Subaplarım "ok" mi testi

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Üretici ayarında kontrol ettirmelisin o zaman. Bir de 35binde benim kapaklar sökülüp subaplara bakıldı diye laf etmiştin :)

Yoldaydım yeni gördüm. İş dolayısıyla ACT İstanbula adım attı. İşimi halledip haydarpaşaya gittim ve gereken narayı attım. Otele gelip yerleştim. Maltepeye yakın olsun dedim çünkü yarın günüm boş diye safetyturkiyeden offroad kursu aldım. Artık balta girmemiş ormanlardaki gözlemecileri keşfedebilicem.
kurstan sonra bilgi verirsen çok sevinirim.
Ben de gelecek baharda aynı kursa niyetliyim de istanbula gidip anadolu yakasında kalacak yer ayarlamak dert bu aralar.

Motosikleti
Espresso Şile'de ağırlarım seni sen kursa kaydını yap 😍
Tamam. şimdiden mayıs ayı için plan yapayım.
Devamında da yol eğitimi lazım bana, kapalı alan hakimiyet eğitimi 2 kez aldım ama devamında eğitime zaman ayıramadım, hep eğitim şart deyip duruyorum am abenim eğitimim eksik, düz yol gazcısı olmaktan sıkıldım artık. :) Virajlı yollarda Cyan'a zor yetişiyorum, düzde benim vstrom deliyor tabi o ayrı. :) Ama virajlı yollarda xmax ile dönebildiğim kadar viraj dönebilsem yeter bana.
Bir de motoru yatırınca kaldırabilmenin tekniğini öğrenek istiyorum. Aman çizilmesin falan diye antreman yapacak yer bulamadım, çimenlik yer bulmam lazım sanırım.

Devamında da yol eğitimi lazım bana, kapalı alan hakimiyet eğitimi 2 kez aldım ama devamında eğitime zaman ayıramadım, hep eğitim şart deyip duruyorum am abenim eğitimim eksik, düz yol gazcısı olmaktan sıkıldım artık. :) Virajlı yollarda Cyan'a zor yetişiyorum, düzde benim vstrom deliyor tabi o ayrı. :) Ama virajlı yollarda xmax ile dönebildiğim kadar viraj dönebilsem yeter bana.
Bir de motoru yatırınca kaldırabilmenin tekniğini öğrenek istiyorum. Aman çizilmesin falan diye antreman yapacak yer bulamadım, çimenlik yer bulmam lazım sanırım.
Sen gel bir günde Şile Darlık yaparız eğitimi cilalarız 🙂
Senin tel vardı bende de wtsup tan bakıyorum profil fotosu değişik biri 🤔

Motosikleti
K 1600 GTL
v strom kendi kendine kalkar bi kullanım kılavuzuna bak.....

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
yok be laf etmemişimdir. 20K ya gelene kadar bakım masrafına laf etmiştim diye hatırlıyorum sanki.

işte bmw in en guzel tarafı bu.Ne gerekiyorsa yapıyorlar(kol gibi faturayla). Biz japonlar servise yalvarıyoruz, "hadi be ustam subaplara bakalım artık" falan diye.

motoru bıraksan subap ayarı yap diye ne kadar ciddi yaparlar soru işareti. hatta yaptık diyip ellemeden bile verebilirler.

allahtan motorlarımız ölümsüz..bu bakımsızlığı bmw, dukati,aprlia vs düşünemiyorum offfffffffff. zaten ayakta zor duruyolar, sfdaad

Bmw o potaya nasıl girdi ya?

Yolda 30 yaşında bir vespa görebiliriz ama 30 yaşında bir japonu zor. Bmw öyle keza.

Bmw o potaya nasıl girdi ya?

Yolda 30 yaşında bir vespa görebiliriz ama 30 yaşında bir japonu zor. Bmw öyle keza.

act , bir de buraya klasik arabaları koysana.

konu ölümsüzlukse klasik arac listesi hiçbir sey ifade etmez.

toyota honda nın klasiği yoktur belki, ama dandik italyan otomobillerin bircoğu listededir emınım.

Motosikleti
Sen gel bir günde Şile Darlık yaparız eğitimi cilalarız 🙂
Senin tel vardı bende de wtsup tan bakıyorum profil fotosu değişik biri 🤔
Benim whatsapp profil fotosunda ikizlerin fotosu var. 7 yıl önceki foto, hala değiştirmedim, şimdi dana kadar oldular. :)

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Onda ota b.ka depo kaldırmak lazım. Depo kaldırmak için ön yan karenajlar da sökülmeli falan. Tantanası var evet.
Benim motor 9 yıl oldu verimi düşmüştür diye far ampullerini değiştireyim dedim. Yeminle motorun yarısını sökmem gerekti. Elimde servis manuali vardı da onun dediği şekilde yaptım, olmasa zaten kesin parça arttırırdım.

Bu arada 46k km de sübap ayarı gerekli değil dedi servis. Gerçi hala 250+ çıkıyor; bu yönteme göre de gerek yok galiba.

Bu arada 46k km de sübap ayarı gerekli değil dedi servis. Gerçi hala 250+ çıkıyor; bu yönteme göre de gerek yok galiba.

250kmh dediğine profildeki 1190 olmalı motor.

çok dikkatli olmanı oneririm. aşırı sıkıştırılmış bir motor ve o bir ktm. 30K da subaplara bakılmadıysa... :( fena

Motosikleti
K 1600 GTL
act , bir de buraya klasik arabaları koysana.

konu ölümsüzlukse klasik arac listesi hiçbir sey ifade etmez.

toyota honda nın klasiği yoktur belki, ama dandik italyan otomobillerin bircoğu listededir emınım.
Bir markanın klasiğinin olabilmesi için moderninin de olması gerekir zaten......:cool:

Motosikleti
1190 ADV
Benim motor 9 yıl oldu verimi düşmüştür diye far ampullerini değiştireyim dedim. Yeminle motorun yarısını sökmem gerekti. Elimde servis manuali vardı da onun dediği şekilde yaptım, olmasa zaten kesin parça arttırırdım.

Ben geçenlerde kendi motorumu söküp baktım supap ayarlarına, sıkıntı gözükmüyor. Sırf canım sıkıldığı için egzantrik gergilerini manuele çevirdim. Daha güzel çalışıyor artık. Tekrar elim varırsa SAS valfini iptal edeceğim. Ama bakımı en zor motorlardan biridir sanırım, V motor, grenajlar depo hava filtresi o bu derken bir sürü parça sökmen gerekiyor.

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
250kmh dediğine profildeki 1190 olmalı motor.

çok dikkatli olmanı oneririm. aşırı sıkıştırılmış bir motor ve o bir ktm. 30K da subaplara bakılmadıysa... :( fena

Doğru tahmin. Motor düzenli olarak gidiyor servise ama evet yine de dikkat etmek lazım. Sürekli yaptığım bir şey değil, arada o da şartlar çok uygunsa bir deniyorum, çoluk cocuk sahibi olunca bu işlerde daha temkinli olunuyor ister istemez. En büyük güvencem motorun ilk sahibi ve ne olduğunu biliyor olmam. Bir de ana ekranımda yağ sıcaklığı göstergesi koydum; onu dikkatle yakından takip ediyorum. Sıkıştırınca artıyor tabi 106 derece falan olabiliyor.

Bir de LC 8 V bloklar Avusturya üretimi, diğerlerine göre daha sağlam ama bir Japon kadar mıdır, sanmıyorum.

Ben geçenlerde kendi motorumu söküp baktım supap ayarlarına, sıkıntı gözükmüyor. Sırf canım sıkıldığı için egzantrik gergilerini manuele çevirdim. Daha güzel çalışıyor artık. Tekrar elim varırsa SAS valfini iptal edeceğim. Ama bakımı en zor motorlardan biridir sanırım, V motor, grenajlar depo hava filtresi o bu derken bir sürü parça sökmen gerekiyor.

Yapabiliyorsanız ne ala. Benim ne yerim, ne alet edevatım ne de cesaretim var. Zaten far ampulu mevzusundan sonra istemedim hiç. Gerçi ondan önce de sis farı monte etmiştim ama onda beklenen bir şey tabi o kadar sökme işi. Kaç kilometrede motor?

Son düzenleme:

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Cross işi benlik değilmiş arkadaşlar, seveni vardır. Ben sevemedim. Yapamadım değil çok güzel kavradım. Ancak bu yorgunluğa değecek bir eğlence sunmuyor. Şimdi yola çıkıyorum sonra cevaplarım.

Motosikleti
1190 ADV
Doğru tahmin. Motor düzenli olarak gidiyor servise ama evet yine de dikkat etmek lazım. Sürekli yaptığım bir şey değil, arada o da şartlar çok uygunsa bir deniyorum, çoluk cocuk sahibi olunca bu işlerde daha temkinli olunuyor ister istemez. En büyük güvencem motorun ilk sahibi ve ne olduğunu biliyor olmam. Bir de ana ekranımda yağ sıcaklığı göstergesi koydum; onu dikkatle yakından takip ediyorum. Sıkıştırınca artıyor tabi 106 derece falan olabiliyor.

Bir de LC 8 V bloklar Avusturya üretimi, diğerlerine göre daha sağlam ama bir Japon kadar mıdır, sanmıyorum.

Yapabiliyorsanız ne ala. Benim ne yerim, ne alet edevatım ne de cesaretim var. Zaten far ampulu mevzusundan sonra istemedim hiç. Gerçi ondan önce de sis farı monte etmiştim ama onda beklenen bir şey tabi o kadar sökme işi. Kaç kilometrede motor?

Mekanik, elekriksel işler konusunda 1190'a müdahele ediyorum ama elektronik kısmını gerçekten çok zor yapmışlar. Herşeyin kendi beyni var, birbiri ile iletişim halinde çalışıyorlar ve KTM bilgisayarı olmadan bağlanmak imkansız gibi birşey. Birde 1190 bence KTM'nin para harcamadan çekinmediği, kalite ve teknolojide en çok uğraştığı motor olabilir. Benzer bir Japon yada Alman modelinden aşağı kalır hiçbirşeyi yok.

Motosikleti
Cross işi benlik değilmiş arkadaşlar, seveni vardır. Ben sevemedim. Yapamadım değil çok güzel kavradım. Ancak bu yorgunluğa değecek bir eğlence sunmuyor. Şimdi yola çıkıyorum sonra cevaplarım.
Ben de offroad eğitimini scross yapacağımdan değil de kendi motorumla mıcırlı bozul toprak çamur yerlere girdiğimde eğitimin faydası olur diye istiyordum. O açıdan nasıl olur sizce eğitim?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar