XL700 V Transalp mi yoksa NC700 X mi

Peki Haddim olmayarak mumkunse elden çıkarma sebepleriniz neydi ogrenebilirmiyim

Şimdi hocam sakın bu dediğimi yanlış anlamayın size karşı bir tavrım vs olmayacak ama motor dünyasının sorunsuzluğuyla en ün yapmış belki de en sorunsuz 5 Honda modelinden biri olmaya aday efsane bir motordur transalp. Tamirle uğraşmak derken NC700 ü kast ettiniz sanırım?

Bu iki motorun arasında kendini sorunsuzluğuyla kanıtlamış, dünya çapında birçok ülkede forumda ve yerde övülen, V strom kadar hatta belki de daha fazla üne sahip bir motor Transalp. İsmine uygun biçimde alpleri geçen birçok kullanıcısı oldu. Yani motora bineceğim Edirne'den Van a gideceğim hangisini önerirsin sorusuna gerçekten NC700 diyebilecek birisi varsa,saygı duyarım ama azınlıkta olurlar sanırım.

Yiğidi öldür hakkını yeme hocam.

Çok net katılıyorum bu söylediklerinize, ancak işte motorun modeli, daha önce nasıl kullanıldığı, nasıl bakıldığı etkiliyor bunu çok fazla. Bütün dünyada gelmiş geçmiş en sağlam motosikleti araştırıp getirin, 3-5 bin km'de canını alırlar. Yoksa TA sadece V-Storm ile kıyaslanabilir. Ancak işte model yılı eski, alınabilecek motorların %90'ının gerçek km'si 70 bin 90 bin aralığında. Ben 20 bin km'de TA satanlara gülüyorum, öyle bir motorun olacak, binmeyeceksin!
Velhasıl, sağlam bir transalp nc ile kıyaslanmaz ile, kendi tarzının idollerindendir TA. Ancak işte, bu saatten sonra temizi bulunur mu, onu bilemiyorum.

NC700 ise teknoloji olarak iyi, ben sağlamlık olarak TA'yı aratcağını düşünmüyorum motor anlamında, fakat plastik aksamlar ne olur, o muamma.

Edit: Neden V-Storm 650 yok seçenekler arasında? O da iyi motordur, hatta bence çok iyi motordur.

Neden dl yok.
1. Tamamen duygusal. Dl den elektrik almıyorum. Bana çıplak ve tipsiz geliyor.
2.uzunlugu boyutlari şehir icinde diğerleri kadar pratiklik getirmeyecegini düşündürüyor.
3.evet asfalt ta TA dan daha iyidir. Yakıt daha azdır. Konforludur. Ataktir. Ama bana gaz degil fren lazim. Toprağa girdiğinde TA kadar iyidegil

Şimdi hocam sakın bu dediğimi yanlış anlamayın size karşı bir tavrım vs olmayacak ama motor dünyasının sorunsuzluğuyla en ün yapmış belki de en sorunsuz 5 Honda modelinden biri olmaya aday efsane bir motordur transalp. Tamirle uğraşmak derken NC700 ü kast ettiniz sanırım?

Bu iki motorun arasında kendini sorunsuzluğuyla kanıtlamış, dünya çapında birçok ülkede forumda ve yerde övülen, V strom kadar hatta belki de daha fazla üne sahip bir motor Transalp. İsmine uygun biçimde alpleri geçen birçok kullanıcısı oldu. Yani motora bineceğim Edirne'den Van a gideceğim hangisini önerirsin sorusuna gerçekten NC700 diyebilecek birisi varsa,saygı duyarım ama azınlıkta olurlar sanırım.

Yiğidi öldür hakkını yeme hocam.

transalp motosiklete ilk başladığım yıllarda hayalimdi. o zamanlar düzgün bir transalp almış ve kendim eskitmiş olsaydın hala kullanıyor olurdum ve sıfır nc'ye değişmezdim.

anlattıklarınıza katılmakla birlikte bunlar di'li geçmiş zamanda kaldı diyorum. ikinci elde turşusu çıkmış motorlara dünyanın parasını istiyorlar ve maalesef motosiklet camiası, ikinci el satanlar, piyasa ustaları bana hiç güven vermiyor.

eskiyle yeni kıyaslanamaz. biraz da tercih meselesi, ben motora bindim mi aklıma bir şey takılmamalı, senede bir periyodik bakım için yetkili servise gitmeliyim. yağ-filtre değiştirip çıkmalıyım. karbüratörün bilmemnesi için falan yerde ahmet usta, subap ayarı için filan yerde mehmet usta, şu arızayı ucuza çözmek için çıkmacıları dolaşamam. bu sebeple yeni modeli tercih ettim. bütçem elverse crosstourer düşünürüm.

Son düzenleme:
transalp motosiklete ilk başladığım yıllarda hayalimdi. o zamanlar düzgün bir transalp almış ve kendim eskitmiş olsaydın hala kullanıyor olurdum ve sıfır nc'ye değişmezdim.

anlattıklarınıza katılmakla birlikte bunlar di'li geçmiş zamanda kaldı diyorum. ikinci elde turşusu çıkmış motorlara dünyanın parasını istiyorlar ve maalesef motosiklet camiası, ikinci el satanlar, piyasa ustaları bana hiç güven vermiyor.

eskiyle yeni kıyaslanamaz. biraz da tercih meselesi, ben motora bindim mi aklıma bir şey takılmamalı, senede bir periyodik bakım için yetkili servise gitmeliyim. yağ-filtre değiştirip çıkmalıyım. karbüratörün bilmemnesi için falan yerde ahmet usta, subap ayarı için filan yerde mehmet usta, şu arızayı ucuza çözmek için çıkmacıları dolaşamam. bu sebeple yeni modeli tercih ettim. bütçem elverse crosstourer düşünürüm.

2005 model transalp 650'yi alırken benim de şüphelerim vardı.Ancak 2 senedir kullanıyorum.Motor tık bile demedi.Servise gittiğimde servistekiler bana transalp 650'nin motorunu daha hiç açmadıklarını söylediler.2000 yılından beri satışta olan motorun içini daha servistekiler görmemiş.Niye açsınlar ki zaten.Açmaları için arıza yapması lazım.Ama transalp hiç arıza yapmıyo ki.Bunlar gerçekten sorunsuzluklarıyla efsane olmuş motorlar.İnsanın çocuğuna miras bırakabileceği bir motor.Öyle karbiratör ayarı , sübap ayarı falan hiç gerek yok.Yağını suyunu koy gitsin.Belki benim 2005 model transalp'i kimbilir kaç tane Nc700 hurda oluncaya kadar kullanıcam.Malesef gerçekler bunlar.İki katı benzin yakabilir ama senede 5 bin kilometrede 300 lira fiyat farkeder.

650 cc Transalp ile 700 cc olanın ismi dışında alakası bile yok. 700 cc olan sorunludur demiyorum ama sorunsuzluğu ile ün yapan 650 cc olanıdır. Bence 700 olanı daha güzel.

Sorunun cevabına gelince, kişisel olarak üretimi veya satışı durmuş motor alma taraftarı değilim ve almam. Transalp'lerin çoğu fahiş fiyattan satılıyorlar. Sırf buna inat alınmaz bana göre... NC750'nin yakıt tüketimi bile tek başına alma sebebidir. Motoru alana kadar insan çok kafa yorup hayaller kuruyor, hevesleniyor ama iki hafta sonra yakıt tüketimi gerçeği ile başbaşa kalıyor. Onun için NC diyorum.

iki versiyon transalpi de kısa süreli olsa da kullanmıştım, ikisi de size dünyayı gezdirebilir, ancak bunu pek ucuza yapmaz. Nc ile transalp arasında baya fark var bence

ikisinide sürmedim ama yakından inceledim; Nc yi polis motosikleti yapmıslardı öyle bi güzellik olamaz honda her ayrıntısına dikkat etmiş,heybetli kaslı çok estetik bi motor gercektende.Transalpin eskiden kalma namını bilmesem hiç düsunmeden direk Nc derdim,yok yok her türlü Nc derim ben hem azda yakıyomuş yol motoru icin onemli bu

Motosikleti
KTM 250 ADV
Arkadaşlar merhaba kısa bir 200 cc maceramdan sonra yavaş yavaş kaşınmaya başladım. gençlik yıllarımın efsane motosikleti transalp in tekrar depreştirdiği bu kaşıntı. o muydu bu muydu derken NC700 x e kadar geldi. şimdi gelelim sizlerin de kararımda yardımcı olmanızı istediğim modeller için kendimi bir özet geçmeye. boyum 183cm kilom 90kg yaşım 37. bir pulsar sahibiyim 7 ay önce ehliyetimi aldım. eğitimimi aldım. ardından motosikletimi aldım ve acemiliğimi atmaya çalıştım. amacım uzak yollardı ve doğaya yakın olmaktı. bu amaçla zaten hedefte olan yol+enduro (dual purpose) motosikletlerine sahip olmak adına kıpraşmaya başladım. 200 cc de yaklaşık 5000 km. yaptım. amacım 10,000 km idi sonrasında cc yükseltmekti ama gönül bu yılların beklemişliği var. yaş da çok da kemale ermeden yavaş yavaş amaca yönelelim istedim.
XL 650 alayım. 2005 - 2006 birden yüksek cc ye geçiyorum. (nispeten düşük hp 2 silindir agresif değil) yatırsam kaldırsam eski model ne kadar üzülsem de travmaya dönüşmez karbüratörlü eski makinada olsa tamiri bakımı kolay derken, 2008 ve üzeri XL700 e kafam takıldı nispeten 3-4 yaş genç, enjeksiyonlu, en önemlisi kombine abs si var daha bir yol konforu daha az yakıt trafik için daha ince tasarım ve ayrıca her ne olursa olsun benim tecrübemde birisi için tatminkar bir arazi sürüşü vaat ediyor. şimdi gelelim NC serisine 2005-2006 model XL650 düşündüğün zaman fiyat aralığı 14000-17000, XL 700 e geçince 2008-2010 arası fiyat aralığı 18000-21000 oluyor. eee 20000 vereceksem niye NC 700 x olmasın diyesi geliyor insanın içinden. niye mi? 2012-2013 yılları arası nc 700x fiyat aralığı 19000-21000 lerde. ağırlık merkezi yere yakın dolayısıyla şehir içi kullanım rahat benim gibi acemiye biçilmiş kaftan, yakıtı dersen benim pulsar la neredeyse aynı. ha arazi kabiliyeti bir transalp değil. görüntü dışında bir enduro değil ama asfalt dışında da pek tabi ben gitmem demez bir Turing gibi (her Turing için söylemedim bunu) ve neredeyse transalpler den 3-4 yaş genç hatta neredeyse sıfır gibi. yol sele konforuda saltanat kayığı transalpi aratmaz diye umuyorum. ve ne kadar fıtı fıtı dense de transalpler den beygir olarak ta tork olarak ta güçlü. ben yaşta derdi hız olmayan top speed nedir bilmeyen adam için 5,5 sn de 100 km muazzam!!

ama işte işin duygusal kısmı hep düşündürüyor. değer mi bi kaç bin daha fazla vermeye. şuan ağırlıklı olarak XL700V ye dönmüş durumdayım ancak görüşlerinize şiddetle ihtiyacım var. bu arada rica ediyorum vergi dilimi muhabbetine girmeyelim. onu göze aldım. Gs , tenere , dl650, vrsys önerilerinizde olacak biliyorum ama model fiyat karşılaştırmasına girdiğimiz zaman o arkadaşlar biraz pahalı kaçıyor yine de yapıcı önerilerinizi bekliyorum. şimdiden bu uzun yazıyı okuma gayreti gösterdiğiniz için teşekkür ederim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:36 ----------

Güncel.....
10 yıl sonra 2025de aynı durumda kalmış olan bendenize rehberlik eden bir forum girdisi oldu. Acaba 2025deki durum nedir? Yorumlarınız? Boy/kilo olarak neredeyse aynı özelliklerdeyim ve 10 yıl sonra 2.el olarak bu motorlar arasında seçim yapmaya çalışırken kendimi burada buldum. :)

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
10 yıl sonra 2025de aynı durumda kalmış olan bendenize rehberlik eden bir forum girdisi oldu. Acaba 2025deki durum nedir? Yorumlarınız? Boy/kilo olarak neredeyse aynı özelliklerdeyim ve 10 yıl sonra 2.el olarak bu motorlar arasında seçim yapmaya çalışırken kendimi burada buldum. :)
Boy kilo olarak Yeni Transalp 750 daha bir uygun ama fiyatı yüksek. 184 boy 87 kilo ile 2015 Tiger 800Xrx'ten çok memnunum.

Motosikleti
KTM 250 ADV
Boy kilo olarak Yeni Transalp 750 daha bir uygun ama fiyatı yüksek. 184 boy 87 kilo ile 2015 Tiger 800Xrx'ten çok memnunum.
Aslında eski Transalp 700 ile eski NC arasında (2008-2012 modeller gibi) yani +10yaş 2.el TA vs NC olarak düşündüğümüzdeki yorumları merak ediyorum.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Aslında eski Transalp 700 ile eski NC arasında (2008-2012 modeller gibi) yani +10yaş 2.el TA vs NC olarak düşündüğümüzdeki yorumları merak ediyorum.
O modeller arasında kalsam sanırım ben de NC750 tercih ederdim

Sorulan soruda kıyaslanacak bir durum gözükmüyor.Yeni transalp'mi deseniz yanıt değişirdi.
Ama bu durumda tereddütsüz Nc tercih edilir.

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
Eski TransAlp = XL650V çok çok fazla yakıyor. İlginç şekilde 2005 modelin Japonya'dan hala grenajı bulunup Honda Türkiye üzerinden alınabiliyor.

XL700V bayağı ağır ve yakıyor.

Ama bu motorlar doğru ustalar + zamanında bakım + doğru parçalarla ölümsüz.

NC yeni teknoloji, yakıtta üzmez, dengeli bir motor. Ve yine aynı şartlarla ölümsüz.

Para olsa, XL750 = müthiş bir ağırlık / güç oranı. Tertemiz bin git.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar