Temu, aliexpress, amazon, tüm YD alışverişler bitti

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
TEMU'dan daha yeni alışveriş yaptım. Kargo vs dahil tam olarak 1789,12 TL. Sorunsuz adresime kadar geldi. Aras kargo.

30 Euro sınırını geçmediğiniz sürece problem olmaması gerekiyor. Ne TEMU'da, ne Aliexpress'de sorun yaşamıyorum.

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
TEMU'dan daha yeni alışveriş yaptım. Kargo vs dahil tam olarak 1789,12 TL. Sorunsuz adresime kadar geldi. Aras kargo.

30 Euro sınırını geçmediğiniz sürece problem olmaması gerekiyor. Ne TEMU'da, ne Aliexpress'de sorun yaşamıyorum.
Aliexpress ürünleri hep şişirme fiyattan listeliyor, sonra bunlara göstermelik indirimler yaparak normal fiyattan satıyor. Ama bizim gümrük yönetmeliğinde indirimsiz hali üzerinden vergilendirme yaptıkları için 100 liralık ürüne 150 lira vergi çıkabiliyor.

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, küresel ölçekte gümrük politikalarıyla ilgili tartışmaların odağındaki Çin’le ticaret ve iş dünyasının gündemindeki konulara ilişkin değerlendirmelerini paylaştı.

Avdagiç, Çin’in önümüzdeki 15-20 yılda B2C (firmadan doğrudan tüketiciye) satışlarını, ihracatının yüzde 35-40'ına çekmeye çalıştığını ve bunun Türkiye için bir tehdit oluşturduğunu söyledi.

Avdagiç, "Çin'in ihracatı 3,5 trilyon dolar. Önümüzdeki 15-20 yılda ihracatı 5-6 trilyon dolara çıkacak. Bunun yüzde 35’ini yani neredeyse 2 trilyon dolarını direkt Çinliler dünyadaki tüketiciye satacak. Oradaki bütün katma değeri Çin alacak. Çin’den özellikle birtakım kimyasallarla, çocukların hoşuna gidecek aromalarla donatılmış kırtasiye malzemeleri geliyor. Tüccar ithalatçı olarak bunu yapsanız, hepsi gümrüğe takılır, Türkiye'ye sokamazsınız." diye konuştu.

Gümrüksüz Online Alışveriş Sınırı​

Çinli Temu, Shein gibi e-ticaret sitelerinden alışverişin şu anda bu kişilerin kendi ihtiyaçlarından çıkıp ticarileşmeye başladığını belirten Avdagiç, "Teorik olarak hepsi şahsi ihtiyaç da olsa, buna bir önlem almak lazım. Burada gümrüksüz online alışveriş sınırı 30 euroya indirildi. Biz bunun sıfır euroya indirilmesini istiyoruz." dedi.

Ben, verimliliği bir dinozor kadar olmayan bir oda başkanının hoşuna gitmiyor diye, ülkemde bulamayacağım ürünü yurtdışından da alamayacaksam, bunu ithal etmem birilerinin keyfini kaçıracaksa öyle adaletin ta ....

"Siz" kimsiniz ?, "Siz"i kim seçti ?, "Siz" neden vardınız ?, "Siz" ne yaptınız/yapmadınız ki durum buralara geldi ?... Ulan başınızı alın elinizin arasına kendinizi sorgulayın bi ya.

Vatandaşa yükle, sık tasmasını. Hadi ya!. Benim aldığım telefon kılıfından zarar görüyorsa bu kurumlar, ülkemde üretilmeyen, üretilmesi için girişim bile olmayan bir ürünü ben aldığıma pişman olayım diye, kendisine "biz" diyen bir güruh zengin olsun diye sağılacaksam, alayının ta ....

Çin tehdidi diyerek bu kadar düşman olup BYD'ye kırmızı halıda arazi teslimi yaptınız, üstelik çiçeği burnunda "milli arabamızı" çıkarmışken... Sana soruyorum Şekib, nasıl bir tepki koydun bu duruma ? Susman için tasına ne kadar dolar fırlattılar ? Bir tarafınızda endişe hissedince "çocuk" demeyi ihmal etmezsiniz.

Sizi edepsiz üçkağıtçılar sizii. Hakkım haramdır, gidin köşenize kemirin bulduğunuzu şimdi.

Son düzenleme:
Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Aliexpress ürünleri hep şişirme fiyattan listeliyor, sonra bunlara göstermelik indirimler yaparak normal fiyattan satıyor. Ama bizim gümrük yönetmeliğinde indirimsiz hali üzerinden vergilendirme yaptıkları için 100 liralık ürüne 150 lira vergi çıkabiliyor.
Ürüne göre değişir...

Ayrıca burada fayda/maliyet hesabı gözeteceksiniz. Türkiye'de bulamadığınız veya bulsanız bile yurtdışından almaktan pahalıya gelecek bir ürün ise, sizin bu ürüne kesin olarak ihtiyacınız var ise, vergi mevzuatına göre getirmenizde sakınca yoksa, vs.

TEMU ve Aliexpress gibi platformlarda yapılan güncellemelerle, ürünün gönderileceği ülkeye göre, zaten size kargo, vergi vs. dahil toplam ödeyeceğiniz rakam gösteriliyor. Ben hiç extra ücret ödemedim şimdiye değin. İşinize gelirse "al" tuşuna basıyorsunuz, gelmezse "vazgeç" tuşuna.

Motosikleti
yok:(
Yurt içinde 3000₺ ye satılan aynı oksijen sensörünü aliden 300'e alınca anlamıştım bu türk esnafının bizi ne kadar sevdiğini. Küçük hobicilik bitti, aliden 50 liraya aldım yaptım muhabbetleri bitti. hepimize geçmiş olsun

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar