Dur ihtarına uymadı! Polis Çarparak Durdurdu!

Motosikleti
Forza250-cygnusL
-Duyacaksın,
-Duymanı engelliyorsa o kulaklığı takmayacaksın,
- Kafan bulanıksa trafiğe çıkmayacaksın,
- Trafikte seyrediyorsan önünde arkanda sağında solunda neler oluyor sürekli gözlemleyeceksin,
Kendini, bir başkasını, kolluk kuvveti görevlisini riske atmayacaksın.
Piki.............. 👍

Size göre denk değil. Zaten sıkıntı bu. Kuralları ve kanunları size göre bana göre yorumluyoruz. Şehir içinde veya otobanda hız sınırını aştığınız zaman etraftaki diğer sürücülerin can ve mal güvenliğini tehlikeye atıyorsunuz. Ayrıca bu durum kanun ile de sabit. Otoyollarda hız sınırı motosikletler için 100 km/saat tir.
Hız sınırını aştığınız için kendinize ceza verdiniz mi? Yada polise gidip kendinizden şikayetçi oldunuz mu?
Mesele polisten kaçmaya gelecek biliyorum. Polisten kaçmanın kök nedeni kurallara uymamak. Polis motorcuyu kurallara uymadığı için kovalıyor.
Çünkü motorcu polisin olduğu yerde kanunları çiğniyor. Eğer polisin olmadığı yerde çiğneseydi hiç bir şey olmayacaktı. (otobanda 100 ü geçmek gibi)
Bu konudan anlamamız gereken şey şu.
Hepimiz kuralları ve kanunları çiğniyoruz. Kanunları çiğnerken yakalanmamayı bir erdem kabul ediyoruz. Olaylara işimize geldiği gibi yorum yapıyoruz. Eğer kanun çiğnerken yada kurallara uymazken yakalanırsak ( kaybedeceğimiz şeyler çok ise) yakalanmayı ve ceza ödemeyi kabul ediyoruz. Eğer paramız yoksa veya hapse girmekten korkmuyorsak ( kaybedeceğimiz bir şey yok ise) polisten kaçıyoruz suça bulaşıyoruz vs....
Trafikte her yaptığımız yanlışa ceza verilseydi inanın bana bu forumdaki herkes 16 kere ceza yerdi.
Bu arada motorcunun yaptığı doğru değil. Kurallara uymuyor. Cezasını da çekiyor. Durdurulma yöntemi yanlış. ben kendi adıma bu konudan çok ders çıkardım. Kendimizin de o kadar da masum olmadığını görebiliyorum.
Abi devletin kanunlarını görmezden gelip bir de söylenen tek milletiz galiba .
Her sinyalsiz şerit değiştirmende makas cezası her emniyet şeridin de girme cezası 3 kere yazsa 4 e girmezsin.
Dersin ki yeter çok yedim aman dikkat edeyim.
Telefon çaldı elimde açtım araba kullanırken zank diye göndermişler ödedim söylenmedim.
Emniyet şeridine izin veriyorlar diye hak sanıyoruz.
Sinyalsiz şerit değiştirmeyi motosikletiz diye hak görüyoruz.
Sana göre denk olması için birinin ölmesi lazım sanırım.
Devlet esnek motorculara kabul edelim yoksa kimse giremez emniyet şeridine.
16 ceza kim yemiş bu arkadaşın yakalandığı 16 yakalanmadığı 116dır.
Ceza yazan suçlu yiyen değil çok ilginç.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Her sinyalsiz şerit değiştirmende makas cezası her emniyet şeridin de girme cezası 3 kere yazsa 4 e girmezsin.
Telefon çaldı elimde açtım araba kullanırken zank diye göndermişler ödedim söylenmedim.
Birkanım canım kardeşim. Konu trafik değil sen hala anlamadınmı.

Devlet ile hükümeti kasıtlı olarak bir tutan adamlar ile tartışıyorsun boşver. Zamanına yazık.

Sevgilerimle
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Menemen soğanlı mı olur soğansız mı? :)
Birader sen kendindemisin git bir yüzünü yıka.

Forumun dibine dinamitmi koymaya çalışıyorsun. Bu menemen mevzusu yüzünden adam vururuz bu memlekette. Netameli konulara girme lütfen 🤣🤣🤣🤣🤣

Yiyen yediği için suçlu. Yemeyen gizli gizli yapıp yemediği için suçlu. Yazan herkese yazamadığı ( yada yazmadığı) için suçlu. Biz de görüp ses çıkarmadığımız için suçluyuz. :D

Birkanım canım kardeşim. Konu trafik değil sen hala anlamadınmı.

Devlet ile hükümeti kasıtlı olarak bir tutan adamlar ile tartışıyorsun boşver. Zamanına yazık.

Sevgilerimle

Birader sen kendindemisin git bir yüzünü yıka.

Forumun dibine dinamitmi koymaya çalışıyorsun. Bu menemen mevzusu yüzünden adam vururuz bu memlekette. Netameli konulara girme lütfen 🤣🤣🤣🤣🤣
Hükümet devlet olmuş durumda. İtirazı olan var mı?

Yiyen yediği için suçlu. Yemeyen gizli gizli yapıp yemediği için suçlu. Yazan herkese yazamadığı ( yada yazmadığı) için suçlu. Biz de görüp ses çıkarmadığımız için suçluyuz. :D

Hükümet devlet olmuş durumda. İtirazı olan var mı?
Sen vatandaş olarak kurallara uy örnek ol.
Girme emniyet şeridine.
Sinyalsiz şerit değiştirme.
Ceza yeme .
Yiyene de karışma en mantıklısı.
Devlet tektir.
Hükümet devleti geçici olarak idare eder hükümetler değişir ak olur kırmızı olur Türkiye cumhuriyeti devleti değişmez.
Binlerce insanın hakkı varken bende ben hükümet devlet oldu demem.
Kahpelik olur.

Girme emniyet şeridine.
Ceza yeme .
Devlet tektir.
Hükümet devleti geçici olarak idare eder hükümetler değişir ak olur kırmızı olur Türkiye cumhuriyeti devleti değişmez.
Kahpelik olur.

Devlet kurmak için binlerce genç vatan evladının şehit olduğu yerde bura da rahatça devlete kin kusan kahpeleri görünce olayın hükümet olmadığı net belli.
Bir tane hükümeti öven yazımı göremezsin eleştiririm gerekli sıkıntıları da çektim ama devlet kavramını bilmeyen kansızlara da laf vermem.
Lafım sana değil sakın alma üstüne.

Girme emniyet şeridine.
Ceza yeme .
Devlet tektir.
Kahpelik olur.
Peki. Şimdi ben size 100 tane sebep sayarım neden öyle dedim diye ama gerek yok. Çünkü problemler ortaya çıktıkları düşünce seviyesinde çözülemezler. Artık bu başlık kişiselleşmeye başladığı için yazmayı bırakıyorum. Çünkü olay kahpeliğe vs gelmeye başladı. Bu laflar da bizlere hiç yakışmıyor. Sizlere kolaylıklar dilerim.

Son düzenleme:
Ülke acilen prenses modundan çıkmalı.
Polis kime dokunsa zırlıyor.
Dur dedin mi duracaksın nokta.

Motosikleti
Voge 250RR
Devlet kurmak için binlerce genç vatan evladının şehit olduğu yerde bura da rahatça devlete kin kusan kahpeleri görünce olayın hükümet olmadığı net belli.
Bir tane hükümeti öven yazımı göremezsin eleştiririm gerekli sıkıntıları da çektim ama devlet kavramını bilmeyen kansızlara da laf vermem.
Lafım sana değil sakın alma üstüne.
Kimsenin devletle bir derdi olduğu yok, adam da devlete kin beslemiyor zaten. Etraftan da onu aşağılayan yorumlar görünce üstüne gittikçe gitmişsin. Tabiki de her şeyden önce devlet ama sonuç olarak bu devletimiz birileri tarafından yönetiliyor. Kararları birileri veriyor, muhattap olduğun kişi bu kararları doğru bulmak, kararı vereni sevmek zorunda değil.

Devletle hükümet çok farklı şeyler evet ama sonuçta şuan ülkede hükümetin hiçbir kararına karşı çıkılmıyor yanlış mıyım? Madem devletini çok seviyorsun, o zaman sen de inkar etmezsin ki, şuanki hükümet devleti zedeliyor.

Ha ben bu konudan bağımsız konuşuyorum sohbetinizi gördüm, sadece savunduğun şey devlet değil aslında hükümet de oluyor. Bu arada benim hükümetle de derdim yok diğer adayların da ne bok olduğu malum.

Sadece doğru şeyi yanlış yol ile savunmayın diye yazdım bunları, senin polisin birisi pazarda katledilirken veyahut başka yerde, ona müdahale etmiyorsa, milletin çocuğu maganda da olsa onun çocuğuna çarparak durduramaz.

Benim buradaki derdim bu memurların gücünün sadece motorculara yetmesi, yoksa ben de bu duruma asla düşmem, kaçmam en başında zaten. Kaçıyor gibi izlenim de vermem, polis gördüm mü yavaşlar suratına bakarım.

Sadece şunu anlayın bu polis şahsının devletle bağlantısı yok, arkadaşın da benim gibi düşündüğünü fakat kendini yanlış ifade ettiğini düşünüyorum.

Belki de kardeşin, çocuğun yaşındaki birine sırf kendini yanlış anlattı diye "kansız, kahbe, vatan haini" gibi ithamlarda bulunmamalısın?

Devletini çok seviyorsan milletinden olan bir çocukla düzgünce konuşacak, ona bu tarz söylemlerde bulunmayacaksın.

Motosikleti
K 1600 GTL
Polis nerede "dur ihtarı" çekiyor/yapıyor, bunu bilen varsa yazabilir mi?
İnsanlara laf anlatmak mümkün değil konuyu saçma sapan yerlere çekiyorlar. Nato kafa nato mermer. Polis hiçbir yerde dur uyarısında bulunmuyor. (Sadece 1,5 dakikalık video görüntüsü için yorum yapıyorum!!!!) Adamın kaçtığına dair en ufak bir emare de yok Polis yanına yaklaşıyor camdan göz göze geliyorlar orada bile dur demiyor. Gidiyor adama bilinçli bir şekilde vuruyor canına ve malına kast ediyor. Bunun savunulacak hiç bir tarafı yok zaten emniyette görüntüler olduğu için kıvıramamış müdahale mevzuata uygun değil demiş. Ama burda hala bana göre şöyle bana göre böyle devlet hükümet saçma sapan akıldan mantıktan uzak yorum yapılıyor. Şaşırmamak elde değil.

Kimsenin devletle bir derdi olduğu yok, adam da devlete kin beslemiyor zaten. Etraftan da onu aşağılayan yorumlar görünce üstüne gittikçe gitmişsin. Tabiki de her şeyden önce devlet ama sonuç olarak bu devletimiz birileri tarafından yönetiliyor. Kararları birileri veriyor, muhattap olduğun kişi bu kararları doğru bulmak, kararı vereni sevmek zorunda değil.

Devletle hükümet çok farklı şeyler evet ama sonuçta şuan ülkede hükümetin hiçbir kararına karşı çıkılmıyor yanlış mıyım? Madem devletini çok seviyorsun, o zaman sen de inkar etmezsin ki, şuanki hükümet devleti zedeliyor.

Ha ben bu konudan bağımsız konuşuyorum sohbetinizi gördüm, sadece savunduğun şey devlet değil aslında hükümet de oluyor. Bu arada benim hükümetle de derdim yok diğer adayların da ne bok olduğu malum.

Sadece doğru şeyi yanlış yol ile savunmayın diye yazdım bunları, senin polisin birisi pazarda katledilirken veyahut başka yerde, ona müdahale etmiyorsa, milletin çocuğu maganda da olsa onun çocuğuna çarparak durduramaz.

Benim buradaki derdim bu memurların gücünün sadece motorculara yetmesi, yoksa ben de bu duruma asla düşmem, kaçmam en başında zaten. Kaçıyor gibi izlenim de vermem, polis gördüm mü yavaşlar suratına bakarım.

Sadece şunu anlayın bu polis şahsının devletle bağlantısı yok, arkadaşın da benim gibi düşündüğünü fakat kendini yanlış ifade ettiğini düşünüyorum.

Belki de kardeşin, çocuğun yaşındaki birine sırf kendini yanlış anlattı diye "kansız, kahbe, vatan haini" gibi ithamlarda bulunmamalısın?

Devletini çok seviyorsan milletinden olan bir çocukla düzgünce konuşacak, ona bu tarz söylemlerde bulunmayacaksın.
Devleti çok seviyorum tabi ki.
Milletimden olan bir çocukla da gayet normal konuştum.
Kusura bakma devleti kuranın şu kadar sene kaldı diye küçümseyen insana kahpe az bile..
Kendi ne iş başarmış bir söylesin de bilelim anca eleştiriyor.
Baltaya sap yapmazlar.
Söylem yok bu konu dışın da bile devlete laf atmaya çalışarak kendisi düşmanlık yapıyor.
Motosiklet trafik konusunda bile bu kadar düşman olan birine nasıl laf anlatacaksın kurallar var uyacaksın !!
Uymazsan sonuçlarına katlanıyorsun.
Oturduğun eve kirası çok diye ödeme yapmadığın oluyor mu ?
Faturalar fazla ama seve seve ödüyorsun.
Ödeme kardeşim o zaman.
Hükümeti savunuyor demişsin bana orası ayrı komik.
Sürekli eleştiriyorum baksan görürsün.
Particilikle devletçi olmayı karıştırmayın.

İnsanlara laf anlatmak mümkün değil konuyu saçma sapan yerlere çekiyorlar. Nato kafa nato mermer. Polis hiçbir yerde dur uyarısında bulunmuyor. (Sadece 1,5 dakikalık video görüntüsü için yorum yapıyorum!!!!) Adamın kaçtığına dair en ufak bir emare de yok Polis yanına yaklaşıyor camdan göz göze geliyorlar orada bile dur demiyor. Gidiyor adama bilinçli bir şekilde vuruyor canına ve malına kast ediyor. Bunun savunulacak hiç bir tarafı yok zaten emniyette görüntüler olduğu için kıvıramamış müdahale mevzuata uygun değil demiş. Ama bura da hala bana göre şöyle bana göre böyle devlet hükümet saçma sapan akıldan mantıktan uzak yorum yapılıyor. Şaşırmamak elde değil.
Aynaya bak arkasında trafik polisi pat pat yapıyor daha ne yapsın ateş mi açmalı ?
devlet hükümet yorum yaparken sana mı sormak lazım ?
Ne kuyruk acınız var söyleyin bilelim yorum yapmayalım .

İnsanlara laf anlatmak mümkün değil konuyu saçma sapan yerlere çekiyorlar. Nato kafa nato mermer. Polis hiçbir yerde dur uyarısında bulunmuyor. (Sadece 1,5 dakikalık video görüntüsü için yorum yapıyorum!!!!) Adamın kaçtığına dair en ufak bir emare de yok Polis yanına yaklaşıyor camdan göz göze geliyorlar orada bile dur demiyor. Gidiyor adama bilinçli bir şekilde vuruyor canına ve malına kast ediyor. Bunun savunulacak hiç bir tarafı yok zaten emniyette görüntüler olduğu için kıvıramamış müdahale mevzuata uygun değil demiş. Ama bura da hala bana göre şöyle bana göre böyle devlet hükümet saçma sapan akıldan mantıktan uzak yorum yapılıyor. Şaşırmamak elde değil.
Aynaya bak arkasında trafik polisi pat pat yapıyor daha ne yapsın ateş mi açmalı ?

Motosikleti
K 1600 GTL
Devleti çok seviyorum tabi ki.
Milletimden olan bir çocukla da gayet normal konuştum.
Kusura bakma devleti kuranın şu kadar sene kaldı diye küçümseyen insana kahpe az bile..
Kendi ne iş başarmış bir söylesin de bilelim anca eleştiriyor.
Baltaya sap yapmazlar.
Söylem yok bu konu dışın da bile devlete laf atmaya çalışarak kendisi düşmanlık yapıyor.
Motosiklet trafik konusunda bile bu kadar düşman olan birine nasıl laf anlatacaksın kurallar var uyacaksın !!
Uymazsan sonuçlarına katlanıyorsun.
Oturduğun eve kirası çok diye ödeme yapmadığın oluyor mu ?
Faturalar fazla ama seve seve ödüyorsun.
Ödeme kardeşim o zaman.
Hükümeti savunuyor demişsin bana orası ayrı komik.
Sürekli eleştiriyorum baksan görürsün.
Particilikle devletçi olmayı karıştırmayın.

Ne diyorsun kardeş sen ne kuyruk acım olacak şaşkın mısın? ne pat pat yapıyor adama sağa çek diye anons yapmak çok mu zor siren açmak çok mu zor. Devlet hükümet ne istersen yorum yap bana ne bu konuyla ilgisi yok onu söylemeye çalışıyorum. Her söylediğimi açıklamak zorunda kalmak da ayrıca çok yorucu. Polis vatandaşın canına malına kast edemez nokta tartışmaya kapalıdır bu konu. Kast ediyorsa da bunu eleştirmek benim en doğal hakkımdır eleştirdim diye de devlet millet düşmanı olmam. Bu kadar sığ bu kadar algılar kapalı olmayın her yazılanın altında bir başka anlam aramayın.

Ne diyorsun kardeş sen ne kuyruk acım olacak şaşkın mısın? ne pat pat yapıyor adama sağa çek diye anons yapmak çok mu zor siren açmak çok mu zor. Devlet hükümet ne istersen yorum yap bana ne bu konuyla ilgisi yok onu söylemeye çalışıyorum. Her söylediğimi açıklamak zorunda kalmak da ayrıca çok yorucu. Polis vatandaşın canına malına kast edemez nokta tartışmaya kapalıdır bu konu. Kast ediyorsa da bunu eleştirmek benim en doğal hakkımdır eleştirdim diye de devlet millet düşmanı olmam. Bu kadar sığ bu kadar algılar kapalı olmayın her yazılanın altında bir başka anlam aramayın.
Eleştir kardeşim eleştirme diyen var mı ?
Cevap veriyorsun bende veriyorum hayırdır sana mı soracağım ?
Bak işine ver cevabı sana karışan eden yok .
Sen cevap veriyorsun devlet hükümet diye verme yoruyorsa basit.
Bak işine.

Motosikleti
K 1600 GTL
Eleştir kardeşim eleştirme diyen var mı ?
Cevap veriyorsun bende veriyorum hayırdır sana mı soracağım ?
Bak işine ver cevabı sana karışan eden yok .
Sen cevap veriyorsun devlet hükümet diye verme yoruyorsa basit.
Bak işine.
Cevap veriyorsun da kuyruk acın mı var diyorsun? neredeyse bizi devlet millet düşmanı ilan edeceksin. Emniyet valilik müdahale mevzuata uygun değil demiş zaten. Biz neyi konuşuyoruz anlamıyorum ki.

Cevap veriyorsun da kuyruk acın mı var diyorsun? neredeyse bizi devlet millet düşmanı ilan edeceksin. Emniyet valilik müdahale mevzuata uygun değil demiş zaten. Biz neyi konuşuyoruz anlamıyorum ki.
Yahu benim düşman ettiğim yok.
Siz haklısınız.
Kusura bakmayın.
Oldu mu ?
Suçlama yok özür var kusura bakmayın ..

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Biraz niyet okumak gibi olacak ama sanıyorum buradaki polisler biraz Amerika'daki meslektaşlarına özenmiş. Ben izlediğim videodan böyle algıladım.

Köşeye sıkıştırıp durdurmak niyeti ile yaklaşmışlar ve becerememişler :) Muhtemelen sürücü polis ya heyecanlandı yada yeteri kadar deneyimli bir sürücü olmadığından mesafeyi ayarlayamadı. Motosiklet sürücüsü de polis aracını fark ettiğinde yavaşlamak yerine hızlanmaya çalışınca (hızlanmaya çalışmasa bile en azından hız kesmemiş) sonuç bu oldu. Her iki taraf da sonuca katkıda bulundu.

Toplumda uzun süredir güvenlik güçlerine karşı olan haklı hassasiyeti de göz önüne alırsak, bu vaka adeta bir hesaplaşmaya dönüştü. İnsanlar toplumsal meselelerde tepkilerini açıkça ortaya koymaktan çekindikleri için de, bu mesele en konforlu itiraz arenası olarak fırsat haline dönüştü.

Böyle bakınca sanki biraz daha ferahlayacağız, ne dersiniz?

Motosikleti
D400
Var zaten. Yani doğru olmadığını iddia edenler ve bu konuda açıklama yapanlar var. Benim dün rastladıklarım; polis mevzuat (x hesabı)

gef6oyw.png

Şu mesajımda daha da detaylı bilgiler var:
https://www.motosiklet.net/forum/ko...carparak-durdurdu.223126/page-12#post-4867369

sosyal medyadaki yorumlara bakarsak adama iyi olmuş diyen de binlerce yorum bulabiliriz. Evet %1 de olsa uyarılmadan bunun yapılmış olma ihtimali var yok demiyorum fakat resmi bir kurumun karşısında sosyal medyada bunu yapanlar ve 16 kez bu suçla ifşa olmuş birisinin yorumu var. (ki bi 50 tane de yakalanmadıgı vardır büyük ihtimal)

Kolluk kuvvetlerine güvenmem pek açıkçası ama sürekli aynı suçu işleyen birisinin de "bu sefer" yapmamış olması komik geliyor :D

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Biraz niyet okumak gibi olacak ama sanıyorum buradaki polisler biraz Amerika'daki meslektaşlarına özenmiş. Ben izlediğim videodan böyle algıladım.

Köşeye sıkıştırıp durdurmak niyeti ile yaklaşmışlar ve becerememişler :) Muhtemelen sürücü polis ya heyecanlandı yada yeteri kadar deneyimli bir sürücü olmadığından mesafeyi ayarlayamadı. Motosiklet sürücüsü de polis aracını fark ettiğinde yavaşlamak yerine hızlanmaya çalışınca (hızlanmaya çalışmasa bile en azından hız kesmemiş) sonuç bu oldu. Her iki taraf da sonuca katkıda bulundu.

Toplumda uzun süredir güvenlik güçlerine karşı olan haklı hassasiyeti de göz önüne alırsak, bu vaka adeta bir hesaplaşmaya dönüştü. İnsanlar toplumsal meselelerde tepkilerini açıkça ortaya koymaktan çekindikleri için de, bu mesele en konforlu itiraz arenası olarak fırsat haline dönüştü.

Böyle bakınca sanki biraz daha ferahlayacağız, ne dersiniz?
bi araç önüne kırdığında tepkin durmak değil önce tehlikeden kaçmak olur 1 yıldır bu forumda bunu söylüyorsunuz

insanların güvenlik güçlerine olan bakış açısının değişmesinin sebebi insanlar mı yoksa polislerin bu videodaki gibi aşırı hareketleri mi

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar