Apartman da Motosiklet park sorunu yasal haklar.

Motosikleti
Husqvarna Svartpilen 250
Merhaba,
Sitede oturuyorum, kapalı bir otoparkımız yok. Açık otopark ise çok rüzgarlı ve bu yüzden motosikletim devrilmiş; ön rüzgarlık camı kırılmış, belki direksiyonda da sorun vardır ancak henüz servise götürmedim. Bu olaydan sonra motosikleti bina içine aldım. Şimdi de içeriye motosiklet koyuluyor diye yönetime şikayet geliyormuş. Yönetimin kapalı bir alan sağlaması gerekir mi? Benzer tecrübeleriniz var mı? Açık otoparka koymak istemiyorum çünkü yine aynı şey olacak.
Teşekkürler.
Bütçe varsa motokabin almanızı öneririm. Olumsuz hava koşullarından ve hayvan veya insan kaynaklı hasarlardan da koruyacaktır. Öncesinde yönetim ile de görüşüp kabini nereye koyabilirim konusunu tartışın. Çıkar yol bulamazsanız en kötü ihtimalle 1 araba park yerini kaplayacak şekilde kabini yerleştirin. Sonuçta o da motorlu taşıt yerine geçiyor :)

Motosikleti
D400
Bütçe varsa motokabin almanızı öneririm. Olumsuz hava koşullarından ve hayvan veya insan kaynaklı hasarlardan da koruyacaktır. Öncesinde yönetim ile de görüşüp kabini nereye koyabilirim konusunu tartışın. Çıkar yol bulamazsanız en kötü ihtimalle 1 araba park yerini kaplayacak şekilde kabini yerleştirin. Sonuçta o da motorlu taşıt yerine geçiyor :)

her daireye 1 park yeri düşmüyorsa bu dediğinizi yapamaz. =)

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Apartman ve Siteler için bağlayıcı metin "Yönetim Planı"dır. Bu planda otopark olarak gösterilmeyen hiç bir yere araç park edemezsiniz. Hele hele apartman içindeki ortak alanlara hiç bırakamazsınız. Ancak GK kararı ile yönetim planında değişiklik onanırsa otopark kullanım şekli tekrar düzenlenebilir. Bununla beraber, değiştirilen KMK'na göre burada da beşte dört çoğunluk aranır.

(Değişik: 13/4/1983 - 2814/11 md.) Yönetim planının değiştirilmesi için bütün kat maliklerinin beşte dördünün oyu şarttır. (KMK Madde 28).

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Çıkar yol bulamazsanız en kötü ihtimalle 1 araba park yerini kaplayacak şekilde kabini yerleştirin. Sonuçta o da motorlu taşıt yerine geçiyor :)
Yok böyle bir şey...

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ben motokabin pahalı geldi diye akordiyon çadır şeklinde motogaraj aldım. Bizim apartmanda 10 daire var ama apartman önünde yalnızca 8 arabalık park yeri var, neyse ki tüm dairelerde araba yok da fazla sorun olmuyor. Motorları da arka bahçeye koyuyorum, oraya araba girmesi imkansız, yay bile giren çıkan yok, yani kimseyi etkilemiyor.

Kafkas Motogaraj diye bir yerden almıştım hatta telefonla aradığımda hepsiburada'dan taksit yapabiliyorum demişti, üreticisi çok düzgün konuşan bir esnaftı. 2 yıl oldu hala sapasağlam, o kadar rüzgar fırtına falan zarar vermedi, yere matkapla 4 delik açıp dübelle bir tarafı 3 tane uzun vida ile sabitleniyor, açılıp kapanan diğer tarafı da yerde açtığım deliğe vidalı halkaya dandik bir şifreli asma kilit taktım maksat rüzgardan açılmasın diye.

ilk alıp montajını yaptığımda üreticiye videosunu göndermiştim instagramda paylaşmış. o zaman xmax vardı bir tek, iki motorluk olan büyük modelini almıştım şimdi xmax ve vstrom yanyana duruyor içinde. çok da pratik oldu.

Motosikleti
Husqvarna Svartpilen 250
Bulunduğum sitede 1 otomobil parkını ortalayacak şekilde 1 veya nadiren de olsa 2 motosiklet park edebiliyor. Her daireye 1 otomobil hakkı da düşen bir site değil üstelik. Fakat park alanı olarak geçtiği için yönetim olarak veya komşular şimdiye kadar sorun çıkarmadı. İlk gelen kapar mantığı yürüyor.

Elbette her site bu şekilde yürüyor veya "yönetmelikte" bu şekilde işlemiyor durumu olabilir. Ben gördüğümü söyledim. Zaten öncesinde de yönetim ile bir ön görüşme yapmasını önerdim ve en kötü ihtimali belirttim. Sadece son cümleme odaklanılmasına gerek yok :) Bu arada kendim de yaklaşık 3 senedir 1 otomobillik park alanını ortalıyorum, kimse ile herhangi bir sorun yaşamadım. Eminim açık otoparka motokabin yerleştirsem bir sorun olmayacaktır ancak ben kapalı otoparkı kullanıyorum daima.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Kiradayım, şu anda oturduğum evi alsam mutlaka (var olan park alanlarını ve geçişi etkilemeyecek, otoparkın araba veya yayalar tarafından kullanılamayacak bir köşesine) motokabin alırdım. Kısmet inşallah.

Motosikleti
Motokabin sabit bir aparat olduğu için, bunun işgal edeceği alan ile o alanın herhangi bir aracın park edilerek işgal edilmesi arasında çok fark var.

Çünkü motokabin sürekli olarak o alanı işgal edecek...

Bu durumda size özel ayrılan ve tapunuzda bu durum kayıt altına alınmış olan herhangi bir otopark alanınız yok ise, ortak kullanımdaki otopark alanına motokabin KOYAMAZSINIZ!

Daha da nasıl açık anlatılır bilemedim...

• Beğen
Tepkiler: ACT
Motosikleti
D400
Apartman toplantısında karar alınırsa koyabilirsin tabi ki.

Aksi durumda benim gibi uyuzlar sikayet edip söker atar :D

Motosikleti
Motorsuz
Bizim sitede motorlar için yönetim park yeri yaptı (çocukların top oynadığı alana sarı şerit çizdi) zincir temizliğimi yaparken o alanda park halinde bulunan bir motora çocuklardan birisi binmeye çalıştı sonra devirdi pat yanındaki motora sürterek düştü. :D

Motosikleti
Husqvarna Svartpilen 250
Apartman toplantısında karar alınırsa koyabilirsin tabi ki.

Aksi durumda benim gibi uyuzlar sikayet edip söker atar :D
Elbette karar alınırsa koyulabilir. Zaten her sitenin kuralları birbirinden farklıdır.

Az önce merak edip ikamet ettiğim site yönetimi ile bu konuyu konuştum. Ne olduğu konusunda bir fikri yoktu, motokabin ile ilgili birkaç resim yolladım, montaj sonrası bunun park yerinde sabit kalacağını, portatif birşey olmayacağını da belirttim ve kendileri koyabilirsiniz sıkıntı olmaz dedi.

Yakın arkadaşım bir başka toplu sitede yönetim kurulu başkanı. O sitede, malikler ile birlikte alınan karar neticesinde, her daireye 1 otomobil park alanı tahsis edildi. Eğer maliğin otomobili yoksa bile bir başka komşusu onun yerine park edemiyor, o derece katı karara sahipler.

Demem o ki, mevcut kurallar ve gelecekte alınacak kararlar siteler arasında farklılık yaratabiliyor. Bu nedenle soruyu soran arkadaşımız öncelikle yönetim ile bu konuyu konuşması gerekiyor. Eminim bir orta yol bulunur...

Motosikleti
Ben motosiklet çadır garajı aldığımda hemen bizim karşı komşu teyze camdan görüp merak edip inip bakmış. Merdivenlerde karşılaşınca o da ne dedi, dedim motosiklet yağmur altında kalmasın, zaten kaldırıp götürüp çalması kolay bir şey diye kimsenin girmediği yere koydum dedim haa tamam dedi. O zamanki yönetici de zaten beni her gördüğünde yöneticiliği bana devretmeye kalkıyordu, bak apartmanın kapısında dedenin adı yazıyor, yönetici olmak size düşer, şimdiye kadar siz burada değildiniz diye emaneten yönecilik yapıyorum bina yapıldığından beri gibi şeyler söylüyordu, o arada herkes kabullendi, zaten motorla içeri girip çıkarken çok bir egzos gürültüsü yok. Giriş katında tam yatak odası penceresi oraya bakan 80 küsür yaşında amca var çocukluktan beri aile dostumuz bir doktor, o da ses etmedi. öyle o yeri sahplenmiş oldum. bir iki yıl sonra üst kata kardeşim de taşınacak onun da motoru var bir çadır da o koyar yer var. :)

Zaten geçen ay toplantıda sonunda apartman yöneticisi beni yaptılar, eskisi 10 yıldır uğraşmaktan yorulmuş, diğer daireler de ya çok yaşlı ya da genç insanlar sabah erkenden işe gidip geç geliyorlar, yine bana kaldı. Çadır eskiyince oraya konteyner tarzı garaj niyetim var ama çadır da sağlam çıktı iki yılda daha üzerinde yatan kedilerin tırnak izi bile çıkmadı.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Park yeri yeterliyse problem olmaz, ama mesela benim yaşadığım sitede 54 daire ve 38 park yeri var. Motosikletler için ayrı park yerimizde var. Ancak motosiklet park yerleri bir süredir yetersiz, çünkü herkes motor almaya başladı. 5 senelik bir yapı, yönetim planımızda her 99m2 alan için 1 park yeri ayrılacak şekilde. Eski yapılarda genellikle yönetim planına ulaşmak zor oluyor ama yeni yapılarda belediyeden öğrenebilirsiniz. Bloklardan birinde 1+1 daireler mevcut 10 tane kadar. Şimdi bu 1+1'lerin 33m2 olduğunu düşünürsek 3 adet 1+1'in sadece 1 adet park yeri hakkı oluyor. Ama her biri içeriye aracını koyuyor. Komşulardan ses çıkaran bir kaç kişi var. Plaka tanıma sistemi yaptırmak isteyince ise sitenin yarısı içeriyi kapan arabasını koyar mantığında olduğundan engel oluyorlar. Ben 3+1 dairede oturuyorum diye içeriye 3 arabamı birden koymuyorum. Ama 2 arabası olup içeriye koyan çok. Özetle bu durum biraz ahlaki bir ikilem. Bugün bir şey demeseler bile yarın öbür gün motokabini kulbuna uydurup dışarı çıkartabilirler. Ya da motoru araç yerine park ediyorsunuz diye çek kardeşim kenara diye hır çıkarabilirler.

Motosikleti
Evet. Ben haklıyım tabii :)
Sağol yaa, haftanın ortası tam da çalışmaktan sıkılmışken aklıma bunu getirip beni güldürdün. sağolasın. :ROFLMAO:
saks%C4%B1-erol-b%C3%BCy%C3%BCkbur%C3%A7.png

Motosikleti
X kuşağı olunca anca bu kadar vasat esprilerim oluyor ne yapalım, olacak o kadar. :)

Ufak bir detay ama senden yaşlıyım espress...:)

Sen bu laf sokma işlerini diğerlerine bırak. Kıyafet falan öner, Xmax'ından bahset, Vstrom öner, arada hayat hikayeni falan tekrarla...:)

Motosikleti
Ufak bir detay ama senden yaşlıyım espress...:)

Sen bu laf sokma işlerini diğerlerine bırak. Kıyafet falan öner, Xmax'ından bahset, Vstrom öner, arada hayat hikayeni falan tekrarla...:)
Ben laf sokmayı bilmem ki, aklım ageleni söylüyorum, öyle plan yapma falan benlik işler değil, patavatsızım malesef biraz, politik olamıyorum.

Motosikleti
D400
Elbette karar alınırsa koyulabilir. Zaten her sitenin kuralları birbirinden farklıdır.

Az önce merak edip ikamet ettiğim site yönetimi ile bu konuyu konuştum. Ne olduğu konusunda bir fikri yoktu, motokabin ile ilgili birkaç resim yolladım, montaj sonrası bunun park yerinde sabit kalacağını, portatif birşey olmayacağını da belirttim ve kendileri koyabilirsiniz sıkıntı olmaz dedi.

Yakın arkadaşım bir başka toplu sitede yönetim kurulu başkanı. O sitede, malikler ile birlikte alınan karar neticesinde, her daireye 1 otomobil park alanı tahsis edildi. Eğer maliğin otomobili yoksa bile bir başka komşusu onun yerine park edemiyor, o derece katı karara sahipler.

Demem o ki, mevcut kurallar ve gelecekte alınacak kararlar siteler arasında farklılık yaratabiliyor. Bu nedenle soruyu soran arkadaşımız öncelikle yönetim ile bu konuyu konuşması gerekiyor. Eminim bir orta yol bulunur...

Sizin apartman yönetiminiz insiyatif alıyor.
Apartman yönetimi toplantıda oynalamaya sunmadan bir alanı sabit bir kişiye veremez, herkese 1 park yeri düşmüyor ise 20 daire varsa 20sinin de kabülü ile bu durum netleşir. Bir kişi şikayet edip kaldırtabilir.

Benzer durum bizde yaşandı, engelli bir bayan acık otoparkta apartman girişinin dibindeki yeri revize yapmak istedi sürekli olarak, üstelik açık alanda 6 araba park ediliyor apartman 34 daire :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar