Temu, aliexpress, amazon, tüm YD alışverişler bitti

Arkadaşlar 1 Nisan 2025 itibarıyla, eğer türkiye temsilcisi yoksa, yurdışından yapılacak hiçbir alışverişe izin verilmeyecek.

2022 de başlayan ve kısa aralıklarla 150euro, 100euro, 75euro, 30euro, 25euro ve en son 10euro ya düşürülen yurdışından alışveriş yapma limiti, bakanlık kararı ile tamamen yasaklandı. Türkiye distrübitörü olması gerekiyor ilgili ürünün, yani satış yetkisi olması lazım.

Sanıyorum ki dışarıdan alacağımız ürünler için farnell, digikey, mouser gibi tedarikçi ile satın alma methodu uygulanacak. Ancak belirleyecekleri komisyon yüzde 50 den aşağı olmayacaktır tahminimce.

Daha dün 185usd lik alışveriş yaptım Çinden, galiba ürün yatacak. Para da boşuna gidecek, geri alsam bile komisyonlarla eriyecek bana gelene kadar.

Bir devrin bittiği yerdeyiz. Hepimize geçmiş olsun.

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Tepkim böyle oldu;

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
bu sosyal medya uygulamalarında da vardı kıçıkırıl bi ofis açarlar 1 kişiyi de koyarlar içine yine yırtarlar bir şeyin değişeceğini sanmıyorum

İşim gereği sürekli yurtdışından parça ve ürün getiriyorum. Bazen üreticiden bazen fabrikadan. Son iki senedir çok zor durumdayız, hele de son birkaç aydır ürünlerden akla hayale gelmeyecek vergiler ödemeler almaya başlamışlardı.

Birçok tedarikçiyi bir çatı altında toplamak zor olacaktır. Velev ki oldu, dünyanın en iyi tedarikcilerini bir yerde topladılar, bu sefer tekelden dolayı komisyon daha da yükseleceltir.

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Birkaç ay içinde Temu aliexpress gibi siteler temsilci bulur, amazon tr de kendi satıcılarını üstlenir ama diğer ufak tefek siteler bitti. Özellikle jlcpcb gibi firmalar ne yapacak bilmiyorum. Bir gram beyin yok yemin ediyorum.

2022 de başlayan ve kısa aralıklarla 150euro, 100euro, 75euro, 30euro, 25euro ve en son 10euro ya düşürülen yurdışından alışveriş yapma limiti
10 euroya düşmedi, en son limit 27 euro.

10 euroya düşmedi, en son limit 27 euro.

Aslında 10 euronun da altına düşüyor. Çünkü bu fiat kargo dahildi.

Taahhütlü getiren china air post gibi ucuz yükleniciler 8-18usd civari kargoyu getiriyordu. Son ürünüm fedexle 40usd ye gelecekti, ancak ben ekonomik olsun diye 18usd ye e-packet ile gelmesini istedim. Peşine gümrük mevzuatı değişti, siparişimi geri de çekebilirim. çekmezsem firmaya swiften suan 18usd de borcum oluyor. Durum gercekten çok karışık.

Ben işim gereği aliexpress, temu gibi ucuz ürün satan yerlerden değil, direk üreticiden almak zorundayım. Cünkü ürünleri komisyoncu şirketlere vermiyorlar, yani popüler sitelerde aradığım ürünlerin çogu yok.

Siparişimi iptal ettiğimde çift taraflı swift ücretlerinden dolayı elime hiçbir ürün geçmeden yaklaşık 90usd civarı zararım olacak.

Amazonun Türkiye ofisi var diye biliyorum. Amazonu çokta etkileyeceğini sanmıyorum. Diğerleri için bir şey diyemem.

en az 10 dk yazdım yazdım sildim.. yazdım yazdım sildim..

1 aydır Soft çanta arayışında idim , en son temu dan indirim mail i geldi , Önceden Vergisi ile birlikte 1500 TL civarı tutuyordu 780 TL ye vergi dahil aldım. Yasanın ayrıntısını bilmiyorum ama bunuda iptal etmezlerse !

Bizdeki bir asgari ücretli 1 kg et için 6 saat çalışıyorken Battığı söylenen Yunanistanda bile 2 saat ! Söylenecek yazacak o kadar çok şey var'ki Gözüne perde inmiş olanlar hemen saldırıya geçecek'ki kimseyi ikna etmek gibi bir derdim artık yok .
Ameriğa Parçalanıyor ! O Ameriğa var ya , Senin Kurban bayramında bile yapamadığın Mangalı Hafta sonları Bahçelerinde dostlarını çağırarak Barbekü ziyafetleri veriyor.. Gerçi Makarna Barbekü'den daha besleyici . Bana Martaval anlatmaya kalkacaklar ilk önce kendilerine şu soruyu sorsun , Yaşın kaç ve en son ne zaman Arkadaşını dostunu toplayıp bi mangal ziyafeti yaptırdın ?
Keyif için arabana atlayıp Kazandibi yemeye gittinmi misal ? Yada Canın sıkılınca Oturup bir Sahil kenarına ne zaman Kahveni içebildin ?
Bunları yapamayan bana karşı fikir beyan etmesin kardeşim .. Rüzgara karşı işeyen üzerine işer.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bıktım yeminle bıktım..
Yurtdışını geçtim , Çalıştığı şehrin sınırından çıkmayıp Bana '' Almanya Batıyor'' diyen tiplerden bıktım. Hayatında iki yi bırak , tek bir Tarih Kitabı okumamış insanların Tarih dersi vermelerinden , o kadar çok şeyden bıktım'ki kelimeler yetmez.

Olayla alakası varmı yokmu bilmiyorum ama aklıma geldi yazayım..

... İşyerinde Molaya çıkmıştık , Kola - Kahve vs alıp açık alana çıktık oturuyoruz. İşyerimizin namı meşhur Arif Abimiz ( Uçana Kaçana asılıyor , kriteri sadece partnerinin nefes alması - gerçi nefes almasa bile onun için sıkıntı yok - vaktiyle şirkete kapağı atmış bir şekilde kalmış sistem gereği de şef pozizyonuna kadar yükselebilmiş , otomatik olarak saatte en az 20 defa daşaklarını kaşıma becerisine sahip biri ) neyse uzatmayayım..
Arif abimiz görüş alanı en hakim sandalye ye oturmuş , Kafeterya ya gelen giden ne kadar amir memur kısmından Bayan varsa röntgenleme rutinine başlamıştı , Bizde onunla birlikte aynı masada oturuyorduk. tam o anda İşyerimizin en alımlı ve sözünü esirgemeyen yüzü ve fiziği Rihanna'nın kopyası olan planlamanın Müdiresi içecek birşeyler almak için kafeterya ya girdi..
O an Tüm gözler Rihanna nın kalçalarına çevrildi ( kendiside bunun farkındaydı ve acaip bir haz alıyordu .. biliyorduk ) Arif ustam gözlerini ayırmadan sigarasını bir vakumladı'ki sigara , sigara olalı böyle zulüm görmemiştir..
O an Müdirenin sol omuzuna yaptırdığı Kelebek dövmesi dikkatimizi çekti , dövme yeni olduğun için sol omuzu açık seksi bir kıyafet tercih etmişti..
Gerçi arada gittiğimiz dalış turlarında görmediğim yeri kalmasada bu Dövme yeni olduğu için hemen dikkat çekti..
Bayan Müdiremiz içeceğini aldı , sol el incecik parmakları arasına sıkıştırdığı sigarası ile gelip Bizim masadaki boş sandalyelerinden birine oturuverdi..
Herzamanki gibi biraz Argovari tavrı ile .. Günaydın Millet.. dedi ve sigarasını agzına götürdü.. her yakacak biri muhakkak vardır öyle kendinden emin yani..
Arif ustam bu durumu bekliyor zaten , çak diye çakmağı yakıverdi .. sigarasını yaktı ..
Bayan Müdiremiz bir nefes alıp üfledi... '' Sağol Arif '' dedi..
Arif Ustam o anı bekliyordu sanki , daha sabah sabah Afyonu patlamamış olan Müdireye bakıp yavşak yavşak sırıtarak.
'' Dövmenizde pek güzel olmuş '' demesinmi !!!
Bayan Müdire Arif Usta ya bir bakış attı... Bakışında fırtınalar kopacağı belliydi , tamam bu kadın her türlü muhabbete geliyordu ama bu saatte daha karga bokunu yememiş sabah sabah ..

- Arif Ustam .. Önce bi Dişlerinizi fırçalayın da ondan sonra konuşalım... demesinmi !!

Yani Kıssadan hisse ... Yahu dişlerin fırçalanmamaktan sapsarı olmuş.. açlıktan nefesin kokuyor.. Sen kim Rihanna kim ?

Son düzenleme:
Motosikleti
Regal Raptor Daytona 250v
Içine kapanan ,beyin orucunda 2 kelimeyi bir araya getiremeyen bi toplum olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Bi ic savaş ciksada herkes bi rahatlasa, 2025 olmuş yıl alışveriş yasağı,internet yavaslatma, sosyal medya kısıtı bu kadar yobaz ne ara oldu bu insanlar ne ara bu kadar kontrol kaybedildi ve umursamaz olundu. Söylenecek tonlarla şey var da ,herşeyin başı su diyorum. Vur kırbacı nasılsa sesini çıkaran olmadı 20 sene bi 20 sene daha olmaz, hicbisey değişmez. Herkes yediği dayakla içtiği biber spreyle kalir

ülkeyi takım tutar gibi siz-biz diye ikiye böldükten sonra, ne yapsan sesini çıkarmıyorlar işte böyle. normal aklı başında bir ülkede isyan çıkaracak hareketler bunlar.

ya.. işte bu yüzden kafayı dağıtmak için Motora atlayıp 60 km yaptım geldim :)) Keşkeğimide yedim.. Sigaramı da tüttürdüm .. Virajlarda yatamasamda yattım zannettim keyif aldım .. Köpekler bile koşmadı peşimden öyle rahat yani.
Evde Keyif zamanı şimdi.. akşam üzeri markete gider Peynir tatlısı alır yaparım..
Yarında Memleketemi uzansam bilemedim..
Bu arada bu yaz için aklımda olan İzmirden Uşak Ulubey Kanyon - Clandras köprüsü -Banaz- Dumlupınar oradan Ayazini den giriş Friğ vadisi .. Kütahya tarafından Akpınardan çıkış sonrası Kütahya Tavşanlı..Simav ı kapsayan bir gezi planı yapmaktayım. Hedefim Mayıs gibi Motorun rodajını bitirip ilk bakımını yapmak öyle yola çıkmak. Gerçi bu plan Agustos gibi olabilir. Öncesinde İzmir ve çevresinde 1-2 gece gibi konaklama tecrübeleri istiyorum. Rota üzerinde Kalınacak yer ve muhakkak görülmesi gereken yerler .. olmazsa olmazım muhakkak tadılacak lezzetler araştırıyorum.
Nasip..
Plan yapmayı severim.. cepte sürekli A-B-C-D planları hazırdır.

Dün indirim çeki ve kredilerimle 700 liralık alışveriş yaptım bakalım ne olacak.

01 Nisan 2025 teki son gümrük değişikliğinden sonra 5 ayrı sipariş verdim 1 ay içinde, hepsi de kısa sürede elime geçti. Ancak, aynı ürüne iki kez vergi ödediğim bile oldu. 665tl lik bir ürün elime geçtiğinde 2100 tl para ödedim. 1 tane bana, 2 köprüde duran adamlara.

Son iki siparişimi (11.05.2025) aliexpress üzerinde tek seferde vermeme rağmen satıcılar farklı olduğu için kargo iki ayrı paket olarak ayrı ayrı geldi. Galiba o yüzden gümrüğe takılmadı. Bu son iki ürün toplam ürün + kargo = 29.60usd civari tutuyor (relays ve connectors siparişleri, en altta ikisi)

Sipariş vermek isteyenler bu durumları gözönünde bulundurarak karar verebilirler.

Durumu farkettikleri için bizden önce çinliler kapanışı yapmıştır.

(bkz: https://i.hizliresim.com/pgzi0u4.jpg)

Bu sistemi çıkaranlar, onaylayanlar, arka çıkanlar inşallah bir gün bitap, çaresiz ve savunmasız kalır.

O adı geçen itfayeci var ya, önce kendi, sonra su veren hortumu teker teker ilk önce köprünün başı, sonra sonu, sonra da ortasına götürülür elbet.
O hortum da ziyan edilmez elbet, kullanılır bir yerlerde.

Ve itfayeciden sonra kardeş, elbet sırası bellidir herkesin, bilmesek de görürüz, hiçbiri es geçilmez, o gün adalet de hakkaniyet de herkez içindir çünkü.

Motoruma işlenmiş çelik parça aldım, Türkiye'de yoktu, yoktu arkadaşım anlamıyor musun?
700 tl, kargomu almaya gittim 2100 tl para ödedim 1 bana 2 devlete.
Soyguncu dahi insaf eder emek etmişsin kardeşim yarısı senin yarısı benim yeter derdi.

Kargosunu kdv sini cartını curtunu amcasının atkısına kadar ödemişim bu nedir?

Bu nedir arkadaşım?

Zerre hakkım dahi haram olsun. Bu devran döner bir gün, ne şaha kalır ne vezirine, ne itfayeciye kardeş.

Son düzenleme:
Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Temu bu konuda gerekli aksiyonu alıyor hep. Dikkat ederseniz artık her ürünün etiketinde Türkiye'de açtıkları şirketlerin adı yazıyor.

Ama aliexpress kadar ürün çeşitliliği yok bunda.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar