En Az Sorun Çıkaran 50cc Çinli Tavsiye

Hali hazırda kullandığım 2018 model 50cc revolt rs1 den çok memnunum. sadece yağını koyup devam ediyorum, bugüne kadar da sadece manifold çıkışında lastik bir parçanın aşınması dışında başka bir sorun çıkarmadı, onu da 150-200 liralık parçayı değiştirerek hallettik. Ancak 2018 model olması ve enjeksiyonlu olmaması sebebiyle özellikle kış aylarında ilk çalıştırmada bazen uğraştırabiliyor. Hem motosikleti yenilemek hem de enjeksiyonlu bir modele geçmek istiyorum, ancak internette hangi modele baksam hep şikayetvar sitesi ile karşılaşıyorum.
Cappuccino 50 modeli çok hoşuma gidiyor fakat çok fazla kullananı olduğu için çok da fazla şikayet var sanırım. Bunun haricinde pek de model araştırmadım açıkçası.
Çin modelleri tabi ki japonlar gibi olmuyor ama yine de çok sorun çıkarmayacak, yağını suyunu koyup uzun süre devam edebileceğim, enjeksiyonlu bir 50cc model arıyorum.
Nedenleriyle tavsiyelerinizi yazabilirseniz sevinirim.
Teşekkürler.

Motosikleti
Harley-Davidson CVO Road King / Honda Shadow VT 750 C4
Çinli dediğiniz için Mondial diyorum, zira parçası bakkalda satılıyor. Ben Türkiye'ye ilk getirdikleri 50liklerden olan Revival Kasayı kullanıyordum. Şimdi babaya verdim o kullanıyor. Güncel modeli makyajlayıp Wings diye çıkardılar. Şu an 20.000+ km de ve bakımlarını yaptırıp kullanmaya devam ediyoruz sorunsuz.

hocam parçasının satılmasından ziyade sürekli parça aldırmayacak bir scooter istiyorum açıkçası :)
50-60 bin lira aralığında pek japon bulamadım o yüzden çinli diye belirttim, başka sağlam olduğunu bildiğiniz italyan, alman scooterı varsa o önerilere de açığım.
dediğiniz model şu sanırım.
fiyat olarak da iyiymiş, onu bi inceleyeyim.

bi arkadaşımda mondial turismo var, gidon kısmını 2 tane uyduruk plastik tutuyormuş, bi tanesi kırılmış, kafa kısmı öne arkaya 4-5 cm kadar oynuyor, o modelden soğudum açıkçası.

Motosikleti
PM-01
2bin km kadar wing 50 i kullandım hiç sorun çıkarmadı stabil bir makine bence de olabilir fiyatıda gayet iyi

Motosikleti
Tiger Sport 800- Yamaha D'elight 115
50 cc denince benim aklıma sadece Honda today geliyor . 2.motor olarak 10 yıl kullandım tık demedi tabi şimdi parçası bulunur mu piyasası nasıl hiç bilemem .

Öyle bir motoru Çinliler henüz yapamadı , yapmaya yaparlar da o paralara olmaz , Sym nin 50 liklerine bak bütçeyi yükseltip , yada bana dua edeceğin bir tavsiye veriyorum 😅 hiçbirine bulaşma..

Motosikleti
Yamaha XSR700
Abi motor ehliyetim yok diye almistim ben de ama keske ehliyet alip en azindan 125lik bir motor alsaymisim diyorum.

Simdi ehliyetim var ve gozume kestirdigim model qj ltm125, kurye motoru yapicam onu.
Onu da ben tavsiye etmiyim tam olsun. 1-2 kişide krank sorunu duydum, hemen hemen herkeste de soğuk havada geç çalışma sorunu var diyorlar. Dash 125ten önce almayı düşünüyordum bunu ya da vps 125'i ama bu sorunları okuyunca vazgeçtim zaten.

2bin km kadar wing 50 i kullandım hiç sorun çıkarmadı stabil bir makine bence de olabilir fiyatıda gayet iyi
oturduğum mahallede yeni bir dükkan açtılar mondial ve cf moto satıyor, oraya gidip bi kurcalicam bakalım. benim rs1 i de alırlar mı onu da sorcam.

Wing alma...
Pejo veya sym al derim
pejo ve sym de 50 cc scooter göremedim?

50 cc denince benim aklıma sadece Honda today geliyor . 2.motor olarak 10 yıl kullandım tık demedi tabi şimdi parçası bulunur mu piyasası nasıl hiç bilemem .
çok sağlam model ama çok eskidi artık, 2024-2025 garantili güncel bir model almayı düşünüyorum. şu an kullandığım revolt 2018 model, 2019 sonlarına doğru almıştım, bugüne kadar gayet iyi dayandı, hala da sorunsuz çalışıyor ancak artık kışın da rahatça kullanabileceğim enjeksiyonlu bir modele geçmek istiyorum.

Öyle bir motoru Çinliler henüz yapamadı , yapmaya yaparlar da o paralara olmaz , Sym nin 50 liklerine bak bütçeyi yükseltip , yada bana dua edeceğin bir tavsiye veriyorum 😅 hiçbirine bulaşma..
50 cc göremedim sym nin internet sayfasında?

Motosikleti
Hero Dash 125
Sym Orbit 2
Peugeot Kisbee

Sıfırları belki artık yoktur. O sebepten görememiş olabilirsin internet sayfasında. Uygun ve makul ikinci ellerine bakabilirsin.

Motosikleti
Ns200 15"
Bu 50cc Çinli grupta ne kadar az elektronik o kadar iyi, bir çoğunun motorları birbirleri ile aynı.

Ktm'de çalışırken Arora'da vardı ve onada bakardık aynı zamanda ilk motosikletimdi ve 600 kilometrede sattım. :)

Arora'da pek yedek parça sorunu yaşamazsınız fakat montajlayan kişinin o gün moraline bağlı oluyor bindiğiniz motosiklet.

O zaman skuterde rahat edemedim, şuanda iş gereği kullanıyorum yoksa çata pata vites atmaya devam. :)

Sym Orbit 2
Peugeot Kisbee

Sıfırları belki artık yoktur. O sebepten görememiş olabilirsin internet sayfasında. Uygun ve makul ikinci ellerine bakabilirsin.
İkiside birebir aynı mekanik Sym nin , bir dönem Kisbee çok popülerdi hatta yok satıyordu , baktım ikiside sıfır yok ama kıyıda köşede kalmış düşük kilometreli bulunursa semt içi kullanmalık alınır , bunları otoyola çıkıp 60-70 km/s ile uzun süre sürünce hepsi 15-20 binde pert oluyor..

Çinli scooterların tamamı aynı gibi eskilerin hepsinde gy6 kopyası blok var yenilerde gy7 var çokta bir fark yok elektronik dediğiniz motorlara yalandan bir enjeksiyon sistemi var emin olun karbüratörlü daha düzgün çalışıyordur bunlardan. Başlarda düzgün çalışıyor gibi gelebilir sonradan bir sürü sıkıntı çıkarıyor çoğu kişi karbüratöre çeviriyor. Sorunsuz çinli yok gibi birşey özellikle 50cc scooterlar çok kötüler sürekli krank bozuyor. İlla çinli olacaksa severmisiniz bilmiyorum ama cub motor alın en azından blokları daha uzun ömürlü oluyor.

Sym Orbit 2
Peugeot Kisbee

en son 2022 modelleri var. onların da garantileri bitmiş, muayene zamanları gelmiştir. dediğim gibi almışken sıfır, garantili bişi alayım diyorum. en az 2-3 sene kafam rahat olsun.

Bu 50cc Çinli grupta ne kadar az elektronik o kadar iyi, bir çoğunun motorları birbirleri ile aynı.

Ktm'de çalışırken Arora'da vardı ve onada bakardık aynı zamanda ilk motosikletimdi ve 600 kilometrede sattım. :)

Arora'da pek yedek parça sorunu yaşamazsınız fakat montajlayan kişinin o gün moraline bağlı oluyor bindiğiniz motosiklet.

O zaman skuterde rahat edemedim, şuanda iş gereği kullanıyorum yoksa çata pata vites atmaya devam. :)
arora cappuccino hoşuma gidiyor, ancak çok fazla şikayet gördüm bu motorla alakalı. çok fazla kullanıcısı olduğundan dolayı da fazlasıyla denk gelmiş olabilirim, bu motorda özellikle dikkat etmem gereken noktalar var mıdır?

Çinli scooterların tamamı aynı gibi eskilerin hepsinde gy6 kopyası blok var yenilerde gy7 var çokta bir fark yok elektronik dediğiniz motorlara yalandan bir enjeksiyon sistemi var emin olun karbüratörlü daha düzgün çalışıyordur bunlardan. Başlarda düzgün çalışıyor gibi gelebilir sonradan bir sürü sıkıntı çıkarıyor çoğu kişi karbüratöre çeviriyor. Sorunsuz çinli yok gibi birşey özellikle 50cc scooterlar çok kötüler sürekli krank bozuyor. İlla çinli olacaksa severmisiniz bilmiyorum ama cub motor alın en azından blokları daha uzun ömürlü oluyor.
doğrudur, teknik olarak çok bilmiyorum bu scooterları. en azından 2-3 sene idare edebilecek bir model işimi görür şimdilik. emektar revoltu kışın çalıştırabilmek için bazen 10 dakika uğraştığım oluyor :)
cub motor istemiyorum, gerektiğinde orta kısma da malzeme koyup taşıyorum, cub da böyle bir imkanım olmaz.

Motosikleti
Ns200 15"
arora cappuccino hoşuma gidiyor, ancak çok fazla şikayet gördüm bu motorla alakalı. çok fazla kullanıcısı olduğundan dolayı da fazlasıyla denk gelmiş olabilirim, bu motorda özellikle dikkat etmem gereken noktalar var mıdır?
Elektrikli dış aksamlara bakmak gerekir ve grenajların montaj düzgünlüğünü az biraz belli ediyor. Artçı ayaklığına bakmanızda fayda var onlarda sıkıntılı çıkabiliyor.

Ekstra olarak grenajları iyi incelemenizi tavsiye ederim, bunlar fabrikadan gelirken kaşar peyniri gibi folyaya sarılı geliyor.

Elektrikli dış aksamlara bakmak gerekir ve grenajların montaj düzgünlüğünü az biraz belli ediyor. Artçı ayaklığına bakmanızda fayda var onlarda sıkıntılı çıkabiliyor.

Ekstra olarak grenajları iyi incelemenizi tavsiye ederim, bunlar fabrikadan gelirken kaşar peyniri gibi folyaya sarılı geliyor.
incelerken neye bakıcaz tam olarak hocam? boya atması falan mı, kırık çizik vs mi, eğrilip bükülmesi mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar