Uzun yolda kasık ve bacak ağrısı

Motosikleti
Bajaj D400
Ortalamanın üstünde motosiklet üstünde olmama rağmen (aylık 2500 km civarı), ne zaman uzun yola çıksam yaklaşık 100 km sonra bacaklarım tutmamaya başlıyor kasıklarım ağrıyor ve bacaklarım yorgunluktan titremeye başlıyor artık motoru tutamaz hale geliyorum. Acaba motoru olması gerektiğinden fazla mı sıkıyorum yoksa bu sizde de böyle mi ?

Aynı durum bendede geçerli :D 30 dakika sürsem direkt kemiklere kadar sızı başlıyor.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Oturuş pozisyonu vb. yüzünden olabilir mi? Belki gidon açısını ayarlayınca düzelebilir ya da gidon yükseltme ile oturuş pozisyonu, sırtın eğimi değişse problem çözülebilir.
Omurlardaki sinirler kasığa da etki edebilir demişti fizyoterapist bana.

Motosikleti
Triumph Street Triple RS, Yamaha Tracer 9 GT+
Valla hocam benim dertli oldugum bir konu :)

oncelikle yillardir ugrasirim. Kol ve bacak agrilari, kasilmalarinin cogunlugu iskelet sisteminin dengesindeki bozukluktan yatar.

-Senin durumuna gelince Bajaj oturumu rahat bir motor, normalde sport yada bendeki naked gibi biraz daha SIKMAN (ingilizce klavyeden dolayi buyuk) gereken bir motor degil. Belki sen fazla kasiyorsun, kendini gozlemle
-Yada hizli kullanan ve motora kapanan biri olabilirsin, bunuda gozlemle.
- Bacak kaslarin zayif olabilir, bunuda en iyi sen bilirsin ama bacak calismani siddetle tavsiye ederim
- Gul gibi fitigin var belinde. Beldeki fitiklar bacaklara vurur. Eger oyle ise bir dr a gitmen gerek.

Sonuc olarak doktora gitmediysen bir mr gerekir digerleri icinde kendini gozlemle, hatta kamera ile kayda al, disardan neler yaptigina bak, surus esnasinda ben yoldan baska bisi hatirlamam :)

Motosikleti
Honda CBR500R
Farkında olmadan çok sıkıyor olabilir misiniz? espresso'nun dediği gibi oturuş pozisyonunuz da yanlış olabilir.

Motosikleti
cbf 150
Gardaş, göt ve bacak önemlidir. Bu abiniz yıllarca çile çekti. Sonunda v strom aldım yayla gibi. Bakınız ben deyiz harleyden goldwünge kadar ne varsa bünmiş bir adamım. Size v strom diyorsam benimdeğil ama dörümün bir bildiği vardır. Ergonomi dışında bir artısı yok motorun o ayrı konu

Motosikleti
Dominar D250
Bence kasık ağrısı tamamen motoru sıkmakla alakalı. Motoru sürerken depoyu bacaklarla sıkmak söylenir, bunu denediğimde bende de bacaklar ağrıyor ve bir süre sonra farkında olmadan depoyu tutmayı bırakıyorum çünkü hiç alışık değilim, sandalyede oturur gibi keyif yapa yapa gidiyorum :) Nasıl alışmam gerektiğini de bilmiyorum.

bu "motoru sıkmak" olgusunu canını çıkarırcasına sıkmak olarak algılamayın. bacaklarınızı depoya yapışık tutun yeter, ekstradan bir kuvvet uygulayarak daha da sıkmanız gerekmiyor. cruiser bilmem ne sürer gibi açılmasın bacaklarınız, yeter. gidip de istanbul parkta diz-dirsek değdirmiyorsunuz sonuçta.

göt ağrısı söz konusuysa konfor sele alın.

Motosikleti
K 1600 GTL
Bence kasık ağrısı tamamen motoru sıkmakla alakalı. Motoru sürerken depoyu bacaklarla sıkmak söylenir, bunu denediğimde bende de bacaklar ağrıyor ve bir süre sonra farkında olmadan depoyu tutmayı bırakıyorum çünkü hiç alışık değilim, sandalyede oturur gibi keyif yapa yapa gidiyorum :) Nasıl alışmam gerektiğini de bilmiyorum.
Pegde ayaklarını biraz içe çevireceksin...

Bende de uzun yolda artçıyken oluyor bu tarz ağrılar, boyum uzun olduğu için arkada iki büklüm oluyorum ve göğüsten baldırlara kadar kramp giriyor bi kaç gün.

Uzun yolda ardım taşa dönüyor diye konfor sele aldım, selenin yüksekliği arttığı için şimdi de kollar çürüyor. Gidon yükseltme aparatı var ama bu sefer de fren ve debriyaj kabloları/hortumları kısa kalıyor. Honda, senin yapacağın işin ben taa.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Sürerken depoyu imansız gibi kavramanıza gerek yok, arada küçük bir boşluk çok büyük sıkıntı yaratmayacaktır. Virajda sıkarsınız o ayrı konu. Bir de sürerken ara ara bacaklarınızı dışarıya açarak esnetin gerin. Bunların dışında eğer bir sağlık probleminiz yoksa ya motorunuzun ergonomisi size uygun değil ya da bacak kaslarınız çok zayıf. Forumda aktif olarak sporla uğraşan genç veya yaşlı üyelerimiz var, bacak kuvvetlendirmek için buraya tavsiye bırakırlarsa faydalı olur.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Gardaş, göt ve bacak önemlidir. Bu abiniz yıllarca çile çekti. Sonunda v strom aldım yayla gibi. Bakınız ben deyiz harleyden goldwünge kadar ne varsa bünmiş bir adamım. Size v strom diyorsam benimdeğil ama dörümün bir bildiği vardır. Ergonomi dışında bir artısı yok motorun o ayrı konu
Bir de şu yazı yazma işini çözeydin iyiydi be v olmayan stroma bine gamyoncu dayı😁😁🤭☘️

Motosikleti
Ns200 15"
Boşunamı önerdik bunca zaman, @burak r25 al artık V-Strom'da şu forum ahalisini rahatlat. Herkes çok gergin.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Sürerken depoyu imansız gibi kavramanıza gerek yok, arada küçük bir boşluk çok büyük sıkıntı yaratmayacaktır. Virajda sıkarsınız o ayrı konu. Bir de sürerken ara ara bacaklarınızı dışarıya açarak esnetin gerin. Bunların dışında eğer bir sağlık probleminiz yoksa ya motorunuzun ergonomisi size uygun değil ya da bacak kaslarınız çok zayıf. Forumda aktif olarak sporla uğraşan genç veya yaşlı üyelerimiz var, bacak kuvvetlendirmek için buraya tavsiye bırakırlarsa faydalı olur.
Cocuk yapip asansorsuz binada oturunca bacaklar gelisiyor😂 bizim oglani her gun en az bir kere kucakta yukari tasiyorum😂

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Cocuk yapip asansorsuz binada oturunca bacaklar gelisiyor😂 bizim oglani her gun en az bir kere kucakta yukari tasiyorum😂
Allah muhabbetinizi arttırsın.

Spor yapmaya vakit ve nakit bulamayan kardeşlerimin de hımbıllıklarına bahane bulmayıp sabah ve akşam oda kapılarına 5 high kick, 5 low kick yapmalarını tavsiye ederim.

(Şaka len şaka, hem kapıyı hem de bacağınızı elinize alırsınız)

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Salon koltuklarındaki yastıklardan birini bacak arasına koyup yastığı bacaklarınla sıkıp sıkıp bırakıyorsun. İç kasları güçlendiriyorsun. At binerken yaptığım bir taktiktir. At binmek ile motosiklete binme teknikleri birbirine yakındır. İşe yarar.

Allah muhabbetinizi arttırsın.

Spor yapmaya vakit ve nakit bulamayan kardeşlerimin de hımbıllıklarına bahane bulmayıp sabah ve akşam oda kapılarına 5 high kick, 5 low kick yapmalarını tavsiye ederim.

(Şaka len şaka, hem kapıyı hem de bacağınızı elinize alırsınız)
14 yaşımda başladım hiç bir hoca oda kapısına low kick at demedi abi deneyeceğim :D
Köfte yemeye zaman buluyorsunuz iki eğilip kalkın bahane yok yaşlar geliyor sağlık önemli.
Köfte yiyen abileri ayda 1 İstanbul'a salona davet edeceğim yarım saat güreş yarım saat sparring kick box.
Ertesi gün söversiniz problem yok.
Şaka bir yana kasık ağrısı ihmal edilmemesi gereken bir mevzu .

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar