Zontes 350 birinci ayını doldurmadan dağıldı

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
baştan desene yav benim derdim motorumun piyasası düşmesin boşuna insan yerine koyup tartışıyoruz burda :) memleketin sorunu bu kimse benim yoğurdum ekşi diyemiyor ha zontes ha bemeve

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
baştan desene yav benim derdim motorumun piyasası düşmesin boşuna insan yerine koyup tartışıyoruz burda :) memleketin sorunu bu kimse benim yoğurdum ekşi diyemiyor ha zontes ha bemeve
Ben mi belirliyorum birader bunun piyasasını? Benim forumda yazdığım 2 cümle ile piyasası 500.000 lira yükseldi mi?

Konudan bağımsız Ümit Özdağ'ın şu tweet'ini çok beğenirim.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Ne uzadi konu ya. Kaaac sayfa once @Nikkfurie ustat da demis ama anlamamis bi kesim. Baska motorlari kullanmadan dahi militanca moklama huyu var bazilarinin. En az 5 6 tane gsci biliyorum, evet o fiyata motor almak icin belli gelir seviyesinin ustunde olmalilar. Bi seyin fiyati sana pahali geliyorsa senin icin uretilmemistir, cebine gore olani al. Kimse de bisey demez.
Çinli motorlarla ve distributorleri ile ciddi sıkıntı var, bu net. Adamlar pazarda buyumeye calksiyorlar, eger hondanin amerikan pazarina girisindeki gibi yaparlarsa herkes kazanir. Yok turk distributorlere uyarlarsa zaten bi cacik olmaz.
Para verip aldigim, bi sure sonra da satacagim seyi boyle militanca savunup baskalarina da laf etmek de ne biliim, sacma geliyor.
Serbest pazar, her malin bir fiyati ve verecegi seyler farkli.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
... Belirli bir zümreye dahil değilsen sana yatırımla iş yaptırmıyorlar. Tecrübe ile sabit.

Bu kavrama Türkiye'de itibar edince orta doğu ülkesi olduğumuz ortaya çıkıyor maalesef

Bu arada F Serisi GS'lerde mutlu eder. Ben seviyorum. Avrupanın her yerinde onlar var. Touring olarakta R1200RT ya da 1250RT öneririm.
Yatırım konusu %100 doğru ama ben kitlelerin yaptığı yatırım tercihleri anlamında bahsetmiştim. Örneğin sağlıklı bir ekonomide yatırımın borsaya açık şirketlere yapılması, şirketlerin de gelen bu kaynakları dış piyasalara penetrasyon, istihdam vb. katma değerler yaratan arge çalışmalarına veya direkt yatırıma yönlendirmeleri vb. daha sağduyulu şeyler. Ama bizimkiler ev alır altın alır. Sonra işsizlik niye %9, toprak üstü altı kaynaklarımız niye yabancıların ellerinde, finans piyasası neden yabancıların elinde vs. vs. diye sorarlar. (O da az buçuk bilinçli olanlar, diğerleri sormuyor zaten...)

F800'ün beni mutlu edebileceğine kesinlikle inanıyorum ama DL650'yi büyütme yoluna gireceksem harcayacağım paraya değer bir yükseltme olarak göremiyorum. DL650'yi almadan direkt F800 almam lazımdı. Şimdi ya daha güçlü bir şey bakacağım ya da tam ters yönde küçüleceğim. (Halen karar veremedim hangisi olması gerektiğine. İkisi birden de olur ama o senaryo da sorumluluklarım itibarıyla biraz şımarıklık ve açıklaması zor bir opsiyon...)

Son düzenleme:

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Yatırım konusu %100 doğru ama ben kitlelerin yaptığı yatırım tercihleri anlamında bahsetmiştim. Örneğin sağlıklı bir ekonomide yatırımın borsaya açık şirketlere yapılması, şirketlerin de gelen bu kaynakları dış piyasalara penetrasyon, istihdam vb. katma değerler yaratan arge çalışmalarına veya direkt yatırıma yönlendirmeleri vb. daha sağduyulu şeyler. Ama bizimkiler ev alır altın alır. Sonra işsizlik niye %9, toprak üstü altı kaynaklarımız niye yabancıların ellerinde, finans piyasası neden yabancıların elinde vs. vs. diye sorarlar. (O da az buçuk bilinçli olanlar, diğerleri sormuyor zaten...)
Ben sormuyom. Sebepler ortada cunku😂

Triumph tiger, Gse çıraklik yaptırır kalite ve sağlamlık anlamında.

İkisini de sürdüm, ama fotoğraf atmayacagim tabi ki :)

Parça sorunu yaşayan arkadaşlar, özellikle Avrupa üretimi bir motorda dünyadan bir haberdir büyük ihtimalle.

Triumph in özellikle ana parça tedarikçisinden ingiltereden istediğiniz parçayı kısa süre içinde getiririrsiniz.

Ve triumphlar bozulan makinalar değildir.

Geçen sene Doğu turuna ciktigimizda arkamızdan da 2 GS 1 Triumph tiger arkadaşımız yola çıkmıştı.

Gsler yolda kaldı, triumphtan takviye alıp akülerini çalıştırdılar😂

Sonra başka GS ile Triumphtakı arkadaş Tekirdağa gidiyorlar di GS in akü yine cortladi yolda kaldi yine takviye yapmışlardı.

Birde öyle bir muhendislik var ki motorda, bir 30 40 km yol gidiyorsun hicbirsey yok stop edip calistiracagin zaman çalışmıyor..

Yine hatırladıgim Karadeniz turuna çıkan bir abimiz yolda kaldı, Trabzon'a çektirdiler, akü değişti yola çıktı yine yolda kaldı, yine çekiciye yükleyip istanbula cektirmisti ve hatırladığım kadarıyla, anında satıp Afrika almıştı, çünkü yolda kalmanin rezilligini yasamayan bilemez ozellikla saçma sapan bir yerde kaliyorsan.

Ve bu motorlar sıfır motorlar, 5 10 20 bin km de olan motorlar.

Yani diyeceğim o ki, sistem bütünlüğü olarak GS Bir zontes bile değil, yolda bırakan bir motor.İstatistik ortada,😂

Bizim grupta 4 5 tane GS var sanırım aküden yolda kalmayan yok 😂

Zontes 3 senedir tık demedi, aynı şeyi zontes yapsa itin bir yerine sokarlar çin malı yeaaa diye.

Ben mi belirliyorum birader bunun piyasasını? Benim forumda yazdığım 2 cümle ile piyasası 500.000 lira yükseldi mi?

Konudan bağımsız Ümit Özdağ'ın şu tweet'ini çok beğenirim.

yav neden henuz 5000 km de 2023 model ktm 1290s veya triumph tiger 1200 exp yerine 2019 model 80.000 km de gs alalım.

bunun cevabını verdin mi act bey?

vermedinnn dcfkgl

Motosikleti
K 1600 GTL

Parça sorunu yaşayan arkadaşlar, özellikle Avrupa üretimi bir motorda dünyadan bir haberdir büyük ihtimalle.

Triumph in özellikle ana parça tedarikçisinden ingiltereden istediğiniz parçayı kısa süre içinde getiririrsiniz.

Geçen sene Doğu turuna ciktigimizda arkamızdan da 2 GS 1 Triumph tiger arkadaşımız yola çıkmıştı.

Sonra başka GS ile Triumphtakı arkadaş Tekirdağa gidiyorlar di GS in akü yine cortladi yolda kaldi yine takviye yapmışlardı.

Birde öyle bir muhendislik var ki motorda, bir 30 40 km yol gidiyorsun hicbirsey yok stop edip calistiracagin zaman çalışmıyor..

Yine hatırladıgim Karadeniz turuna çıkan bir abimiz yolda kaldı, Trabzon'a çektirdiler, akü değişti yola çıktı yine yolda kaldı, yine çekiciye yükleyip istanbula cektirmisti ve hatırladığım kadarıyla, anında satıp Afrika almıştı, çünkü yolda kalmanin rezilligini yasamayan bilemez ozellikla saçma sapan bir yerde kaliyorsan.

Yani diyeceğim o ki, sistem bütünlüğü olarak GS Bir zontes bile değil, yolda bırakan bir motor.İstatistik ortada,😂

Zontes 3 senedir tık demedi, aynı şeyi zontes yapsa itin bir yerine sokarlar çin malı yeaaa diye.
Sıkıntı yok kardeş yolda kalırsak helikopterimiz geliyor almaya. Helikopteri olmayan adamda bi zahmet binmesin GS e...

erdost bu dediklerin gercek mi yaaa ??

ohoooo bu gs e para olsa da binilmez artık benim gozumde.

orkun neden gs almıyor şimdi daha iyi anlıyorum.

eee tecrube boyle bisey..
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yine hatırladıgim Karadeniz turuna çıkan bir abimiz yolda kaldı, Trabzon'a çektirdiler, akü değişti yola çıktı yine yolda kaldı, yine çekiciye yükleyip istanbula cektirmisti ve hatırladığım kadarıyla, anında satıp Afrika almıştı,

aklın yolu bir yeminle..

Motosikleti
K 1600 GTL
yav neden henuz 5000 km de 2023 model ktm 1290s veya triumph tiger 1200 exp yerine 2019 model 80.000 km de gs alalım.

bunun cevabını verdin mi act bey?

vermedinnn dcfkgl
Ben vereyim dostum. Benim tiger la antalya ya gittik eşim ilk defa motoruma artçı oldu bende ilk defa artçılı kullandım. Yanımda 1250 GSA arkadaşım da geldi bizimle. Manavgat sapağından sonra trafik yoğunlaşıyor artçılı zor olur belki diye eşim gsa e geçti antalya ya vardık eşime sordum (ki ilk kez hayatında motosiklete biniyor) fark var mı artçı olarak dedim bana Triumph satıp gs al dedi 😀 yani ilk kez binen (ki artçı olarak) kişi bile aradaki farkı görüyor....

Ben vereyim dostum. Benim tiger la antalya ya gittik eşim ilk defa motoruma artçı oldu bende ilk defa artçılı kullandım. Yanımda 1250 GSA arkadaşım da geldi bizimle. Manavgat sapağından sonra trafik yoğunlaşıyor artçılı zor olur belki diye eşim gsa e geçti antalya ya vardık eşime sordum (ki ilk kez hayatında motosiklete biniyor) fark var mı artçı olarak dedim bana Triumph satıp gs al dedi 😀 yani ilk kez binen (ki artçı olarak) kişi bile aradaki farkı görüyor....

ya vallla bu da resmen "das tokat" oldu tiger a :)

avrupa da gs satışkarına bakıyosun 5000 6000 7000 adet tek bir ülkede.

ktm 1290 diyecem o battı balık durumunda satış yok.

tiger 1200 ise listelere girdiğini hiç görmedim.
multi v4 giriyor ama tiger giremiyor..

herhalde millet şaftlı alacaksak gs alırız diyor.

Tiger a mok atmayın yahu oda güzel makina , özellikle 900 lük 1200 lük den daha keyifli gelmişti bana , 1200 lük tamam güzel uzuyor ama ağırlık merkezi çok yukarıda , hele dolu depo korkuttu biraz , 900 lüğün hafifliği 3 silindirin tadı ile birleşince müthiş keyif almıştım , 2025 de de gücü 95 den 107 e çıkmış 😈

Doğu Batı Honda dan yazıyorum , görüyorsun Muzocum marka fanatiği falan değilim , Xadv test sürüşü yaptım , ayrıntıya dikkat 😀
Honda da test sürüşleri hafta sonudur , bana özel hafta içi 😎

Tiger a mok atmayın yahu oda güzel makina , özellikle 900 lük 1200 lük den daha keyifli gelmişti bana , 1200 lük tamam güzel uzuyor ama ağırlık merkezi çok yukarıda , hele dolu depo korkuttu biraz , 900 lüğün hafifliği 3 silindirin tadı ile birleşince müthiş keyif almıştım , 2025 de de gücü 95 den 107 e çıkmış 😈

Doğu Batı Honda dan yazıyorum , görüyorsun Muzocum matka fanatiği falan değilim , Xadv test sürüşü yaptım , ayrıntıya dikkat 😀

ooo sahibi gökhan ı tanıyon mu yaaa : )

x adv nasıldı.. kalite akıyor heryerınden di mi ?

Motosikleti
K 1600 GTL

Doğu Batı Honda dan yazıyorum , görüyorsun Muzocum marka fanatiği falan değilim , Xadv test sürüşü yaptım , ayrıntıya dikkat 😀
Bok atmıyoruz... valla eşim gsa al diyene kadar gs killer diye mutlu mesut biniyordum.😀

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Şu an müsait değilim, dışarıdayım @Erdost sıkıyor gibi geldi yine bu arada. Ofise dönünce yazarım.
2024 mutistradası olan bir abimizin joystiği bozulmuş sola çalışmıyor. Ne zaman gelir acaba yan çantaların iç çantaları bile gelmedi henüz diyor. 6 ay oldu. (ciddiyim bu arada karşımda şu an)

Motosikleti
Ns200 15"
Şu an müsait değilim, dışarıdayım @Erdost sıkıyor gibi geldi yine bu arada. Ofise dönünce yazarım.
2024 mutistradası olan bir abimizin joystiği bozulmuş sola çalışmıyor. Ne zaman gelir acaba yan çantaların iç çantaları bile gelmedi henüz diyor. 6 ay oldu. (ciddiyim bu arada karşımda şu an)
Distribitörler güzelim markaları hiç ediyorlar. Borusan'ı gerçekten bu konuda tebrik etmek gerek...

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
GS, Multistrada, Tiger... falan hepsi boş. Tek gerçek varsa oda V-Strom 650'dir.
v-strom da mini GS diyebiliriz konfor açısından. Çok daha ucuzu ve sorunsuzu. Ama bakım fiyatları benzer paralaraymış, bakmayınca vstrom da yolda bırakır, bakmak lazım. Yine de fakir GS'i işte.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar