Subaplarım "ok" mi testi

Birde ölümsüz yazıyorlar ya karnım ağrıdı gülmekten , yav birader siz hiç Facebook gruplarında 125 F blok yan kapaktan , üst kapaktan Kleopatra'nın şeyi gibi yağ kaçırdığını okumuyormusunuz 🤣🤣🤣🤣

:)

"şimdi yaptığım testte 3.2 lt / 100 km aldım.
1 saat falan sonra hız testimi de yapacam 212 kmh yi gördümmü bir 10.000 km sonraya kadar konu benim için kapanacak."

bu sence cb125 için yazılmış olabilir mi ?

yaa bende diyorum "120 ye senin makina kaç gunde çıkıyor :d" neden yazdı.

yazacaktım 5.3 sn de cıkıyor hayırdır ??!!! :)

:)

"şimdi yaptığım testte 3.2 lt / 100 km aldım.
1 saat falan sonra hız testimi de yapacam 212 kmh yi gördümmü bir 10.000 km sonraya kadar konu benim için kapanacak."

bu sence cb125 için yazılmış olabilir mi ?

yaa bende diyorum "120 ye senin makina kaç gunde çıkıyor :d" neden yazdı.

yazacaktım 5.3 sn de cıkıyor hayırdır ??!!! :)
Uğraştırma beni bi gözüm borsada ,
150 tane CB125F kullanıcısının paylaşımını üşenmem tek tek kopyalar yapıştırırım buraya yoksa 😎

5,3 saniye mi hahahaha
120 dedik 50 demedik
Ulen altıma işeticen gülmekten hatun bu prostat diyecek 😅

Motosikleti
1190 ADV
Periyodik bakım tablosunda supap boşluklarının ne zaman kontrol edilmesi gerektiği yazmıyor mu ?

Her 10bin kmde böyle bir test (bence anlamsız) yapıncaya kadar. :)

Motosikleti
HONDA FORZA 2025
Tuhaf bir konu girişiyle devam eden merakımı okuyarak gidermeye çalışıyorum :D teknik konuşalım diyerek başlanılan konuda teknik ölçümlerinin olmadığı bir şekilde yol test yapılıyor nasıl bir sonuç çıkacak merak ettim.

Bu test çok ciddi bir sorun varsa sinyal verir, yoksa ufak tefek ayar kaçmasıyla anlaşılabilecek bir test değil.

diyelim ki belirtilen değerler dışında, ama bahsettiğin sekilde belirti verecek kadar kotu değil.
bu şekilde devam edersek ? devam edersek dediğim de 50k 70 bin km falan haa.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
diyelim ki belirtilen değerler dışında, ama bahsettiğin sekilde belirti verecek kadar kotu değil.
Üretici subap kontrolünü kaç kmde öneriyor? 70binde mi?

Periyodik bakım tablosunda supap boşluklarının ne zaman kontrol edilmesi gerektiği yazmıyor mu ?

Her 10bin kmde böyle bir test (bence anlamsız) yapıncaya kadar. :)

"fakat bir motoru acıp subapları kontrol etmek hem maliyetli hem de uzmanlık ister."

yazmıştım, bir de buna ek olarak yapacak hevesli adam bulamıyosun. Servis 200K dan önce gelme dedi. şimli bu şimliii hiçbişey olmaz diyerek gönderdi. 80 bin km dir kontrol etmedik :(
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Üretici subap kontrolünü kaç kmde öneriyor? 70binde mi?
24K :(
65-68 bin de, bir kere kontrol edildi sorun yok denmişti

Motosikleti
Honda CBR500R
"fakat bir motoru acıp subapları kontrol etmek hem maliyetli hem de uzmanlık ister."

yazmıştım, bir de buna ek olarak yapacak hevesli adam bulamıyosun. Servis 200K dan önce gelme dedi. şimli bu şimliii hiçbişey olmaz diyerek gönderdi. 80 bin km dir kontrol etmedik :(
Aynısı bana da söylendi. 40 binde bir subap kontrolü yaptırayım dedim çünkü en son ne zaman yapıldı edildi bilmiyorum. Servise sorduğumda bunlar şimli bozulmaz, ekstra bir şey olmadan bakmaya gerek yok demişti.

Muzocum 😉
Tek silindir kabak gibi ortada bloğa sahip 125F , sadece 10 mm bir anahtarla subap kapağını sökmek 10 dk sürmez niye bu kadar kafaya taktın sen bu ayarı..

Muzocum 😉
Tek silindir kabak gibi ortada bloğa sahip 125F , sadece 10 mm bir anahtarla subap kapağını sökmek 10 dk sürmez niye bu kadar kafaya taktın sen bu ayarı..

niki bey neyin peşindesiniz :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Rutin bakımını yaparsan zaten problem ortaya çıkmadan engellemiş olursun. iş problemli olmaya başlarsa bakım yapmaya karar verirsen zaten o sübap tutmaz asla. o yüzden kitaba göre git.

arkdaslar, bu kamyoncu bey in soylediği şey gercek değildir di mi ?
ne demek subap tutmaz ? neden tutmaz ?

Son düzenleme:
Zaten havalar bozuk gezemiyoruz. Hafta sonu benim Nc nin sübaplarını kontrol edeyim diyordum. Artık sübap falan kontrol etmem. Motora biner, kronometreyi açar manava gider gelirim. Kronometredeki rakama göre ekzos mu emme mi hangi sübap olğduna karar veririm. Zaten benim emmeler 0.17 mm egzos 0,28 mm aralıkta olmalı. Hızlı gider yavaş dönersem emmeler sıkıdır. Yavaş gider hızlı dönersem egzoslar sıkıdır. Aynı sürede gider gelirsem ayar tamamdır. :)

İşin şakası bir tarafa bende gerçekten bu hafta sonu sübap ayarı planlıyorum. Normalde 25 binde bir supap kontrolü/ayarı yapılıyor. Benim üst kapak radyatörün altında kaldığı için radyatörü boşaltma kısmı sıkıntılı. Yoksa sübab ayarı gerçekten kolay. Birde kapağı sökünce her iki silindire de ulaşabiliyorsunuz.
O yüzden üst kapağı açıkta olan motorlar sübap kontrolü açısından çok rahatlar. V motorlar biraz sıkıntılı. Hem motora ulaşmak hem bujiye ulaşma açısından. Depoyu sökmek gerekebiliyor.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Zaten havalar bozuk gezemiyoruz. Hafta sonu benim Nc nin sübaplarını kontrol edeyim diyordum. Artık sübap falan kontrol etmem. Motora biner, kronometreyi açar manava gider gelirim. Kronometredeki rakama göre ekzos mu emme mi hangi sübap olğduna karar veririm. Zaten benim emmeler 0.17 mm egzos 0,28 mm aralıkta olmalı. Hızlı gider yavaş dönersem emmeler sıkıdır. Yavaş gider hızlı dönersem egzoslar sıkıdır. Aynı sürede gider gelirsem ayar tamamdır. :)

İşin şakası bir tarafa bende gerçekten bu hafta sonu sübap ayarı planlıyorum. Normalde 25 binde bir supap kontrolü/ayarı yapılıyor. Benim üst kapak radyatörün altında kaldığı için radyatörü boşaltma kısmı sıkıntılı. Yoksa sübab ayarı gerçekten kolay. Birde kapağı sökünce her iki silindire de ulaşabiliyorsunuz.
O yüzden üst kapağı açıkta olan motorlar sübap kontrolü açısından çok rahatlar. V motorlar biraz sıkıntılı. Hem motora ulaşmak hem bujiye ulaşma açısından. Depoyu sökmek gerekebiliyor.
NC için üst kapağa ulaştıktan sonrası kolay, şimli de değil uygun kalınlıkta şim bulmakla da uğraşılmıyor.

Her V motor zor olacak diye bir kaide yok; Moto Guzzi'lerde çok kolay mesela, açıkta duruyor silindir kapakları. Boxer'lar da aynı.

NC için üst kapağa ulaştıktan sonrası kolay, şimli de değil uygun kalınlıkta şim bulmakla da uğraşılmıyor.

Her V motor zor olacak diye bir kaide yok; Moto Guzzi'lerde çok kolay mesela, açıkta duruyor silindir kapakları. Boxer'lar da aynı.
Ben aslında ismi lazım olmayan motoru kast etmiştim. :D hani çok sevdiğimiz.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Onda ota b.ka depo kaldırmak lazım. Depo kaldırmak için ön yan karenajlar da sökülmeli falan. Tantanası var evet.

Buji ve hava filtresi değişimi için bir de soğutma sıvısı değişimi için lazım.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
ustalar taş mı yesin, ustaya bakıma getirdim deyince seviniyorlar böyle olunca. Bu kadarcık da olsun diyorum, bakım dışında zorunlu masraf çıkartmadı bana, yalnızca aksesuar montaj masrafı yaptım.
Hala bu sınıfta alternatifi yok. az daha güçlü olaymış dediğim nadir zamanlar oluyor onlar da boş ve dümdüz otobanda biraz yaramazlık yapayıp deyip yardırırsam oluyordu ama lastiklere formulax jel bastıktan sonra düz yol gazcılığını da azalttım, 160ı geçince ön lastikten titreme geliyor jel yüzünden, hadi 170 falan da gördüğüm oluyor ama ancak çok kısa süre, boş otobanda yarım saat 180'le yardırıp arada 195 falan göremem artık, gerek de yok.
Bakımlarda her ıvır zıvır için depo sökülmesi sıkıcı ama nasıl olsa kendim yapmıyorum, usta da işi ne, ona göre işçiliğini alıyordur, başka motorum olsa onda da masraf çıkaracak başka şey çıkardı. Zaten ağır bakımını sezon başı yaptırdım, en az 3 sezon daha rahatım, gelecek sezon başı yağ ve filtreleri değiştirmem yetecek. ekleyecek aksesuar da kalmadı, bir tek şapkasında pervane olan sarı plastik ördek eksikti onu da temudan alıp taktım her şeyim tamam. :)

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
24K :(
65-68 bin de, bir kere kontrol edildi sorun yok denmişti
Üretici ayarında kontrol ettirmelisin o zaman. Bir de 35binde benim kapaklar sökülüp subaplara bakıldı diye laf etmiştin :)

Yoldaydım yeni gördüm. İş dolayısıyla ACT İstanbula adım attı. İşimi halledip haydarpaşaya gittim ve gereken narayı attım. Otele gelip yerleştim. Maltepeye yakın olsun dedim çünkü yarın günüm boş diye safetyturkiyeden offroad kursu aldım. Artık balta girmemiş ormanlardaki gözlemecileri keşfedebilicem.

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
....ve gereken narayı attım.

seni+yenicem+istanbul.jpg

Üretici ayarında kontrol ettirmelisin o zaman. Bir de 35binde benim kapaklar sökülüp subaplara bakıldı diye laf etmiştin :)

yok be laf etmemişimdir. 20K ya gelene kadar bakım masrafına laf etmiştim diye hatırlıyorum sanki.

işte bmw in en guzel tarafı bu.Ne gerekiyorsa yapıyorlar(kol gibi faturayla). Biz japonlar servise yalvarıyoruz, "hadi be ustam subaplara bakalım artık" falan diye.

motoru bıraksan subap ayarı yap diye ne kadar ciddi yaparlar soru işareti. hatta yaptık diyip ellemeden bile verebilirler.

allahtan motorlarımız ölümsüz..bu bakımsızlığı bmw, dukati,aprlia vs düşünemiyorum offfffffffff. zaten ayakta zor duruyolar, sfdaad

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar