Dur ihtarına uymadı! Polis Çarparak Durdurdu!

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Motorcunun kaçar gibi bir hali yok, kaçacak olsa polis o arabayla onun bol bol tozunu yutar ancak. MT-09, 120 beygirlik motor, 0-100km.yi 3 saniye civarında görüyor.
9x19 mm iyi toz alır. MT-9 değil, MT-99 olsa yine yetişir pir-ü pak eder.
Siz, siz olun altınızdaki eşeğe güvenip kolluktan kaçmayın.
Onların içinde de pişikolocisi bozuk, ipten kazıktan dönmüş, dünyadan umudunu kesmiş olan adamlar olur.
Denk gelirsiniz bok yoluna gidersiniz. Aklınızda bulunsun.
7x4yq9h.jpg

Motosikleti
D400
Tamam, bak bundan haberim yoktu şu ana kadar, Zafer hocanın konuyla ilgili videosu (uzun ve kesintisiz şekliyle herhalde?) yani.

Elbette bakacağım, zaten twitter yorumlarında da vardı, "videonun uzun halini izledik" diyenler, ben henüz o videoyu bulamamıştım.

Zafer hocanın videosuna bakınca gene düşüncelerimi yazacağım burda.

zafer hocanın uzun hali mi bilmiyorum 2 defa ekranı dondurup bi yan yoldan gelen polisi bi kere de aynadan polisi gördüğünü tespit etmiş.

o da kaçtıgını düşünmüyorum diyor açıkçası ama sadece düz mantık yapıyorum, arkandan polis geliyor ve plakan kapalı. ben bir sürücü olarak %100 benım peşimden geldiğini düşünürüm.

Zaten biz burada gereksiz birbirimizi ikna etmeye calısıyoruz; kamu kuruluşları ve kolluk kuvvetleri zaten açıklama yapmış ona göre ceza yemiş =)

zafer hocanın uzun hali mi bilmiyorum 2 defa ekranı dondurup bi yan yoldan gelen polisi bi kere de aynadan polisi gördüğünü tespit etmiş.

o da kaçtıgını düşünmüyorum diyor açıkçası ama sadece düz mantık yapıyorum, arkandan polis geliyor ve plakan kapalı. ben bir sürücü olarak %100 benım peşimden geldiğini düşünürüm.

Zaten biz burada gereksiz birbirimizi ikna etmeye calısıyoruz; kamu kuruluşları ve kolluk kuvvetleri zaten açıklama yapmış ona göre ceza yemiş =)
zafer akçay'ın paylaştığı videoda, sonda polisler elemana "dur diyoruz sana kaç kere, neden durmuyorsun" diyorlar. tabi bizim buradaki motorcu tayfa da polisleri salak yerine koyup, mal gibi gidip motorcuya durduk yere çarpmış gibi muamele çekiyorlar günlerce :D
sahi durduk yere polis neden gidip birisine çarpsın ki? mantık ya, sadece mantık?

abi olay basit. polis dur mu dedi, duracaksın. bunu neden anlamıyorsunuz? durmayıp, götün başın ayrı oynayınca da "anne beni dövdüler" diye ağlamanın manası yok.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Madem Zafer Akçay ı rol model alıyoruz, adamın son sözüne kimse değinmiyor...
''Bu şekilde durdurulması yanlış.. ''

En başından beridir bunu diyoruz..
Yok efendim polis suçlu diyorsan adama hak veriyorsun algısına sığınıp sayfalarca boş boş muhabbet etmek nedir yahu...
Konu daha 1. ci 2. sayfada bitmişti..

Aslı nın konusu bile daha 20 olmadı..Kız kaçtı...
Milleti kaçırmaya mı uğraşıyonuz anlamadık :)

Motosikleti
K 1600 GTL

Yok efendim polis suçlu diyorsan adama hak veriyorsun algısına sığınıp sayfalarca boş boş muhabbet etmek nedir yahu...

Ciddi idrak problemi var insanlarda yapacak bir şey yok. Anlamak istemeyen insana laf anlatmaya çalışmak faydasız bunu da tekrar görmüş olduk....

Motosikleti
D400

rol model alan yok; video paylaşmış orada daha net gözüküyor dedim zaten. zafer akçay böyle demiş demek ki böyle falan diyen yok =)

aslı geri gelir :D

Motosikleti
D400
Videonun tamamı yok, en sonda polisler neden dur dedik durmuyorsun diyor Reşat da "yoo demediniz" demiyor.
Video kafasına göre kırpılmış muhtemel anons sesleri duyulmayacak şekilde değiştirildi.

Hadi uyarı vermeden tosladı; Reşat 180 yapıyor polis hala peşinde. En son yavaşladıgında çarpıyor. Bu hızla giderken arkasından koşturan polisi 2 defa gördü. Hiç mi kafası calısmıyor da "ulan 180le gidiyorum plakam kapalı arkadan polis geliyor acaba bana mı geliyor" diye düşünmüyor?

Yukarda da dedik Zafer Akçay konunun bilirkişisi değil ki o da yorumlarını yapmış. Bilirkişi kim "KOLLUK KUVVETLERİ". Bilirkişi ne demiş? REŞAT KAÇTI. Siz hala neyini tartışıyorsunuz ben onu anlamıyorum. VALİLİK kaçtı diyor siz hala yok kaçmadı diyorsunuz =)

Bu arada evet polisin çarparak durdurma hakkı yok, zaten prosedüre uygun durdurdu diyen de yok =) Ben şahsi fikir olarak polisten kaçan terörist muamelesi görmeli gerekirse silah kullanılmalı diyorum zaten.

• Beğen
Tepkiler: Ged
Motosikleti
D400
Kaçmadı demiyorum, "kaçıp kaçmadığı belli değil - ispatı henüz yok" diyorum.

Sana daha önce Fetö ve Ergenekon olaylarını örnek göstermiştim, istersen yüzlerce bunun gibi daha sayarım, ama sen kayıtsız-şartsız devletin her dediğine güveniyorsan da derim ki "herhalde arndiol bu memlekette yaşamıyor, Almanya'dan falan yazıyor." :)

Fetö ve Ergenekon olayıları çok farklı bir boyut, rant ve yönetim değiştirme ile alakalı. Ayrıca o zaman bende demiştim bu adamlar suclanırken 16 kez benzer haltı yemiş insanlar mıydı? allah aşkına plaka kapatan trafik canavarı ile bunları nasıl ilişkilendiriyorsun =)

Polisler ve kamu kurumları kendıne göre konuyu yorumlar bunun farkındayım, haklı cıkmaya calısır. Bu ülkenin gerçeklerinin farkıdnayım da g.tü boklu trafik magandası için de Fetö Ergenekon demeyin allah aşkına ya :D

Bu arada yazdıgın tüm mesajlar net olarak adamı savunuyor, %60 belirsiz %40 haklı gibi konuşuyorsun. "kaçmış olabilir" tarzı bir ifaden yok üstüne "kaçacak olsa tozunu yutardı" diyerek net olarak kaçmadıgını da iddia ediyorsun. Sonra burada "kaçmadı" demedim diyorsun =) sence çelişki yok mu?

Ben videoyu izledim, bana göre %99 kaçtı, valilik ve polis de aynı şeyi söylüyor. Bana göre öyle tartışmaya açık bir konu değil.

Videodan net olarak gözüken aşagıdaki durumu da tekrar yazıyorum, görmek istemeseniz de.

Videonun tamamı yok, en sonda polisler neden dur dedik durmuyorsun diyor Reşat da "yoo demediniz" demiyor.
Video kafasına göre kırpılmış muhtemel anons sesleri duyulmayacak şekilde değiştirildi.

Hadi uyarı vermeden tosladı; Reşat 180 yapıyor polis hala peşinde. En son yavaşladıgında çarpıyor. Bu hızla giderken arkasından koşturan polisi 2 defa gördü. Hiç mi kafası calısmıyor da "ulan 180le gidiyorum plakam kapalı arkadan polis geliyor acaba bana mı geliyor" diye düşünmüyor?

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Bunca tantanadan sonra bence Reşat'a Gaziantep'te artık bisiklet bile sürdürmezler.
Reşat da illetVekili olur, polisler her geçişte selam durur.
Sahi bizim "senatör" ne yapıyor acaba bu gibi durumlarda?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Konu dışı bir şey soracağım arkadaşlar, halihazırda tartıştığımız bu konuda yazdığım tüm mesajları sildirmek istiyorum, ama "admin" adlı hesaba özel mesaj gönderilemiyormuş.

Daha önce de farklı bir konuda alper_tim adlı yöneticiye bir mesaj göndermiştim, herhangi bir cevap alamamıştım.

Kiminle muhattap olmalıyım?
Mahkemeye ver kaldırsınlar.

Olayı ilk kez Zafer Akçay'ın videosunda izledim. Polisin yaptığı müdahale doğrudur değildir demeden önce şunu diyeyim; polis başkalarının gönlünden geçirip de yapamadığını, yapmış. Evet yaptığı şey doğru değil ama hak ettiğini o şehir magandasına vermiş. Tebrik ediyorum.

Adamın fiziğine bakınca da şunu çıkarıyorum; kendisi "iri yarı adamım, herkesi döverim, böyle ayı gibi fiziğim varsa bana polisten kimse bir şey diyemez" modunda gezen bir adamdır. O yüzden plakasını da gizleyip paşalar gibi serserilik yapıp motoruyla terör estiriyor.

Kanunlar dahilinde hak ettiği şey hapis cezasıdır ve ehliyetine el koyulmasıdır. Kanunları bir kenara koyarsak da bunlara ilaveten temiz bir dayaktır.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Olayı ilk kez Zafer Akçay'ın videosunda izledim. Polisin yaptığı müdahale doğrudur değildir demeden önce şunu diyeyim; polis başkalarının gönlünden geçirip de yapamadığını, yapmış. Evet yaptığı şey doğru değil ama hak ettiğini o şehir magandasına vermiş. Tebrik ediyorum.

Adamın fiziğine bakınca da şunu çıkarıyorum; kendisi "iri yarı adamım, herkesi döverim, böyle ayı gibi fiziğim varsa bana polisten kimse bir şey diyemez" modunda gezen bir adamdır. O yüzden plakasını da gizleyip paşalar gibi serserilik yapıp motoruyla terör estiriyor.

Kanunlar dahilinde hak ettiği şey hapis cezasıdır ve ehliyetine el koyulmasıdır. Kanunları bir kenara koyarsak da bunlara ilaveten temiz bir dayaktır.
Bu trafik magandasi icin az bile yapmislar bence. 16 cezaya ragmen adam hala sallamamis, ceza yazmasinlar, diledigimce magandalik yapayim diye hareket ediyor plakayi kapatiyor. Bi laf vardir; oyle dote boyle barrak diye, bu oksijen israfinin durumuna uyuyor.
Ama o kadar yuzsuz ve piskin ki hala sosyal medyada manipulasyon pesinde. Yavuz hirsiz durumu yani. Burada da bu herifi savunuyorlar 20 sayfa boyunca. Ulkede ne duzgun ki polisler adami usulunce durdursun, ya sa hadi diyelim durdurdular, ne olacak, ceza kesilecek, bu canli gene bildigini okuyacak.
Ehliyeti iptal etseler nolcak, zaten yetersiz ehliyet ile kullaniyor, yani bir nevi ehliyetsiz. Bir de polis son anlarda yaklasip camdan biseyler diyor, duyulmuyor, bu de video ile oynanmis olabilecegini gosterir.
Ozellikle son yillarda dikkatimi cekiyor, ciddi bir kesim bu tur oksijen israflarini can siperane savunuyor ya da destekliyor. Kuryeler icin "ama ekmek parasi abiii" diyorlar, baska kuralsizlar icin de baska bahaneler buluyorlar. Sucun bahanesi savunmasi olmaz, sadece videoda bile en az 5 tane aykiri hareketi varken hala buna laf etmeyip polose laf etmek anlasilmaz.

9x19 mm iyi toz alır. MT-9 değil, MT-99 olsa yine yetişir pir-ü pak eder.
Siz, siz olun altınızdaki eşeğe güvenip kolluktan kaçmayın.
Onların içinde de pişikolocisi bozuk, ipten kazıktan dönmüş, dünyadan umudunu kesmiş olan adamlar olur.
Denk gelirsiniz bok yoluna gidersiniz. Aklınızda bulunsun.
7x4yq9h.jpg
Ben de detaylandırayım o zaman. "para bellum" latince de savaşa hazırlan demektir. Orjinali bir latin atasözünden gelir. "Si vis pacem para bellum " cümlesi temelde şu anlama gelir. Eğer barış istiyorsan, savaşa hazırlan.
:D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar