Kardeşim boktan kullanıp ceza yemişsin öfken kinin var tamam.boktan trafik kuralını bi motosiklete kaza yaptırmak için boktan yetersiz bi sebep anlamında demiştim ayrı bi konu motosiklet süren birinin trafik kurallarının motosiklet için yazılmadığı anlayacak kapasitede olmalı
Abi seviyeli atışmalar olur hiç sıkıntı yok yahu.Herkes meramını belirtti..
İşi kişiselleştirmeden, konuyu kapatalım bence...
Bir başka konuda gene kapışırız..
Konu bitmez ülkemde...
Enerjinizi bitirmeyin![]()
ömrümde ceza yemedim şimdiye kadar 1 kere çevirmeye girdim o da klasik köprü girişindeKardeşim boktan kullanıp ceza yemişsin öfken kinin var tamam.
Biz hatalıyız biz haksız kötü insanlarız.
Bütün kolluk kuvvetleri kötü hepsi ölsün
Daha tartışmayacağım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Abi seviyeli atışmalar olur hiç sıkıntı yok yahu.
Kişiselleştirip kin güdecek durum yok.
Bu konuda ters düşer başka konuda aynı düşünürüz konu dert bu değil.
Fikir eleştiri herkesin özgürlüğü gayet doğal herkes fikrini belirtir.
Saygımızı bozmadan tartışırız kucaklaşırız dert değil.
polis düşmanlığı farklı sebep o zaman.ömrümde ceza yemedim şimdiye kadar 1 kere çevirmeye girdim o da klasik köprü girişinde
trafikçilerle hep iyi anlaştım diğerleri için aynısını söyleyemempolis düşmanlığı farklı sebep o zaman.
Demek ki sıkıntın var .trafikçilerle hep iyi anlaştım diğerleri için aynısını söyleyemem![]()
2911Demek ki sıkıntın var .
Motorcu olup trafikçi ile anlaşamayan narkotik ya da asayiş ile gelir.
13 yıldır çok gördüm.
Eylem yapacak yaşın da yok.
Neyse bir ara gel kahvemi iç aç kendini dert yok.
İnsanız
Menemen soğanlı mı olur soğansız mı?Herkes meramını belirtti..
İşi kişiselleştirmeden, konuyu kapatalım bence...
Bir başka konuda gene kapışırız..
Konu bitmez ülkemde...
Enerjinizi bitirmeyin![]()
Soğansız menemen , domatesli yumurta olur...Menemen soğanlı mı olur soğansız mı?![]()
Soğansız menemen , domatesli yumurta olur...![]()
Bir şey soracağım. Burada hepimiz motorcuyuz. Allah için herkes doğruyu yazsın. Otobana girip 100 km hız sınırını kaç kere keçtiniz? Kimse fark etmeden kaç kere kırmızı ışıkta geçtiniz? Kaç kere yaya geçitlerinde yayalara yol vermediniz? kaç kere emniyet şeridinden gittiniz?
Bunların toplamı 16 dan fazla mıdır?
Bir şey soracağım. Burada hepimiz motorcuyuz. Allah için herkes doğruyu yazsın. Otobana girip 100 km hız sınırını kaç kere keçtiniz? Kimse fark etmeden kaç kere kırmızı ışıkta geçtiniz? Kaç kere yaya geçitlerinde yayalara yol vermediniz? kaç kere emniyet şeridinden gittiniz?
Ceza Hukukuna hakim değilim. Ancak Türkiye'de polislerin silah kullanma yetkileri bile son derece kısıtlı iken, söz konusu videodaki müdahalelerinin yasal olmadığını söyleyebilirim. Burası ABD olsa polislerin davranışı tartışma konusu bile olmazdı ancak orada da gerçekten çok marazlı bir manzara oluşuyor çoğu zaman. Ancak "dur ihtarı" bambaşka bir boyut. Bu aşamaya gelindiyse, olayın sıcaklığı ile en aklı başında polis bile hata yapabilir. Burada klavye başında yazmak ile sahada herhangi bir suçlu kovalamak bambaşka duygusal beceriler gerektiriyor.Peki dur ihtarına durmayan motorcular gerekirse canına kast edilerek durdurulabilir mi ? Mevzuata hakimsindir @Punctum
Size göre denk değil. Zaten sıkıntı bu. Kuralları ve kanunları size göre bana göre yorumluyoruz. Şehir içinde veya otobanda hız sınırını aştığınız zaman etraftaki diğer sürücülerin can ve mal güvenliğini tehlikeye atıyorsunuz. Ayrıca bu durum kanun ile de sabit. Otoyollarda hız sınırı motosikletler için 100 km/saat tir.Otobanda 100'ü geçerim fix. Kırmızıda hiç gecmedim. Yaya geçidini fark ettiysem hiçbir zaman yol vermemezlik yapmadım. Trafik akıyorsa emniyet şeridinden hiç gitmedim ama trafik varken gitmişliğim var.
Benzer şekilde akan trafikte hiçbir zaman makas atmadım filtreleme yapmadım.. Ters yöne girmedim, plakamı kapatmadım, kasksız sürmedim.
Şehir içinde hız sınırlarını abartacak düzeyde hiç kullanmadım.
Bu nedenle gönül rahatlığı ile motorcu kardeşlerimi eleştirebiliyorum.
Neden sordugunu bilmiyoırum fakat yazdığın şeyler (kırmızı ışıkta geçmek hariç) trafikte polisin düşürdüğü elemanın dur ihtarına uymamak, yetersiz ehliyetle araç kullanmak, plaka kapatma suçlarının hiçbirisine denk değil yakın bile değil![]()
Size göre denk değil. Zaten sıkıntı bu. Kuralları ve kanunları size göre bana göre yorumluyoruz. Şehir içinde veya otobanda hız sınırını aştığınız zaman etraftaki diğer sürücülerin can ve mal güvenliğini tehlikeye atıyorsunuz. Ayrıca bu durum kanun ile de sabit. Otoyollarda hız sınırı motosikletler için 100 km/saat tir.
Hız sınırını aştığınız için kendinize ceza verdiniz mi? Yada polise gidip kendinizden şikayetçi oldunuz mu?
Mesele polisten kaçmaya gelecek biliyorum. Polisten kaçmanın kök nedeni kurallara uymamak. Polis motorcuyu kurallara uymadığı için kovalıyor.
Çünkü motorcu polisin olduğu yerde kanunları çiğniyor. Eğer polisin olmadığı yerde çiğneseydi hiç bir şey olmayacaktı. (otobanda 100 ü geçmek gibi)
Bu konudan anlamamız gereken şey şu.
Hepimiz kuralları ve kanunları çiğniyoruz. Kanunları çiğnerken yakalanmamayı bir erdem kabul ediyoruz. Olaylara işimize geldiği gibi yorum yapıyoruz. Eğer kanun çiğnerken yada kurallara uymazken yakalanırsak ( kaybedeceğimiz şeyler çok ise) yakalanmayı ve ceza ödemeyi kabul ediyoruz. Eğer paramız yoksa veya hapse girmekten korkmuyorsak ( kaybedeceğimiz bir şey yok ise) polisten kaçıyoruz suça bulaşıyoruz vs....
Trafikte her yaptığımız yanlışa ceza verilseydi inanın bana bu forumdaki herkes 16 kere ceza yerdi.
Bu arada motorcunun yaptığı doğru değil. Kurallara uymuyor. Cezasını da çekiyor. Durdurulma yöntemi yanlış. ben kendi adıma bu konudan çok ders çıkardım. Kendimizin de o kadar da masum olmadığını görebiliyorum.
O motorcu sen de olabilirsin, kardeşinde çocuğunda...
Kulaklığı takmış gidiyorsun..Duymadın anonsu.. Ya da kafan bulanık farketmedin...
Empatiyse al sana bu yönden empati...
Yüzde yüz polis haksız..