi olmazmis :)
Ben fatihte okudum, karagumrukten cikip yuruyerek giderdik, tarlabasinda arkadas oturuyordu. Sarachane bisikletcileri gecip ataturk koprusune dogru inerken her adimbasi koloni halinde gecnler vardir, bizi de toy gorurlerse kesin durdururlardi, yok telefon acayim babama (ozamanlar 3310 lar efsane), yok sen benim kiz arkadasima mj atmissin ver telefonunu bakacam. Ama kopruyu gecince yukari dogru senaryolar degisirdi. Koprunun karsisinda kandirmakaya calisan tiplerin yerini direk azmanlar alirdi. Tarlabasi hala ayni, ayni yerler celiktepeden kagithaneye inerken var. O bolgede boyle tuhaf. District 9 sanki.. Dokunulmuyor bir sekilde, yada belli biyere kadar.. Kendi kolonisini kurmus arkadaslar..
buarada gecen acibadem taksime gittim (sozde taksim, bildigin dolapdere), hastanenin otoparki arkada ayri biyerde, onunde degnekci :) beraber takiliyorlar. Biri takim elbiseli digeri sisme mont :)

Motosikleti
Garajda yatan bir Ninja 650
Bizim dızcı olayı yanlış anlamış, "pardon yanlış anlama" dan sonra adam ispanyolca bir şeyler söyleyince anama küfür ediyor sanmıştır, yoksa Tarlabaşı çok nezih bir yer...

Bizim dızcı olayı yanlış anlamış, "pardon yanlış anlama" dan sonra adam ispanyolca bir şeyler söyleyince anama küfür ediyor sanmıştır, yoksa Tarlabaşı çok nezih bir yer...
Yok be kardeşim bazı turistler üflemek için nereden tedarik ederiz diye muhtemelen esnaftan bilgi almış.
E bizimkiler hacı hoca üfleme deyince tarlabaşına yönlendirmişler.
iyi hocalar orada.
Hangi müslüman koşarak camiye giriyor bak elin ispanyolu deparla camiye girdi.
Kovalayanlar da hocayı bulsun diye yardımcı olan tipler .

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
20 sene olmuştur arkadaşların evinde 4 apaçi bira içiyoruz. Biralar biterken apaçilerden biri "yaaa ot mu alsak?" diye ortaya kıtır attı. Ben zaten sevmem, bir kaç denemem oldu ama zerre keyif almadım. Diğer 2 apaçi de "alalım, alalım" diye tutturdular. Neyse para toplandı, en genç apaçinin eline tutuşturuldu ve Taksim, Tarlabaşı taraflarına yollandı.

Arkadaş aramış taramış bir torbacı bulmuş, pazarlığını da yapmış, böyle avuç içi kadar bir torba içinde otu getirdi eve, iyi de para ödemiş. Neyse bu düdük geldi eve, herkes heyecanlı, masada poşeti açtık ve etrafı tanıdık bir koku kapladı ama ot kokusu değil.

Meğer bu Tarlabaşındaki şerefsizler çocuğa ot diye kekik satmışlar. Dünyanın en pahalı kekiğini almış gelmiş bizim bu denyo.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
20 sene olmuştur arkadaşların evinde 4 apaçi bira içiyoruz. Biralar biterken apaçilerden biri "yaaa ot mu alsak?" diye ortaya kıtır attı. Ben zaten sevmem, bir kaç denemem oldu ama zerre keyif almadım. Diğer 2 apaçi de "alalım, alalım" diye tutturdular. Neyse para toplandı, en genç apaçinin eline tutuşturuldu ve Taksim, Tarlabaşı taraflarına yollandı.

Arkadaş aramış taramış bir torbacı bulmuş, pazarlığını da yapmış, böyle avuç içi kadar bir torba içinde otu getirdi eve, iyi de para ödemiş. Neyse bu düdük geldi eve, herkes heyecanlı, masada poşeti açtık ve etrafı tanıdık bir koku kapladı ama ot kokusu değil.

Meğer bu Tarlabaşındaki şerefsizler çocuğa ot diye kekik satmışlar. Dünyanın en pahalı kekiğini almış gelmiş bizim bu denyo.
Bari icseydiniz de bosa gitmeseydi o para😂

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar