CB500X türkiyeye gelmemişti diye kalmış aklımda. Sonradan Honda onu biraz değiştirip NX500 diye sattı.
Mazaristanda yaşayan bir arkadaşım almıştı oradan, çok keyifle kullandı, bol bol uzun yol yaptı, avusturya, italya, slovenya falan o çevredeki ne kadar meşhur dağ geçidi falan varsa gezdi. Geçen yaz başı Türkiye'ye dönerken o motorla döndü. iki hafta önce de Yunanistan üzerinden Avnavutluk, hırvatistan falan gezip karlı halini merak ettim deyip İtalya'da Stelvio geçidinden geçip geri döndü, dönüşte bana uğradı bizde kaldı bir gece, motoru yakından gördüm, çok güzel motor, hem de hafif, yani bizim vstromlara göre hafif. Artık daha büyük bir motor mu alsam daha güç istiyor insan diyordu, benim vstrom'a baktı, boyu 180den kısa olanlara olmaz bu hem devirdim mi kaldıramam, çamurda toprak yolda bol bol deviriyorum alıştım düşe kalka gezmeye demişti.
Tek kusuru her ebatta her lastikten yok, araziye de giriyor diye bendeki metzeler karoo street lastiklerden istemişti İstanbulda bulamamıştı, pirelli scorpion trail aldı, çamurda düştüğü yerde daha dişli lastik olsa düşmezdim diyordu. Ama sağlam motor, o kadar gezdi, Türkiyeye gelince de bütün yaz derebaşı virajları, taşyol, nemrut dağı falan da gezdi hala yeni gibi görüntüsü motorun.
Motoru yabancı plaka olduğu için burada satamıyor diye tekrar iki gün önce sınırdan çıktı, şimdi Romanya'da bir yerlerde geziyor, macaristana gidince satacak.
Tam bir başlangıç motoru. vstrom'un küçüğü gibi, her yola girer, gitmem buradan demez, bozulmaz, nazlanmaz.