Şimdi hocam sakın bu dediğimi yanlış anlamayın size karşı bir tavrım vs olmayacak ama motor dünyasının sorunsuzluğuyla en ün yapmış belki de en sorunsuz 5 Honda modelinden biri olmaya aday efsane bir motordur transalp. Tamirle uğraşmak derken NC700 ü kast ettiniz sanırım?
Bu iki motorun arasında kendini sorunsuzluğuyla kanıtlamış, dünya çapında birçok ülkede forumda ve yerde övülen, V strom kadar hatta belki de daha fazla üne sahip bir motor Transalp. İsmine uygun biçimde alpleri geçen birçok kullanıcısı oldu. Yani motora bineceğim Edirne'den Van a gideceğim hangisini önerirsin sorusuna gerçekten NC700 diyebilecek birisi varsa,saygı duyarım ama azınlıkta olurlar sanırım.
Yiğidi öldür hakkını yeme hocam.
Şimdi hocam sakın bu dediğimi yanlış anlamayın size karşı bir tavrım vs olmayacak ama motor dünyasının sorunsuzluğuyla en ün yapmış belki de en sorunsuz 5 Honda modelinden biri olmaya aday efsane bir motordur transalp. Tamirle uğraşmak derken NC700 ü kast ettiniz sanırım?
Bu iki motorun arasında kendini sorunsuzluğuyla kanıtlamış, dünya çapında birçok ülkede forumda ve yerde övülen, V strom kadar hatta belki de daha fazla üne sahip bir motor Transalp. İsmine uygun biçimde alpleri geçen birçok kullanıcısı oldu. Yani motora bineceğim Edirne'den Van a gideceğim hangisini önerirsin sorusuna gerçekten NC700 diyebilecek birisi varsa,saygı duyarım ama azınlıkta olurlar sanırım.
Yiğidi öldür hakkını yeme hocam.
transalp motosiklete ilk başladığım yıllarda hayalimdi. o zamanlar düzgün bir transalp almış ve kendim eskitmiş olsaydın hala kullanıyor olurdum ve sıfır nc'ye değişmezdim.
anlattıklarınıza katılmakla birlikte bunlar di'li geçmiş zamanda kaldı diyorum. ikinci elde turşusu çıkmış motorlara dünyanın parasını istiyorlar ve maalesef motosiklet camiası, ikinci el satanlar, piyasa ustaları bana hiç güven vermiyor.
eskiyle yeni kıyaslanamaz. biraz da tercih meselesi, ben motora bindim mi aklıma bir şey takılmamalı, senede bir periyodik bakım için yetkili servise gitmeliyim. yağ-filtre değiştirip çıkmalıyım. karbüratörün bilmemnesi için falan yerde ahmet usta, subap ayarı için filan yerde mehmet usta, şu arızayı ucuza çözmek için çıkmacıları dolaşamam. bu sebeple yeni modeli tercih ettim. bütçem elverse crosstourer düşünürüm.
10 yıl sonra 2025de aynı durumda kalmış olan bendenize rehberlik eden bir forum girdisi oldu. Acaba 2025deki durum nedir? Yorumlarınız? Boy/kilo olarak neredeyse aynı özelliklerdeyim ve 10 yıl sonra 2.el olarak bu motorlar arasında seçim yapmaya çalışırken kendimi burada buldum.Arkadaşlar merhaba kısa bir 200 cc maceramdan sonra yavaş yavaş kaşınmaya başladım. gençlik yıllarımın efsane motosikleti transalp in tekrar depreştirdiği bu kaşıntı. o muydu bu muydu derken NC700 x e kadar geldi. şimdi gelelim sizlerin de kararımda yardımcı olmanızı istediğim modeller için kendimi bir özet geçmeye. boyum 183cm kilom 90kg yaşım 37. bir pulsar sahibiyim 7 ay önce ehliyetimi aldım. eğitimimi aldım. ardından motosikletimi aldım ve acemiliğimi atmaya çalıştım. amacım uzak yollardı ve doğaya yakın olmaktı. bu amaçla zaten hedefte olan yol+enduro (dual purpose) motosikletlerine sahip olmak adına kıpraşmaya başladım. 200 cc de yaklaşık 5000 km. yaptım. amacım 10,000 km idi sonrasında cc yükseltmekti ama gönül bu yılların beklemişliği var. yaş da çok da kemale ermeden yavaş yavaş amaca yönelelim istedim.
XL 650 alayım. 2005 - 2006 birden yüksek cc ye geçiyorum. (nispeten düşük hp 2 silindir agresif değil) yatırsam kaldırsam eski model ne kadar üzülsem de travmaya dönüşmez karbüratörlü eski makinada olsa tamiri bakımı kolay derken, 2008 ve üzeri XL700 e kafam takıldı nispeten 3-4 yaş genç, enjeksiyonlu, en önemlisi kombine abs si var daha bir yol konforu daha az yakıt trafik için daha ince tasarım ve ayrıca her ne olursa olsun benim tecrübemde birisi için tatminkar bir arazi sürüşü vaat ediyor. şimdi gelelim NC serisine 2005-2006 model XL650 düşündüğün zaman fiyat aralığı 14000-17000, XL 700 e geçince 2008-2010 arası fiyat aralığı 18000-21000 oluyor. eee 20000 vereceksem niye NC 700 x olmasın diyesi geliyor insanın içinden. niye mi? 2012-2013 yılları arası nc 700x fiyat aralığı 19000-21000 lerde. ağırlık merkezi yere yakın dolayısıyla şehir içi kullanım rahat benim gibi acemiye biçilmiş kaftan, yakıtı dersen benim pulsar la neredeyse aynı. ha arazi kabiliyeti bir transalp değil. görüntü dışında bir enduro değil ama asfalt dışında da pek tabi ben gitmem demez bir Turing gibi (her Turing için söylemedim bunu) ve neredeyse transalpler den 3-4 yaş genç hatta neredeyse sıfır gibi. yol sele konforuda saltanat kayığı transalpi aratmaz diye umuyorum. ve ne kadar fıtı fıtı dense de transalpler den beygir olarak ta tork olarak ta güçlü. ben yaşta derdi hız olmayan top speed nedir bilmeyen adam için 5,5 sn de 100 km muazzam!!
ama işte işin duygusal kısmı hep düşündürüyor. değer mi bi kaç bin daha fazla vermeye. şuan ağırlıklı olarak XL700V ye dönmüş durumdayım ancak görüşlerinize şiddetle ihtiyacım var. bu arada rica ediyorum vergi dilimi muhabbetine girmeyelim. onu göze aldım. Gs , tenere , dl650, vrsys önerilerinizde olacak biliyorum ama model fiyat karşılaştırmasına girdiğimiz zaman o arkadaşlar biraz pahalı kaçıyor yine de yapıcı önerilerinizi bekliyorum. şimdiden bu uzun yazıyı okuma gayreti gösterdiğiniz için teşekkür ederim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:36 ----------
Güncel.....
Boy kilo olarak Yeni Transalp 750 daha bir uygun ama fiyatı yüksek. 184 boy 87 kilo ile 2015 Tiger 800Xrx'ten çok memnunum.10 yıl sonra 2025de aynı durumda kalmış olan bendenize rehberlik eden bir forum girdisi oldu. Acaba 2025deki durum nedir? Yorumlarınız? Boy/kilo olarak neredeyse aynı özelliklerdeyim ve 10 yıl sonra 2.el olarak bu motorlar arasında seçim yapmaya çalışırken kendimi burada buldum.![]()
Aslında eski Transalp 700 ile eski NC arasında (2008-2012 modeller gibi) yani +10yaş 2.el TA vs NC olarak düşündüğümüzdeki yorumları merak ediyorum.Boy kilo olarak Yeni Transalp 750 daha bir uygun ama fiyatı yüksek. 184 boy 87 kilo ile 2015 Tiger 800Xrx'ten çok memnunum.
O modeller arasında kalsam sanırım ben de NC750 tercih ederdimAslında eski Transalp 700 ile eski NC arasında (2008-2012 modeller gibi) yani +10yaş 2.el TA vs NC olarak düşündüğümüzdeki yorumları merak ediyorum.
ONU DCT ALACAKMIŞ ABİ AMAİlla Honda olacaksa yeni, her zaman yenidir. Ben olsam daha modern olan Nc'yi seçerdim.
Şunu 19" ön jant ve komple tubeless yapsalar şahane olur. 3. nesilde çok güzel olacak büyük ihtimal; daha 4-5 yıl vakit var. Bu Honda'cıların pazarlama stratejisi böyle; gıdım gıdım ekliyorlar......
Para olsa, XL750 = müthiş bir ağırlık / güç oranı. Tertemiz bin git.