Zontes 350 birinci ayını doldurmadan dağıldı

:)

isim verip beni tartışmaya çekme alp,

bunu dün hortlatan yukarda da aslı diye sayıklıyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bu başlıktan kendi adıma öğrendiklerim.

1- Zontes hiç fena değilmiş, avrupa da satıyor ve genel olarak insanlar memnun (ama ben hayatta almam tabi)
2- Gs in frenleri abartılmış bir balon.
3- Erdost cok ciddi solcu bir insan (kotu bişey değil) çin gerceği çin hayranlığına dönmüş biraz.
4- İnsanlar biraz agresifff.. Bakın ben ne kadar rahatım. Africa twin in frenlerine facia dedi gülüp geçtim.
5- Bir Zontes gerçeği var gerçekten. Zontes mi QJ motor mu Benelli mi Voge mi diye 5 yıl sonra bunları tartışacaz.

Son düzenleme:
act,

150.000 tl maas alan bir beyaz yakasın diyelim.

yılda 14 -18 bin km yol yapıyosun.
Evin var, kirada değilsin ama ailen var.

sorumluluklar var, ama motor hobinden de vazgecmiyosun.

ne alırdın ? veya bu senaryodaki kişiye ne önerirsin.

not: ornekteki kişi ben değilim. hem evli değilim, hem maas cok daha yuksek.
Bu sorunun cevabını bende merak ettim.
Bilimsel terimlerle konuştuğumuzda ahalinin ekseriyeti anlayamayabiliyor lakin "el ski görmeyen kendininkini balta sapı sanırmış" dersek sanırım daha iyi anlaşılacaktır.
Keser sapı değil miydi o?

Bu sorunun cevabını bende merak ettim.

Bu soruyu tigermbz e sorsaydık muhtemelen agusta brutale ile dukati v2 arasında gider gelirdi.

ACT ise sıfır gibi ama sıfırdan %25 ucuz honda veya yamaha nın 700 cc üstü bir motorunu alır diye tahmin ediyorum.

Neden ?

çunku akıllı bir insan asaddsadg

10 yıl sonra tigermbz perişan halde 250 cc motorlara talim ederken,act biriktirtidi paralarla yeni model honda ve yamaha larla devam ederdi.

herkes sınıfını ve haddini bilececek. Bir üst sınıftaymış gibi tercihler/harcamalar yaparsanız gelecekten yersiniz. olay budur...

Bu soruyu tigermbz e sorsaydık muhtemelen agusta brutale ile dukati v2 arasında gider gelirdi.

ACT ise sıfır gibi ama sıfırdan %25 ucuz honda veya yamaha nın 700 cc üstü bir motorunu alır diye tahmin ediyorum.

Neden ?

çunku akıllı bir insan asaddsadg

10 yıl sonra tigermbz perişan halde 250 cc motorlara talim ederken,act biriktirtidi paralarla yeni model honda ve yamaha larla devam ederdi.

herkes sınıfını ve haddini bilececek. Bir üst sınıftaymış gibi tercihler/harcamalar yaparsanız gelecekten yersiniz. olay budur...
Tam yatırım danışmanım gibi konuştunuz. Oda deniz kenarında aldığım villa için aynısını söylemişti. :D

Gerçekten yatırımı düşünüyorsanız motosikletin yanından bile geçmemeniz lazım. Hatta işe bile toplu taşıma ile gitmeniz daha akıllıca olacaktır.
Biz o tipte insanlardan değiliz.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
:)

isim verip beni tartışmaya çekme alp,

bunu dün hortlatan yukarda da aslı diye sayıklıyor.

bu başlıktan kendi adıma öğrendiklerim.

1- Zontes hiç fena değilmiş, avrupa da satıyor ve genel olarak insanlar memnun (ama ben hayatta almam tabi)
2- Gs in frenleri abartılmış bir balon.
3- Erdost cok ciddi solcu bir insan (kotu bişey değil) çin gerceği çin hayranlığına dönmüş biraz.
4- İnsanlar biraz agresifff.. Bakın ben ne kadar rahatım. Africa twin in frenlerine facia dedi gülüp geçtim.
5- Bir Zontes gerçeği var gerçekten. Zontes mi QJ motor mu Benelli mi Voge mi diye 5 yıl sonra bunları tartışacaz.
Agresif diye bana diyorsan doğru. Gerçek hayatta da çok sinirli bir insanım. Bilmiyorum demek fobi insanlarda, internet ortamı, salla anasını satayım. Bu yüzden saçmalıklara falan gelemiyorum. Dangalak herif kendi yalanlarından sıyrıldıda, ibreyi bana döndürmeye çalışıyor. Bu tarz saçmalıklarla da uğraşacak değilim tabii ki. Bastım engeli geçtim. Artık görmüyorum ve benim sorunum değil. Sizin sorununuz. Kendi hayal dünyasında mastürbasyona devam edebilir.
Önceden de gördün ve muhtemelen takip ettin, akrep başka hesapla döndüğü anda ilk tepki yine benden gelmişti. Daha kimse anlamadan bu kişi akrep havası veriyor diye ilk mesajımda yazmıştım. Görev edinmiş değilim ama toplumda benim gibi insanlar böyle virüsler için antikor görevi görüyor.

Diğer soruna gelirsek orada çok fazla değişken var. Bir kerede cevap verebilmek mümkün değil. Ailede çocuk var mı, ev kira değil ama başka borç var mı? Tek araç mı olacak? 2. Araç mı? Gelirin ne kadarı motosiklet bütçesi için ayrılacak, şehir içi mi yoksa şehir dışı mı planlanacak vb.

Ama bunları görmezden gelip senaryoda her şey çok olumlu ve keyfi alınacak bir motosiklet olarak cevap verecek olursam, güvenli liman olarak ilk etapta muhtemelen yıllık gelirimin %20'sini aşmayan japon tercih ederdim. Sıkıcılar ama güvenliler. Alternatif olarak KTM sıkıntıda olmasa ve servisine güvensem tarz olarak bana yakın olmasından kaynaklı 390 ADV çok iyi bir seçenek olabilirdi.

He bu arada Çinli markaların hiç bir tanesine düzgün bir distribütör olmadan güvenmem. Çinliler onlardan mal alayım diye senede bir kaç defa ofisime uğrar. Her hafta düzenli mail atıp arada whatsapp'tan yazar. İstedikleri kalitede malzeme üretebiliyorlar. Yeter ki paradan haber ver.

Şekil 1A:

Son düzenleme:
Motosikleti
Forza 250
Doğru diyorsun...
Adam nasıl manipüle etmişse demek bizi... :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:
Yerme başlığı övme şeysi olmuş...
Hata senin..
GS ten daha iyi makinaya bok atarsan taa buralara kadar gelir işte...
Hem dağılan jant olsun... 72 telli CG jantı taktımmı 10 numero olur...
Zortes te akü şarj soketi varmış duydun mu ;)
Onu duymamıştım ama şu mereti överken bile Zortes diye yazman hoşuma gitti. Gerçekten de bu motor çok yakında zortes mortes

Onu duymamıştım ama şu mereti överken bile Zortes diye yazman hoşuma gitti. Gerçekten de bu motor çok yakında zortes mortes

ya sen çinli motor dışında motor kullanmamışın zaten. Ev zencisi gibi davranmayı bırak.

3NX1ghjKG6YwK0uL-638585412724795503.jpg

Burda markanın ismini tartışırken bu Çekik arkadaşlar deli gibi çalışmalarına devam ediyorlar, yıllardır küçük güncelleme ile milleti uten standart üreticilere nazaran takir takir yüksek donanım uygun fiyatla piyasayı sallayacak yeni modeller için çalışıyorlar.

Buradaki arkadaşlar da zortes mi mortesmi diye dursun 😂

Biz arkadaş grubumuzda Zilko diyoruz, hatta bazen Markası ne diyenlere yanlışlıkla zilko Diyorum :)

Zilko X Pluslar geliyor merak etmeyin, sizi Japon ve Avrupalı zulmünden kurtaracaklar.

Farkındaysanız full yüklü geliyor, boş motoru iteleyip aksesuar için de bir motor parası istemiyorlar.

Boş bir zamanimda bizim kendi gruptaki GS leri fren de karsilastirip videosunu atacağım zaman bulabilirsek ve GS cileri tokatlanmaya ikna edebilirsek :)

Son düzenleme:
Burda markanın ismini tartışırken bu Çekik arkadaşlar deli gibi çalışmalarına devam ediyorlar, yıllardır küçük güncelleme ile milleti uten standart üreticilere nazaran takir takir yüksek donanım uygun fiyatla piyasayı sallayacak yeni modeller için çalışıyorlar.

Buradaki arkadaşlar da zortes mi mortesmi diye dursun 😂

Biz arkadaş grubumuzda Zilko diyoruz, hatta bazen Markası ne diyenlere yanlışlıkla zilko Diyorum :)

Zilko X Pluslar geliyor merak etmeyin, sizi Japon ve Avrupalı zulmünden kurtaracaklar.

Farkındaysanız full yüklü geliyor, boş motoru iteleyip aksesuar için de bir motor parası istemiyorlar.

Boş bir zamanimda bizim kendi gruptaki GS leri fren de karsilastirip videosunu atacağım zaman bulabilirsek ve GS cileri tokatlanmaya ikna edebilirsek :)

Erdost, bu Zontes te bi kalitesizlik var.Fiyat ona gore tabi bişey de diyemiyorum fazla.

Sen şuna bakta çinliler neler yapıyor gör. Zontesin içinden geçer bunlar.

Gozumu arka maşadan alamıyorum, bi Vstrom ın diazynına bakınnnnn bi de bunaa..

Erdost, bu Zontes te bi kalitesizlik var.Fiyat ona gore tabi bişey de diyemiyorum fazla.

Sen şuna bakta çinliler neler yapıyor gör. Zontesin içinden geçer bunlar.

Gozumu arka maşadan alamıyorum, bi Vstrom ın diazynına bakınnnnn bi de bunaa..
Zontes bunlara göre daha kapsamlı bir test aşamasından geçerek üretime giriyor, ve parça kalitesi özellikle mekanik anlamda gerçekten dayanıklı.

Motor blokları ve sanzimanlarida kendi fabrikalarinda uretiyorlar bunlar çok büyük pozitif etken.

Çünkü motoru kendi sasesine ve sistemine göre tasarlıyor aynı şekilde diğer komponentler de, paketin daha bütün olması için bunlar çok önemli.

Dışarıdan motor satın alıp, veya diğer parcalari onu şasiye göre egip bükmek saçma sapan sorunlar getirebiliyor.

Onun için Voge ile Zontes biraz ayrılıyor gibi digerlerinden.Voge da BMW den edindiği tecrübe ile ilerliyor ancak kronik sorunları duyuyorum.

Trk larda mesela çok saçma sapan kronik sorunlar vardı, ve Qj üretimi.

BMW nin Boxer harici kullandığı çift silindir bloklar Voge loncin üretimi diye biliyorum.

Mesela Son çıkan zontes F703 için Avrupalı inceleme kanalları genellikle f/p anlamında gayet yeterli bulmuşlar, 1 vites konforunu begenmemisler, ABS için yazılım güncellemesi gerek demişler, bunun haricinde 5000 devir altındaki çekişi biraz yumuşak bulmuşlar, sonraki güncelleme de mukkemmel hale getirilebilecek durumlar.

Önemli olan kronik bir sorun olmaması, ve yavaş yavaş oralara geliyorlar, bu devlet politikası olarak yürüyor dikkat edilirse.

İlk başta her kitleye ulaşabilecek küçük CC ile geldiler, scooter sattılar bol bol, şimdi Orta sınıf geliyor, yakında büyük sınıf gelecek.Birkac sene icerisinde kalite anlaminda yeni çıtayı Çinliler belirleyecek gibi duruyor.

Forza Çinli mi yav. Ev zencisi değil, bildiğin marabayım. Ağalardan da nefret ediyorum. Ama sanki sen ağalara çalışıyormuşsun gibi bir his var bende.

ya mesajlarına baktım çinli kullanıp durmuşun. 2-3 ay once ikinci el yuksek km bir forza almışın sanırım. onu da satıp zortes almak istiyormussun daha dune kadar.

Şimdi ise "zortes ehi ehi" diyenlerle gülüp eğleniyosun.. hayırdır, noldu birden ? " Zortes" i ne sanıyordun ki ? Honda , BMW kalitesi mi bekliyordun ?

Motosikleti
Forza 250
ya mesajlarına baktım çinli kullanıp durmuşun. 2-3 ay once ikinci el yuksek km bir forza almışın sanırım. onu da satıp zortes almak istiyormussun daha dune kadar.

Şimdi ise "zortes ehi ehi" diyenlerle gülüp eğleniyosun.. hayırdır, noldu birden ? " Zortes" i ne sanıyordun ki ? Honda , BMW kalitesi mi bekliyordun ?
İlk motorlarım tabi ki çinliydi. Alışma döneminde fiyat performansın öne çıkması doğal. İlk motorum 100'lük yarı otomatik mondial cub, sonra drift L, sonra tekrar manuel mondial (170'likti sanırım), Sonra 125 PCX (çok eskiydi tabi), sonra sıfır fiyatı ve cüssesi çok hoşuma gittiği için Arome felaketini yaşadım. Çok pis bir motordu. Her çukurda bir contası düşüyordu. Aldığım hiç bir çinlide gün yüzü görmedim. Sonra Forza 250 içimin yağlarını eritti. Tabi ki param olsa daha ilk günden alırdım forzayı ama zaman içinde erişiyorsun nirvanaya. Şimdi de 350'lik bir hondaya param yetse Zontesin peşinde koşmazdım herhalde.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
İlk motorlarım tabi ki çinliydi. Alışma döneminde fiyat performansın öne çıkması doğal. İlk motorum 100'lük yarı otomatik mondial cub, sonra drift L, sonra tekrar manuel mondial (170'likti sanırım), Sonra 125 PCX (çok eskiydi tabi), sonra sıfır fiyatı ve cüssesi çok hoşuma gittiği için Arome felaketini yaşadım. Çok pis bir motordu. Her çukurda bir contası düşüyordu. Aldığım hiç bir çinlide gün yüzü görmedim. Sonra Forza 250 içimin yağlarını eritti. Tabi ki param olsa daha ilk günden alırdım forzayı ama zaman içinde erişiyorsun nirvanaya. Şimdi de 350'lik bir hondaya param yetse Zontesin peşinde koşmazdım herhalde.
Çinlilerle macera yaşamak yerine Forza ile bir miktar takılıp doğrudan daha yüksek cc bir şey alınabilir. Çünkü 250cc ile 350cc arasında uçurum bir fark olmaz. Tabii biri scooter biri vitesli bir motosikletse başka. Ancak yinede ben bulaşmaz, 10 yaşında bakımlı japon sıfır çinliden iyidir derim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar